1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Blogi - Qwertyi Pannullä kärisee - Juttua kokkailuista.

Keskustelu osiossa 'Blogit', aloittaja Qwertyi, 16/2/15.

  1. Qwertyi

    Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

    Liittynyt:
    7/12/05
    Viestit:
    25678
    Tykkäykset:
    4710
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia Z5
    Vuosien saatossa on tullut seurattua ja jonkin verran kirjoiteltuakin tuonne MPF kokit ketjuun. Reseptit nyt vain sattuvat katoamaan sinne muiden viestien joukkoon. Jospa sitten blogin muodossa saisi innostettua myös muita kokkailemaan kotona.

    Tarkoitus olisi siis kerätä helppoja reseptejä maukkaan sapuskan aikaan saamiseksi. Reseptit eivät välttämättä ole tarkkoja, eikä mitään Michelin ravintolan tasoista, mutta ruuaksi kelpaavaa mättöä. Makuja on monia, ja kaikkia ei voi millään miellyttää, mutta toivottavasti jokunen lukija saa irti jotain resepteistä.

    Oma sapuskan laitto lähtee siitä, että kävelen kaupan lihahyllylle katsomaan mitä on tarjolla edulliseen hintaan. Lihat päätettyä kierretään muu kauppa sitten keräämässä muut tarveaineet. Hyvin harvoin olen ennen kauppaan menoa suunnitellut mitä syödään tänään / huomenna. Siksipä on kaapissa hyvä olla reservissä muutamia aineita, kuten hyvät mausteet. Omassa kaapissa aina löytyy mm.
    - Valkosipulimurska (säilyy paremin kuin tuore valkosipuli)
    - Tomaattipyre
    - Kana- ja kasvisfondi
    - Kuivattu chilipalko
    - Kookosmaito ja -kerma
    - Kurkuma
    - Musta- ja valkopippuri
    - Paprikamauste
    - Maustepippuria
    - Suolamylly
    - Mustapippurimylly
    - Sitruunamehua
    - Laakerinlehtiä

    Lisäksi toki muitakin mausteita, mutta noilla nyt pääsee jo alkuun.

    Kuiva-ainekaapissa on sitten riisiä, nuudeleita (ei niitä valmisannoksia) ja pastaa. Nuo ainekset kyllä ovat enemmänkin täytteenä, ei niinkään suuremmassa osassa päivittäistä ruokaani. Enemmänkin tulee syötyö sitä soossia, ja pastat, riisit yms tekee vain täytteen virkaa lautasella. Omaksi suosikiksi on noussut täysjyvänuudelit sekä Jasminriisi.

    Paljon tulee tehtyä soosseja jotka riisin kanssa soveltuvat. Jostain syystä peruna antaa itselleni raskaan olon joten perunaa tulee vähemmin käytettyä vaikka hyvää onkin. Jasmin riisin keitto on varsin yksinkertaista. Muutaman päivän riisiannoksen saa kun kiehauttaa 7 dl vettä, lisää joukkoon ripauksen merisuolaa ja sitten 3 dl Jasmin riisiä. Riisit kiehuvaan veteen, sekoita, levy ykköselle ja kansi päälle. Antaa hautua sen 5 - 8 min, evy pois päältä ja antaa hauta sen 5 - 8 min. Riisiä ei tule sekoitella liiaksi jottei puuroudu. Sen verran hämmentää ettei tartu pohjaan kiinni. Kun riisi on kypsää, niin ottaa kannen pois jotta ylimääräinen kosteus haihtuu.

    ----

    Riisi tulikin tuossa jo. Otetaan sen kumppaniksi vaikka lihapata.

    Mitä tarvitaan:
    Paistilihaa. Noita yleensä löytää kaupasta edulliseen hintaa. (Kannattaa kytätä niitä -30% lappuja) Viimeksi ostin 700 g paketin.
    Sipuli
    Porkkanoita
    Suippopaprika
    Herkkusieniä
    Laakerilehtiä
    Mausteet
    Tuoretta persijlaa

    Tässä ruuassa pata on tarpeellinen. Keraamisia patoja saa suhteellisen halvalla. About 20 € saa hyvän padan. Jos haluaa hifistellä niin voi ostaa valurautapadan. Valurauta sitten vaatii hoitoa, toisin kuin keraaminen. Keraamisen jos ostaa niin kannattaa ostaa sellainen jota voi levyllä kuumentaa. Itselläni ei sellaista ole joten lihat yms. joudun kierrättämään pannun kautta.

    Laita uuni kuumenemään 175°C. Malttamaton voi käyttää 200°C, haudutusaika on n. 30 min lyhyempi, mutta lopputulos ei välttämättä niin hyvä.

