Papeista...

Keskustelu osiossa 'Asian vierestä', aloittaja J.J-75, 29/10/05.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Valepappi vihki ja hautasi 26 vuotta


  Kaarinassa on paljastunut peräti 26 vuoden ajan jatkunut valepappitapaus. Pappina esiintynyt Kalervo Peltonen on työskennellyt vuodesta 1979 lähtien Sinapinsiemen-nimisen kristillisen järjestön piirissä.

  Peltonen on toiminut erityisesti Sinapinsiemenen Morbackan hiljaisuuden yhteisössä Kaarinassa.

  - Aloimme tutkia asiaa heinäkuun puolivälissä, ja tehtyjen selvitysten perusteella tällä henkilöllä ei ole pappisoikeuksia, kertoo Sinapinsiemen ry:n hallituksen puheenjohtaja Marjatta Haapanen.

  Morbackassa Peltonen on osallistunut pappi-tittelillä retriitti- ja hartaustoimintaan.

  Tämän lisäksi Peltonen on vuosikymmenten varrella vihkinyt avioliittoon, kastanut ja siunannut hautaan ihmisiä useissa seurakunnissa ympäri Suomea.

  Peltonen on aiemmin kertonut olevansa mm. Ruotsin kirkon pappi tai Irlannin metodistikirkon pappi. Vuonna 1978 hänet vihittiin todistetusti Suomen metodistikirkon papiksi. Hän erosi tehtävästä kuitenkin vuoden kuluttua.

  Arkkipiispa Jukka Paarma kutsui Peltosen puhutteluun viime viikon alussa.

  - Arkkipiispa pyysi Peltosta tuomaan puhutteluun asiakirjat, jotka todistaisivat Peltosen pappeudesta. Papereita ei löytynyt ja arkkipiispa kielsi Peltosta toimimasta pappina evankelisluterilaisessa kirkossa, Haapanen sanoo.


  Hömmm... On tossa noista papeista luettu yhtä sun toista... mikä näitä hölmöjä riivaa oikein? Luulisi ihmisillä usko menevän jo näistä touhuista. Lehdistä aina joutuu lukemaan mitä milloinkin joku on tehnyt. Irlannissa pedofilia skandaali ym. ja Suomessahan oli kanssa joku aika sitten ja aina jotain uutta. Pitääx nyt ihmisten tässäkin tapauksessa kastaa uudelleen ja vihkiä ja siunata? ym. Näitä jeesustelijoita riittää tän maan päällä saarnaamassa millon mistäkin, sitten tekopyhiä ollaan ite kuitenki. Yhtä suurta huijausta vaan kaikki? Huvittais kyllä tietää oikeasti että miksei joittenki uskovaisten pääkoppaa ei tutkita ikinä? Eikö siinä ole vikaa jos uskoo johonkin ääniin, rukoilee ym. Miksi tunnustetuilla uskontokunnilla on vain oikeus olla sellaisia kuin ovat, heti jos joku huutaa huoneistossa pikku-ukoista eikä enkeleistä, se viedään hoitoon. Naurettavaa paskaa kaikki uskonnot on mun mielipide!!!
   
 2. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Tuota mietin itsekin, jos vihkimistä ei ole suorittanut virallinen pappi/maistraattihenkilö niin onko avioliitto silloin mitätön?
   
 3. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Mua kyllä huolestuttaisi enemmän tulla valelääkärin leikkaamaksi/nukuttamaksi kuin valepapin hautaamaksi :)

  Mitä sen on väliä onko virallista pätevyyttä jos puhuu sellaisia mitä yleisö haluaa kuulla ja mistä tykkää.
   
 4. saeaetaejae

  saeaetaejae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/03
  Viestit:
  4601
  Tykkäykset:
  0
  Joo kyllähän tuollainen hää/hautatilaisuus menee ihan maalaisjärjellä. Tosin HC-uskiksille voi olla jotain merkitystä, mutta tällaiselle perusateistille... ööh, ei mitään.
   
 5. jannyman Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/8/04
  Viestit:
  2700
  Tykkäykset:
  0
  No on sillä sikäli merkitystä lain kirjaimen kannalta että jos joku jolla ei ole valtuuksia vihkimisen suorittamiseen sen tekee niin silloin kyseessä on laiton vihkiminen.Elikkä lain edessä ette ole virallinen pari.

  Yhtä hyvin allekirjoittanut voisi alkaa vihkimään pareja.
   
