Paraneeko viini vanhetessaan? (Eki T68i)

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Frank, 16/11/02.

 1. Frank

  Frank Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/02
  Viestit:
  1593
  Tykkäykset:
  30
  Puhelinmalli:
  Samppa S7 Duos
  Kun tuo 6610 on vielä suunnittelupöydällä kääntyi katse väkisin vaihtoehtoihin. Täällä on mielettömästi viestijä T68i:stä, mutta melkein kaikki ovat kohta jo vuoden vanhoja. Varmasti softa on kehittynyt ja käyttökokemukset pidempiä kuin pari viikkoa, varsinkin jos se toimii sitä pidempään.

  Olisi kiva kuulla kokemuksia sellaisilta, joilla tuollainen on nyt ollut jo vuoden tai silleen, että miten toimii ja miltä tuntuu?

  Itseäni kiinnostaa erityisesti normaalin käytön lisäksi email. N9210 meni jo kaupaksi, ei sitä kukaan oikeasti voi käyttää. Leluksi siitä kyllä on, mutta laite miettii omaa olemassa oloaan siihen malliin että se alkaa muistuttaa pidemmällä kokemuksella veivattavaa puhelinta. Nyt pitäisi saada tilalle muistikirja/kalenteri/puhelin+osoitemuistio/email/puhelin. Nokia putoaa heti veks kun sanotaan email. Se on heille hieman uutta. Tällä kertaa rahallakaan ei ole niin väliä, kun sitä työkseen tarvitsee niin ominaisuudet ja laatu ratkaisee, jos niitä on saatavilla millään hinnalla.
   
 2. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nokia 7650

  T68 on kyllä aikaan myöten parantunut. mutta harkitsisin yllä mainittua jollei koko ole ongelma.
   
 3. Frank

  Frank Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/02
  Viestit:
  1593
  Tykkäykset:
  30
  Puhelinmalli:
  Samppa S7 Duos
  Ainahan se koko pieni ongelma on, mutta tuossa ehkä vielä enemmän sen "läppämäisyys". Moottorin T720 olisi myös yksi vaihtoehto, mutta en keksi mitään syytä voimistella joka kerta luukkuja auki että voi soittaa. Mielipideasioitahan nuo... Toisaalta nykyisillä kokemuksilla (9210) Nokian graafisista käyttöliittymistä on pakko todeta eläkeiän tulevan liian nopeasti. Mutta sehän tässä ei ollut edes kiukuttelun aiheena... :)
   
 4. t

  tane

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä lähes kaikki kännykät putoavat pois jos kunnollista emailia kaipaat. T68:n (ja muidenkin pienten puhelimien) sähköpostiominaisuudet riittävät lähinnä tilapäiseen käyttöön. Nokian 7650:ssa sähköposti on jonkun verran parempi, mutta edelleen aika tuskallinen käyttää jos viestejä liikkuu paljon. Ei noiden sähköposti missään nimessä riitä työkäyttöön.

  Noilla vaatimuksilla parasta tällä hetkellä on Palmin uusi Tungsten T ja sille yhteydeksi joku Bluetooth-GPRS puhelin, kuten vaikkapa tuo T68i.
   
 5. e

  e-mil

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  172
  Tykkäykset:
  0
  No kuinkas sopisi Siemensin S55
  Löytyy kaikki luettelemasi ominaisuudet +lisää, on erittäin pieni ja kevyt eikä ole läppää tahi liukunäppistä.

  Data sheet s. 1
  Data sheet s. 2


  Tosin ilmestyy kauppoihin vasta joulukuussa.

  S55 kuvia
   
 6. K

  Kramer

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  866
  Tykkäykset:
  2
  No mulla on ollu tuo puhelin käytös vasta ~6kk. Tekstiviestin kirjoitus ja valikkojen hitaus (etenkin GPRS käytös) on vaivannu puhelinta muissa softis paitsi täs uusimmas. Email ominaisuus on niin hyvä kun se tuon kokoisella näytöllä nyt voi olla. Tuossa puhelimessa ei mielestäni ole juuri mitään vikaa jos omaa uusimman softan. Niin joo GPRS on nyt 4+1.
   