    Kuumenna pannu kuumaksi. Laadukas pannu kestää kovempaa kuumuutta = parempi ruskitus = parempi lopputulos. Itse ostin Scanpannin pannun tarjouksesta ja suosittelen. Hackmannin tekeleitä ei tule enää tähän talouteen kun pannuista puhutaan. ;)

    Pannu on kuuma, lisää puolet lihoista. Rasvaa ei tarvita. Anna lihojen tiristä pannulla. Älä hätiköi kääntämisen kanssa. Anna tiristä rauhassa, mutta tarkkaile etteivät pala. Kun lihat ovat saaneet väriä, voi niiden päälle laittaa suolaa ja mustapippuria. (Mausta maltilla, sillä pata maustetaan myöhemmin). Kun lihat tirisevät pannulla, pilko sipulit, paprika, porkkanat ja herkkusienet. Muodolla ja koolla ei ole niin väliä, kunhan ei ole liian pientä. Pieneksi silputut menevät helposti muhjuksi padassa. Semmoisella reilulla kädellä saa suikaloida. Laita pilkotut sipulit ja porkkanat pataan.

    Kun lihat on ruskitettu kaada ne pataan. Älä huuhtele pannua, vaan lisää sinne tilkka öljyä ja sipulit. Paista sipuleita hetki jotta saavat vähän väriä. Seuraavaksi lisää viipaloidut herkkusienet. Pyörittele hetki pannussa. Lisää mausteet pannulle. Valkosipuli, paprikamauste, chilimauste ja muut haluamasi mausteet saa hetken pyöriä pannulla sipulien ja sienten kanssa. Tässä kohden kanssa itse lisään reilun ruokalusikallisen hunajaa pannuun.

    Kaada paistetut sipulit ja sienet pataan lihojen seuraan. Sekoita. Lisää joukkoon kymmen kunta maustepippuria sekä 4 -5 laakerinlehteä. Kaada pannulle vettä, lisää loraus kasvisfondia, pyörittele lastalla jotta saadaan pannusta kaikki maut irti. Kaada vesi pataan. Täytä pata kunnes lihat ovat juuri veden peitossa.

    Peitä pata kannella ja anna muhia uunissa 175°C n. 3 tuntia.

    Tarjoilun yhteydessä lisää päälle tuoretta silputtua persiljaa.


    Pataruoka ei ole valinta jos olet nyt nälkäinen, ihan pitkän kypsymisajan takia Esivalmistelut ovat kyllä helppoja ja nopeita tehä (about 30 min). Pataruokia muutenkin tehtäessä on hyvä muistaa että ne ovat parhaimmillaan kun ovat saaneet yön maustua jääkaapissa.

    -----


    Tämmöinen aloitus. Kokeillaan nyt onko porukalla intoa lukea sen enempää. Itse en tosiaan ole mikään kouluja käynyt kokki, vaan kantapään kautta opeteltu joten virheitä voi olla, mutta niitä saa aina oikaista. Myös toiveita saa esittää. Omassa pääkopassa on aikamoinen reseptivihko, eikä niitä kaikkia muista, muuten kuin intuition iskiessä.

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 16/2/15
    gogland, hulkkmi, akselic ja 4 muuta tykkäävät tästä.
  2. Qwertyi

    Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

    Liittynyt:
    7/12/05
    Viestit:
    25678
    Tykkäykset:
    4710
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia Z5
    Seuraavaksi sitten vuorossa nopahkosti loihdittava kana annos. Tässä menee se about puolisen tuntia.

    Mitä tarvitaan:
    Laajapohjainen kattila
    Korkeareunainen paistinpannu / paistokasari

    Jasmin riisiä
    700 g broiskun suikaletta
    1 pss wok-vihanneksia (oman maun mukaan)
    1 tölkki kookosmaitoa
    mausteet

    Laita 7 dl vettä kattilaan kiehumaan. Veden kiehumista odotellessa kuumenna pannu. Ruskista broiskun suikaleet. Huomaathan että broiskua tulee suhteellisen paljon, niin anna broiskujen olla pannulla rauhassa ennen kuin alat kääntelemään. Mikäli liian aikaisin alat kääntelemään niin ei broiskut ruskistu vaan päästää nesteet pihalle ja alkaa keittymään. Kun boisrkut tirisevät kunnolla lisää mausteet. Omat mausteet oli, chili, paprika, mustapippuri ja suola. Sekoita hyvin.

    Maustamisen jälkeen lisää pannulle kookosmaito. (Vihje: Kookosmaito kannattaa laittaa kuuman vesihanan alle muutamaksi minuutiksi lämpeämään niin maito on juoksevaista. Mikäli huoneenlämpöisenä lisäät, on tölkissä nestettä sekä kiinteätä kookosrasvaa. Ennalta lämmittäminen helpottaa tölkistä ulos saamista sekä lihojen joukkoon sekoittamista). Kun kookosmaito on sekoitettu lihojen joukkoon, kaada riisi kiehuvaan ja suolalla maustettuun veteen. (Riisi ohjeet aloitusviestistissä).

