Palm Zire 21, vai 31?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Anonymous, 20/10/04.

 1. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Elikkäs tarvitsee olla erittäin hyvä kalenteri. Helppo käyttää, mahdollisimman pieni. Kynällä pitää voida kirjoittaa esim. "duunipäiväkirjaa" joka päivän kohdalle. Eli tilaa pitää löytyä joka päivälle riittävästi ja kynänkirjoituksen ja käsialatunnistuksen pitää toimia hyvin.

  Synkkausta ei tarvita mihinkään, eikä mitään muuta kuin kalenteri.

  Pitkä toiminta-aika plussaa.

  Edit: Nyt löytyi sopiva laite: Palm Zire 21. Kokemuksia kaivataan. Zire 31 tuli myös mukaan kilpailuun ;)
   
 2. london

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/10/04
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Miten olis sitten erillinen kalenteri, jos et tarvitse muuta niin niitähän saa aika halvalla..Mut ei nuo "xda" puhelimet enää hirveitä maksa ja saahan niihin kalenteriohjelman johon mahtuu sitten kirjottelemaan...
  Minkälaista hintaa olit ajatellut tuollaiselle? Esim. O2 XDA 1 olisi mielestäni ihan hyvä vaihtoehto ja niitä saa aika halvalla täältä englannista. Ainut mikä on ns. huonoa on se että tarttee adapterin kun täällä on erilaiset nuo "töpselit" mutta ne ei paljoa maksa.
  Tuossa on jonkinlaista infoa laitteesta:


  Technical specifications:
  Processor Intel StrongARM 206 MHz with 32 MB RAM and 32 MB ROM
  64mb storage space
  High Speed Wireless Data Rates up to 50Kbps**
  Network frequency 900/1900 MHz GSM/GPRS
  Display Large color touch screen display
  Weight 6.93 oz.
  Dimensions (LxWxH) 0.70 x 2.86 x 5.08 inches
  Special features
  Applications Pocket version of Microsoft Office
  Text Messaging to any e-mail address
  Short memo and conversation recorder
  Phone and Short Message Dialer
  Built-in microphone speaker and MP3 stereo player
  SD/MMC Slot for extra memory
  Infrared data interface (IrDA)
  Vibrate alert function
  Battery Specifications:
  Standard Battery 1500 mAh Li-ion
  Standby time up to 150 hours **t
  Talk time up to 3.5 hours**t
  PDA time up to 15 hours**t

  Ihan käytännöllinen vekotin ;)
  Heitä vaikka privaa jos tuollainen kiinnostaa ja pistä samantien tarjousta hinnasta..
   
 3. saeaetaejae

  saeaetaejae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/03
  Viestit:
  4601
  Tykkäykset:
  0
  Re: Mikä PDA sopiva?

  Palmit maksavat halvimmillaan 100e mustavalko-näytöllä...
   
 4. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  PDA

  Jos et jaksat kantaa puhelimen ja PDA:n erikseen, niin hommaa joku halpa peruspalmi. Zire sarjassa on ihan perus palmeja suurinpiirtein huntilla.

  Mikäli sitten haluat PDA kännykän niin sitten pitää jo käydä nostamassa tililtä rahaa. Niiden hintataso rupeaa olemaan helposti päälle kolmen sadan jos on tsäkää. Mikäli ei ole niin sitten saat helposti pulittaa siitä 500-800€

  On tosin olemassa palmin ja kännykän merkillinen välimuoto nimeltä treo. Niitä halvemman luokan treoja olen nähnyt myytävän käytettynä huutonetissä alta 300 euron. Niissä on sitten jo ihan näppis, että pääsee naputtelemaan melkein kunnolla. Niihinkin oli muistaakseni saatavilla ilmatteksi netisä ohjelma, jolla sen vahan perinteisen graffiti tekstinsyötön saa toimintaan. Tällöin vain sohitaan näyttöön kirjaimia, niin laite tunnistaa sen tekstiksi vaihtelevalla menstyksellä ja nopeudella. Paljon nopeampaa on syöttää teksitä nimenomaan sillä thumpadilla. Tuossapa on yksi sulkeutunut kauppa. Mistä saat vähän tuntumaa laitteesta. Kahdella huntilla irtosi. Tällä hetkellä huutonetissä ei moisia pelejä ollut myynnissä, mutta niitä on aina sillointällöin ilmaantunut. Paat vaan joka päivä hakuun treo, niin niitä pitäisi joskus tulla vastaan.

  Noiden zirejen hintahaarukka on suurinpiirtein 40-200 € Haarukaan laajuus johtuu siitä, että zirejä on monenlaisia ja huutonetissä hinnat saattavat nousta yllättävän korkealle ja toisinaan tavarat menevät pilkkahintaan.
   
 5. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Kännykkänä on pian S700i, mutta en ole koskaan tykännyt käyttää puhelinten kalenteria. Commu menetteli.

  Siksi tämä laite tulisi vain kalenterin korvaajaksi.
   
