Paras kamerapuhelin armeijaan?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Predator2000, 30/10/05.

 1. Predator2000

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/02
  Viestit:
  216
  Tykkäykset:
  0
  Eli tammikuussa olisi lähtö ja tarkoituksena hommata sellainen puhelin, jossa on suht hyvä kamera, onnistuu MSN/IRC. Akku kestää / saa hyvän akun ja, että puhelin ei meni heti ensimmäisenä kappaleeksi jos tulee jotain äksöniä. Myöskin varmaan joku roiskesuojakotelo voisi olla kuva mutta eikös näitä melkein kaikkiin ole?

  Hintaa saisi olla 300€ pintaan ja vähän tuossa jo katselinkin Nokia 6230i mallia mutta varmaan on muitakin hyviä vaihtoehtoja. Suositelkaa. :)

  Btw, onko salama yleinen kamerapuhelimissa?
   
 2. Pate

  Pate Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  45   0   0

  Liittynyt:
  10/7/03
  Viestit:
  1268
  Tykkäykset:
  49
  Puhelinmalli:
  Huawei P10
  Kylläkai siellä intissä kelpaa aivan tavallinen luuri.
  Ainakin poikani joka hiljattain suoritti intin kertoi että palvelusaikana ei luuria saanut pitää mukana.
  Vasta illalla kun vapaa alkoi sai käyttää puhelinta.
  Varmaan sellaiset jotka vasta ovat kotiutuneet voivat kommentoida.
   
 3. Predator2000

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/02
  Viestit:
  216
  Tykkäykset:
  0
  No olisi tarkoitus kuvia ottaa ja pitää yhteyttä tyttöystävään ja sellaista. Kyllä varmaan tavallinen luuri kelpaa, kovilla pojilla ei ole luuria ollenkaan mutta pysytäänkö aiheessa kuitenkin. :)

  Katselin myös Samsungin SGH-E760, saako tuohon MSN/IRC ja häviääkö valmiusajassa Nokialle?
   
 4. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Kuulemma siellä Sa-intin vihreänkirjavissa on tätä nykyä jo kannettavat tietokoneetkin kielletty! Ja etelän kasarmeilla on iltajuopottelu saanut vastalauseita. Kovia aikoja eletään...
   
 5. dexta Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/10/02
  Viestit:
  2482
  Tykkäykset:
  0
  6600:lla on pärjännyt, kestänyt metsäreissut kun on pitänyt sen muovipussissa. Ja akkukin kestää hyvin viikon leirin ajan, vaikka ikää akullakin on jo se 2v.
  Muutamia naarmuja on tullut, mutta nekin illalla vapaa-aikana omalla hölmöilyllä.

  6250:llaa pidin jonkin aikaa metsäreissuilla, mutta se oli liian kömpelö ja vanha.

  Ei sitä puhelinta yleensä saa pitää palveluksessa (kukahan sitä valvoo?), mutta vaikka pitäisi niin tuskin hajoaisi.

  nimim. huomenna metsään

  Kiellot riippuu täysin paikasta, jokaisella varuskunnalla on aivan omat säännöt. Ja ne eroavat vielä enemmän jos vertaillaan vaikkapa maa- ja ilmavoimia
   
 6. Pry-

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/10/04
  Viestit:
  248
  Tykkäykset:
  0
  Ainakin veljellä on saanut olla kannettava mukana ja kännykä mukana, kun rönytään. Riippuu varmaan paikasta. Se on siis nyt armeijassa.
   
 7. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Tulipa mieleen, että olisi tuossa armeijaan lähtevälle sopiva itsetehty adapteri, jolla saa armeijan ajoneuvojen (mm. Pasi) virtapistokkeista virtaa puhelimeen. Niissähän on ainakin vanhemmissa vehkeissä sellaiset pienet pistorasiat, joihin ei normaali autolaturi sovi. Lisäksi tarvitaan normaali 12/24 V ymmärtävä tupakansytyttimeen sopiva autolaturi, joka tyrkätään tuohon adapteriin kiinni. Tuo oli kätevä pidemmillä reissuilla, ei paljoa tarvinnut stressata kestääkö akku vai ei :)

  YV:llä voi kysyä lisää.