 7. P

  Puonti

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/02
  Viestit:
  292
  Tykkäykset:
  0
  Ehdottaisin itsekin tuota temen (ps. onko ClubSiemens forum tuttu? :D ) mainitsemaa S55:sta. Kaverin kanssa eilen katseltiin erilaisia puhelimia läpi (olen itse jo melkolailla myyty tuon S55:n suhteen), ja kyllä tuli hänellekin selväksi että S55 on tällä hetkellä "paras" puhelin ainakin speksien + muun tiedon mukaan.

  * Nopea GPRS (luokka 10)
  * Bluetooth
  * Irroitettava kamera (jossa salamavalo)
  * Hyvä kalenteri
  * Hyvä sisäinen puhelinluettelo
  * Profiilit (täytyyhän se mainita, kun näköjään kaikissa puhelimissa ei ole)
  * Äänikomennot (sekä soitto että puhelimen muu käyttö)
  * Ääninauhuri (muistioille ja puhelujen nauhoittamiseen)
  * Hyvät perustoiminnot (polyfoniset soittoäänet, SMS, EMS, MMS, WAP, herätyskello, laskin, valuuttalaskin, ajanotto, jne)
  * POP3 ja IMAP sähköposti
  * Värinäyttö
  * Kätevän pieni koko

  Varmaan jotain unohtuukin, mutta on oikeasti hankalaa löytää toiminnallisuudeltaan parempaa puhelinta (PDA-hybridejä ei lasketa). On varmaan nätimpiä puhelimia, riippuen ihan jokaisen omista mieltymyksistä, ja on varmaan paremmalla näytöllä varustettuja, mutta ei kyllä tule mieleen yhtään jossa olisi kaikki nämä ja enemmänkin (siis taas kerran puhutaan puhelimista, ei PDA-hybrideistä kuten P800 tai 7650).

  Ai niin, ja se on tietysti SIEMENS LAATUA :D Tai ainakin toivoa sopii - nykyinen Siemens S45 on ollut bugiton ja suurimmaksi osaksi looginen (täydellistähän ei olekaan). Kyllä siinä on saanut ihmetellen katsoa vierestä kun (jotkin) Nokia kännykät paikkuu tuon tuostakin.

  Mutta eipä siitä sen enempää :) Jos jollain on mielestään tiedossa parempi puhelin kuin S55, joka on joko nyt jo saatavilla Suomessa tai tulossa Suomeen vuoden vaihteen aikoihin, niin saa toki mainita. Onhan se kiva nähdä miten kilpailukykyisiä tuotteita on tarjolla.
   
 8. A

  Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Itselläni ollut T68 yli vuoden. Aivan loisto puhelin kun on oikea yksilö löytynyt. Kerran noin 6kk sitten sain uuden luurin samana päivänä kun tuli joku radiologiigga vika. Ikinä ei ole muuta vikaa ollut. Ja ero ensimmäisen ja viimeisen softan välillä on huomattava. Ominaisuudet on tuplaantunut ja käyttö nopeutunut. Pitäis tosin mun käydä se viimeinen softa vielä hakemassa. Nykyinen on kesältä ja nopea (sama kuin i-mallissa). Eli itse voin ks. luuria lämpimästi suositella :)
   
 9. Frank

  Frank Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/02
  Viestit:
  1593
  Tykkäykset:
  30
  Puhelinmalli:
  Samppa S7 Duos
  Yhdistelmien ongelma vaan on se, että ensin pitää kaivaa yhteystiedot toisesta ja sitten puhua toiseen... kunhan tuo kehittyy hieman sellainen on aika hyväkin vaihtoehto, sillä aina ei tarvitse raahata koko halkoa mukana.