    Anna riisin muhia kattilassa ja hämmennä välillä kanakastiketta. Mikäli haluat wok-vihannekset kypsinä, niin ne voi lisätä kastikkeen joukkoon samaan aikaan kun laittaa riisin kiehumaan. Näin ollen ne saavat kypsyä n. 15 minuuttia. Mikäli pidät enemän sutuntumasta, lisää kasvikset myöhemmässä vaiheessa. Kokeilemalla löydät oman mieltymyksesi. Itse pidän kasviksistani kypsänä.

    Sekoittele riisiä ja kastiketta aika ajoin. Riisi tosiaan saa porista lieden pienimmällä teholla, kastikkeelle sitten 2 tai 3 (olettaen että liedessää on 1 - 6 valikoima). Tämä kastike ei suurustu, joten aika juokseva soossi on tulossa. Mikäli haluat, voi soossia surustaa käyttämällä esim. Maizena maissijauho suurustetta. Ruokalusikallinen sekoitetaan lasiin kylmää vettä. Sekoitus sitten sekoitetaan kastikkeen joukkoon. Valuta suuruste valuvana norona kastikkeen joukkoon kokoajan sekoittaen. Suurustus vie sen n. 5 minuuttia joten se aika kannattaa ottaa huomioon.



    Nuo WOK-vihannekset ovat kiireelliseen arkeen / laiskan miehen tai mimmin arkeen sopivia, sillä niissä on kuitenkin tuoreutta ja ne ovat nopeita käyttää. Eri vihanneksia saa helposti päivittäiseen ateriaan näitä käyttämällä. Oma suosikkini wok-vihanneksista on tämä Findus Finland - Tuotteet - Vihannespakasteet - Wok-vihannekset - Wok Chinese

    Riisin lisäksi voiin sitten kokeilla myös täysjyvänuudeleita. Niidne keittäminen kun vaati vain sen 4 minuutin kypsennyksen.

    Prkl tuota tapatalkkia. Ei lataa kuvia nyt sit millään.
     
    Viimeksi muokattu: 19/2/15
    gogland, kowardi and erh4be like this.
  3. cinse

    cinse Tunnettu jäsen

    Liittynyt:
    19/7/12
    Viestit:
    8617
    Tykkäykset:
    4550
    Puhelinmalli:
    onhan noita
    Jos mä tuun teille syömään ?
     
  4. Qwertyi

    Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

    Liittynyt:
    7/12/05
    Viestit:
    25678
    Tykkäykset:
    4710
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia Z5
    WP_20150222_15_37_11_Pro.jpg Pikaisesti syntyvä "Bolognese" kastike ja täysjyväspagettia.

    Mitä tarvitaan:
    Kannellinen paistokasari
    Iso kattila
    Raastin

    400 g jauhelihaa
    500 g tomaattimurskaa
    2 Tomaattia
    lehtiselleriä (2 vartta)
    2 porkkanaa
    1 sipuli
    Valkosipulia (1 tl kukkurallinen valkosipulimurskaa)
    Sitruunapippuria
    Timjamia
    Basilikaa
    Tuoretta persiljaa


    Tässä soosissa menee sen puolisen tuntia ja yhdellä kertaa saa sankkutalouteen usean päivän mätöt. Myös pariskunta syö useamman päivän. "Bolognese" on lainausmerkeissä, koska pitäähän sitä reseptiä aina vähän tuunata.

    Laita paistokasari sekä spagetin keitinvesi kuumenemaan. Kuumentumista odotellessa lohko tomaatit ja poista siemenet ja kantaosa. Kuutioi tomaatti pieneksi. Silpu sipuli pieneksi ja viipaloi lehtiselleri. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Hienonna persiljaa.

    Ruskista jauheliha pannulla. Kun lihat on ruskistunut, lisää joukoonn sipuli, valkosipulimurska, tomaatit, lehtiselleri, ja porkkanaraaste. Pyörittele ja anna hetken hautua (n. 5 min). Lisää tomaattimurkska, n. 1 dl vettä sekä mausteet. 1 tl mausteita ja basilikaa voi laittaa parikin teelusikallista. Sekoita kunnolla ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Älä sekoita liiaksi jottei mene mössöksi. Spagetin keittäminen kestää n. 11 minuuttia (riippuen mitä pastaa) joten huomioi keitinaika kastikkeen hautuessa. Tosin, kastike ei pilalle mene vaikka se hautuisikin pidempään.

    Annostele lautaselle ja koristele tuoreella persiljalla. Halutessaan päälle voi lisätä juustoraastetta / pastajuustoa.

