Paras liittymä kannettavan kaveriksi (vain GPRS-käyttöön)

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Bird, 24/8/05.

 1. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Selailin likemmäs kymmenen sivuja viestejä taaksepäin enkä ainakaan otsikoista löytänyt aihetta käsittelevää topikkia. Eli mikä mahtaisi olla paras liittymä kannettavan tietokoneen GPRS-käyttöön? Lähtökohtaisesti sadan megan datapakettia ajattelin liittymään.

  Kannettavaksi olen hankkimassa Applen iBookia (ei siis PC-kone) ja "modeemiksi" ainakin näin alkuun todennäköisesti esim. joku Siemensin halpa luuri vaikka Huutonetistä (saattaa olla ihan näppärää, ettei pääliittymä/puhelin ole kiinni kannettavassa). Muilla hinnoilla kuin datasiirto ei siis käytännössä merkitystä.

  Puhtaasti hinnastoja selailemalla - ehkä jopa hieman yllättäen - Soneralla näyttäisi olevan edullisimmat vaihtoehdot, joskin hintaerot eri operaattoreiden välillä ovat keskimäärin aika pieniä. Sadan megan paketti 17,90 e/kk ja mahdollinen ylimenevä määrä 1,49 e/mt. Lisäksi Soneralla on myös 20 megan ja 200 megan paketit, jos oma käyttö näyttäisikin menevän joko huomattavasti yli tai ali niiden rajojen, jolloin 100 megan hankkiminen on kannatavinta. Soneran liittymä on myös jo ennestään yhtenä sivuliittymänä, joten ylimääräistä kustannusta peruskuukausimaksustakaan ei siten tulisi. Soneralla olisi myös tämä Nettinopeutin, mutta ilmeisesti siitä on iloa vain PC-koneissa?

  Mutta onkos vaikkapa GPRS-datan toimivuudessa yms. eroja eri opeaattoreiden välillä? Finnetin verkossa toimivat vaihtoehdot eivät nyt välttämättä niin hurjasti kiinnosta, koska toimivuus sisätiloissa ja junassa ilmeisesti oleellisesti heikompi kuin muilla? Elisan verkon kehno toimivuus kotonani taas ei olisi tässä ehkä niin este, koska tuskinpa sitä läppäriä GPRS:n yli paljoa kotona tarvitsee käyttää.
   
 2. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Elisalla vastaava 100 megan paketti on 17,70eur/kk, ylimenevät 1,70eur/MB. Isompia ja pienempiä pakettejakin löytyy.
  Elisalla lisäksi oma kk-maksuton Data Plus -liittymä tähän käyttöön. (Ja joku kivikautinen pakkausohjelmisto, joka ei toimi Windows XP (!!), Mac- tai Linux-käyttöjärjestelmissä.)
  Itse olen tuota käyttänyt Siemens C55:n kanssa mökillä ja ihan hyvin on toiminut. Ja aikaisemmin toimi toki Sonerakin. Pakkausohjelmat on ihan hyviä toimiessaan, mutta homma pelaa ihan ok ilman pakkaustakin.
  Jos hommaat esim. EDGE-puhelimen modeemiksi, saattaisi EDGE-verkon kattavuus pääasiallisella käyttöpaikalla olla merkittävä valintakriteeri. Enpä muuten osaa noita laittaa paremmuusjärjestykseen, hinnatkin tosiaan melko identtiset.
  Katsoitko muuten Globeteliä? Sillä oli muistaakseni n. vuosi sitten edullisin paketti ja kk-maksuton liittymä. Toimi Soneran verkossa, ilman nopeutinta tosin.
   
 3. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  TeleFinladilta Piipperi+GPRS extra. Kuukausikulut 18,30 € 100MB asti. Ylimenevä osa 1.749€. Piipperissä ei ole kuukausimaksua. Pulinahan tais saaha kans vuodeksi ilman kuukausimaksua mutta turha sitä laittaa jos soittoja ei tule.
   
 4. hiltieetu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  20/7/02
  Viestit:
  676
  Tykkäykset:
  4
  Soneralla on oman kokemukseni mukaan laajempi 3g/edge verkko kuin elisan verkossa joensuun seudulla, jos tällaiselle nopeammalle tarvetta. Dna:lla tuo satameganen paketti 16,65 eli hieman isoja edullisempi, en omaa tosin kokemusta nyky toimivuudesta.
   
 5. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Soneran Nettinopeuttimen palvelinversio (ei koneelle ladattava) toimii käsittääkseni myös muidenkin käyttöjärjestelmien kuin Windowsin kanssa.
   
 6. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
 7. lost-soul

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/05
  Viestit:
  224
  Tykkäykset:
  0
  Nopeesti katottuna, toi ei anna puhtaita dataliittymii ollenkaan.
   
 8. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Elisa Data Plussan ja Soneran Neton väliltä valkkaisin sen mukaan kumpi käyttöalueella toimii paremmin (yhteysnopeus/verkkopeitto, mahd. EDGE/3G peitto).

  Junissa olen havainnut Elisan toimivan paremmin Helsinki-Tampere välillä, siitä pohjoiseen Oulua kohti en enää mitään merkittävää eroa huomannut. Muita välejä ei niin aktiivisesti ole tullut reissattua, että kantaa uskaltaisin ottaa. Finnet taas ottaa todellakin turpaan junassa käytännössä aina.

  Saunalahtea on myös testattu, ja enemmän säätämistä ja yhteyden katkeilua sen kanssa tuntuu olevan, joskin vielä ihan suht käytettävissä kuitenkin. En silti suosittelisi.
  Tele Finland on myös toiminut suht ok, mutta hintaeron ollessa noissa datamäärissä mitätön sijoittaisin mieluummin Soneraan. Itsellä on tällä hetkellä tuo käyttö sen verran satunnaista ollut, että Soneran perusdatahinnoittelu on turhan tyyristä.
   

Jaa tämä viestiketju