Paras junamokkula?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja zzuser, 16/3/10.

 1. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Datayhteydet junassa tuntuvat toimivan yhtä hyvin kun VR:n palvelut lumimyrskyssä, varsinkin Tampereen pohjoispuolella. Onko kenelläkään kokemusta siitä että meno parantuisi laitteita lisäämällä tai operaattoria vaihtamalla?

  Nykyisellään huonoa menestystä ovat olleet siivittämässä Elisa, kaikenmalliset puhelimet peruspuhelimista kommareihin ja Huawei E1552 -mokkula.

  Onko havaintoja paremmasta, kun on siirtynyt seuraaviin?
  - Soneran verkko
  - DNA:n verkko
  - 900 Mhz -taajuutta tukeviin 3G-laitteisiin
  - HSPA (HSUPA/HSDPA
  - ulkoantenni
  - kumikana
   
 2. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
  VR ja Sonera ovat tehneet palvelusopimuksen, jonka mukaan Sonera sen lisäksi, että se tarjoaa VR:n henkilöstölle kattavat telepalvelut, alkaa panostamaan myös rataverkon teletekniikkaan, joten pitemmän päälle Sonera myös matkustajien operaattorina tulee toimimaan parhaiten...

  Linkki uutiseen -> http://www.cisionwire.fi/teliasoner...iloston-tavoitettavuutta-ja-puhelinpalveluita
   
 3. Master of the Universe

  Master of the Universe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/10/08
  Viestit:
  6455
  Tykkäykset:
  2320
  Puhelinmalli:
  SAMSUNG, tietysti. Mikäs muu? No Huawei
  "Vähä" ot, mutta pendolinon bisnesluokassa toimii netti (hyvin ? ) VR-junaverkko (WLAN) - VR
  Eiköhän tuo laajene muihinkin osastoihin ja juniin...
   
 4. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Ihan kiva, mutta auttaa vain jos matkustaa Pendolinolla ja maksaa itsenä kipeäksi bisnesluokassa.

  Eikö kenelläkään ole kokemuksia alla olevista laitteista junassa?

   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei ole vertailukelposia testejä, ja tilanteetkin kehittyy jatkuvasti.
  Yleistäen voi sanoa että hyvällä mokkulalla on paremmat mahkut kuin puhelimella, vielä suurempi merkitys on sillä millaisessa vaunussa matkustaa, 900:n 3G tuki on tietenkin nykyään ehdoton. Jos haluat että data liikkuu mahdollisimman katkotta, niin sitten pakota laite GSMlle.

  Operaattori kysymykseen, mutuna tuntuu että joku olisi parempi kuin toinen, on kuitenkin niin mutua että sillä mielipiteella ei ole sinulle apua , kun kuitenkaan yksikään operaattori ei ole selkeästi parempi, vaan riippuu reitistä ja alueesta, ja se mainittu asia että vuoden sisään rakennusvauhti verkoissa sellainen että eilinen tieto on jo vanhentunutta.

  Tuntuma edelleen kuin 90 luvulla, data pätki silloin pahasti ja se pätkii edelleen.

  ***

  Mutta lukijoita varmaan kiinnoistaisi testi, jos säännöllisesti liikut jotain väliä, niin tee testi, hanki Sonera, Elisan ja DNA kortit, esim prepaid tai käytä 14pv mobiili mokkula testi oikeutta (Soneralla ja DNAlla taisi olla joissain liikkeissa), hanki Optionin mokkula (HSUPA 900/2100 3G) ja USB johdon pätkä ja imukuppi, pyri samanaliseen vaunuun samalla vuorolla. Saat mutu tuntumaan sun pätkällä, eihän tuo mitään tieteellistä mutta pönkittää valintaasi. Junassa ei niinkään tärkeää nopeus, vaan se että edes toimisi.

  Sen jälkeen sitten haukutaan tai kehutaan sun testit riippuen sitä mitä kirjoitat ja mitä operaattoria kukin fanittaa. :)
   
 6. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Tiedän, että asiasta ei ole olemassa mitään testejä, siksi haenkin henkilökohtaisia kokemuksia.

  Haluatko tällä sanoa, että 900 Mhz -tuella on käytännön merkitystä junassa?