    Helpolla ja pienellä vaivalla Italian makuja arkeen.
     
    gogland, apek and tonttu like this.
  5. tmm

    tmm Tunnettu jäsen

    Liittynyt:
    1/10/07
    Viestit:
    1124
    Tykkäykset:
    77
    Puhelinmalli:
    SGS5 (työ) | Nexus 4 (priva)
    Turhaan ne hipsukat siinä on. Aika aito bolognese se on. Resepti on lähes sama kuin Barillan ruskea kastike lasagnelle. Siinä tosin raastetaan juuriselleriä joukkoon varsien asemesta. Sitruuna toimii aika monessa jutussa.
     
  6. apek

    apek VIP

    Liittynyt:
    21/8/10
    Viestit:
    3225
    Tykkäykset:
    1058
    Puhelinmalli:
    Nexus 6P
    Aikalailla samanlaisella reseptillä minäkin teen bolognesen. Valkosipulia käytän yleensä muutaman kynnen (koska siitä niin tykkään) hienonnettuna, en murskana. Ja kastike saattaa porista tunnin, mutta muuten näyttää tutulta. Maku vain syvenee ja paranee, kun malttaa kunnolla keitellä miedolla lämmöllä :)
     
    gogland tykkää tästä.
  7. Qwertyi

    Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

    Liittynyt:
    7/12/05
    Viestit:
    25678
    Tykkäykset:
    4710
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia Z5
    Tämä ei sitten ole mikään kovin pikaisesti pyöräytetty pöperö. Aikaa saa varata tunnin. Tästä riittää isommallekkin porukalle.

    Pinaatilla ja sienillä täytetyt broilerin rintafileet uunijuureksilla.

    Mitä tarvitaan:
    Paistinpannu
    Uunivuoka
    Iso ja pieni kattila

    Broilerin rintafileitä (2 rasiaa)
    Pekonia ( 1paketti)
    Sipuli
    Valkosipulimurskaa
    Sieniä (tällä kertaa käytin säilöttöjä kanttarelleja)
    Aurinkokuivattua tomaattia
    Aurajuustoa muruna
    Pinaattia (1 rasia)
    Sitruunan mehua
    Uunijuurekset oman maun mukaan (Pirkka uunijuurekset 600 g)
    Voita
    Oliiviöljyä
    Hunajaa
    Suolaa
    Mustapippuri
    Timjami
    Bearnaiskastike pussi (Toki saa itsekkin tehdä)
    Jasmin riisiä

    Laita uuni lämpenemään 200°C. Huuhtele sienet sekä pinaatti. Kuivata paperin päällä. Pilko sienet ja sipuli. Poista pinaatista liiat "kannat" ja suikaloi. Lisää sienet kuumalle pannulla ja pyörittele hetki jotta suurin kosteus haihtuu. Lisää pannulle nokare voita ja lisää sipulit. Kun sipulit on kuullottuneet lisää pinaatit ja reilu teelusikallinen valkosipulimurskaa. Pyörittele hetken pannulla miedolla lämmöllä. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

    Kun täyte muhii pannulla ota käsittelyyn rintafileet. Kuivaa fileet paperilla. Viillä rintafileisiin viillot jotta saat ne avattua. Mausta fileet sisältä kevyesti pippurilla. Suikaloi aurinkokuivattua tomaattia. Lisää suikaleita fileiden sisään. Tomaattien päälle aurajuustoa. Lisää pannulla muhinut sienitäyte ja sulje rintafileet. Mausta rintafileiden pinnat suolalla ja pippurilla. Kääräise rintafileet pekonilla. Yksi pekonisiivu / rintafile on riittävästi, enemmänkin toki saa laittaa.

    Laita riisin keitinvesi kiehumaan. Sekoita Bearnaiskastikeaineet kylmään veteen pienessä kattillassa. Paistinpannu on tässä kohtaa hyvä laittaa lämpenemään. Voitele uunivuoka öljyllä. Kaada jäiset uunijuurekset vuokaan. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

    Ruskista pekoniin käärityt rintafileet ja nostele ne uunijuureksien päälle. Paistamisen jälkeen, älä huuhtele pannua vaan lisää pannulle sitruunamehua pari ruokalisukallista. Lisää joukkoon ruokalusikallinen hunajaa. Sekoita pannua "raapien" jotta saadaan maut irti. Kaada hunaja ja sitruunamehuseos uunivuokaan. Laita vuoka uuniin ja anna olla 30 minuuttia.

    Kun vuoka on ollut n. vartin uunissa niin voitkin kipata riisit kiehuvaan veteen ja ottaa levyn pois päältä (tai jättää 1 teholle) Myös Bearnaiskastiketta on hyvä alkaa lämmittämään tässä kohtaa. Muista sekoittaa kokoajan. Ennen tarkoilua muista lisätä reilu noka voita kastikkeen joukkoon.

    Kyllä oli hyvää.

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 28/2/15
    gogland tykkää tästä.
  8. Qwertyi

    Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

    Liittynyt:
    7/12/05
    Viestit:
    25678
    Tykkäykset:
    4710
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia Z5
    Onkohan tämä nyt sitä crosskitcheniä.

