Mobiili.fi Paljastus: Elisan Lompakko-liiketoiminta myynnissä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 29/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Elisa Lompakko -sovellus.


  Mobiili.fin saamien tietojen mukaan Elisa on kaupannut eri ostajaehdokkaille Elisa Lompakko -palvelunsa liiketoimintaa, jota harjoitetaan sen Elisa Rahoitus -tytäryhtiön kautta.

  Elisa ei kommentoi huhuja myynnistä.

  Varmuutta ei ole Elisan myyntihankkeen etenemisestä tai siitä syntyykö prosessin päätteeksi Elisa Lompakko -liiketoiminnasta lopulta kauppoja.

  Elisa avasi Lompakko-palvelunsa ensi kertaa vuoden 2013 helmikuussa. Se tarjoaa nykyään NFC-perustaisia lähimaksuja maksutarralla tai tuettujen Android- ja Windows-puhelinten kanssa NFC:tä tukevan SIM-kortin kanssa sekä erityisesti nettiostamista turvaamaan virtuaalisia, vaikkapa vain kertakäyttöisiäkin luottokortteja, joita Elisa kutsuu nettimaksukorteiksi. Lisäksi Elisan NFC-maksumahdollisuuden saa yhdistettynä opiskelijakorttiin.

  Elisa Lompakossa käytettäväksi rahaa voi siirtää verkkopankkimaksuna tai maksukortilla. Yli 50 euron siirrot ovat maksuttomia, pienemmistä veloitetaan 0,50 € kappaleelta. Nettimaksukortit saa käyttöönsä 1 euron kuukausimaksulla.

  Lisäksi Elisa Lompakkoon liittyy luottoraja. Maaliskuun lopussa Elisa kuitenkin ilmoitti, että uuden luottopäätösjärjestelmän asennustöiden vuoksi uusia luottopäätöksiä ei tehdä. Aiemmin myönnetyt luottorajat ovat kuitenkin pysyneet yhä käytössä. Elisa perii käytetystä luotosta 14 prosentin korkomarginaalia sekä 1,99 euron tilinhoitomaksun kuukaudessa.

  Viime aikoina NFC-maksamisen mahdollisuus puhelimella on alkanut yleistyä. Suomessa se on jo mahdollista OP:n asiakkaille, joilla on Android-puhelin, sen Pivo-sovelluksella. Myös Nordea on kertonut kehittävänsä omaa lähimaksamisen puhelimeen tuovaa sovellustaan. Apple on pitänyt iPhonen NFC:n vain oman 2014 syksyllä lanseeratun Apple Pay -maksupalvelunsa käytössä eikä Apple Payn tulosta Suomeen ole vielä mitään tietoa. Samsungin vastaavaa Payta puolestaan odotetaan tänne tänä vuonna.

  Elisa Lompakon käytettävyyttä pankkien palveluihin verrattuna heikentää tarve ladata erikseen rahaa pankkitililtä Elisa Lompakko -tilille. Sille ei voi ohjata muita maksuja, koska Elisa on vain maksupalveluja tarjoava yritys, ei pankki.

  Elisan mukaan sen Lompakolla on ”pitkälti yli 100 000 rekisteröitynyttä käyttäjää”, mutta selvää on että aktiivisten käyttäjien määrä on merkittävästi pienempi murto-osa tästä. Elisa tarjosi yhdessä vaiheessa uusille Lompakko-palveluun rekisteröityville käyttäjille 5 euroa palvelun tilille liittymislahjana, mikä toi paljon uusia rekisteröityjiä.

  Kilpailevien vahvojen palvelujen esiinmarssi sekä Elisa Lompakko -liiketoiminnan vaatimattomaksi tuottomielessä jäänyt mittakaava voivat olla Elisan myyntihalujen takana. Elisa voi suunnata huomiotaan palveluihin, joissa se on menestynyt paremmin.

  Elisan perinteisten viestintä- ja tiedonsiirtopalvelujen ohella laajakaistan ohessakin myytävä laajempi Elisa Viihde -kokonaisuus ohjelmakirjastoineen on Elisan uusista palveluista merkittävin. Muita Elisan kuluttajapalveluja ovat esimerkiksi Elisa Kirja -e-kirjakauppa sekä vartiointikameraratkaisu Elisa Vahti Live. Lisäksi Elisa edelleenmyy erilaisia pilvitallennus- ja tietoturvapalveluja muiden operaattorien tapaan. Yhteensä uudet muut kuin viestintäpalvelut vastaavat Elisan liikevaihdosta 15 prosenttia.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju