PALM Tungsten kokemukset

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja mjkall, 11/1/03.

 1. mjkall Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  22/12/02
  Viestit:
  722
  Tykkäykset:
  44
  Nyt noin kuukauden kokemuksella tämä Palm 550 eli Tungsten on varsin positiivinen kokemus. Käyttönotossa on monta porrasta ja ainakin vasta-alkaja tarvitsee tosissaan apua kaikkien asetusten virittämisessä, mutta kun kaikki alkaa toimia, olo on kuin taikatempun tekijällä ikään.

  Paketin mukana tulee monenlaista ohjelmaa, joista tärkeimmiksi katsoisin WAP- ja WEB-selaimet. Perusominaisuutena tässä Palmissa on BT ja kun sen saa toimimaan, voi Palmilla soittaa ja se välittyy BT-matkapuhelimen kautta. Käytännössä BT-yhteys kannattaa tehdä ainakin kerran päivässä, sen jälkeen se kytkeytyy aina tarvittaessa, kun Palm kutsuu puhelinta.
  WEB-selaimen (Navarro) eräs hieno puoli on se, että GPRS-yhteydessä välittyy ihan murto-osa dataa verrattuna pöytäkoneen tai kannettavan PC:n vastaavasta. Näin esimerkiksi vaikkapa Jippii-sähköpostin katsominen vie noin 12 kt kun vastaava pöytäkoneella katsominen vie 150-200 kt. Tästä voi päätellä, että GPRS-yhteydellä tämä voisi olla monen ainoakin yhteys WEB-sähköpostiin. Mutta kaikkiaan ei kohtuullisella käytöllä GPRS:n lasku huimaa päätä. Myös WAB-puolen surfailu muuttuu iloksi: kontrasti on hyvä ja tausta vaikuttaa ihmeen valkoiselta - kuin kirjaa lukisi. Tämä kanssa kiva painua sänkyyn selaamaan jotain tekstiä. Tässä WAP-selaimessa tosin ä/ö-kirjaimet näkyvät a/o:na, mutta ihmeen äkkiä aivot tottuvat tähän. Tuleva päivitys varmaan alkaa tukea skandeja.

  Näytön värit ovat hyvät ja pikselimäärä 320x320 on markkinoiden parhaita. Testejä löytyy jo muutamia (googlella Tungsten +tests) ja varsin positiivia. Akku kestää 3-4 tuntia jopa BT päällä ja latautuu noin 11/2 tunnissa. Graffitiominaisuus on, mutta kyllä tapitusnäppäimistökin on nopea. Irtonäppäimistöjä saa monenlaisia aina pehmeisiin käärittäviin suojapussityyppisiin asti. MP3 ihan tulossa (ilmainen pitäisi olla) ja jopa kamerakortti löytyy (kamera fokusoitavaa mallia!). Lisämuistikorteilla löytyy jopa valmista kirjallisuutta. Netistä löytyy myös jonkunverran ilmaista ja varsin paljon hiukan maksavaa ohjelmistoa tarpeen mukaan.

  Kaikkiaan hyvä ostoa BT-puhelimen kaveriksi. Kiva tapa päivittää vanha kännykkä suoraan parhaaksi värinäytölliseksi kännykäksi. Mahtaa tulossa oleva Tungsten W-puhelinmalli olla aika haluttu pakkaus?
   

Jaa tämä viestiketju