    Italialais-aasialainentomaattinentonnikalapekonikastike pastan lisukkeeksi.

    Tarivtaan:
    Paistokasari

    1 paketti pekonia
    1 purkki tonnikalaa öljyssä
    1 sipuli
    Valkosipulimurskaa
    Kourallinen mustia oliiveja
    1 paprika
    1 purkki tomaattimurskaa
    Tomaattipyrettä
    1 purkki kookoskermaa
    1 purkki kanttarellejä
    Sitruunamehua
    Tuoretta basilikaa

    Leikkaa pekoni pieneksi. Laita pekonit kylmälle pannulle ja ala käristämään. Kun pekoni on saanut väriä ja luovuttanut rasvaa pannuun lisää silputtu sipuli. Kun sipuli on kuullottunut lisää sienet. Anna hetken käristellä jotta sienten suurin kosteus haihtuu.

    Lisää pannulle kuutioitu paprika ja viipaloidut oliivit sekä reilu teelusikallinen valkosipulimurskaa. Mausta suolalla, mustapippurilla, valkopippurilla, oreganolla, paprikamausteella, chilillä ja hunajalla. Suolaa niukasti koska sienistä tulee suolaisuutta. Sekoittele ja anna mausteiden lämmetä.

    Kaada joukkoon tomaattimurska, kookoskerma ja 1 - 2 ruokalusikallista tomaattipyreetä, sekä n. puolikkaan sitruunan mehu. Valuta tonnikalapurkista suurimmat öljut pois ja sekoita tonnikala joukkoon.

    Anna hautua. Puolisen tuntia annan tuon porista jotta kastike sakeutuu. Lisää reilu annos pieneksi leikattua tuoretta basilikaa. Lättää soosi pastan päälle ja nauti.

    [​IMG]
    Ps. Näkyykö kuva?
     
    Viimeksi muokattu: 11/4/15
    outlaw heart tykkää tästä.
  9. jusutus

    jusutus Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2011 Supermoderaattori

    Liittynyt:
    5/10/08
    Viestit:
    8604
    Tykkäykset:
    2600
    Puhelinmalli:
    Note 5
    Näkyy.
     
    Qwertyi tykkää tästä.
  10. Qwertyi

    Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

    Liittynyt:
    7/12/05
    Viestit:
    25678
    Tykkäykset:
    4710
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia Z5
    Suosittelen. Oli kyllä hyvää.
     
  11. Qwertyi

    Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

    Liittynyt:
    7/12/05
    Viestit:
    25678
    Tykkäykset:
    4710
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia Z5
    Pitkästä aikaa tuli väsättyä katkarapupiirakkaa. Oli niin hyvää kuin muistelinkin.Katkarapujen tilalle voi sitten käyttää vaikka lohta. Laiskempi voi toki ostaa valmiin piiraspohjan kaupasta, mutta tämä on hyvin yksinkertainen taikina.

    Tarvitaan:
    Piirasvuoka (24cm)

    Taikina:
    150 g leivontamargariinia
    n. 1 1/2 dl vehnäjauhoja
    n. 1 dl perunosejauhetta (pussimuussia)

    Täyte:
    3 munaa
    1 purkki kermaviiliä
    200 g katkarapuja
    Tuoretta tilliä
    Sitruunan mehua
    Aurajuustoa
    1 kevätsipuli
    2 dl Mozzarella juustoraastetta
    1 tl sitruunapippuria

    Laita uuni lämpenemään 175°C. Voitele piirasvuoka valmiiksi.

    Sekoita kulhossa margariini, vehnäjauhot ja perunasosejauho. Nyppimisen jälkeen pitäisi taikinan olla murumaista. Lisää tarvittaessa jauhoja. Kun taikina on murumainen, lisää joukkoon n. 1 ruokalusikallinen kylmää vettä ja sekota taikina tasaiseksi. Painele taikina voideltuun vuokaan. Pyri pitämään taikina tasapaksuisena jotta se kypsyy tasaisesti.

    Sulata katkaravut kylmässä vedess ja anna valua kuivaksi. Sekoita kulhossa 3 munaa, kermaviili, katkaravut, 1 - 1 1/2 desiä silputtua tilliä, puolikkaan sitruunan mehu, viipaloitu kevätsipuli, aurajuustoa oman maun mukaan ja vain puolet mozzarellasta, eli 1 dl. Mausta sitruunapippurilla. Sekoita varovaisesti jottei täyte mössöydy.

    Kaada täyte piirakkavuokaan ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Lisää päälle loput mozzarellajuustosta. Vuoka uuniin, alimmalle tasolle n. 30 minuutiksi. Mikäli väriä ei taikinaan tule, nosta vuoka uunin keskitasolle ja jatka paistamista n. 5 min. Jäähdytä piirakka jääkaapissa ja nauti.