  Tämä ei valitettavasti enää pidä paikkaansa, sillä 2G-verkko on aivan tukossa kun junavaunulasteittan kannetaan elektroniikkaa niihin juniin. Täydelläkin kentällä paketit hukkuvat tai tulevat takaisin 40 sekunnin viiveellä.

  Ei se nyt ihan näin mene, että ensin hankitaan laitteet ja liittymät, jotta sen jälkeen tiedettäisiin mikä olisi kannattanut ostaa ja mitkä olivat hukkainvestointeja.

  Juuri näin. Juna on ainoa paikka koko Suomen maanperällä, missä tarvitsee mobiilidataa ja se on tietysti ainoa paikka missä se ei toimi.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kokemusta on, eri päätelaitteista ia operaattoreista, yritin sanoa että niin epätieteellisiä että mututuntamankin ilmaisusta ei tarpeesesi hyötyä. :) vaikka lisäksi kokemusta imeneyt muiltakin.

  Eli jopa niin surkeita kokemuksia että toisella SIMillä puhe pätkii, mutta toinen SIM siirtää dataa iloisesti, hetken päästä päinvastoin, sitten vaikeilla osuuksilla ihan sama mitä sisässä niin pitkiä suoranaisia katvealuita. Jotenkin mututuntamana IC2 vaunut jättäneet positiivisimman tunteen, voi johtua myös siitä että niillä mennyt "helppoja" välejä.

  Ehdottomasti, jopa etelässä, ei sekään tee hommaa ihanaksi, mutta iso harppaus parempaan, tuoa kaista elää kovasti ja siellä tapahtuu kokoajan, puolenvuoden takaiset kokemukset eivät ole enään tätäpäivää.

  Hyvä tarkennus, oliko sitten oman kommentin taustalla se että 3G käyttäessä toimiessa toimii hienosti, mutta junassa tuntu että vaihto GSMllä tavallista tuskaisempaa, joka varmaan osittain vain tunnetta, jos verkossa pysytään oli tunne GSMllä vakaampaa (tosin ei sillä voi kuin emailia ja mobiili webiä, tai muuta vastaavaa). Tuokin tosin elää sen 9003Gn ansiosta nimenomaan 3Gn eduksi.

  He :) Yritin yllyttää sinua tekemään työ meidän muiden puolesta ...

  Ajatus oli ettet tee mitään 24kk soppareita, vaan sijoitat hyvän tuntuiseen mokkulaan, jonka jokatapauskessa ostat, ja kokeilet siinä kaikkia kolmeavaihtoehtoa, joista sinulla yksi ilmeisesti jo on.

  Jos sinulla elisa 900:tuella niin mutuilen en pysty luvata parempaa vaihtamalla, huomioitavaa kuitenkin että varsinkin Sonera on rakentanut lisää, mutta ei mielestäni ohi harpponut (riippuu pätkästä), pohjalla kuitenkin ehkä hitusen parempi GSM (DNAta tosin pidetty pohjanmaalla vahvana)


  Eteläsuomessa Soneraa rassaa 900:n 3G:n niukkuus, mutta taisit olla Tampereelta ylöspäin menossa

  Tampereelta Jyväskylän suunta on sellainen ettei siellä toimi mikään online kuin pätkittäin.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Totta
  Lina-autoissa on langatonta laajakaista jne. toimii Mokkulat, mutta junat olisivat paljon kilpailukykyisempia, niissä kuitenkin mukavat oltavat, voi tehdä töitäkin, tai voisi tehdä jos olisi online yhteys. En tiedä mikä tuossa mättää, miksei nuo radan varret ole operaattoreita kiinnostaneet, kuitua sinne on kyllä vedetty. korvessahan noi menee pitkät pätkät, mutta palvelisi paljon isompaa joukkoa ihmisiä.
   
 9. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Tulipahan tuotakin kokeiltua. Ihan p*ska viritys sekin.
   
 10. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  900 Mhz 3G osoittauitui oikeaksi vastaukseksi toimivan junayhteyden aikaansaamiseksi.

  Sain ensimmäisestä kertaa 3G-yhteyden koko matkan ajaksi Tampereelle, kahta hyvin lyhyttä katvealuetta lukuunottamatta. Puhelin oli matkan ajaksi pakotettu 3G-tilaan, joten katvealueillakin olisi varmaan toiminut, jos olisi ollut päällä kaksitoimisuus. Katvealueet olivat vähän ennen Tamperetta sekä Tikkurilan ja Riihimäen välillä. En ottanut aikaa, mutta olivat sitä luokkaa, että huomasi ettei toimi ja kun asiaa alkoi tutkimaan niin taas oli kenttää.

