Paranna Ovi Kartat karttoja helposti suoraan puhelimesta

Keskustelu osiossa 'Ovi by Nokia', aloittaja Ovi by Nokia, 5/8/10.

 1. Ovi by Nokia Moderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/3/09
  Viestit:
  324
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia & Asha
 2. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2858
  Tykkäykset:
  408
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Hyvä feature jos se vaan toimisi, mutta kun nuo ilmoitukset eivät koskaan johda mihinkään toimenpiteisiin. Jos teen ilmoituksen Map Reporter -työkalulla, niin oletan korjauksen näkyvän seuraavassa neljännesvuosittaisessa karttapäivityksessä. Mutta ei, yhtäkään itse ilmoittamaani virhettä ei koskaan korjattu, enkä viiden vuoden aikana muista nähneeni yhdelläkään foorumilla kenenkään kertovan, että raporttia olisi huomioitu mitenkään. Meni maku koko touhusta, kun samat puutteet pysyivät vuodesta toiseen. Sen vuoksi en jaksa enää nykyään pistää tikkua ristiin asian hyväksi. Pitäköön bugiset karttansa jos niitä on kerran niin vaikea korjata.

  TomTomilla sentään pystyy tekemään ihan oikeita korjauksia karttoihin, eli muuttamaan tien nopeusrajoitusta, kääntymisrajoituksia, ajosuuntaa sekä lisäämään ja poistamaan ajoesteitä ja POI-pisteitä. Nämä muutokset tulevat kartassa voimaan saman tien ja jatkossa navigaattori ottaa ne huomioon reittejä laskiessaan. Ei TomTomin Map Sharellakaan isoja puutteita korjata, mutta ne vähät muutokset, joita sillä voi tehdä, sentään toimivat välittömästi. Ottakaa tästä oppia.
   
 3. SaZa Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/9/09
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Nokia 8
  Aivan samat on fiilikset täälläpäin ja vielä käsketään kokeilemaan uudestaan, koska edellinen kerta ei toiminut. Mutta en tee sitä, usko mennyt korjauksiin ja varsinkin niiden julkaisemiseen.

  Mikä mahtaa olla viive karttakorjauksissa? Riittääkö vuosi?, ei olisiko kaksi hyvä?
   
 4. Ovi by Nokia Moderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/3/09
  Viestit:
  324
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia & Asha
  Minulla toiminut ihan hyvin nyt viime aikoina. Korjaukset on luvattu paljon nopeammalla aikataululla kuin nykyiset isot maan kattavat karttapäivitykset, tietenkin sillä edellytyksellä että korjausehdotus hyväksytään.
   
 5. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2858
  Tykkäykset:
  408
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Ja mikähän tuo hyväksymisen edellytys mahtaa olla?

  Ainakaan se ei voi riippua samasta virheestä tulevien ilmoitusten määrästä, sillä niitä riittävän aktiivisia ja paikallistuntemusta omaavia ihmsiä, joilla on teidän/Navteqin yrityksistä huolimatta viitseliäisyyttä jäljellä, ei ole kovin montaa per paikkakunta. Aktiiviset, osaavat ja paljon liikkuvat navigointilaitteiden käyttjät ovat muitten merkkien asiakkaita.

  Jos ja kun ilmoitus on käytetyistä työkaluista johtuen hyvin määrämuotoinen, niin kriteerinä ei voi myöskään olla ilmoituksen subjektiivinen laatu, siitä huokuva asiantuntevuus tai perusteluiden uskottavuus.

  Sen täytyy siis olla jotain muuta, mutta mitä? Sisäpiiri? Suhteet? Auktoriteetti? @nokia.com -sähköpostiosoite?

  Kartta, oli se sitten sähköinen tai paperinen, on aina ajastaan jäljessä, puutteellinen ja sisältää virheitä. Hyväksykää se ja tehkää ne korjaukset, joita teille ehdotetaan. En minä niitä teidän kiusaksi sinne lähettänyt. (en tosin lähettele enää muutenkaan)
   
