Paras, nopein ja luotettavin high-end Android puhelin?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Toni79, 14/6/16.

 1. Toni79

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  1
  Nyt olen kyllästynyt Samsungin lippulaiva Android luureihin (nykyisin käytössä Galaxy S5) ja siihen, että tehokäyttäjänä vuoden käytön jälkeen luureista tulee aina järjestäen hitaita. Olen asentanut jo useita vuosia eri Android-puhelimiini kymmeniä samoja ohjelmia ja käyttänyt 128Gt muistikorttia, mutta käyttöönoton jälkeen en ole enää asentanut juurikaan uusia sovelluksia. Eli sovellusten määrä on siis pysynyt vakiona jo n. kolmen vuoden ajan.

  Silti olen havainnut toistuvan ilmiön, eli että noin vuoden käytön jälkeen laitteet alkavat hidastumaan huomattavasti. Tämä näkyy sovellusten ja käyttöliittymän hitautena, käyttöliittymän hitaana käynnistymisenä, moniajon hitautena jne. Olen oppinut odottamaan vähintään satoja millisekuntteja, mutta nykyisin jopa useita sekuntteja kun haluan käynnistää tai käyttää jotain sovellusta (WhatsApp, kamera, Gmail, Gmaps, yms.). Tämä on mielestäni anteeksiantamatonta kun kysymyksessä ovat kalliit high-end luurit. Laitteiden palauttaminen tehdasasetuksiin voisi auttaa, mutta mielestäni se on kohtuutonta ja huonosti perustelu ratkaisu; kun ostan valmistajan sillä hetkellä "parhaan" ja suuritehoisimman laitteen, niin otaksun, että voin käyttää laitetta sen elinkaaren loppuun (n. 3-4 vuotta) ILMAN, että puhelinta pitää säännöllisesti resetoida (ja/tai muistikorttia tyhjentää).

  En tiedä, että johtuuko hitaus RAM:in loppumisesta kesken vai keräävätkö jotkin sovellukset esim. jotain lokia taustalla tms. joka hiljalleen alkaa kuormittamaan laitetta. Sovellusten moniajokaan ei liene syypää, koska hitautta ilmenee jopa suoraan käynnistyksen jälkeen. Olen havainnut, että taustaprosesseja ajetaan luureissani toki useita, mutta en ymmärrä, että miksi laitteet alkavat oireilemaan aina vasta n. vuoden käytön jälkeen? Jo käyttöönotossahan asennan luureihin kymmeniä sovelluksia sekä PALAUTAN AINA TITANIUM BACKUPILLA sovellusten tiedot ja n. ensimmäisen vuoden luurit toimivat aina mainiosti. Laitteen omaan muistiin en koskaan pyri mitään tallentamaan tai asentamaan, vaan pyrin käyttämään aina muistikorttia kun vain mahdollista.

  Tapanani ei ole päivittää Android-versioita laitteiden elinkaarena aikana juuri koskaan ellei kysymyksessä ole kriittiset tietoturva- tai bugeja korjaavat päivitykset. Eli kokonaan uusien Android-versioiden raskauskaan ja huono optimointi "vanhoihin" Android-puhelimiin nähden, ei voi olla syypää, koska en asentele kaikkein uusimpia Android versioita "vanhoihin" puhelimiini.

  Voisitteko ehdottaa Android puhelinta josta taatusti riittää tehoa ainakin kolmeksi vuodeksi eteenpäin? Ilmeisesti kriittisimmät aspektit ovat RAM, laitteen oma tallennusmuisti, suoritin ja GPU? Hinnalla ei ole merkitystä, mutta valmistajalla on siinä mielessä, että Kiinalaisia laitteita en voi ottaa, koska toimin tietoturva-alalla ja olen havainnut, että monet Kiinalaiset laitteet vuotavat tietoja valmistajilleen. Tämä on erityisen kriittistä koskien edustamani kansainvälisen yrityksen yritystietoja, ei siis niinkään omia henkilökohtaisia tietojani (kryptaus, sandboxing yms. eivät tuo tarpeeksi turvaa, mikäli valmistaja on luonut takaportteja Android versioon). Kiitos!!
   