 6. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Niin no heh. toisaalta en verrannut sitä mutta kylläpä huolestuisin minäkin. Niitäkin on kaikenlaisia porotohtoreita joilla on jopa oikea virkakin. Niitä tapaa erityisesti Kouvolan-Valkealan terveyskeskuksessa ja Kuusaankosken aluesairaalassa. Myös Kotkasta menee runsaasti ihmisiä Ortoniin Helsinkiin korjausleikkauksiin joissa on töpätty. Siellä jopa varotettiin minua menemästä tiettyihin leikkauksiin ja tietyistä lääkäreistä Kymenlaakson alueella.
   
 7. MaTiAz Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/04
  Viestit:
  2924
  Tykkäykset:
  0
  Mun mielestä on kyllä ihan turhaa, että pitää tehä jotkut hirveet teologian opinnot et pääsee papiks. Kyllä se IMO riittää, että selittää sitä soopaa mistä kansa tykkää. Ei varmaan silloin ~2000v sitten kun oli niitä pappeja jeesuksen aikoihin niin ollut mitää ihmeellisiä oikeita todistuksia pappeudesta. Liian viralliseksi menny tää kirkkohommakin.

  No, whatever. Ite kun olen ateisti niin ei mua pahemmin haittaa nää kirkon kummallisuudet :p
   
 8. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Pitäähän sitä jotain pohjaa olla, että saa nauttia siitä suhteellisen hyvästä palkasta.. Ei kai sitä nyt jokaisella p:n jauhajalle pidä maksaa papin palkkaa..
   
 9. veikko

  veikko VIPpi

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  15879
  Tykkäykset:
  4705
  Puhelinmalli:
  iPhone X 64 Gt Space Grey
  Papin työt ovat muuten aika moninaiset, joten kannattaa tutustua ennen kuin pitää työtä p:n jauhamisena tai soopana. Eikä se palkkakaan nyt niin kummoinen ole, hiukan yli 2000 euroa taitaa tavallisen papin palkka olla.
   
 10. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Kyllähän pappi joutuu monenlaista hommaa tekemään ja mitä nyt sivusilmällä ja korvalla olen hommaa seurannut niin ei se ainakaan kovin rasittavaa työtä ole vaikka joutuukin olemaan sunnuntaina töissä. Ylisosiaalinen siinä joutuu olemaan eli small talk pitää olla kunnossa eli siis pitää hallita p-jauhanta :)

  Mitä sitten tulee palkkaan niin itse pidän tuota 2000 euron kk palkkaa hyvänä, mutta joku toinen taas ei tuolla summalla viitsi edes sängystä nousta.

  Jos mä olisin pappi niin pyrkisin armeijaan töihin, koska siellä on leppoisaa tai vaihtoehtoisesti yk-joukkoihin..
   
 11. T P

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/7/05
  Viestit:
  196
  Tykkäykset:
  0

  No uskonto nyt on erottamaton osa nykyihmisen (viittaan biologiseen termiin) maailmankuvaa. Ei ole olemassa yhteiskuntaa tai yhteisiö jossa uskontoja ei harjoitettaisi. Lienee uskonto ja siihen liittyvät asiat näitä homo sapiensin ominaispiirteitä. Älykkyyden eräänlainen sivutuote - kyky hahmottaa maailmaa tietyllä tavalla, muutoinkin kuin reagoimalla välittömiin ärsykkeisiin. Mielikuvitusta vaaditaan. Missä vain ihmisiä on ollut, on heillä aina jokin/joitain uskontoja/uskonnollisia piirteitä myös ollut. Siitä ei nykyihminen eroon pääse.

  Näin myös kaikilla alkuperäiskansoilla joita on löydetty sieltä täältä vielä 1900-luvullakin. Kaikilla on aina jonkinlaista uskonnollista ajattelua. Se nyt vain on näin. Ja se on erottanut nykyihmisen edeltäjistään.

  Onko uskonto siten paha asia nyky-yhteiskunnassa? Riippuu katsontakannasta.

  Itse olen sitä mieltä että kristinusko ja uskonpuhdistuksen myöstä luterilaisuus ovat olleet Euroopalle ja Suomelle erityisesti todella positiivinen asia.