    Helppo ja nopea tehdä ja maistuu vaikka kahvikupillisen kanssa. Ruokaisamman annoksen sitten saa jos lisää kylkeen pastasalaattia.

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 22/8/15
    tonttu tykkää tästä.
  12. Qwertyi

    Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

    Liittynyt:
    7/12/05
    Viestit:
    25678
    Tykkäykset:
    4710
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia Z5
    Jaha. Vaihteeksi olisi kuvia poistunut. On se vain niin helppoa tuon Onedriven kanssa.

    No ei me siitä masennuta.

    Porsaan filepihviä, kookoskanttarellikastike, riisiä ja makeankirpeät porkkanat. Litrasta kanttarellejä tuli kahden hengen annos.

    Mitä tarvitaan:
    1 l kanttarelleja
    2 dl kookoskermaa
    3 porkkanaa
    1/2 sipulia
    voita
    hunajaa
    sitruunamehua
    rakuunaa
    porsaan filepihvejä
    riisiä
    persiljaa
    suolaa
    pippuria

    Ensiksi kuoritaan porkkanat ja leikataan isoiksi paloiksi. Kypsennyksen voi tehdä pelkästään pannulla mutta nopeutin toimintaa höyryttämällä niitä kattilassa ensin n. 10 minuuttia. Kun porkkanat ovat höyryssä niin kuumenna voita pannulla ja lisää peratut ja silputut kanttarellit. (Varoitus: sienet sisältävät paljon vettä ja kun pannulla on kuumaa rasvaa niin roiskuminen on aikamoista.) Pyörittele sieniä pannulla kunnes suurin osa kosteudesta on haitunut. Lisää joukkoon silputtu sipuli. Pyörittele hetken ja anna sipulin pehmetä.

    Laita riisi kiehumaan. Samaan aikaan laitetaan pannu lämpenemään pihvejä varten. Lisää sienten ja sipulien päälle kookoskerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua kannen alla välillä sekoittaen.

    Pihvit voi laittaa paistamisen jälkeen folioon hetkeksi vetäytymään. Pihvien paistamisen jälkeen älä huuhdo pannua vaan lisää pannulle nokare voita, 1/2 sitruunan mehu, reilu ruokalusikallinen hunajaa sekä reilu teelusikallinen kuivattua rakuunaa. Sekoita ja lisää porkkanat. Pyörittele porkkanoita seoksessa kunnes se on saanut kullanruskean värin.

    Sekoita riisin joukkoon silputtu persilja. Persilja kannattaa lisätä mahdollisimman myöhään ettei se kadota väriään.

    Lättää lautaselle ja nauti.

    _20150829_200053.JPG
     
    akselic and tonttu like this.
  13. ink13

    Liittynyt:
    19/5/14
    Viestit:
    114
    Tykkäykset:
    8
    Puhelinmalli:
    Vaihtuu usein :)
    Itse laittaisin sienet ensin pannulle, hetki kuivapaistoa ja antaa nesteiden siinä samalla haihtua (Voi vielä pannulta kaataa vedet pois loppuvaiheilla jos ovat oikein märkiä tai juuri pakkasesta). Vasta sitten rasva yms. Sienet pääsee mukavasti rapeammiksi jo tässä vaiheessa, eivätkä siis roisku rasvan kanssa enää niin paljon.
    Sori ei ollu tarkoitus tulla neuvomaan, törmäsin vaan sattumalta tähän blogiin täällä, mukavaa luettavaa :)
     
  14. Qwertyi

    Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

    Liittynyt:
    7/12/05
    Viestit:
    25678
    Tykkäykset:
    4710
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia Z5
    Enpä moisista neuvoista suutu, ihan hyvä vain että tulee vinkkejä. Kantapään kautta tätä hommaa opiskellaan ja aina toisenlaiset näkemykset ovat tervetulleita. :)
     
  15. Qwertyi

    Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

    Liittynyt:
    7/12/05
    Viestit:
    25678
    Tykkäykset:
    4710
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia Z5
    _20150919_173402.JPG Syksy koittaa ja flunssakautta pukkaa. Taas pitänee väsätä eräänlanen pikainen kanakeitto.

    Tarvitaan:
    Paistinpannu
    Kattila (n. 5 l)

    Broilerin jauhelihaa 400 g
    1 pss Knorr kananuudelikeitto
    Rakettispagettia
    1 tölkki maissia
    2 porkkanaa
    Hunajaa
    Katkarapuja
    Valkosipulimurskaa
    Paprikamaustetta
    Chiliä
    Currya

    Pilko porkkanat pieneksi. Laita kattilaan kuumenemaan vettä parisen litraa. Paista pienessä tilkassa öljyä broilerin jauheliha. Ruskistuksen jälkeen lisää pannulle mausteet, hunaja ja porkkanat. Sekoittele kunnolla. Kaada paistettu seos kattilaan missä vesi kiehuu. Lisää perään Knorr kananuudelikeitto pussin sisältä sekä reilu kourallinen rakettispagettia. Anna hutua n. 5 min. Lisää joukkoon maissit. Sekoita ja tarjoile lautasille.

