Mobiili.fi Pakolaisten kotouttamiseen, lastensairaalan viihtyvyyteen ja moniin muihin ongelmiin...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Helsingin Vallilan Konepaja Brunossa 6.-8. marraskuuta järjestettävässä ohjemistokehitystapahtuma Utrahackissä lähes neljänsadan osallistujan muodostamat tiimit kehittävät ratkaisuja nimekkäiden yhteistyökumppanien asettamiin haasteisiin. Tulevaisuuden liikenteen ja verkkokaupan, uuden lastensairaalan viihtyvyyden, pakolaisten kotouttamisen sekä monen muun aihepiirin ongelmiin pureutuvat koodarit ja palvelukehittäjät on valittu yli tuhannen hakijan joukosta ja parhaat kilpailutyöt palkitaan ensi viikolla kasvuyritystapahtuma Slushissa.

  Ultrahack on osa Slush Hacks -konseptia, joka useamman kehitystapahtuman myötä muuttaa Helsingin viikonlopun ajaksi maailman Hackathon-pääkaupungiksi. Ultrahackin tukijoina on laaja joukko suuryrityksiä ja muita isoja toimijoita elinkeinoelämän järjestöistä hyväntekeväisyysorganisaatioihin ja julkisiin tahoihin.

  Hankkeen keskeisenä tavoitteena on muuttaa yhteiskuntaa vähän paremmaksi, luoda uutta liiketoimintaa ja tuoda näkyvyyttä suomalaiselle ohjelmointiosaamiselle sekä yleisesti edistää kasvuyrityskulttuuria ja Suomen pärjäämistä tietopohjaisessa taloudessa.

  Osallistujat on valittu varsinaista tapahtumaa edeltäneen virtuaalisen ennakkokilpailun kautta. Ennakkokilpailun tarkoituksena on ollut varmistaa Ultrahack-viikonloppuun osallistuvien töiden korkea taso ja tosiasiallinen hyödynnettävyys. Tapahtumaan osallistuu niin yritystiimejä kuin opiskelijoitakin useista maista ja rekrytoinnissa on tehty yhteistyötä myös turvapaikanhakijoiden yrittäjyyttä edistävän Startup Refugees -ohjelman kanssa.

  Ultrahackin tuotosten kaupalliselta ja yhteiskunnalliselta hyödynnettävyydeltä odotetaan paljon, koska tapahtuman yhteydessä yhteistyökumppanit avaavat osallistujille poikkeuksellisen paljon rajapintoja olemassa oleviin järjestelmiin. Lisäksi tapahtuman aikana ideoiden jalostamista on tukemassa laaja joukko eri alojen huippuosaajia.

  Viikonlopun aikana Ultrahackin yhteydessä järjestetään myös seminaari, jossa esiintyvät muun muassa ex-suurlähettiläs Bruce Oreck, sarjayrittäjä Taneli Tikka ja tietoyhteiskuntavaikuttaja Jyrki Kasvi.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju