(Palvelu)operaattoreista

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja SV-3310, 20/4/04.

 1. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Hieman otsikon ohi, mutta onko täällä todellakin n. 30 operaattoria, sehän olisi kymmenisen joka verkossa? Onhan noita brändejäkin mutta paljolta kuulosti.

  Edit: tämä on näköjään irrotettu ketjusta jossa lainattiin uutista joka mainitsi Suomen maassa olevan n. 30 operaattoria. Ok, että pysyy otsikon mukaisena.
   
 2. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Radiolinja(Elisa)
  Kolumbus
  Cubio
  Tele2
  MTV3
  Sonera
  Saunalahti
  Globetel
  Passeli
  Hesburger
  ACN
  PG1
  Maingate
  Fujitsu
  GoMobile
  FinnetCom
  Zeroforty
  Stockmann Dial
  KissFM
  Netfonet

  20kpl

  Edit: Lisätty muutama
   
 3. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  zeroforty
   
 4. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Stockman Dial ja Kiss FM-nuorisoliittymä.
   
 5. -jimi-

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/04
  Viestit:
  317
  Tykkäykset:
  0
  On tosiasia että Finnet-konsernilla on suuret investoinnit verkkoon kuoltetettavana. Muutoin en arvioinut laatua enkä hintaa vaan laatumielikuvaa ja hintamielikuvaa, joka DNA:sta syntyy tai jonka DNA itsestään tahtoen tai tahtomattaan antaa. DNA ei pyri profiloitumaan samalle tasolle kuin Kolumbus tai Saunalahti vaan pyrkii profiloitumaan laadukkaammaksi ja vähän kalliimmaksi. DNA:n historia ei kuitenkaan kovin helposti mahdollista laatubrandia jo puhtaasti sen vuoksi että DNA on tieten tahtoen rakentanut brandistaan nuorisomielikuvaa useita vuosia. Sama tilanne on Elisalla, jossa Radiolinja brandi on historiallisista syistä mielletty laaduttomammaksi kuin Sonera ilman että kovin suuria todellisia eroja olisi ollut olemassa.


  Juuri niin, eli ei se ole halpa jos sen hinnat ovat samat kuiten markkinoiden toiseksi kalliimmalla operaattorilla.

  Mulla ei ole mitään Finnetiä ja DNA:ta vastaan. Yritän analysoida tilannetta täysin objektiivisesti.

  Jos arvioidaan seuraavien operaattoreiden tilannetta pikaisesti:

  Sonera: Suurin markkinaosuus ja toiminta ollut voitollista. Selviää. Lisäksi Soneran verkossa toimii Saunalahti, joka tuottaa merkittävästi lisää liikennettä.

  Elisa & Kolumbus: Hankala kilpailla Soneran kanssa koska hintamielikuva ei riittävän edullinen mutta laatumielikuva ei riittävän laadukas. Verkossa vähemmän käyttäjiä kuin Soneran verkossa. Erityinen ongelma asiakkaiden vaihtaminen halpaoperaattoreille. Kolumbus saattaa auttaa tilannetta. Selvinnee, mutta tulee olemaan taloudellisesti hankalaa.

  DNA: Kalliit investoinnit takana jotka on pystyttävä kuolettamaan. Sama ongelma kuin Elisalla että vaikea kilpailla laatumarkkinoista. Toisaalta kalliiden investointien kuolettaminen ei ole mahdollista jos katteita lasketaan merkittävästi. Liiketoiminta vaikeata nähdä kannattavana. Myytäneen ulkomaiselle toimijalle, jolla riittävän paksu lompakko.

  Cubio: Ei panostuksia markkinointiin. Toimii periaatteella mikä tulee sisään menee ulos. Matkapuhelintoiminta ei tuota kauheaa liikevaihtoa, mutta ei aiheuta merkittäviä kulujakaan. Selviää.

  Tele2: Uusi operaattori erittäin kilpailuilla markkinoilla. Lupautunut rakentamaan 3G verkon, mutta myy nyt prepaid-liittymiä nollakatteilla. Markkinointikustannukset ja uusasiakashankintakustannukset merkittävät, mutta vaikeata saada riittävä markkinaosuus. Toisaalta iso ulkomainen taustatekijä eli kassa kestää jonkin aikaa. Ei selvinne, mutta voi pyristellä melko pitkäänkin.

  MTV3: Oma markkinointikoneisto, joten uusasiakashankinnan marginaalikustannukset pienet. Ei pyri halvimpaan segmenttiin, jolloin katteet saattavat olla ok. Tavoitteena varmaan myydä sisältötuotteita myös muille operaattoreille. Ei saa aikaan kovin kannattavaa liiketoimintaa, mutta ei myöskään tuota merkittäviä tappioita. Selvinnee toistaiseksi, mutta voi lopettaa tai ulkoistaa operaattoritoiminnan ydinliiketoiminnan ulkoisena osana muutamassa vuodessa.