    Kun annos on laitettu lautaselle, lisää jäiset katkaravut. Viilentää kuuman sopan mukavasti eikä ole pelkoa että katkikset sitkeytyisi. Valkosipulipatongin kera nautittuna varsin hyvä, nopea ja yksinkertainen soppa. Mausteilla ja valkosipulin määrällä voi sitten leikkiä, mitä tiukempi flunssa, sen reilumpi maustaminen.
     
    apek, tonttu and erh4be like this.
  16. erh4be

    erh4be Superjäsen

    Liittynyt:
    3/1/12
    Viestit:
    8036
    Tykkäykset:
    2717
    Puhelinmalli:
    OnePlus 3
    Tätä syön huomenna!
     
    Qwertyi tykkää tästä.
  17. Qwertyi

    Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

    Liittynyt:
    7/12/05
    Viestit:
    25678
    Tykkäykset:
    4710
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia Z5
    Testasitko?
     
  18. erh4be

    erh4be Superjäsen

    Liittynyt:
    3/1/12
    Viestit:
    8036
    Tykkäykset:
    2717
    Puhelinmalli:
    OnePlus 3
    Joo. Hyvää oli! :)
     
    Qwertyi tykkää tästä.
  19. Qwertyi

    Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

    Liittynyt:
    7/12/05
    Viestit:
    25678
    Tykkäykset:
    4710
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia Z5
    _20151101_211619.JPG Karitsan viulu, juuresmuusi ja saaristolaisleipää katkarapuhässäkällä.

    Tämä on ateria jonka valmistaminen vaatii aikaa sekä pitää varautua tiskivuoreen mutta lopputulos ratkaisee.

    Viulun kanssa noudatin tätä reseptiä:
    1 lampaanviulu (n.2,5kg)

    Marinadi
    4 valkosipulinkynttä
    3 dl punaviiniä
    1/2 dl soijakastiketta
    1/2 dl juoksevaa hunajaa
    2 rkl sitruunanmehua
    2 tl paprikajauhetta
    n. 1tl mustapippuria myllystä
    muutama rosmariinin- ja timjaminoksa

    Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekseet yhteen. Laita viulu isoon astiaan tai kestävään muovipussiin. Kaada marinadi päälle ja sekoita hyvin. Kääntele niin, että liha peittyy marinaadiin. Anna maustua yön yli välillä käännellen. Nosta huoneenlämpöön ainakin 1h ennen paistamista. Lämmitä uuni 125C. Laita viulu vuokaan tai pellille. Laita paistomittari paksuimpaan kohtaan. Nosta liha uuniin. Valele marinadilla paistamisen aikana. Kypsennä viulu haluamaasi kypsyyteen (72-75C n.3h) tai . Ota paisti uunista, peitä foliolla ja keittiöpyhkeellä.

    Blogin mukaan ohje on Glorian Ruoka&Viini lehdestä 2/2010. Kiireestä johtuen ei marinointia ollut koko yö, vaan n. 6h ja tuntuu sekin riittävän. Itse laitoin lihamittarin piippaamaan 73 asteen kohdalla jonka jälkeen liha vetäytymään folion alle. Pienen jäähdyttelyn jälkeen viulu pakattiin folioon ja paistinliemi otettiin talteen pieneen kattilaan.

    Juuresmuusi:

    Lanttua
    Porkkanaa
    Juuriselleriä
    Purjoa
    Sipulia
    Persiljaa
    10 Maustepippuria
    2 laakerilehteä
    Suolaa

    Mittaa kattilaan 1 - 1.5 l vettä. Lisää reilu ripaus suolaa. Laita vesi kiehumaan ja sillä välin pilko isoiksi paloiksi 1/4 osa lantusta, 3 - 4 porkkanaa, pieni juuriselleri, 10 cm pala purjoa ja 1 sipuli sekä reilu annos persiljaa. Kun vesi kiehuu, lisää joukkoon mausteet sekä juurekset. Anna kiehua kasaan. Itse keittelin kasaan niin että lopussa oli n. 0.5 l kasvislientä. Keittämisen jälkeen siis poistetaan juurekset. Huom! Laita kasvisliemi kiehumaan hyvissä ajoin ennen kuin alat keittämään muusin juuriksia.

    Itse muusi:

    4 - 5 perunaa
    1 iso bataatti
    1 lanttu
    4 -5 porkkanaa

    Kuori juurekset ja pilko isohkoksi palaksi. Laita juurekset kattilaan ja lisää vettä kunnes juurekset on peittynyt. Lisää pieni ripaus suolaa. Anna kiehua kunnes juurekset ovat kypsiä. Kaada vesi pois ja anna suurimman osan vedestä höyrytä pois ilman kantta.