  PS. Sori väärä ketju.... :)
   
 8. tikox

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/05
  Viestit:
  698
  Tykkäykset:
  0
  6600 mallin kamera ei kyllä oo kovin hääppönen.
   
 9. ekto

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/5/05
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N900 Elisa
  Niistä puhelimista ei tule kuin harmia. menevät rikki ja jos jäät kiinni sellaisen käytöstä, niin koko joukkue saattaa kärsiä. Sitten jos yhdessäkään kuvassa näkyy twäl-materiaalia (vai miten se nyt kirjotetaan), niin saatat joutua sotaoikeuteen, vaikka hyvin epätodennäkösesti.

  Eräällä joukkueemme kaverilla oli sellainen DNA:n (muistaakseni) liittymä jolla sai soittaa ilmaiseksi toiseen DNA liittymään. Se puhu sillä aivan jatkuvasti tyttöystävälleen. Joskus jopa kesken sotaharjotusta kun maattiin rynkyt kourassa metsässä ja paukuteltiin niitä puuluoteja menemään. näky vaan Hands-Freen piuha joka meni kuulosuojaimien sisään ;) Puhelimia oli muistaakseni kaksi, jotta jos toisesta loppuu akku, niin toiseen voi vielä puhua.

  Lopulta se jäi sitten kiinni puhelimen hallussapidosta. Tämä oli vakavaa, koska ennen leirille lähtöä yli-luutnantti oli kysynyt onko kellään puhelinta mukana. Eli se valehteli ja toi puhelimen, josta "vihollinen" olisi voinut paikantaa meidät :) Saatiin sitten lähteä koko joukkueen voimin keräämään roskia mettästä. Vois sanoa että sen kaverin osakkeet ei ollu kovin korkealla sen jälkeen.

  Eli tottakai sitä puhelinta voi siellä kassulla pitää, mutta metsään sitä ei kannata ottaa.
   
 10. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  TVÄL = TaisteluVÄLine :)

  On tainnut homma tiukentua matkapuhelinten osalta melkoisesti sen jälkeen, kun kamerat kännyköissä yleistyivät.
   
 11. dexta Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/10/02
  Viestit:
  2482
  Tykkäykset:
  0
  Puhelintavat tosiaan vaihtelee varuskunnittain/yksiköittäin. meillä on aina saanut ottaa puhelimen mukaan metsään, ei ole muistaakseni vielä kertaakaan kielletty. (tätä olen todella ihmetellyt)

  Puolustusvoimat on niin ihmeellinen laitos, ettei niitä sääntöjä tiedä vaikka olis vuoden samassa paikassa. Joten paha arvuutella muiden paikkojen sääntöjä. ne näkee sitten.
   
 12. matuu

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/4/04
  Viestit:
  802
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6
  Mitä ite voin sanoa heinäkuussa 05 kotiutuneena, että kasarmilla kaikki piti puhelinta mukana kokoajan, vaikkei saanut, entä sitten? Illalla toki saa käyttää kannettavia sun muitakin jos haluaa. Ja metsässä oli aivan luvallista esim. kuvata kaikkea mitä siel tehtiin, eine kyl mitää salaisuuksia ole :D
  Ite en puhelinta pitäny koskaan mettäs(parilla kaveril kastu ja meni rikki, tosin suojauskysymys), mut digikamera oli mukana useesti.
   
 13. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Yksi ainut oikea: N 5140, itellä oli N5100 vaikka Nokialaisista en pidäkään vuoden intissä ja maksoi itsensä takaisin moninkertaisesti. Vieläkun ottaa punaiset / tms kuoret että löytää helposti, ei ainakaan tummia.

  Taskulamppu puhelimessa on tosi hyvä keksintö, monet kerrat sen valossa luettu kartaa kun pitänyt suunnistaa tai teltasta etsitty kamoja kun valopete on loppunut kesken. Samoin radio on ihan pop, tulee sellaisia hetkiä että ihan mukava kun saa jotain tekemistä(esim metsässä) ja radiota on mukava kuunnella silloin.
  Mitään tavi - ei iskunkestävää - puhelinta en inttiin ottaisi! Ainakin jos meinaa mukana kuljettaa(siis ei pidä vain kassulla kaapissa).

