Paljonko tarvitsen dataa kuussa?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja JokkeEspoosta, 24/2/12.

 1. JokkeEspoosta

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/2/12
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Nokia 3720c
  Päivää!

  Suunnitelmissa olisi siirtyä peruspuhelimesta älypuhelinten ihmeelliseen maailmaan. Suunnitelmissa olisi hankkia Nokia E7, jolloin joutuisin myöskin hankkimaan luonnollisesti liittymän, jossa on myös dataa.

  Käyttö olisi sekalaista surffailua, facebookia, sähköpostia, Spotifyä, keskustelufoorumeja, navigointia. Saatan ensi kesänä asua kesän töiden vuoksi toisella paikkakunnalla, jolloin käyttäisin todennäköisesti nettiä myös tietokoneella puhelimen kautta. En pahemmin katsele videoita tai elokuvia netin kautta, mitä nyt silloin tällöin youtubesta jotain, muuten käyttö on sitä mitä tuossa luettelinkin myös tietokoneella.

  Nytpä herääkin kysymys riittäisikö minulle vaikkapa DNA Pron 5GB kuussa täydellä nopeudella. Soneralta saisi 20GB kuussa täyttä hönkää. Minulla ei vain rehellisesti sanottuna ole mitään aavistusta paljonko käytän nettiä kuussa ja onko 5GB ihan pirusti vai perussurffailun verran. Spotify nyt tietenkin ainakin vie jonkin verran dataa ja se voisi soita päivässä tuntejakin.

  Sonera tarjoaisi tuon 20GB nyt vielä ensi keskiviikkoon asti tarpeellisine puhe- ja tekstaripaketteineen hintaan 33.30.
  DNA Pro tarjoaisi järkevähkön puhe- ja tekstaripaketin ja 5GB dataa hintaan 20.90. Herää siis vain kysymys riittääkö tuo data mihinkään.
   
 2. Groove Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/11/02
  Viestit:
  56
  Tykkäykset:
  0
  Oma mielipiteeni on ettei tuollainen 5-20 Gb/kk riitä, ehkä se olisi riittänyt 1900-luvulla, mutta nyt eletään jo 2000-lukua.
  Sinulta puuttuu vaihtoehtovalikoimasta "ali"operaattorit: saunalahti ja tele finland. Mitään määräaikaista liittymää ei kannata ottaa liian pienenä vaan jättää vähän pelivaraa tai sitten ottaa liittymä ilman määräaikaisuutta (suositeltavin vaihtoehto).

  Koska olet Espoosta niin todennäköisesti saunalahden 3G siellä toimii, joten Saunalahti KampanjaPaketti-liittymä 19,90€/kk sopii mielestäni hyvin aloittelijalle (ilman määräaikaisuutta). Kannattaa myös kysellä onko liittymissä 14 vrk katumusaika, jos se ei toimikaan niin voi palauttaa.
   
 3. JokkeEspoosta

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/2/12
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Nokia 3720c
  Kiitos kommentista! Tuo Saunalahden Kampanjapaketti kuulostaisi muuten ihan järkevältä, mutta voisin arvostaa sitä, ettei nopeus ole rajoitettu mihinkään 1MB/s. Tuossa maksan siis turhan paljon puheluista ja tekstareista, joita en kuitenkaan noin paljoa tarvitse, ja toisaalta netti on hitaampi.

  Mikäli on hyviä ehdotuksia liittymäksi, niin saa ehdottaa. Tarvitsen noin 250 minuuttia puhetta ja noin 150 tekstaria kuussa. Kytkyllä tai ilman, miten vaan, puhelin ei juuri sen halvemmaksi tai kalliimmaksi tule kummallakaan tavalla.
   
 4. JokkeEspoosta

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/2/12
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Nokia 3720c
  Noh, menee vähän liittymäkeskusteluksi mutta menköön.

  Tele Finlandilta saisi Nokia E7 + 250min puhetta + 300 tekstaria + Netti täysnopeudella hintaan 44,09e/kk.

  Ainakaan ihan äkkiä ei osu mitään datamäärärajoitusta kuussa silmään. Pitäisiköhän tuosta kohta kaupat tehdä... Puhelimen saisi kaupasta muutaman euron halvemmalla, mutta jos ei ota luuria samalla, tulee liittymän hinta korkeammaksi.

  edit: eipäs kun 31,09 olisi ilman luuria kuukausimaksu, mutta vuoden päästä tarjous loppuu ja hinta pompsahtaa. Luurin kanssa tarjous on voimassa kaksi vuotta. Tosin vuoden päästä on luultavasti jo muitakin hyviä liittymiä tarjolla, joten ei ehkä kannata nyt halvankaan oloiseen hintaan hirttäytyä kahdeksi vuodeksi.
   
 5. Groove Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/11/02
  Viestit:
  56
  Tykkäykset:
  0
  Hieman ihmetyttää älypuhelinten käyttäjien ruusuinen käsitys siitä että mobiilinetti pitää olla yhtä nopea kuin kiinteässäkin verkossa. Toki Ruuhka-Suomessa äidinmaidossa imetty tieto että nopeampi on aina parempi joka tilanteessa, vaikka käytännössä en minä ainakaan menisi ottamaan 1000 Mbps nimellisnopeudellista mobiililiittymää jolla voi surffata vain 1 Gb/kk, kyllä 1 Mbps riittää moneksi rajoittamattomana. Vaikka mobiilinetti nopea olisikin huolimatta radioliikenteen ruuhkasta/häiriöistä ja kännyköiden todella surkeista anteeneista, niin kyllä se on yleensä älypuhelin joka siinä toimii pullonkaulana (vähä kuin surffailis kymmenen vuotta vanhalla tietokoneella).

  Vertaus:
  Ladalla pääsee olipa sitten -35'C pakkasta, mutta Ferrari:n tekniikka taitaa hyytyä jo parissakymmenessä. Toimiessaan ferrari menee, mutta kaikkiin olosuhteisiin siitä ei ole. On vain häpeä omistaa Lada, täällä maalla ei ole näitä ns. imago-ongelmia ja kaupunkilaisjärkikin pelaa kuin partaveitsi.

  Toimiva > nopea.
   
 6. lakupekka

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/9/11
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia E7
  Dna Pro 1000+ liittymä, johonka otat full rate palvelun yhteishintaan 23,80e/kk. Ei määräaikainen sopimus.
  Sulla tosiaan on se 5 gt etuoikeutettua tiedonsiirtoo. Dna ei tiputa suoraan netin nopeutta, vaan sun priorisointia verkossa lasketaan ruuhka aikana.
  Esim. Sonera taitaa 20gt tultua täyteen laskea netin nopeuden suoraan alas.
   
 7. JokkeEspoosta

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/2/12
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Nokia 3720c
  Kaupat tuli tehtyä DNA Pro 500:sta ja siihen Full Rate kylkeen, kokonaishinnaksi 20,90 sisältäen 3000min puhetta avovaimolle (DNA:n liittymä hälläkin), 100 tekstaria ja rajattoman netin. Vielä kun saisi SIM-kortin aktiiviseksi...
   

Jaa tämä viestiketju