paras "kompromissi"operaattori?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja koutsa, 2/7/03.

 1. koutsa

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/4/03
  Viestit:
  216
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note valkoinen
  kertokaapas mielipiteitä...

  nyt, kun tulee tuo numerouudistushässäkkä, oon paljon miettiny että mitkä kaks liittymää otan/jätän käyttöön. mulla on nyt dna+gprs tossa enemmän käytössä olevassa 7650:ssa ja sonera tuossa "kotipuhelimessa" 3310:ssa...

  NYT SIT TULEE SE VARSINAINEN KYSYMYS =) : Kertokaapa mielipiteitä, jos punnitsee operaattoreiden

  - asiakaspalvelua
  - palvelutarjontaa
  - hintoja
  - yleistä toimivuutta

  eli kaikkia em. yhteensä, niin mistä operaattoreista on noin yleisesti ottaen parhaimmat kokemukset? eli onko joku nykyisistä operaattoreista hyvä "kompromissi" =) tietysti asiakkaan tarpeet jne. on yksilöllisiä, mutta silti...

  ajattelin nyt ainaki aluks, että heitän ton dna:n hevon jeeraan, ja otan pääliittymäks tohon gerpsi-puhelimeen radiolinjan. sen gprs:n toimivuudesta ja muutenkin palvelusta oon saanu ihan ok kuvan. kotipuhelimeen ajattelin ottaa cubion, siinä kun tuntuu olevan järkevä hinnoittelu.

  olenko oikeessa, kun olen järkeillyt, että "turvallisin" vaihtoehto olis ottaa jompikumpi näistä kahdesta vanhasta ja isosta operaattorista (sonera / rl) kun heillä tuota kokemusta tästä toiminnasta on pisimmän aikaa. ja ainakin soneralla on ollu aina kohtuullisen auttava/asiantunteva/aikaansaava aspa...

  entäs, onko esim. näillä rinnakkaisoperaattoreilla (cubio/rl) toimivuudessa esim. gprs:n suhteen eroa, vai toimiiko täsmälleen yhtä hyvin.

  ei tarvi vastata kaikkiin kerralla =)
   
 2. djj Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/03
  Viestit:
  2742
  Tykkäykset:
  0
  No tälläinen hyvin pikainen vastaus olisi että Sonera täyttää muuten vallan mainiosti nuo ehdot, ainoastaan hinta voi aiheuttaa pientä "kitkaa"... ;) Mutta laatu maksaa, se nyt vaan on niin.
   
 3. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Se nyt vaan on niin että on tyhmää maksaa liikaa. Ja tottahan se on. Sonera on liian kallis, palvelu ei kuitenkaan omien aiempien kokemusten mukaan (kyllä olen entinen Soneran asiakas niin netti kuin GSM-puolellakin) ole yhtään sen parempaa kuin muillakaan, tekniikka tökkii, ja Aspassa kauheet jonot. Eli juuri sitä mitä väittävät Dnasta josta taas itselläni on just tasan päinvastaiset elikkäs tosi positiiviset kokemukset.
   
 4. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Kallis tuo on minunkin mielestäni, ja edelleen kaipaan mielummin flat-rate hinnoittelua joka olisi mielestäni jo nykypäivää. Vaan en valita kun piti 20 minuuttia takaperin saada kuva sähköpostista matkapuhelimeen - eikä mitään hajua miten sen tekisi. Soitto aspaan, ja kuva oli kahdessa minuutissa vastaanottajalla. Jonotinkin n. 20 sekuntia valikosta päästyäni. Tyhjentävää vastausta ei alkuperäiseen kysymykseenkään ole, mutta Sonera on yksi harkittava vaihtoehto.

  Miten muuten dna olisi ongelmani ratkaissut? ;)
   
 5. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Radiolinja on palvellut minua ainakin hyvin. Laskuissa ei ole ollut virheitä, asiakaspalvelu on toiminut pienestä jonotuksesta huolimatta. Liittymä on toiminut ja palvelut pelanneet. Lisäksi Radiolinja Tandem Ainalla tietää paljonko puhelut maksavat, niin ei tule yllätyssuuria laskuja.