    Survo, tai käytä vatkainta. Itse käytän vatkainta. Vatkaimella muusaa juurekset, lisäten joukkoon pieninä määrinä keitettyä kasvislientä. Varo liiallista vatkaamista ettei liisteröidy. Älä myöskään lisää liiaksi nestettä. Mausta tarvittaessa suolalla.

    Kastike:

    Lämmitä kattilassa viulun paistinliemi. Lisää joukkoon 1 -2 dl punaviiniä. Keittele kasaan tai suurusta maizenalla. Itse lisäsin joukkoon vielä 1 dl kookoskermaa. Muista sekoitella kastiketta kiehumisen aikana.

    Saaristolaisleivän päälle:

    1 purkki ranskankermaa
    Katkarapuja
    Tilliä
    Punasipuli (pieni)
    Sitruunamehua 1 - 2 rkl
    Mustapippuria
    Suolaa

    Pilko sulatetut katkaravut pieneksi. Kuutioi punasipuli mahdollisimman pieneksi kuutioksi. Hienonna tilli. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa kokkailun ajan.

    Seuraavalla kerralla kyllä pyydän äidiltäni saaristolaisleivän ohjeen. On meinaan huomattavasti parempaa mitä kaupasta saatava leipä.


    Tämän koreuden seuraksi maistui ahvenanmaalainen Stallhagen Honungsöl jota tosin suositellaan kalan ja siipikarjan kanssa mutta upposi varsin hyvin lampaan kera. Stallhagen Honungsöl 4,7% | Hartwa Trade
     
    apek and krossi like this.
  20. Qwertyi

    Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

    Liittynyt:
    7/12/05
    Viestit:
    25678
    Tykkäykset:
    4710
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia Z5
    _20151107_191521.JPG Tuli tuossa katseltua Jamie Oliverin kokkailuja jossa tehtiin kukka- ja parsakaalitäytteisiä canneloneja. Siitä sitten idea lähti.

    Mitä tarvitaan:
    Canneloneja
    Paseerattua tomaattia
    Ranskankermaa
    Parmesaanijuustoa
    Kukkakaalia
    Pekonia
    Sieniä (herkkusieniä suolaliemessä)
    Aurinkokuivattua tomaattia
    Sipuli
    Valkosipulia
    Hunajaa
    Balsamicoa
    Oliiviöljyä
    Timjamia
    Basilikaa
    Mustapippuria
    Valkopippuria
    Suolaa
    Punaviiniä
    Aurajuustoa

    Pese ja leikkaa kukkakaali pieneksi. Laita suolalla maustettuun veteen kiehumaan. Keitä n. 5 min. Sillä välin kun kukkakaali keittyy, sekoita paseeratun tomaatin joukkoon balsamicoa ruokalusikallinen, valkopippuria, timjamia, basilikaa, hunajaa ja suolaa. Kaada tomaattiseos uunivuuan pohjalle.

    Suikaloi pekoni pieneksi ja laita pannulle käristymään. Kun pekonin rasva on sulanut pannulle lisää joukkoon pieneksi silputtu sipuli. Kun sipuli on imenyt pekonin rasvaa ja pehmennyt, lisää joukkoon pienennetty valkosipuli (4 kynttä), valutetut sienet, sekä pienennettyä aurinkokuivattua tomaattia. Hetken paistamisen jälkeen lisää joukkoon 0,5 dl punaviiniä. Nostele joukkoon keitetyt kukkakaalit. anna hautua pannulla hetki ja lisää aurajuusto.

    Sekoita keskenään ranskankerma (200 g), mustapippuri, suola sekä n. 100 g parmesaaniraastetta. Lisää joukkoon tilkka kukkakaalin keitinvettä jotta saadaan seoksesta juoksevampaa.

    Pekonitäyte alkaa olemaan pehmentynyt. Mikäli olet ainekset pilkonnut tarpeeksi hienoksi niin sauvasekoitinta ei tarvita. Itse laitoin täytteen astiaan ja sauvasekoittimella survoin muutamaan otteeseen jotta sai tahnamaisen täytteen. Liian hienoksi ei kannata soseuttaa. Kaavi täyte pakastepussiin tai pursotuspussiin. Leikkaa pakastepussin kulma auki ja täytä cannelonit. Laita cannelonit uunivuokaan tomaattikastikkeen päälle.

    Lisää ranskankermasekoitus cannelonejen päällä tasaiseksi kerrokseksi. Raasta parmesaanijuustoa päälle (n. 100g) ja ripottele päälle oliiviöljyä.

    Laita uuniin keskitasolle, 200 astetta ja n. 20 - 30 min. Kunhan pinta on kullan ruskea. Lisukkeeksi sitten vihreää salaattia ja valkosipulipatonkia.
     
    apek tykkää tästä.
Tagit:

Jaa tämä viestiketju