  Olisihan hölmöä väittää ettei länsimainen kulttuuri olisi myös kristillistä kulttuuria. Asiat joita Suomessa pidämme itsestäänselvinä (perustuslaissamme) pohjaavat puhtaasti luterilaiseen ajatteluun. Jos Suomi olisi katolinen maa olisi tämäkin yhteiskunta kehittynyt hyvin erilailla.

  Jos kristinuskoa ei olisi, ehkä olisimme kaikki muslimeja. Siitä voikin pohtia tykönään miten kivaa se olisi. Naiset tuskin tykkäisivät tai he jotka pitävät vapaudesta ja demokratiasta. Kapitalistit eivät tykkäisi ainakaan. Itse asiassa koko teollinen vallankumous olisi jäänyt näkemättä. No ei siitä sen enempää.

  Maailmaa ilman uskontoa ei voi olla. Kun uskontoa on oltava, olen kiitollinen että Euroopan osaksi on sattunut juuri kristinusko ja tänne pohjolaan luterilaisuus. Paljon huonomminkin voisivat asiat olla. Toisaalta, silloin ei tarvitsi tällaisia kysymyksiä pohtia, kun ei se olisi edes sallittua.

  Itseä välillä ihmetyttää jotkin ateistit jotka pitävät uskontoa hirveänä mörkönä Suomessakin. Itsekin toki pitäisin jos täällä oltaisiin hinduja tai vaikka muslimeja. Mutta nykytilanteessa asioita voi katsoa ihan rennosti hyppimättä seinille.

  Olisin enemmän huolissani tästä ylisuvaitsevaisesta (no luterilaisesta) asenteesta erilaisuutta kohtaan. No erilaisuus on iha jees, mutta en tiedä onko islamilla ja muilla perustuslain kirjaimen ja hengen vastaisilla uskonnoilla sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa kasvatuksen osana. Kuitenkin viime vuosina jonkinlaista juurtumista on pakolaisten myötä ollut tapahtumassa. Jopa peruskoulun voi jo tai kohta suorittaa aivan kuin jossain koraanikoulussa. Onko yhteiskunnalla mitään otetta siihen mitä näissä kouluissa opetetaan ihan oikeasti?

  Ovatko tällaiset arvot tervetulleita yhteiskuntaamme? Minusta eivät. Perustuslain pitää sanella rajat joissa liikutaan. Jos yhdessä koulussa opetetaan että ihmiset eivät ole tasa-arvoisia ja että joku sukupuoli saa sortaa toista ja toisessa että näin ei todellakaan saa olla, niin onhan se eriskummallista.

  Suomessa tiettyjä arvoja pidetään itsestäänselvinä. Peruskoulun oppimäärä on sisältänyt uskonnonopetusta joka on tuonut nämä arvot itsestäänselvinä käsiteltäväksi ja kaikkien ulottuville. Uskontoa ei Suomessa ole pakotettu sinänsä. Mutta kun on tiedetty että kaikki se mitä valtaväestö pitää hyvänä tavalla tai toisella perustuu luterilais-kristilliseen perinteeseemme on sen opettaminen koulussa ollut osa yleissivistystä siinä missä maantietokin. Näin olkoon vastedeskin.

  Kannatan siis perinteistä suomalaista uskonnonopetusta johon kuuluu myös muiden uskontojen käsittely vanhemmiten ja myös kristinuskon kriittinen käsittely. Suomalaisilla (jotka ovat perinteisen peruskoulun ja/tai lukion suorittaneet) on erinomainen maailmankuva näissä asioissa. Näin ei ole ihan kaikkialla.

  Joo tämä taas niin asian vierestä että no menkööt.

  Niin ja kyllä niitä saarnaajia riittää... älkää niistä murehtiko. Murehtikaa sitten ku uskonnon opetus on sillä tasolla kuin jenkkilässä tai arabimaailamssa. Sitten niitä onkin syytä pelätä. Ihminen jolla ei ole näkemystä on altis kaikille vaikutuksilla, kritiikittömästi.
   
 12. sipuli Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/04
  Viestit:
  575
  Tykkäykset:
  8
  En nyt tiedä millä sivusilmällä olet papin työtä seurannut, mutta minusta on aika hassua että vähän jokainen tietää millaista kaffenjuontia papin työ on. Moni (en nyt puhu sinusta) tuntuu tietävän että duuni on kevyttä ja kivaa kun on joskus itse ollut riparilla, pappi pelasi siellä pingistä ja kävi juomassa konfirmaatiopäivänä kaffetta ja juttelemassa mukavia.