  Teliaakin olisin suositellut, mutta nyt en sitä voi suositella kun dna meni sen ostamaan.
   
 6. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  130
  No Sonerasta sen verran, että aspaan on tarvinnut soittaa ehkä ~5 kertaa hieman reilun 5:n vuoden aikana, jonotus aina alle 10min, parhaillaan alle 1 min. Maileihin vastattu myös ~2:n arkipäivän aikana. SIM-kortti vaihdettu kerran uuteen, ilmainen ja toimenpide oli nopea, en kerennyt liikkeestä pihalle, kun uusi kortti oli rekisteröity. Kotisoittoja muokannut kaksi kertaa netin kautta, viive parin minuutin luokkaa. Laskutuksessa ei koskaan häikkää, suoraveloitus pelaa ok. GPRS:n kanssa pari häiriötä, korjattu pikaisesti.

  Pahin mokailu oli käyntikorttien kanssa, ensin tuli 40kpl ilman ääkkösiä, sitten kesti kai yli kuukauden ja toimittivat 2X 40kpl viikon välein. No nykyään noita ei edes saa ja laskuakaan ei ole kuulunut, en valita...

  Hinnat ovat mitä ovat, jos ovat mielestäsi kalliita, niin etsi edullisempi vaihtoehto esim. Saunan tasahinta tjms. Äänenlaatu Soneran verkossa hieman parempi, kuin RL:n verkossa, josta puuttuu EFR. Kuuluvuus omaan käyttööni paras ja verkko on ollut omalla kohdallani tukossa viimeksi Jussina -01.

  Edit: Jos hinnat olisivat kaikille yhtä tärkeitä kaikissa asioissa, niin kukaan ei kävisi koskaan baarissa, taikka ostaisi esim. uutta autoa tai uutta puhelinta...
   
 7. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9659
  Tykkäykset:
  429
  Tällä hetkellä päätyisin Radiolinjaan jos olisin avaamassa uutta pääliittymää. Hienot tuotteet kuten Aina, Yö Aina, Tekstari Aina ja Choice ovat lyömättömiä. Kuuluvuus suurimmissa asutuskeskuksissa nykyään kunnossa (lue kiitettävä). Asiakaspalvelu on aina ollut ensiluokkaista.

  Soneraa uskallan myös suositella, kattavin verkko, paras äänenlaatu ja uudet palvelut/tekniikat ensimmäisenä käytössä. Tarjoa myös monia palveluja (mm. sposti) pelkällä kuukausimaksulla. Asiakaspalvelu yleensä hyvää. Miinuksena muita (hieman) kovempi hintataso.

  Cubio olisi varmaan sekin mielenkiintoinen. Kuullut pelkkää hyvää, tasahinnoittelu + hinnat kilpailukykyiset. Asiakaspalvelu ja uusien tekniikoiden lanseeraus pieni kysymysmerkki.
   
 8. Hogan76

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/03
  Viestit:
  229
  Tykkäykset:
  0
  Sonera, edellä melkein kaikissa asioissa kaikkiin muihin verrattuna...
   
 9. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4940
  Tykkäykset:
  27
  Suosittelen Radiolinjan liittymän ottamista. Tandem Ainassa on mukava tasahintahinnoittelu puheluissa ja viesteissä, asiakaspalvelu palvelee 24 tuntia vuorokaudessa, palveluita löytyy ja liittymä toimii luotettavasti ja kuuluvuus on hyvä..
   
 10. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Samaa mieltä samoin perusteluin.
   