  Saunalahti: Toimii kannattavuuden rajamailla. Suuret markkinointikustannukset, mutta toisaalta onnistunut saamaan vankan aseman markkinoilla, joka helpottaa rahoituksen hankintaa. Selvinnee joko itsenäisenä tai myydään ulkomaiselle toimijalle.

  Globetel: Tästä en tiedä paljoa, ilmeisesti markkinoi lähinnä yrityksille. Vaikea arvioida.

  Passeli: Passeli tulee katoamaan markkinoilta tai jäämään hyvin pieneen markkinaosuuteen, yrityksellä ei riittävästi resursseja panostaa markkinointiin. Itse tuote on kuitenkin varmaan kannattava.

  Hesburger: Tulee katoamaan markkinoilta, koska ei kuulu riittävän hyvin ydinliiketoimintaan ja prosessien järjestäminen liian kallista. Liittymät siirrettäneen sellaisenaan Saunalahdelle, jos eivät jo ole. Uusliittymämyyntiä tuskin jatketaan.

  ACN: Varainhankinta perustuu moneen muuhunkin aisaan kuin pelkästään liittymämyyntiin, joten taloudellinen asema ok. Pienet markkinointikustannukset. Tullee pysymään hengissä, mutta rahat syödään edustajien selkänahasta. Markkinaosuus kasvaa jonkin aikaa, jonka jälkeen osuus lähtenee pienenemään kun edustajien innostus lakkaa.

  PG1: Liian pieni näkyvyys, vaikea kilpailla ACN:n kanssa. Kadonnee markkinoilta, tai osuus jää hyvin pieneksi.

  Maingate: Tätä en tunne.

  Fujitsu: Voinee tarjota yrityksille merkittävää lisäarvoa kokonaispalveluntarjonnalla. Ei merkittäviä markkinointikustannuksia jos myydään Patja-konseptin mukana. Säilynnee markkinoilla. Tälläsiä odotettavissa lisää.

  GoMobile: Korkeat markkinointikustannukset. Tällä kustannustasolla edellyttää varmaan 200 000 asiakasta että homma kannattavaa. Toisaalta katteet tulevat laskemaan yhä edelleen. Poistunee markkinoilta.
   
 6. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Törkeällä voittoprosentilla ollaan kustannettu vaikka mitä - pitäisikö muidenkin osastojen nyt ruveta tekemään voittoa, vai vieläkö lanseerataan zeddejä yms?

  Oma perstuntuma on että joulun isojen kampanjoiden takia asiakasmäärä pysyy samana, mutta q1-raportit kertonee totuuden. Anyhow, Radiolinjahan on kauan ollut timantti Elisan toiminassa - eli voittoa on tehty ja rutkasti. Matkapuhelintoiminta, josta käsittääkseni eniten keskustellaan, tulee varmasti selviämään mutta elisa konserni ei varmaankaan pystyy tekemään mitään Mäkitorppa aus Deutschland-tyylisiä temppuja.

  Toisaalta Elisa on varmasti parhaiten varautunut siihen että menee huonosti, mm. 900 hengen irtisanomiset. Eli kulurakenteen pitäisi olla kunnossa.

  Eikös Elisan verkossa ole muuten ollenkaan tämmöisiä "huhaa-operaattoreita"? Saunalahdesta kommentia alempana.

  Ja minusta todellinen häviäjä pikkuoperaatoreille. Ne, jotka vaihtavat herkästi liittymää, ovat siirtyneet RL ja Soneralta DNAlta ja nyt siirtyvät eteenpäin, koska DNA ei ole halvempi kuin muut ja pientä häslinkiä on ollut laskujen kanssa.

  Toisaalta Finnetillä on isot kukkarot, ja ovat kovasti mainostaneet että on aito suomalainen operaattori. Turun sinappi anyone? En usko että DNAta myydään ulkomaille, mutta toiminta järkeistetään ja luovutetaan tavoitteesta tulla suomen 2 isoimmaksi operaattoriksi - ja dnasta ei tule semmoista rahalypsyä Finnetille kuten ovat toivonneet, jossei 3G kohta tule ja mullista kaikkea.

  Saunalahdella on "halppisoperaattorina" se etu että on ainoa todellinen VMO - eli omistavat sim-kortit ja kaikki. Jos Elisalla menee huonosti niin voivat tarjota semmoisen dealin Saunalahdelle että eivät voi muuta kuin vaihtaa Elisan verkkoon: soneran hmv:n takia soneran on tarjottava sama hinta kaikille jotka käyttää sen verkkoja. Tämä taas antaa kilpailuetua Saunalahdehdelle, muut joutuvat lähettämään uuden sim-kortin jos haluavat vaihtaa verkon.

  Ainiin, ei myöskään sovi unohtaa että Elisalla ja Soneralla on paljon yritysasiakkaita, jotka soittavat paljon ja joiden hinnat on pysynyt samana...
   
 7. pkortela Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/3/04
  Viestit:
  75
  Tykkäykset:
  2
  Ei kai Saunalahdella ole vielä omia SIM-kortteja ja puhelinkeskuksia? Tulevaisuudessa tilanne varmaan muuttuu? VMO oikeuden Saunalahti on kyllä jo saanut.
   