  Puhelinta käyttäneenä datayhteyksiin suosittelen lämpimästi Joikuspotin käyttämistä. (Ilmaisversio, ei salausta, vain HTTP/HTTPS-liikenne, maksullinen versio, salas sekä kaikki protokollat, kaikki versiot saatavilla Symbianille, Windows Mobilelle sekä N900:lle)

  Joikuspot tekee juuri sen minkä lupaa, eli tekee puhelimesta WLAN-tukiaseman. Toimii hyvin, on stabiili ja tuntuu käytännössä toimivan paremmin kun puhelimien omat softat. Kuten sanottu, suosittelen, ja olen sitä mieltä että maksullinen versio on hintansa arvoinen, vaikkakin ilmaisversiollakin pärjää kohtalaisesti perussrffauksessa. Ilmaiseversiossa kuka tahansa voi käyttää puhelintasi ja muu käyttö kun www-selailu ei toimi (esim. ssh, vpn:t, chätit, sähköposti). Maksullisessa versiossa toimii kaikki ja päätät itse kuka pääsee käsiksi 3G-yhteyteesi. Maksullisen version hinta taitaa olla 9 euroa, eli varsin halpa sekin.

  Sikäli suosittelen myös Joikuspotin käyttöä, ettei tarvitse asentaa koneeseen mitään puhelimenvalmistajien p*skasoftia. Toimii myös kaikilla käyttöjärjestelmillä heittämällä sekä laitteilla, joissa on WLAN, muttei 900 Mhz 3G-tukea kuten iPhonet, iPodit ja iPadit.

  Joikuspot tuntuu myös käytännössä toimivan paremmin kun monien puhelimien ja mokkuloiden softat. Se ei ole kertaakaan tiltannut, jäätynyt tai lakannut toimimasta. Joikuspot ei myöskään pura WLAN-yhteyttä, jos 2G/3G-signaalia ei ole, vaan jää odottamaan parempia aikoja ja muodostaa taustalla yhteyden uudestaan. Moni puhelin/mokkula purkaa vastaavassa tilanteessa yhteyden ja/tai jää limbotilaan tahi päätyy uudelleenyhdistämishelvettiin joka kestää ja kestää.

  Suosittelen.

  - Zed

  P.S. Ei ole mikään maksettu mainos, vaan tyytyväisen käyttäjän aito mielipide. Jos joku homma on p*ska, niin sanon kuten asia on. Kun nyt kerrankin löytyy tuote, joka on aidosti hyvä niin täytyy sekin sanoa rehellisesti kuten on.
   
 11. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  DNA petti pahasti junamokkulakäytössä. Helsinki - Tampere, välillä EI VERKKOA LAINKAAN! Suoraan sanottua aivan paska. Samaan aikaan Elisa näyttää täyttä kenttää. Menee kyllä roskikseen saman tien DNA-liittymä. Onneksi en maksanut tästä ilosta kun sen kolme euroa.

  Silloin kun DNA alentui toimimaan, tarjolla oli pelkkää perus-GPRS, mitä nyt perus-3G välähti luurissa taajamien kohdilla. Lopputulos on selkeä, DNA ei millään mittarilla sovi junakäyttöön. Halpahan se on, muttei myöskään toimi.

  Vertailu tehty samalla junavuorolla ja samoilla laitteilla millä Elisa antoi hyvät kentät ja 3G-peittoa miltei koko matkalle pari päivä aikaisemmin.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Millaisella vuorolla, eli millaisella vaunulla, vaunu ja paikka ilmeisesti sama kummallakkin kertaa?

  Tuo verkkoalainkaan kommentti kuullosti vähän rankalta, vs Elisaa hyvää verkkoakokomatkan tuntuu aika rajulta erolta. (no sanoit että taajamissa DNAlla 3Gtä.)
   
 13. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Mahtoikohan junavaunussa olla vain ja ainoastaan Soneran ja Elisan verkoille viriretetty toistin?
   