  Kun RUK:n lähdin sen jälkeen oli puhelin aina mukana taskussa, paitsi kun erikseen kiellettiin(yksi erikoisleiri). Metsäreissuille sai aina ottaa puhelimen mukaan omalla vastuulla(niin RUK:ssa kuin KaiPr:ssäkin).

  Johtajakaudella tietty muutenkin tuo luuri hyvä, kerran piti soittaa SIRRA(sotilas ambulanssi) paikalle kun alainen sai sairaskohtauksen. Joskus tuli myös joukkueen kouluttajaan pidettyä yhteyksiä suuntaan jos toiseen kun VIRVEjä ei ollut meille jakaa. Samoin yhteydenpitoon muiden johtajien kesken tuli käytettyä vaikka viestijoukoissa olinkin ja "omatkin" vehkeet tuohon oli - usein se GSM vain oli nopein ja luotettavin ;)

  Me ainakin saatiin ottaa aika hyvin kuvia - toki muutamia laitteita / juttuja oli mistä ei kuvia saanut ottaa. "eiköhän ne venäläiset jo tiedä mitä kaikkea täälä on" oli yleisin kommentti kun kuvauslupaa kysyttiin. Filmikamera oli aluksi ainakin itsellä kuvaukseen, loppuajasta otin jo digiäkin mukaan, en toki metsään koskaan.

  Läppärin hommasin kun Haminassa olin. Viestissä oli muutenkin aika suosittua tuo läppärin omistaminen, olihan meillä kassulla jopa WLAN ja pari konetta vapaaseen käyttöön.
  Kajaanissa sitten GPRS:n kautta surffailin netissä - sotkussa aina monen tunnin jonot ja rajoitettu käyttöaika.
  Siitäkään ei ongelmia ollut, toki olin johtaja en alokas..

  Vielä noista latureista. Itellä oli kaksi akkua tuohon N5100:n, hyvä idea. Toinen roikkui aina jossain (vedenkestävässä)kaulapussissa vaatteiden alla puhelimen kanssa(ei kylmety kun pakkasta -20c ja istut vartiossa) ja sai vaihtaa 1½vko leirin aikana akkua kun entinen lopahti(ei tarvinnut sammutella luuria kuten kavereiden). Sitten kassulla/kotona lataili taas kummankin täyteen.
  Tekoissa(telakuorma-auto, etelän miehille NaSu) oli toki myös ihan normaalit latauspistokkeet(12v), niilläkin joskus tuli virtaa syötettyä autolaturin avulla. Myös 230v saatiin noista ulos(ei kerrota niitä inttimuistoja tähän väliin kun rovalla katsottiin CSI:tä teltassa kun oli TV mukana).
   
 14. Pesantti

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/9/05
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  0
  tommonenku 5140i on tällähetkellä myynnissä =) vissii näyttö on paree ja jotain pientä eroo toho 5140. 5140i hinta halvimmilla n. 194 € eli ei mikään paha hinta. Paikannussovellus ja kartat GPS-kuorilla (valinnainen lisälaite) <-- tohon vaa noi kuoret ja suunnistukseen =). Kato prk siinähä on vielä kompassiki :D
   
 15. halojaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/5/04
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  Tuosta puhelimesta en mitään kummoista suositusta voi antaa. Kestävä, pitkäkestoinen akku ja mahdollisimman halpa kannattaa olla, riippuu hyvin pitkälti aselajista ja siitä minkälaisiin ymypyröihin joutuu.

  Tai sitten kaksi puhelinta, parempi kassulle ja halvempi metsään jos sattuu menemään rikki niin ei liikaa ala ketuttamaan.

  Muiden kommentteihin voisin vastata sen verran että tietysti alokasaikana puhelimen käyttö oli kielletty palvelusaikana. Omalla vapaa-ajalla puhelinta sai käyttää vapaasti, mieluiten kuitenkin tuvassa tai sotkussa. (Joskus tuli ikäviä tilanteita kun iltasella käveli puhelin korvalla sotkuun ja sattui skappari kävelemään vastaan eikä huomannut tervehtiä ;)

  Kuskina ollessani oma matkapuhelin oli välttämätön eli sitä sai käyttää ns. palvelusaikana, ei kuitenkaan ajon aikana. Esim. auto rikki, liikenneonnettomuus, ajo-ohjeet ym.
   