  Enkä nyt väitä että työ olisi rasittavaa, nimittäin omat tutut papit tekevät töitä aivan eri määrän ja eri tavalla. Toisten työ on hyvin raskasta ja toiset ottaa lunkimmin.

  Enkä itse kuvittele että tietäisin, mitä vaikkapa opettajan työpäivään ihan oikeasti kuuluu. Tai poliisin. Tai matkapuhelinmyyjän. Itse asiassa en tiedä mihin työkavereidenkaan työaika ihan oikeasti menee...
   
 13. kenopaeaenaali

  kenopaeaenaali Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/6/03
  Viestit:
  4610
  Tykkäykset:
  1
  Ei missään nimessä erottamaton osa nykyihmisen maailmankuvaa, tai sitten joukossamme vaeltaa sukupolvi ali-ihmisiä, joita myös ateistikseiksi kutsutaan. Älykkyyden sivutuotteena en uskontoa missään nimessä pitäisi; vaan nimenomaan älykkyyden puutteella. Nuotion ja oravanannahan aikaanhan kaikki, mitä ei 'tieteellisesti' osattu selittää lyötiin automaattisesti uskonnon piikkiin.
  Jos nykyäänkin 'uusilla' alkuperäiskansoilla on omat uskontonsa, puhumattakaan muista lukemattomista uskonnoista, niin mikä sitten olisi se 'oikea' uskonto? Vai voidaanko tässä vaiheessa enää puhua uskonnosta? Onko mielestäsi älykästä uskoa asioihin, joita ei ole olemassa?

  Siis Suomessa asiat on hyvin, mutta esim. protestanttisessa englannissa ja katolisessa italiassa asiat on päin persettä? Oliko se krisitinusko nyt sittenkään niin hyvä asia, jos vain muutama miljoona luterilainen siitä voi nauttia?
  Tiedätkö mitä muslimin usko pitää sisällään, vai oliko se nyt pelkästään tuo naisen alistaminen? Kaikkissa uskonnoissa nainen on huonommassa asemassa kuin mies. On jopa laajalti väitetty, että uskonnot miesten keksintö alistaa naisia. En oikein ymmärrä, mitä tekemistä teollisella vallankumouksella on kristinuskon kanssa, mutta ehkäpä haluat hieman selventää tätä? Jotain kristinuskon suosiosta kertoo ehkä se, että se leviää kovaa vauhtia aasiassa, afrikassa, ja etelä-amerikassa. Olisikohan näilläkin luvuilla jotain tekemistä ruoka-avun kanssa.. (ja ei, en väitä, että ruoka-apu yms avustus on huono juttu, mutta avun pitäisi olla ehdottomasti vastikkeetonta). Ihan näin tilastollinen seikka, että Islam leviää huomattavasti nopeammin kuin kristinusko.
  Kristinskoa on myös laajalti syytetty muiden (etenkin vanhat muinaiset uskonnot ja niiden jumalat) uskontojen satanoimisesti, sekä historian muokkaamisesta mieleisekseen pyrkimällä vaikuttamaan ihmisten mieliin ja mielikuviin.

  Mihin ihmeeseen perustat väitteen, että ilman uskontoa ei voi olla maailmaa? Ihan yhtä fiksua kun sanoisi, että auto ei voi liikkua ilman bensaa. Tekstistäsi paistaa läpi, että et ole juurikaan tutustunut muihin uskontoihin.


  Itseäni välillä ihmetyttää jotkin luterilaiset, jotka pitävät muita uskontoja hirveänä mörkönä.

  Missä kohtaa mainitsemasi uskonnot ovat perustuslain vastaisia? Siinä kohtaa, jossa mainitaan, että Suomessa on uskonvapaus? Kukas se sinä olet sanomaan, mitä uskontoa vaikkapa pakolaisten pitäisi noudattaa?


  Millaiset arvot? Onko sinulla MITÄÄN käsitystä muiden uskontojen arvoista? Jos on, niin kerro ihmeessä muutama negatiivinen, ja yritä oikein yrittämällä löytää yksi positiivinen.
  Perustuslaki sanelee rajat. Ja rajojen sisäpuolella liikutaan koko ajan. Jos vielä pystyt nimeämään koulun, missä opetetaan, että ihmiset eivät ole tasa-arvoisia, niin ilmoita ihmeessä koulun nimi. Kuulisin mielelläni epätasa-arvosta lisää, koska taidan olla itsekin sitä mieltä, että ihmiset eivät ole tasa-arvoisia.