  Meinasin jo jäädä odottelemaan Tungsten W:tä kunnes huomasin, että siinä ei olekaan kuuloketta vaan on aina pakko käyttää korvanappia. On se vaan uskomatonta, että loistava laite pilataan (tahallaan?) noin pienellä ja oleellisella jutulla. Ilmankos kurssi laskee edelleen...
   
 10. Frank

  Frank Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/02
  Viestit:
  1593
  Tykkäykset:
  30
  Puhelinmalli:
  Samppa S7 Duos
  Tämä olikin erittäin hyvä tieto ja positiivinen yllätys. Pikseleitä vaan on hemmetin vähän, Nokiankin pienessä näytössä on 128x128. Täytyy jo vakavasti harkita 6610:sta luopumista sillä samahan se on mitä odottelee... joulukuu on lähellä, mutta toisaalta niin pitkä...

  Kiitos. Myssy päähän.
   
 11. P

  Puonti

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/02
  Viestit:
  292
  Tykkäykset:
  0
  Frank,

  Ratkaisu on tietysti Bluetooth kuuloke. Olen tuolla Brighthand.comin foorumeilla huomannut, että aika moni Tungstenin ostaneista forumilaisista on päätynyt Tungsten + t68i + BT headset ratkaisuun. Kuulemma toimii todella hyvin.

  Puhelin taskuun tai laukkuun, kuuloke korvaan ja menoksi. Jos tulee puhelu, se voidaan ottaa vastaan suoraan kuulokkeesta. Jos halutaan tehdä puhelu, se voidaan tehdä esim. Tungstenin yhteystietojen kautta (tai sitten vain sanotaan nimi BT kuulokkeen mikrofonin kautta, mikäli ääniohjaus löytyy / on käytössä puhelimessa). Tällaiseen ratkaisuun olen itsekin pyrkimässä, tosin puhelimeksi on tulossa Siemens S55.

  Toki täytyy olla valmis käyttämään pelkkää kuuloketta, mikä varmaan tuntuu monesta oudolta - onhan se kieltämättä hieman oudon näköistä kun puhut "itseksesi", mutta kyseessä lienee vain yhteiskunnan hidas tottuminen uusiin asioihin. Olihan kännykätkin aikanaan outous ja varmasti katseet kääntyivät kapulaan pälättäjään :) Nykyään vain harvat enää kiinnittävät huomiota, ja heistäkin osa on takuulla vain kiinnostuneita siitä, MINKÄlaiseen puhelimeen joku puhuu (perisuomalainen naapurikateus).

  Tarvitaan vain hieman pioneerihenkeä ja kyllä se siitä :)

  Itsekin ihmettelin tuota Tungsten W:tä.. Mutta sehän nyt ei ole mitään uutta, että jokin laite on "lähes hyvä" mutta sitten siitä puuttuu jotain oleellista :) Nokiahan on hionut tämän taidon todella pitkälle. Löytyy puhelimia joissa on X ja Y, mutta ei Z:taa, puhelimia jossa on X ja Z, mutta ei Y:tä ja niin edespäin. Niin ja tietysti niitä puhelimia joissa on molemmissa Z ja Y, mutta eri kuoret (8210 / 8850, 7210 / 6610).

  Riippuu vähän miten puhelinta meinaa käyttää, tosin en tietenkään olisi ollut pahoillani jos tuossa S55:ssä olisi ollut parempi resoluutio (eli kyseessä ei ole "se on huono feature kunnes se on minun puhelimessani" -syndroomasta ;) ). Sen näyttökään ei ole TFT, vaan 256 värinen C-STN (eli passiivimatriisi - sama mikä on t68 malleissa). Toki siinä siis parantamisen varaa on, mutta S55:ssä on kaikki muu mitä tarvitsen ja näytön tyyppikään ei haittaa minun käyttötarkoituksiani (kunhan se siis on hyvä passiivimatriisinäyttö, kuten t68i:ssä).