 2. amdnow

  amdnow Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2016/2017 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  113   0   0

  Liittynyt:
  24/11/02
  Viestit:
  8672
  Tykkäykset:
  9966
  Puhelinmalli:
  Fiskarssin 10
  Rigght.
  Kannattaa sitten ostaa vaikka iPhone. Muut Android laitteet ovat enemmän ja vähemmän kiinalaisten tekosia.
  LG ja Samsung tulee koreasta.
  Nexus 6P tulee Huawein tehtaalta ja 5x taisi olla LG:n?

  Heitit kyllä tosiaan sellaisen vaatimuksen (tehoa kolmeksi vuodeksi ja ilmeisesti siis myös päivitykset samalle ajalle + ei kiinalainen valmistaja, eikä Samsung ) että Android leiristä ei löydy. Näin ollen Applen iPhone taitaa olla paras valinta.
   
 3. Terro Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  919
  Tykkäykset:
  152
  Iphone on myös tehty kiinassa. Suosittelisin Nexusta jos pitkäaikaista laitetta haluaa. Esim Nexus 6P vaikka siinä ei nopein prosessori tällä hetkellä olekaan.

  Vaikka Nexus 6P on Huawein rautaa, niin softa on Googlen käsialaa.
   
 4. b1mpo

  b1mpo Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/2/12
  Viestit:
  5657
  Tykkäykset:
  1150
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note 4
  Itselläni on käynyt samsungien kanssa niin että päivitykset korjaavat bugeja ja nopeuttavat puhelinta. Sovelluskehittäjät myös kehittävät sovelluksiaan uudemmille käyttiksille paremmiksi ja tuki vanhaan saattaa huonontaa käyttökokemusta. Myös muistikortille sisäisen muistin sijaan ei kannata mitään asentaa, eikä varsinkaan palauttaa titaniumilla sovelluksia, vaan asentaa kaupasta. Monta syytä tuli miksi puhelin hidastuu, selviää tekstistäsi. S5 ei ole vielä aivan hidas luuri, vaimolla on myös.
   
 5. Toni79

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  1
  Kiitos paljon vastauksista! iOS on liian rajoitettu ympäristö käyttööni. Entäpä Motorolan, HTC:n ja Sonyn high end luurit? Ne lienevät muualta kuin Kiinasta? Muistikortille en pyri sovelluksia asentamaan, mutta käytän sitä aina tallennusmuistina kuville, videoille yms.

  TitaniumBackupilla palautan eniten käyttämieni ja tärkeimpien sovellusten tiedot, mutta uuteen puhelimeen asennan sovellukset kuitenkin aina ensin Play-kaupasta. Android päivityksiä en tarvitse kolmelle vuodelle, mutta mahdollisimman hyvä lupaus siitä, että luuri pysyisi nopeana elinkaaren loppuun asti olisi kaikkein tärkeintä.
   
 6. Nightuser

  Nightuser Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/8/14
  Viestit:
  10147
  Tykkäykset:
  3428
  Puhelinmalli:
  SmartPhone
  Wipe cache partition= Välimuistin tyhjentäminen on tuo maaginen asia ja helpotus jos ohjelmat tai järjestelmä aiheuttaa tökkimistä tai hitautta Android puhelimessa.

  Ja jos pahasti ongelmaa esiintyy senkin jälkeen niin ei siinä oikein ole vaihtoehtoja kuin tehdä sitten se täysi resetti.
   
 7. zSx

  zSx Tavallinen pulliainen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  3295
  Tykkäykset:
  1577
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Täällä on kans vaimon käytössä ollut S5 huhtikuusta 2014 lähtien ja toisin kuin S1:n ja S3:n kanssa, niin häneltä kun viimeksi viikko sitten kysyin, hitautta ei ole hänen käytössään mitenkään näkyvissä. Samalla asennuksella menty koko tuo aika ilman tehdaspalautuksia, nopea SD-kortti käytössä muttei siellä ole sovelluksia.

  Aiemmat S:t hidastui juurikin tuon 1v-1,5v jälkeen. Ainoa missä ite jotain viivettä huomasin on tuo kun on monta sovellusta käynnissä ja palataan kotinäyttöön, siinä kestää joskus sekuntitolkulla. Kyllä kannatti ostaa silloin vähän kalliimmalla S5 kuin että olis säästänyt pari sataa ja hankkinut S4:n.

  Sanoisin että @Toni79 kannattaa tehdä asetusten palautus ihan täysin puhtaalta pöydältä.
   