 11. personal jesus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  5057
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
  Olen ollut tyytyväisin Radiolinjaan, vaikka melkein kaikkia muita vaihtoehtoja on tullut kokeiltua, toisia enemmän, kuin toisia. Talvella oli jo vaihtua ykkösoperaattori, mutta nyt loppukevään myötä olen kohdannut yhä enemmän syitä pysyä Radiolinjan asiakkaana. Niitä ovat olleet mm. gprs pro, heimo ja s-bonus. Lisäksi yritän numeron siirrettävyyden myötä lobata erään lähipiirin toisinajattelijan (Soneran asiakas) Radiolinjan puolelle heimo-palvelun vuoksi.

  Aikanaan valitsin Radiolinjan, koska se ei ole Sonera. ;)
   
 12. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Näistä kommenteista voi päätellä että ainoat käyttökelpoiset liittymät omat Sonera ja Radiolinja. Sonera on tietenkin parempi mutta kai tuo Rätinä toimii. (Soneran käyttäjä) Lapissa huomaa että mitkä kuuluu ja mitkä ei.DNA on täysi susi Radiolinja on aika keskiluokkaa Telia kuului niissä paikoissa missä muut ei kuulunut ja taas niissä missä muut kuului niin telialla ei ollu kenttää. Soneralla oli koko ajan täydet palkit.
  tuli ehkä vähän sekavasti
   
 13. Tonppa

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/02
  Viestit:
  695
  Tykkäykset:
  0
  Kokemuksien perusteella hankkisin ehdottomasti Soneran. Palvelut on toimivia ja laadukkaita, vain kerran oli laskutuksessa "virhe". Se meni näin:

  Tilasin saldoviestin ja sain vastukseksi jotain yli 700 mk. Tyrmistyneenä soitin aspaan ja ilmoiten, että tässä täytyy olla virhe. Aspan neiti sanoi: "Niin siinä onkin, sillä saldoviesti päivittyy viiveellä, oikea saldo on 850 mk."

  Sonera on kalliimpi kuin muut (riippuu tietysti käytöstä), mutta laadusta kannattaa maksaa, ja jos ei yötä päivää puhu, ei se ero kuukausitasolla välttämättä hirveä ole.
   
 14. Metsis

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  392
  Tykkäykset:
  0
  Soneran kuuluvuus

  Minä en edelleenkään tuota Soneran kuuluvuutta kehuisi... Täälläpäin on kyllä pääsääntöisesti Rällällä parempi kuuluvuus. Monet sukulaisista on nimenomaan vaihtanut pois Sonerasta huonon kuuluvuuden takia esim. mökillä. Omasta mielestäni Sonera on kyllä enemmän kaupunkilaisen operaattori. :)

  Omassa kännyssä nytkin täydet (RL) ja isän työpuhelimessa (Sonera) ei välillä lue edes verkkoa täällä kotona.

  Eli tästä voitte päätellä, että Radiolinjaa suosittelen jos tarvii vähänkään liikkua syrjäsemmissä paikoissa. Radiolinjalla on kuitenkin palvelut kohdallaan, eikä minulla ainakaan ole ollut minkäänlaisia ongelmia.
   
 15. Jollemi

  Jollemi Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/8/02
  Viestit:
  10518
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kaikenlaisia kapuloita
  Kyllä Sonera toimii keskellä mettää yhtä hyvin kun RL. Ennen rällällä oli ongelmia kuuluvuudessa mutta nyt on päässyt Soneran tasolle. Tuskinpa montaa paikkaa täältä päin löytyy missä kumpikaan ei toimi. Sanoisin että RL ja Sonera on kummatkin yhtä hyviä kuuluvuudessa mutta Soneran palvelut toimii paremmin (isoveljen rällän liittymä on tässä vertailukohteena)
   
 16. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Sonera tai Radiolinja. Sonera on kyllä kalliimpi, mutta senkin eron saa kurottua umpeen kikkailemalla puheaikaa duo-vaihdoilla ja/tai käyttämällä hyväksi latauslipukkeiden korotuskampanjat. Soneralla on myös paremmat tarjouskampanjat hinnoittelussa, kuten remmi ja satunnaiset prosenttialennukset. Laadussa en ole huomannut näiden operaattoreiden välillä eroja.
   