  Ja Siemensiltähän voi jopa odottaa hyvää laatua (toisin kuin Nokialta näinä päivinä). Toivotaan vaan että kaikkien näiden ominaisuuksien tunkeminen pieneen puhelimeen ei ole tuonut mukanaan ongelmia.

  *koputtaa puuta kovaa ja hartaasti* :)
   
 12. Frank

  Frank Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/02
  Viestit:
  1593
  Tykkäykset:
  30
  Puhelinmalli:
  Samppa S7 Duos
  Paljonkos muuten tuollainen BT-kuuloke maksaa ja kuinka pitkään siinä riittää akkua?

  Pienellä mielipiteen muutoksella ja itsensä kouluttamisella TungstenW voisi olla kyllä aika mieletön laite. Perhana, ettei siinä itsessään ole mikkiä... jos käyttäisi BT kuuloketta se helpottaisi osittain. Onkohan noissa missään koskaan suominäppistä?

  Ratkaisu siihen ettei kaikkea voi saada voisi siis olla edelleen kaksi puhelinta (ennen oli 9210+8210), eli tuo ja vaikka 6610 lisäksi. Höh, eipä ole ikinä ollut näin hankalaa ostaa puhelinta... siis kun luopui ajatuksesta että vain Nokia tekee niitä... :)
   
 13. P

  Puonti

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/02
  Viestit:
  292
  Tykkäykset:
  0
  Edellisen sukupolven BT kuulokkeet maksoivat 200+ euroa (esim. vieläkin taidetaan myydä tuota Ericssonin HBH-10 kuuloketta 250+ euron hintaan), mutta nyt tulossa olevat mallit Siemensiltä ja Nokialta (ja muiltakin) tulevat ilmeisesti olemaan 100-150 euron välillä. Ison rapakon takana esim. Jabran valmistama BT kuuloke maksaa vain noin 100 dollaria. Hinnat siis ovat tulossa alas. Ja mikäli valmistajat pysyvät standardien asettamissa rajoissa, toimii kuuloke puhelimen valmistajasta riippumatta (Nokian BT SonyEricssonissa, jne.).

  Akun kestosta on kaikenlaista tietoa, mutta mainostetut ajat jäävät sinne kahden-kolmen tunnin paikkeille (puhetta). Stand-by ajat ovat tietysti pitempiä, esim. tuolla yllämainitulla Jabra Freespeakillä 96 tuntia (mainostettu). Oikeaa käyttöä voinee siis odottaa parin tunnin molemmin puolin puhuessa, ja kaksi tai kolme päivää stand-by tilassa. Riittää minulle.

  Suominäppäimistöjä on kyllä ainakin aikaisemmin löytynyt PDA laitteista, mutta Tungsten | W:stä en osaa sanoa (ihan uusi tuote). Se kuitenkin kannattaa pitää mielessä, että Tungsten | W ei tue Bluetoothia. Tungsten | T tukee, mutta sekään ei tällä hetkellä tue Bluetooth headset profiilia (eli sen kanssa ei voi käyttää BT kuulokkeita). Mikä tietysti on ymmärrettävää, koska T|T on PDA, ei puhelin :)
   
 14. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Eli Jabra uusimman ja halvimman lähtö hinta taitaa olla vajaa 140e ja samaa luokkaa tulee oleen Nokian versio.
  Ericssonin BThf:n käytännän hintaluokka alle 200e. Se pieni merkki (edit: tästä kyse? (BlueSpoon)) maksaa hinta luokkaa >300e. Minkä valmistaja lupaa toimivuuden myös Nokian kanssa.
  Monessa HFmallissa on Nokialaisten kanssa ongelmia Akun kestonkanssa.
  Ja virta ei riitä työpaiväksi.
  SE:n BT laitteiden kanssa (T68) pääse käytännön akunkestossa työpäivään. Paitsi Jabran vanhamalli (Motorola) meinaa hiipua enenaikoja.
  (Ajat perustuu kohtuu kovaan käyttöön, mitä toki monella BT:hfn käyttäjällä on)
  Vikaisuus Ericssonin tuoreilla BThfllä on ollut satunnaista ja useimmiten "user invalid" tai ei tuettu pari, eli varsin laadukkaita.
   