 8. b1mpo

  b1mpo Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/2/12
  Viestit:
  5657
  Tykkäykset:
  1150
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note 4
  Note 3 on vieläkin ripeä luuri ja julkaistu 2013. Muutkin sen ikäiset luurit sd800 prossulla olevat on ripeitä, varsinkin jos 3Gt muistia.
   
 9. Toni79

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  1
  @Nightuser: tarkoitatko tuolla välimuistin tyhjennyksellä esim. Android 5.0 version asetuksista -> Tallennustila -> Välimuistissa olevat tiedot -ja sen tyhjennystä? Jos näin on, niin sitä tyhjennän valitettavasti aina säännöllisesti vailla helpotusta. Minulla TWRP recovery asennettuna jolla voin myös tyhjentää välimuistin, mutta ajaako se saman asian?

  Voi huokaus, jos full resetti on taas ainoa oikeasti toimiva ratkaisu. Kyllä vaan hampaita kiristää kun heavy userina menee taas kolme päivää käyttöönottoon.

  Mitä arvioitte, onko suuri RAM se kaikkein tärkein ja kriittisin viiveiden taklaaja? Jos hankin seuraavan luurin 4Gt RAM:illa, niin pärjäisinköhän sillä seuraavat kolme vuotta ilman hidastumista? RAM lienee kriittisempi kuin CPU? GPU:ta en pidä mielestäni tärkeänä, koska en juurikaan pelaa luurilla raskaita FPS tms. pelejä.
   
 10. Nightuser

  Nightuser Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/8/14
  Viestit:
  10147
  Tykkäykset:
  3428
  Puhelinmalli:
  SmartPhone
  Sekä että, molemmat hyvä tehdä välillä
   
 11. b1mpo

  b1mpo Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/2/12
  Viestit:
  5657
  Tykkäykset:
  1150
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note 4
  Kaikki luurit "hidastuvat" kun uusia tulee ja niihin vertaa. Kyllä se RAM vaikuttaa sovellusten taustalla pysymiseen ja nopeuttaa käyttöä. Melkein kaikki koneet hidastuvat ja vaativat resetointia, varsinkin isojen päivitysten jälkeen. Eli kyllä käyttäjäkin vaikuttaa itse asioihin. Ihmetyttää mainintasi: "tietoturvallinen firma, kiinan luurit ei käy ja twrp käy".
   
 12. Toni79

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  1
  En toki vertaa uudempiin luureihin, vaan toivon ainoastaan että käyttökokemus pysyisi vähintään SUURINPIIRTEIN samanlaisena ainakin kahden/kolmen vuoden jälkeen. Se, että valmistajien lippulaivaluurit hidastuvat jo ensimmäisen vuoden jälkeen, niin että käyttöliittymä vastaa pahimmillaan n. 5-7 sekunnin viiveellä, on minusta aivan kohtuutonta.

  Kiinaluuria en voi valita, koska se näkyisi suoraan firmalle. Se mikä recovery on laitteessa, sitä onkin vaikeampi saada tietää ;) (käytössämme oleva MDM ei havaitse roottausta tai recoveryä).

  Ehkäpä parasta on siis panostaa isoimman RAM:in omaavaan luuriin. Emme selvästi vielä edes vuonna 2016 elä aikaa, jolloin luurien elinkaari olisi lähellekään PC:eiden elinkaarta.

  Kiitoksia paljon vastauksista!
   
 13. akselic

  akselic TicTac - vain yksi puhelin!

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  13/11/11
  Viestit:
  5986
  Tykkäykset:
  4821
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note 8
  Motorola on nykyään Lenovon omistama eli Kiinaluuri siinä missä suurin osa muistakin. Sen valmistuskin on siirretty pois jenkeistä ja ainoa jäljellä oleva tekijä on Moto brändi. Muuten en osaa kyllä tässä neuvoa. Sanoisin itsekin että Nexus 6P mutta koska se on Huawein tekemä niin ei sitäkään.
   
 14. erh4be

  erh4be Superjäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  3/1/12
  Viestit:
  9304
  Tykkäykset:
  4268
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3
  Oisko se sitten OnePlus 3 ? 6GB RAM-muisti.

  Edit. Ai niin joo. Ei kiinalaisia luureja. :)
   

Jaa tämä viestiketju