Palm myynnissä, Nokia ostaa?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja anttipng, 20/3/07.

 1. anttipng

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/05
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N6030
  Tässä tämä "uutinen": http://www.engadget.com/2007/03/20/palm-selling-this-week/

  Ja tässä vähän lisää:
  http://www.phonescoop.com/news/item.php?n=2116

  Niin, mitä mieltä olette, onko Nokian järkevää edes pohtia Palmin ostamista? Amerikan markkinoilla jossa Nokia on kärsinyt jo pitemmän aikaa Palm on suosittu mobiilisähköpostialustana. Motorolan(kuten jutussa kerrotaan) sanotaan myös olevan kiinnostunut, mikä kuullostaa järkevältä koska heillä ja Palmilla molemmilla on Windows Mobile käyttöjärjestelmä puhelimissa käytössä.
   
 2. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Voi olla vaikea nähdä synergiaetuja sillä Palmin vahvin anti on nimenomaan heidän brändinsä ja Nokia taas haluaa myydä laitteet omalla nimellään. Käyttöjärjestelmä vaikka hyvä onkin, niin ei se ole mitenkään ainutlaatuinen eikä ole välttämättä kannattavaa tehdä syrjähyppyä uudelle suljetulle alustalle (nyt Nokialla käytössä Symbian ja Linux). En osaa sanoa millainen tuontantoketju tai kumppanuussopimukset Palmilla on, mutta jos ne katsotaan kannattavaksi sijoitukseksi niin onhan mahdollista jatkaa hetki Palmin nimellä ja vähitellen sitten muuttaa laitteet Nokian nimelle.
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Vai Nokia ostaa Palmin... Veikkaan, että Nokia laittaa merkkinsä päälle ja myyntiin vaan. Nykyiset järjestelmät on paskoja, vuosia jo nähty miten se kerää paskaa lokeihinsa ja ei vieläkään opita, kaikki uudet puhelimet laahaa huollossa kaikenaikaa. En käsitä miksei Nokia älyä jo laittaa resetoimaan puhelinta joka yö tiettyyn aikaan tai saa edes reset nappulaa kuin 80 -luvun eletronikkapeleissä. Tuosta uutisesta muuten toki olen samaa mieltä kuten veppiskin, mutta miten lienee käy, se jää nähtäväksi. Siis nostaako se Nokiaa vai mitä se tekee. Kaippa ne viisaat jotka sen päätti ostaa, näki hyödyn.
   
 4. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2854
  Tykkäykset:
  406
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Juttuja en lukenut, mutta pikaisella arvauksella nokia voisi hyötyä Palmin ostosta mm. saamalla itselleen kosketusnäyttö- & tekstintunnistusosaamista. Jenkeissä kynäkäyttöinen PDA on kova sana, kun Noksut on käytännössä kaikki näppiksellä varustettuja puhelimia.
   
 5. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Toisaalta Nokialla on jo N770 ja N800, joilla on kerätty arvokasta kokemusta ja osaamista kosketusnäytöllisistä laitteista. Patentit voisivat olla syy, jonka vuoksi Palm ostettaisiin...tai sitten vain halutaan yksinkertaisesti ostaa merkittävä kilpailija pois markkinoilta.
   
 6. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Kyllä Nokialla on tiedetty tekniikasta jo kauan, ei nuo niin salasia ole. Asia ei ole niin, että Nokialla jos on näkynyt myynnissä näppäinpuhelimia, heillä ei ole yksinkertasesti tietoa muusta. Heillä se tieto on ja teknologisesti kaikki valmistajat on lähes samalla lähtöviivalla pääsääntösesti. Kyse on siitä mitä lähdetään tekemään, kuinkakin isolla rahalla, millä aikataululla... jne. Tässä nyt havitellaan lähinnä Palmin ostolla asiakkaita joille brändi myy ja asiakaskuntaa jota ei ole. Samalla ollaan uskottavampia ja käytetään sellasta valmista pohjaa koska kehitystyö vie ja nielee rahaa eniten. Heillä on paljon fiksuja ratkasuita joita voi toteuttaa nopealla aikataululla. Nopeus on tärkein pointti jo Nokian kokoisessa yrityksessä ja fiksuin tapa on säästää aikaa.

  Nokialla on ollu tekniikka tiedossa esimerkiksi vuosia rannekello kännyköihin joissa liikkuu kuva realiaikaisesti ja moneen muuhun Docomon tuotteeseen, hehän tekevät tiivistä yhteistyötä. Teknisesti Suomessa ja Japanissa ollaan samalla tasolla, meillä tärkempää ei ole samat arvot kuin Japanissa ja kansaa on joka ostaa, on aivan järjettömän paljon enemmän. Myös ostokäyttäytyminen on ihan erilainen Aasiassa kuin Euroopassa.

  Toki Nokia hyötyy hommasta, mutta moni veikkaa metsään kun puhutaan teknologiasta... Siitä Nokia ei hyödy käytännössä mitään tässä kaupassa.
   

Jaa tämä viestiketju