 17. Hogan76

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/03
  Viestit:
  229
  Tykkäykset:
  0
  Huomaa myös aikaetualennus viikonloppuisin ja ark. klo 17-07, plussapisteet/ykkösbonus, etusopimus, jolla saa alennusta puhelinlaskussa, ilmainen soitonsiirto suomessa, muut kampanjat(kotisoitto, remmi ym.ym.) Kokonaiskustannuksiltaan ehkä edullisin suomessa. Ei tule välttämättä aina ajateltua kokonaisuutta.
   
 18. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3702
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Huomioidaan sitten myös RL:n etuohjelmat, s-bonukset, kuukauden edut, kampanjat, ilmainen saldo, heimot jne, ja isona etuna S:aan verrattuna RL:lla on tarjolla myös kiinteähintaisia paketteja(Primetime,Choice, AinaYö). Eli kannattaa tosiaan ajatella sitä kokonaisuutta.
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kyllä huomioitavia asioita kun on päästy siihen hintaan saakka. ja erityisen huomioitavia kun verrataan "hallpis" operaattoreihin.
  Kokonaisuus on muutakin kuin hinta. RLllä on varsin kilpailu kykyinen kokonaisuus muutenkin.

  Soneran vaikka vähän kalliimpana pidetään voi myös olla joillekkin kokonaisuutena edullinen, mutta varmaan valinta perusteena on ollut palvelut, vaikka niitä harvat tuntevat.
  Yrittäjille ja yrityksille löytyy paljon tuotteita ja palveluita mitkä tuovat kokonaisuutta edullisemmaksi.
  Yksityiselle, ehkä monenmielestä turha jos ei ole käyttänyt mutta wap ym info palvelut ovat huomionarvoisia. Samoin esim uutissovellus on hyvä.
  Eduksi voidaan laskea että SMStä kulkee varsin laajsti mailmalle, eikä tarvitse olla katveessa jos tutut ovat reissussa ulkomailla tai on muita ulkolaisia tuttuja.
  GPRS ym palvelut tomivat varsin laajasti jos itse sattuu oleen reissussa. Joku saattaa tarvita nopeaadataa, ehkä WLAN on juskus myös tarpeen.

  RLn ja Soneran eduksi voidaan laskea varsin laadukas jälleenmyyjä verkko.

  Operaattorin valintaan voi vaikuttaa toimintojen nopeus, kuinka nopeasti liittymä/lisäpalvelut aukeaa.

  Sitten on niitä pikkuseikkoja soitonsiirrot, vastaaja jne. jotka mielyttävät tapauskohtaisesti.

  Soneran eduksi voidaan laskea varsin laadukkaat faksipalvelut.

  RL ja Sonera ovat omassa luokassaan "kuuluvuudessa" ja näiden erot ovat lähinnä alueellisia ja sekin ilmenee yleensä vain kentän voimakkuutena.

  DNAhan verrattuna ulkona ei ole järisyttävää eroa, mutta kaupunkioloissa ja muuten sisätiloissa ero voi olla jo kynnykysymys.

  Ulkomailla liikkuessa voi operaattoreilla olla erillaisia kustannuksia.

  En siltikään lähede operaattoreita paremmuusjärjestykseen pistään, mutta onneksi Suomesta löytyy kolme erillaista verkkoa ja useita palvelu operaattoreita, niin pitäisi jokaiselle löytyä sopiva.
   
 20. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  puh jo viisaasti vastasikin suunnilleen sen, minkä olisin itsekin kirjoittanut, jos olisin aiemmin tätä ketjua lukenut.

  Pakko nyt muuten jo tässä vaiheessa kysyä suoraan, että oletko Soneralla töissä? Sen verran Someran mainostamisen puolelle nääs juttusi tuppaavat tällä foorumilla useasti menemään. :p
   

Jaa tämä viestiketju