 6. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Palm Zire 21 alkoi kiinnostamaan. Onko tästä kenelläkään kokemusta? Onko oikeasti hyvä kirjoittaa muistiinpanoja tolla kynällä ja toimiiko käsialantunnistus hyvin? Miten akku? Onko näyttö valaistu (mikä väri)? Saako kalenteriin muistutuksia esim. äänellä, tai värinällä? Onko valikoissa suomenkieli? Mm. Viikonpäivien nimet?

  Tuo suojakansi on ilmeisesti hyvä lisä (tulee vakiona), sillä laite tulee mm. duunissa olemaan reisitaskussa ja hittiä tulee sopivasti aina välillä ;)
   
 7. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Eikös tämä juttu kuuluisi tuonne Datatuotteet -osioon?
   
 8. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Zire21

  Kirjoittaminen on helppoa. Käytössä on "Graffiti 2", joka on helppo opetella.

  Kestää reilun viikon, valmistaja lupaa kaksi, mutta tässä kuten muissakin PDA-laitteissa akun loppuminen tyhjentää muistin! Ensimmäinen poikkeus tähän virta/muistiprobleemaan on PalmOnen Tungsten T5.

  On valaistu, Palmin perinteinen vihreä [​IMG]

  Nyt en ulkoa muista onko tuossa edullisimmassakin Palmissa värinä, eiköhän tuo googlettamalla selviä...

  Ei vakiona, mutta joihinkin käyttiksen versioihin on ollut saatavilla erikseen myytävä kielipaketti (mielestäni kyllä täysin turha ominaisuus...) Viimeksi tuon kielipaketin näin myynnissä Helsingin keskustan Akateemisessa.
   
 9. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  enklantia

  Juu kyllähän nuo usein tuppaavat englanniksi olevan. Hitsi. Nykyään kaikki on englanniksi. Tietokoneissa tämä ei juurikaan hämmästystä aiheuta, mutta kun kännykät, kamerat (digi), laskimet, koulukirjat, mainokset, telkkariohjelmat ja vaikka mitkä hommelit. Palmissa ei käsittääkseni mitään kielivalintoja kännykkätyyliin edes ole. Jenkkimarkkinoilla noita leivotaan ja jenkeillehän ne on tehty. Sitäpaitsi melkein kaikki osaa mutenkin jenkkikieltäm, joten eihän softia, papereita taikka laatikoita kannata millekkään kielelle kääntää.
   
 10. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Siis onko asia oikeasti näin jos akku loppuu, tai joudun sen syystä kummallisesta irroittamaan (21 malli), niin KAIKKI kalenterimerkinnät katoavat lopullisesti?
   
 11. Tapi

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  467
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z
  kyllä, mutta ne säilyy kyllä syncattuna pc:llä

  ps. lue yv
   
 12. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  No voihan kakka. Sitten jää koko homma tällä kertaa tähän. On muutakin tekemistä kun valvoa että akku ei lopu/irtoa. Synkkaus ei tule kysymykseen, tai saisin tehdä sitä parin timman välein. PC:n kalenteria en käytä.
   
 13. london

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/10/04
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Nuo xda:at ei muuten hirveästi maksa ja samalla saa puhelinominaisuuden..hintaluokka on jossain tuolla 150€-250€ riippuen muistin koosta ja muista oheislaitteista esim.gps yms...
  Noissa on se hyvä puoli että muistista ei häviä mitään josakku irtoaa/virta loppuu..
   
 14. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Ei se akku yllättäen lopu jos esim. Zire21:n kohdalla muistat ladata sen kerran viikossa. En usko myöskään tuohon akun irtoamiseen ja PalmOSin kohdalla ei akkua myöskään tarvitse itse olla koskaan irrottamassa ;)

  Mitä tuohon synkronointiin tulee niin luulen että kuvittelet sen olevan suurempikin murhe tehtäväksi, mutta se käy niin helposti kun sen vain silloin tällöin muistaa tehdä. Ei synkronointi pakota sua käyttämään PC:n kalenteria, mutta mahdollisuus siihen PDA:n omistaessa tulee. Voithan tuon synkronoinnin (lue: varmuuskopioinnin) tehdä kerran viikossa samalla kun laitat Palmin latautumaan - helppoa ja yksinkertaista.
   
 15. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  Hassua?

  Aika jännä juttu. Enpä ollut kuullutkaan, että palit resetoituvat ja hävittävät kaiken muistin kun virta loppuu. Ei mun palmi vaan. Monta kertaa on akku menny niin finaaliin, ettei härveli inahdakaan. Ei siinä mitkään tiedot ole hävinny. Toisaalta käytön määrästähän tuo on kiini, että kuinka usein tarttee ladata. "A tool" niminen pikkusofta ilmoittaa kivasti kuinka paljon virtaa on jäljellä. Sitä kun vähän pitää silmällä, niin sitä voi ennakoida millon akkua kannattaisi ladata. Sitäpaitsi tuota näytön valoa ei ole pakko pitää koko aikaa päällä. Itsekin käytän sitä lähinnä hämärissä oloissa. Tämän lisäksi kannattaa vielä säätää samaisesta softasta, että näyttö menee 30s koskemattomuuden jälkeen pois päältä. Nämä kun tekee, niin ei se akku mikään onglema ole. Mun tämänhetkisessä puhelimessa akku kestää noin 4 päivää. Palmisa parhaimmillaan 22 päivää. Tavallisempia tilastoarvoja ovat kuitenkin 10,15,11,6,10 jne. Näistäkin tiedoista a tool pitää kirjaa ja piirtää kuvaajaa jännitteestä ajan funktiona.
   