 8. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Voi olla - mutta mitä järkeä on saada VMO oikeutta eikä käyttää sitä? Luulisi että sim-kortit jotka nyt lähtevät ovat omia. En löydä asiasta tiedoitetta saunalahden sivuilta, vaikka kuinka kahlasin.
   
 9. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  SIM-korttien vaihtourakka tulee olemaan melkoinen mikäli se joskus tullaan läpi viemään, joten sitä luultavasti suunnitellaan harkiten.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onkohon noin, Elisan aikana meno on ollut takkusta, välilä tullut ja välilä mennyt. Myös Elisa on tuohon pistänyt paljon rahaa, joilla maakunta rakensi kilpailijan.

  Mutta ilman muuta "Radiolinja" on Elisan jalokivi.
   
 11. Fabu

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/9/02
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  Saunalahti GSM-toimitusehdot

  3. SIM-kortti
  GSM-liittymän SIM-kortin omistaa Sonera. SIM-kortin korjaamisesta, uusimisesta ja vaihdosta Saunalahti Group laskuttaa asiakkaalta hinnastonsa mukaisesti.
   
 12. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Oho, olipas tyhmästi. Jos näin on niin saunalahden tilanne muuttuu minun arvioissa, mutta en viitsi kirjoittaa puolen sivun updatea :)
   
 13. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  Oheinen, uuden suuntanumeron hakeminen viittaa MVNO-hankkeen etenemiseen:


  Viitekirjeessään Saunalahti Group Oyj hakee käyttöönsä 4-osaista
  matkaviestinverkon suuntanumeroa. Hakija perustelee 4-osaisen suuntanumeron tarvetta kirjeen luottamuksellisessa saatteessa.

  Viestintävirasto myöntää määräyksen Viestintävirasto 32 F/2003 M yleisen puhelinverkon numeroinnista 3 § nojalla hakijan käyttöön matkaviestinverkon suuntanumeron 0451.

  Myönnetty matkaviestinverkon suuntanumero on otettava käyttöön yhden (1) vuoden kuluessa tämän päätöksen päivämäärästä

  Lähde: Ficoran email 15.4.2004
   
 14. Suomen Huippu Vieras

  0   0   0

  VMO? MVNO? Soneran hmv? Mitä nämä kaikki lyhenteet tarkoittavatkaan.
   
 15. kasperi

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/9/03
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Ihmeellistä on se, että saunalahti on jo pari kuukautta puhunut "vain" 200 000 asiakkaasta eikä se luku ole enää noussut. On tainnut ihmiset siirtyä ja nyt on se aika kun alkaa virtaamaan ihmiset takaisin isoille operaattoreille. katsotaan vaan tilanne syksyn alussa kun seuraava tiedote tulee.
  Käsittääkseni vain Dna ja Sonera ovat joutuneet ilmoittamaan normaalia suuremmista asiakaskadoista, joten Elisa on ainut joka on pystynyt toistaiseksi jopa kasvattamaan asiakasmääräänsä. Eipä ole Elisa joutunut antamaan varoituksia asíakaskehityksestä vaikka on pörssiyhtiö.
  Nähdäkseni Elisa on voittanut numeronsiirtoprosessissa paljon muutakin kun lisää asikasmäärää, nimittäin sen laatukriteeri on noussut ihan huippuunsa, koska mitä enemmän tulee pieniä pisteitä markkinoille, sitä enemmän Sonera ja Elisa saavat arvostusta toimivuudesta.

  Lisään vielä ihmeellisen asian, nimittäin Elisa tuntuu olevan ainut, joka pystyy nytkin tarjoamaan uusille asiakkaille 100 euroa puheaikaa. Mikseikähän viikossa ole kukaan lähtenyt mukaan? :)
   
 16. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0

  VMO = Virtual Mobile Operator ( Saunalahti ,MVNO piakkoin + muut palveluoperaattorit

  MVNO = Mobile Virtual Network Operator ( Suomessa Tele2)

  HMV = Huomattava markkinavoima, johon kohdentuu mm. syrjimättömän hinnoittelun ja yhteenliittämisen veloitteet
   
 17. kasperi

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/9/03
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Pelkään pahoin, että tämä liittyy siihen mistä on jo ollut puhettakin.. Saunalahti siirtyy tällätavoin Elisan Radiolinja Origo verkkoon..

  Vai mitä sanoo PLehti? :)
   
 18. kasperi

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/9/03
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Pudotuspeli on siis alkanut..

  Veikkauksia otetaan vastaan..

  ACN on ensimmäinen.
  Sinne meni rahat.. yhyy
   
 19. Suomen Huippu Vieras

  0   0   0

  Mitäs eroa näillä on käytännössä.
   
 20. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0

  VMO hankkii käytännössä koko paletin joltain verkko-operaattorilta ja myy totetta asettamillaan hinnoilla.

  MVNO ei omista verkkoa, mutta hallinnoi usein omaa mobiilikeskusta laskutusjärjestelmineen. On siis virtuaalinen verkko-operaattori.
   

Jaa tämä viestiketju