 14. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Sama Pendolino-vuoro, sama juna, samat paikat ja samat laitteet. Ongelmat toistuivat paluumatkalla, joten kyseessä ei ole tilapäinen ongelma. DNA:n verkko nyt vain on susi. En tiedä VR:n virityksistä, mutta miksi ihmeessä toistin olisi vain osalle verkoista?
   
 15. Master of the Universe

  Master of the Universe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/10/08
  Viestit:
  6455
  Tykkäykset:
  2320
  Puhelinmalli:
  SAMSUNG, tietysti. Mikäs muu? No Huawei
 16. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  VR-junanetti toimii yhtä huonosti kun perusmokkula ilman 900 Mhz -tukea. Katvealueet ovat samoissa paikoissa ja silloinkin kun junanetti toimii on meno hidasta tai erittäin hidasta. Bitti ei kulje aina katvealueiden ulkopuolellakaan, sillä yhteys tuntuu pätkivän silloinkin kun tekniika vaihtuu. Tätä pätkimistä tuntuu tapahtuvan asemilla ja/tai asemille tultaessa, missä ilmeisesti käytetään paikallisia WLAN-yhteyksiä. Meno ei kuitenkaan tästä WLAN-yhteyteen vaihtamisesta parane, yhtä hidasta kun ennenkin on, pätkiminen vain lisääntyy. 450 Mhz -verkosta ei tunnu olevan mitään hyötyä tai sitten sitä ei käytetä. Timeout-asetukset ovat joka tapauksessa liian korkeat, sillä vaihtoehtoista yhteyttä ei haeta tarpeeksi aggressiivisesti eikä useampaa yhteyttä osata käsitellä samanaikaisesti.

  VR-junanetti vaikuttaa joltain perus-amis-inssin viritykseltä halvimmilla mahdollisilla off-the-shelf-komponenteilla, joka on saatu toimimaan Helsingin päärautatieasemalle pysäköidyssä junassa ja viety tuotantoon sellaisenaan. Junanetistä puuttuu kaikki se, mitä olettaa tuollaisesta ratkaisusta löytävän: asiakasyhteyksien tunnelointi katkeamattoman yhteyden aikaansaamiseksi, tuki kaikille radiotekniikoille uusimmilla teknologioilla, samanaikaan aktiiviset radiot ja kuormantasaus useiden yhteyksien yli + ongelma-alueiden lisäpeitto esim. Wimax- tai satelliitti-yhteyksillä.

  Lopputulos: VR-junanetti vetää fail-sektorille ja aika syvällekin sinne.

  Heh! Kun ei VR osaa edes ajaa junia tai tiedottaa ongelmistaan asiakkailleen, miten luulet että he osaisivat mitään verkkoa ostaa?

  Kyllä vähintäänkin tekijä tietää mitä paskaa tuli toimitettua, VR joko ei ymmärrä tai ei välitä kun ovat toimituksen hyväksyneet. Onhan tuolla ö-mapin takana tilaa palautelaatikossa, mutta eipä nyt jaksa tuottaa lisää paperisaastetta kun lopputulos on ainoastaan se, että viesti printataan ja arkistoidaan sinne hävittämistä varten.
   
 17. Peke78

  Peke78 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  26/7/05
  Viestit:
  709
  Tykkäykset:
  14
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 930 + Sonera Jätti
  Parhaiten junissa toimii Saunalahden mokkula, tämä kuultu todellakin asiasta tietävältä(testaa noita osittain työnsä vuoksi, esim. Turku-Helsinki välillä pystyi kuuntelemaan hyvin nettiradiota). Pendolinoon on tulossa WLAN ja pikkuhiljaa se laajenee myös kakskerrosvaunuihin.
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Saunalahti on myynyt monelaisia mokkuloita, ja osa niistä on ollut aivan pohjasakkaa.
   
 19. Whig

  Whig Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/02
  Viestit:
  862
  Tykkäykset:
  201
  Puhelinmalli:
  170.275 MHz transmitter
  Juuri lauantaina tulin junalla joensuu->helsinki ja läppärillä käytin läppärin omaa 3g höpötystä eikä ollut herkkua tuo käyttö.
  Aloin ymmärtämään miksi teini visa ei käy VR:llä :DDNA:n simmi siis akun alla.

  Tämä on varmasti se kaikista paras... ei ainakaan pätki.
   

Jaa tämä viestiketju