 15. b

  blueice

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  282
  Tykkäykset:
  0
  Oliskohan ollut tästä kyse? (BlueSpoon)
   
 16. p

  pake

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  240
  Tykkäykset:
  0
  Tämän "vian" saat hyvin eliminoitua kytkemällä gprs:än pois käytöstä silloin kun et sitä tarvitse. Vaikuttaa valikkojen ja T9n lisäksi myös äänenlaatuun ainakin autokäytössä. GPRShän kytkeytyy automaattisesti kun otat yhteyden wappailuun, tai valikosta. GPRSän poiskytkentä säästää akkua, ja lisää toiminta-aikaa. Jos luurissa olisi Java-tuki, niinkuin huhutaan että sekin olisi vielä tulossa, ja polyfoniset soittoäänet sekä parempi värinäyttö, olisi se lähestulkoon täydellinen.
   
 17. Frank

  Frank Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/02
  Viestit:
  1593
  Tykkäykset:
  30
  Puhelinmalli:
  Samppa S7 Duos
  Tuo W-malli voidaan toki varustaa BT-kortilla, joka kaiketi tukee headsetiä. Kuvien perusteella ongelmaksi vaan muodostuu todennäköisesti se, että antenni jää hieman laitteen ulkopuolelle ja se on käytössä hieman hankalaa kun ulospäin törröttää kaikenlaiset nuppeja.

  Tuossa SE:ssä näyttää olevan BT, joka on myös S55:ssä.
  MUTTA, Siemens ei yllättäen tuekaan MS Outlookia, jonka kalenteriyhteensopivuus on aika tärkeä bisnespuolella, minullekin.
  Taitaa tämän takia S55 pudota pois vaihtoehdoista.

  Periaatteessa näyttää siltä, että SE olisi erittäin hyvä vaihtoehto. Varsinkin, kun se on ollut markkinoilla jo aika pitkään ja siten monet bugit kadonneet ja jutuista päätellen käyttökin nopeutunut. Ja sitä saa heti. Ihme juttu, että ovat saaneetkin tehtyä moisen jo noin kauan sitten. Ja toisaalta, Nokia ei vieläkään... taidanpa ostaa, sillähän se selviää.
   
 18. Frank

  Frank Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/02
  Viestit:
  1593
  Tykkäykset:
  30
  Puhelinmalli:
  Samppa S7 Duos
  Öhöm, täältä takarivistä. Muistia. Kun yhteystietoja sattuu olemaan tuhannen paikkeilla joutuu yleensä tekemään melkoista karsintaa ja noutamaan puuttuvia wapilla. Muisti on nykyisellään lähes ilmaista eikä kovin kummonen juttu olisi mahdollistaa sen lisääminen vaikka huollossa.
   
 19. K

  Kramer

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  866
  Tykkäykset:
  2
  Joo mutta GPRS on aina käytös ku oon himas koska se toimii mulla nettiyhteytenä.
   
 20. P

  Puonti

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/02
  Viestit:
  292
  Tykkäykset:
  0
  Frank,

  Kannattaa tietysti tarkistaa tuo ennen ostamista :) Yritin tehdä pikaisen Google haun asiasta, mutta en löytänyt mainintaa Palmin tai Toshiban BT SDIO kortin / ajureiden tuesta BT kuulokkeille.

  Jos tämä on ainoa syy miksi S55 on putoamassa pois listaltasi, niin ei hätää :) En tiedä mistä olet noin lukenut (GSMArena.com, kenties? Lähetin jo heille postia vääristä tiedoista), mutta S55 tukee synkkausta Outlookin kanssa. Mukana tulee XTNDConnect, jota SonyEricssonkin on käyttänyt :)

  Se on tietysti totta, että t68i on nyt jo saatavilla, ja S55 tulee vasta neljän viikon päästä.
   

Jaa tämä viestiketju