 6. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Kannattaa varmaan lukea vaikkapa tästä millaisia ongelmia saattaa olla, jos/kun karttoja koittaa korjailla. En ainakaan itse jaksa uskoa että siitä mitään hyvää seuraa, jos jokainen korjausehdotus päivitettäisiin heti karttaan, vaikka sen olisikin laittanut 5 vuotta mp-foorumilla vaikuttanut useri. (minkä toki pitäisi olla todisteena luotettavuudesta).
  Nokian kohdalla en tiedä, mutta tosta linkistäni selviää että tomtom kertoo saavansa 15000 korjausehdotusta viikottain(toki maailmanlaajuisesti)..ei ainakaan itsestäni siis mitenkään ihmeellistä ettei jokainen näy välittömästi, tahi edes seuraavassa päivityksessä, vaikka se kenties miestä syökin.
  Linkissä annetaan myös ymmärtää että jotkut harrastavat tätä "korjausehdottelua" ihan piloillaan, minkä jaksan itse aivan hyvin uskoa..siksi jokainen korjausehdotus ymmärtääkseni erikseen tutkittava, tahi sitten ilmoituksia pitää tulla erittäin paljon samasta kohteesta.
  Ilmainen navigointi oikein hyvä, lisäksi mahdollisuus ehdottaa korjauksia erittäin tervetullut ominaisuus. Paremmin tällä perille navigoi kuin Desiressäni olevalla google mapsilla. Hyvä Nokia.
   
 7. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2858
  Tykkäykset:
  408
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Siksi haluaisinkin tietää mitä kriteerejä Nokia käyttää. Harvaan asutuilla alueilla lukumäärään perustuva suodatus saattaa helposti filtteröidä sen ainoan ilmoituksen, joka virheestä koskaan tulee. Vilkkaasti liikennöidyillä alueilta taas saattaa tulla monta ilmoitusta, joista vain osassa on kaikki yksityiskohdat oikein. TomTomin saama 15k raporttia viikossa ei vielä kerro mitään niiden jakaumasta maittain, alueittain, ilmoitustyypeittäin (kuten esim. runsaslukuiset peltipoliisit) tai onko siinä duplikaatit mukana. TomTom ei myöskään kerro onko 15k/vko paljon vai vähän suhteessa käytettävissä oleviin resursseihin.

  Olen samaa mieltä, että tämä on tervetullut ominaisuus, mutta sitä ei saa pilata tekemällä muutoksia vain esim. tilastollisten painopisteiden perusteella (tai mitä ikinä kriteeriä siellä käytetäänkään). Käyttäjille pitää myös antaa palautetta ilmoitusten laadusta ja käsittelystä. Ilman sitä yhteisön auttamisen fiilis, joka uskoisin olevan tärkeä asia monelle korjauksia tekevälle, muuttuu pelkäksi monikansallisen yritysjätin tukemiseksi ilman minkäänlaista korvausta tai edes kiitosta.
   
 8. Ovi by Nokia Moderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/3/09
  Viestit:
  324
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia & Asha
  Kiitos kommentista. Olet varmasti oikeassa tässä. On hyvä että tämä on nyt saatu käyttöön koska se on ollut erittäin kysytty ominaisuus.
   
 9. nickem

  nickem Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/07
  Viestit:
  643
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  OnePlus3T
  Tämä korjausmahdollisuus ei ainakaan tällä hetkellä näy minun Mapsissa vaikka se sieltä kerran löytyi. Mihin se on hävinnyt?
   
 10. Ovi by Nokia Moderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/3/09
  Viestit:
  324
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia & Asha
  Käytätkö Ovi Kartat 3.04 versiota? Valikko päivittyy dynaamisesti riippuen puhelimen mallista, Maps versiosta ja tietysti olettaen että datayhteys on käytössä, joten sisältö voi vaihdella. On tietenkin myös mahdollista että palveu ei ole koko ajan saatavilla näin alkumetreillä.
   
 11. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Tähän en osaa sanoa mitään..uskoisin kuitenkin toki että enempi ilmoituksia>ripeämpi päivitys karttoihin. Kenties sitten vaan valjastettava kaveripiiri lähettämään korjausehdotuksia, tahi perustaa fb:n oma ryhmä asian esille saamiseksi. :)
  Ymmärrän toki hyvin että se ärsyttää, kun näkee ettei korjausta asiaan tule, vaikka siitä maininnut ja itse tietää ongelman olevan todellinen. Itse yritin nätisti(?) vaan muistuttaa että näitä korjausehdotuksia taitaa tulla tuhansia ja taas tuhansia, joten kenties melkoista lottoarvontaa se oman ehdotuksen läpimeno saattaa olla.
  Itse en huolta kantaisi, vaan kertoisin virheestä(jos sellaisen löydän) ja odottelisin/toivoisin että joskus korjataan. (ajantasaiset kartat varmasti nokiankin etu, tahalteen tuskin asiakkaita ajatetaan vääriä reittejä).
   

Jaa tämä viestiketju