  Peruskoulun oppimäärässä ei ole ollut pakollista uskonnon opetusta vuosikymmeniin.. koetapa tulla jo pois sieltä inkvisiitioiden ajalta.
  Kristinusko ei kuulu mielestäni missään mielessä yleissivistykseen, kuten ei kuulu termodynamiikan kolmas lakikaan.

  Eli et ilmeisesti ole peruskoulua ja/tai lukiota suorittanut? Mielestäni maailmankuvasi on erittäin ahdas. Kannatan sitä, että jokainen saisi viisitoistavuotiaana valita itse oman uskontonsa; eikä mitään pakkoliitoksia tai uskonnon tuputusta jo kehdosta asti.
  Tähän loppukaneetiksi voisi sanoa, että uskontojen väliset sodat ovat tappaneet maailmassa enemmän ihmisiä kuin mikään muu yksittäinen tekijä. Kristinusko on ollut uskoista ehkäpä verisin.
  --kpn
   
 14. peemvee

  peemvee Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  679
  Tykkäykset:
  133
  Puhelinmalli:
  Lumia 640DS, iPhone SE
  TP tuossa ylempänä kertoi käsityksiään luterilaisen maailmankatsomuksen paremmuudesta. Suomalainen yhteiskunta kuitenkin tarjoaa kansalaisilleen uskonnonvapauden. Ei siten syrji myöskään valtauskonnon ulkopuolelle jättäytyneitä.

  Kommenttina kirjoituksesta on, että pyrkimys hyvään, toisesta välittämiseen ja lähimmäisen rakkaus jne. kuuluvat yleisesti maailmanuskontojen pyhiin kirjoihin esimerkiksi koraaniin. On helppo nostaa itsensä jalustalle ja osoittaa sormella erilaisuutta. Täytyy myöntää, että itseänikin v-tutti aluksi, kun seurasin täällä kotimaassa musliminaisen liikkumista kaupassa huntuineen- siinä liikkuu alistettu nainen. Kun osaa riittävästi arvostaa itseään (itsetunto), niin osaa myös kunnioittaa toisten valintoja ja hyväksyä erilaisuutta.

  Naisten asema ei ole näissä muslimimaissa mielestäni riippuvainen uskonnosta, vaan kulttuurista yleensä. Eri asia sitten on kuka pyhiä kirjoja tulkitse ja kuka niihin uskoo. Itse katson Euroopan menestyksen alunperin olevan seurausta siirtomaavallasta ja muiden riistämisestä. Tosin Portugali, Iso-Britannia ja Espanja eivät mielestäni enää ole näitä varsinaisia talouden vetureita vaan riistäjä löytyy nyt Atlantin takaa.

  Suomi on säilynyt näinkin luterilaisena, koska sijaintimme on ollut syrjäinen, eikä kukaan ole tänne halunnut tulla.
   
 15. sipuli Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/04
  Viestit:
  575
  Tykkäykset:
  8
  No minun mielestäni ei ole, vaikka moni älykäs pitääkin uskontoa tärkeänä moraalinvartijana, "hyödyllisenä harhana". Mutta uskon merkitys on aika paljon muutakin kuin "luonnontieteen korvike" omituisten ilmiöiden selittäjänä.

  Tähän ei onneksi kukaan muu "syyllisty". Vrt. esim. "punakapina", paha ryssä tai tsootsdabuljuu. Toki pitää ymmärtää ihmisiä ja ilmiöitä heidän omista lähtökohdistaan käsin. Kuten että pitääkö esim. musliminainen omaa tilannettaan hyvänä vai pahana, jos se meistä näyttää alistetulta.

  Esim. Jeesus ei kuitenkaan ollut mikään suvaitsevaisuuden ääriesimerkki, sanoipa olevansa ainoa tie Isän Jumalan luo. Jos siis haluamme jotenkin uskoa että Jeesus puhui totta niin asettaa ehkä tiettyjä rajoja klopaalille hymistelylle ja suvaitsemiselle. EIkä ole puhe eriarvoisuudesta tai kivittämisestä vaan siitä, että uskoo toiset näkemykset oikeammiksi kuin toiset.