 16. Katti

  Katti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  1523
  Tykkäykset:
  53
  Puhelinmalli:
  HuaweiP8 Lite, P9 Lite M, Honor8 Lite
  M75.
  Kestää roiskeveden ja vähän murjomistakin. Hyvä kamera.
   
 17. Sonic Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2135
  Tykkäykset:
  3
  Hulluksi on maailma mennyt, kun intissäkin saa pitää läppäreitä tai kännyköitä mukanaan koko ajan. Toista se oli 6 vuotta sitten, kun cd-soitintakin sai kuunnella vasta klo 17.00 jälkeen ja kännykkää vasta illalla. Ei kait nykyajan pullamössöteinit pärjää ilman elektroniikkaa missään.
   
 18. Universumin Keisari

  Universumin Keisari

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/04
  Viestit:
  207
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Desire Z / Elisa
  Toista se oli reilu 10 v. sitten, kaiki jonotti "normaaliin" kolikkopuhelimeen, eikä digikameroista ollut tietoakaan...

  ...niin eikä sieltä jatkuvasti oltu lomilla :)

  ...Sori oli vaan pakko kommentoida, mutta jos luurin haluat ottaa mukaan ota se siemenssi, tuntuu kestävän...
   
 19. =Henkkis=® Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1851
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Vai saa siellä läppärinkin ottaa mukaan kasarmille. Itte olen vakavasti ajatellut sitä communicatoria, siinä on sitten netti ja mp3 soitin, muistiakin saa 512 mt. Eipäs innostas kyllä tällästä läppäria aina paketoimaan ruveta ja levittelemään kun tarvii. Communicatorista vaan luukku auki ja go go. Autokomppania 2006 heinäkuussa kutsuu, yhdistelmäkorttia havittelen. Et joskos sitten säkylässä saa pitää luuria mukana, tietty nyt alokasaika on eri juttu. Sillon kai millään yhdistelmälläkään ajella minnekkään. :D Sitten vosi ton 5100n ottaa römypuhelimeksi, piti tulla känniluuriksi, mutta kertaakaan en oo jaksanu sim-korttia vaihtaa. Mut taskulamppu löytyy ja iskunkestävyys ja radiokin bonuksena. Onhan se vähän pieni näyttö mut eiköhän communicatorilla pärjää, siis 9300 tai sit jos siitä tulee ennen heinäkuuta uus malli, niin sit se.

  E: Jotenkin vaan tietokoneen paketointi pakettiin, tuntuu hirveän vastenmieliselle puuhalle. Tämäkin oma kone ollu tässä pöydällä kesästä lähtien. Muuten melkeen koko vuoden, mutta kesällä vaihdoin kovon ja otin töihin et sai tiedot siirrettyä.
   
 20. Predator2000

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/02
  Viestit:
  216
  Tykkäykset:
  0
  Voishan sitä tietenkin pitää metässä vanhaa C55 mukana ja sitten ostaa muuhun käyttöön jonkun paremman puhelimen mutta sitten jää kuvat ottamassa kaikesta mielenkiintoisesta. Vaikeeta on. Kuvia kun haluan muistoksiksi mutta erillistä kameraa ei kehtaa roudata ja on muutenkin kätevämpää kun kamera kulkee puhelimen mukana.

  Tuo Siemens M75 ois ihan OK mutta kun on ennestään Siemens niin ois kiva ollu vaihtaa Nokiaan tai johonkin muuhun, vaihtelu virkistää. :D

  Pääseekö tuolla siementäjällä meseen, irkkiin, nettiin?

  Tuossa Nokia 6230i kun on tuo XHTML-selain.

  Btw. onkos noissa kummassakaan kamerassa kuvapuhelu ominaisuutta? Jossain Samsungin mallissa näin sellaisen mutta tuo kuinka ylinen ominaisuus? (en ole vähään aikaan perehtynyt kännyköiden kehitykseen)
   

Jaa tämä viestiketju