 16. saeaetaejae

  saeaetaejae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/03
  Viestit:
  4601
  Tykkäykset:
  0
  Re: Hassua?


  Mikä malli?
   
 17. Tapi

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  467
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z
  Re: Hassua?

  Aivan, laite "sammuttaa" itsensä kun akun lataus putoaa tietyn pisteen alle. Tämän jälkeen tiedot pysyy tallessa n. 2 viikkoa, mutta jos laite jää laatikon pohjalle pidemmäksi aikaa on tiedot hävinneet ja vain perusohjelmat tallella.
   
 18. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  Aha. Noniin. Siinähän se homma oli. Eli näin normaali käytössä palmista ei ole ikinä lopu akku. Aina kun tuo kriittinen raja saavutetaan, niin palmia ei voi käyttää. Sitten vain samana tai seuraavana päivänä pistää masiinan lataukseen ja homma rokkaa taas.

  Mun palmin nimi on tungsten W. Yleensä kyllä lataan kun virta alkaa alittamaan 10% tason. Siinä vaiheessa ei enää voi wappailla, kun tuo antenni vaatii virtaa sen verran reippaasti. Kalenteria ja muita tomintoja voi toki käyttää vielä. Tuota palmia kyllä tulee käytettyä päivittäin, joten ei se missään vaiheessa pääse muhimaan kahta viikkoa pöytälaatikossa. Täytyy sanoa, että olen pttynyt laitteen mukana tulleeseen dokumentaatioon. Mitään mainintaa moisesta ei ollut missään papereissa eikä mitään varsinaista manuaalia ollut mukana. Ostin tosin laitten käytettynä, joten kaippa se jäi edellisen maktaan....
   
 19. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Asia jäi kun jäikin hautumaan, mutta nyt pitäisi ottaa niskasta kiinni ja hankkia tuo Zire 21.

  Mutta tuo näytön valaistus mietityttää. Jostain luin että siinä ei ole valoa. Onko varmaa tietoa? Mites tuo kynä. Mukana tulee yksi? Saako sitä kiinni mihinkään (siis laitteen "sisälle")?

  Vielä sekin mietityttää että saako muistutuksiin lisättyä äänellisen hälytyksen?

  Ps. Voisikos tämän siirtää dataosioon.


  Edit: Vastailen tässä omiin kysymyksiini ;)

  Valoa ei ole, eikä tule.
  Kynälle on paikka takana.
  Laitteessa on spiikkeri hälytyksille.

  Hitto kun tuo taustavalo puuttuu. Jotenkin se tuntuisi välttämättömälle täällä suomen oloissa. Toisaalta eipä ole ollut paperisessakaan kalenterissa valoa. Mutta silti..

  Edit 2: Päädyin sitten Zire 31:een. Kokemuksia saamme ehkä jahka tässä joskus.
   
 20. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Täytyy sanoa että aivan passeli laite tämä Zire 31. Koko ja paino oli huomattavasti pienemmät kuin kuvittelin.

  PC:n kanssa synkkaus sujuu erinomaisesti ja sain toimimaan heti.

  Muistikortille laitoin 10 mp3 biisiä ja kajarin kautta ääni yllätti. Jää jopa SE S700i hieman jälkeen. Kuulokkeilla en ole kokeillut.

  Jotenkin mulla vielä tökkii tuo tekstinsyöttö kirjoittamalla suoraan ruudulle. Pitää harjoitella.
  Onneksi ruutuun tulee myös "täydellinen" näppis, joten kijoittaminen sitäkin kautta onnistuu näin alkuksi nopeasti.

  Näyttö on hyvä ja kirkas. Tosin laatu ei päätä huimaa. Digikuvat näytöllä on ok. Mutta tässä kalenterikäytössä täysin sopiva.

  Luulin että mukana tuleva kotelo/kansi olisi kova, mutta onkin pehmeää kumia. Ehkä se suojaa jotain, mutta pitää etsiä vähän kovempi suoja näytölle.

  Tässä vielä pari kuvaa:

  http://www.poeka.1g.fi/zire1.JPG
  http://www.poeka.1g.fi/zire2.JPG
  http://www.poeka.1g.fi/zire3.JPG

  Viimeisessä kuvassa on outoja sateenkarivirheitä puhelinten kuorissa, eikä tuo Ziren näyttökään pääse tuossa aivan oikeuteensa.

  Yhteenvetona voin suositella tätä laitetta hieman laimeampaan käyttöön. Todellinen higtec henkilö katsoo jo sitten aivan toisen sarjan laitteita ;)
   

Jaa tämä viestiketju