  Harmi vaan että vanhemmat saavat kasvattaa lapsiaan miten haluavat: syöttää sellaista papusoppaa kuin haluavat, ohjata tietynlaisiin harrastuksiin jne. Eli mikään "tyhjä taulu" ei ole mielestäni mahdollinen.
   
 16. MaTiAz Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/04
  Viestit:
  2924
  Tykkäykset:
  0
  Eipä se AIDSkaan olisi välttämättä niin laajalle levinnyt siellä afrikassa jos katolisuus ei olisi niin suosittua siellä. Sehän kieltää ehkäisyn. Ja täten myös sukupuolitaudit leviävät, ja lapsia tulee lisää. Riittäisi ruokaakin ehkä vähän enemmän jos koko ajan ei tulisi uusia lapsia.

  IMO ei ole mitään vikaa uskoa johonkin, kunhan ei ruve käännyttämään muita ja usko jumalaansa sokeasti (kuten. esim. bush). Tuskin se jumala kehottaa jonkun pressan ruveta lähettämään omia miehiään irakiin kuolemaan ja tappamaan muslimeja. Tai allahkaan tuskin käskee muslimeita tappamaan itteään ja muutamaa muuta siinä samalla.

  Raamatussakin on monia kummallisuuksia, mm. fraasi "Autuas olkoon se, joka ottaa pienet lapsesi ja murskaa ne kallioon." Kyllä jotain vikaa täytyy olla päässä, jos rupee julistamaan autuaaksi henkilöitä jotka murskaavat pikkulapsia kallioon. Lisää löytyy osoitteesta:
  http://www.vapaa-ajattelijat.fi/kritiikki/raamattu/raam3.html
  Saattaa ko. sivukin olla tehty lukemalla raamattua kuin piru.

  Tääkin meni aika OT:ksi kun ei liity pappeihin mutta ihan sama :p
   
 17. sipuli Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/04
  Viestit:
  575
  Tykkäykset:
  8
  Joo hieman ot, mutta jos vaivautuu lukemaan koko psalmin 137, huomaa ettei kyseessä ole mikään universaali käsky "lyökää toistenne lapset mäsäksi jos siltä tuntuu". Psalminkirjoittajaa vähän vaan kyrsii kun babylonilaiset ovat lytänneet koko heidän maansa. Vrt. tsetseenejä voi vähän nyppiä jos venäläiset ovat polttaneet, raiskanneet ja tappaneet koko kansan. Ei lähde itse nuija kädessä mättämään vaan oikeastaan toivoo että tulisi kostettua, että Jumala kostaisi.

  Eli vaihtoehto voisi olla, ettei Jumala salli ihmisten ihan oikeasti sanoa miltä tuntuu vaan pitäisi leikkiä "pyhäkoulukilttejä" ja sanoa vaan että "minua vähän harmittaa" kun vihollinen muussaa koko oman maan. Ei vaan, ihminen saa sanoa ihan rehellisesti miltä tuntuu.
   
 18. kenopaeaenaali

  kenopaeaenaali Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/6/03
  Viestit:
  4610
  Tykkäykset:
  1
  OT:Niin, koko väestö vain pakkosiirrettiin keskelle aroa kuolemaan. No, ainoastaan 25% jengistä kuoli tällä reissulla.
  Jos koko kansa olisi tapettu, niin tuskin se ainakaan tsetseenejä vituttaisi ;)
  --kpn
   
 19. veikko

  veikko VIPpi

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  15879
  Tykkäykset:
  4705
  Puhelinmalli:
  iPhone X 64 Gt Space Grey
  Useimmat työt ovat sellaisia, että se mitä niistä ulospäin näkyy on vain pieni osa siitä koko työstä.

  Ja rasittavuus ei välttämättä ole aina fyysistä rasittavuutta, useimmiten henkinen työ on tietyssä mielessä paljon rasittavampaa. Tuskin siitä työuupumuksestakaan nyt ihan turhaan puhutaan niin paljon.
   
 20. yellow Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  Papin työ epäilemättä on henkisesti raskasta. Kyllä siinä hommassa joutuu kohtaa mitä ihmeellisimpiä kohtaloita. Vaikea niihin kaikkiin on varmaan ihan ulkopuolisesti suhtautua.

  No tästä olen eri mieltä. Siitä puhutaan liikaa ja aivan turhaan. Kyseessä on muoti-ilmiö. Välillä oli trendikästä olla kiireinen. Nyt taitaa olla muodissa olla uupunut.
   

Jaa tämä viestiketju