Mobiili.fi Paljastus: Apple kehittää Siri-kaiutinta älykodin keskiöön – prototyypit jo testauksessa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 23/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Tämän laitteen Apple haluaa haastaa. Amazonin Echo on saanut yllättävän suuren suosionsa myötä sekä Applen että Googlen kiihdyttämään suunnitelmiaan vastaavasta laitteesta.


  Apple kehittää uutta Sirin ympärille rakentuvaa laitetta kotiin, raportoivat Mark Gurman ja Ian King Bloombergilta lähteisiinsä perustuen. Kehitystyö on jo edennyt prototyypin testaukseen.

  Uusi laite muistuttaisi Amazonin Echoa, joka on saavuttanut erityisesti Yhdysvalloissa yllättävän suuren suosion jo varhaisten omaksujien piirissä. Kuten Echo, uusi Apple-laite mahdollistaisi muiden kodin laitteiden, lukkojen, valojen ja verhojen ohjaamisen ääniohjauksella. Myös Google on jo julkistanut oman vastaavan Google Home -laitteensa, josta sen odotetaan myös kertovan lisää 4. lokakuuta järjestettävässä julkistustilaisuudessaan.

  Älykodin ohjaamisen ohella Applen Siri-kaiutin voisi luonnollisesti toimia myös vastaajana monenlaisiin erinäisiin kyselyihin jo nykyisin iOS- ja macOS-laitteista löytyvän Sirin tavoin.

  Applen suunnitelmista kotikaiuttimen kehittämisestä on raportoitu jo aiemminkin, mutta nyt laitteesta ja sen kehitystyön taustoista on saatu uutta tietoa.

  Varmaa uuden Apple-laitteen markkinoilletulo ja Apple voi yhä lopettaa yli kaksi vuotta sitten aloittamansa projektin.

  Bloombergin mukaan Apple yrittää erottautua Echosta ja Google Homesta kehittyneemmällä mikrofoni- ja kaiutinteknologialla. Lisäksi ainakin osa prototyypeistä on sisältänyt kasvojen tunnistusominaisuuden. Tunnistamalla kasvot, voisi laite sopeutua kulloisenkin käyttäjänsä mieltymyksiin automaattisesti.

  Ennen erillisen laitteen kehitystä Applen kerrotaan aikoneen integroida vastaavia toimintoja Apple TV -laitteeseensa, mutta näistä suunnitelmista luovuttiin ja TV:n äänikomennot hoituvat sen kaukosäätimellä. Jo 2014 Applen kerrotaan myös testanneen varhaisia versioita Applen omalla tilaääniteknologialla varustetuista Siri-kaiuttimista. Testeissä oli suurempi ja pienempi versio laitteesta.

  Nyt Apple-insinöörien kerrotaan testaavan Siri-kaiuttimien prototyyppejä kotonaan. Aiemmin Applen työntekijät ovat testanneet laitteita kotonaan jopa vuodenkin ennen niiden julkaisua.

  Eilen AppleInsider-sivusto kertoi FCC-viranomaisen testeissä olevasta mystisestä Apple-laitteesta, joka on noin Apple TV:n kokoinen sekä tukee ainakin Bluetooth- ja NFC-yhteyksiä. Kyse voisi olla myös uudesta Siri-kaiuttimesta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju