Paikkatiedolla varustetut valokuvat helposti kamerakännykästä nettiin?

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja corner, 7/7/08.

 1. corner

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/12/07
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Ongelma: Olen osallistumassa arviolta 36 tuntia kestävään liikuntatapahtumaan ensi syyskuussa, ja haluaisin lähettää matkan varrelta paikkatiedolla varustettuja kuvia nettiin. Integroidulla GPS:llä varustettu kamerapuhelin sopisi tähän tarkoitukseen hyvin, ja mielestäni optimaalinen ratkaisu toimisi näin:

  1) Halutessani ottaa kuvan aktivoin kameran yhdellä napin painalluksella (tai linssisuojuksen avaamalla)
  2) Kameran käynnistyessä aktivoituu myös A-GPS
  3) Zoomaan, tarkennan ja otan kuvan
  4) Kamera ottaa kuvan ennalta säädetyllä resolutiolla (normaalisti paras mahdollinen) ja tallentaa hyvälaatuisen kuvan kameran muistikortille, mutta pienentää nettiin puhelinverkon kautta lähetettävän kuvan sopivan pieneksi tiedostoksi
  5) Kuvan ottamisen jälkeen vastaan "yes" tai "no" kysymykseen haluanko lähettää kuvan (ennaltamääritettyyn osoitteeseen) nettiin/blogiin
  6) Suljen kameran (linssisuojuksen), GPS kytkeytyy pois päältä akkua rasittamasta, ja kamerapuhelin hoitaa kuvan lähettämisen nettiin omia aikojaan
  7) GPS:n kytkeminen päälle ja pois päältä ei ole välttämätöntä, jos virtaa riittäisi jatkuvaan GPS:n päällä pitämiseen 36 tunniksi (kaksi-kolme akunvaihtoa tai matkalataamista ei ole ongelma)
  8) Yhteenveto: Tavoitteena olisi, että kuvan ottamisesta ja lähettämisestä selviäisi ilman valikoissa seikkailemista (helpoimmillaan vain neljä vaihetta: käynnistä kamera, ota kuva, hyväksy/hylkää kuvan lähettaminen ja sulje kamera)

  Minulla on nyt käytössä Nokia 6110 Navigator, mutta Nokia Share online ei toimi siinä joten en voi lähettää sillä helposti kuvia nettiin. Kokeilin keväällä N95 puhelinta eräässä toisessa pitkäkestoisessa tapahtumassa, mutta kuvien lähettäminen Share onlinella Ovi-palveluun oli turhan hankalaa. Ovi-palveluun oli vaikea päästä (en ole varma oliko vika Ovissa vai italialaisessa matkapuheliverkossa) ja kuvien ottaminen ja lähettäminen vaati muutenkin turhan paljon näpyttelyä.

  Nokia Sports Tracker olisi muuten käypä ratkaisu tähän tarkoitukseen, mutta sillä ei voi lähettää kuvia suorituksen aikana vaan kuvat lähetetään vasta sovellusta suljettaessa. Lisäksi akun kesto on ongelma.

  Olen miettinyt N78:n hankkimista, mutta toisaalta E71:kin voisi olla toimiva ratkaisu. Mieluiten käyttäisin sellaista kamerapuhelinta jossa kamera käynnistyy linssisuojuksen avaamisella, mutta valitettavasti muuten sopivan tuntuisesta N78:sta se puuttuu.

  Oletan että kuvailemani neljän kohdan ratkaisu (käynnistä kamera - ota kuva - hyväksy/hylkää kuvan lähettaminen - sulje kamera) ei onnistu nykyisillä ohjelmistoilla ilman valikoissa seikkailemista, mutta mikä mahtaisi olla helpoin tapa saada kuvat otettua ja lähetettyä?
   
 2. anamasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/07
  Viestit:
  82
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  Ilmainen ShoZu pääsee aika lähelle.

  - Tukee lukemattomia netin kuvapalveluita ja mm. blogger.comia
  - Tukee gepsiä, mutta en usko, että osaa sammuttaa ja käynnistää sitä (mulla vain E65 ilman sisäistä gepsiä, joten en ole testannut)
  - Integroituu puhelimen kameraan, eli kysyy heti kuvan ottamisen jälkeen, että lähetetäänkö kuva ennalta määrättyyn palveluun vai ei
  - Jos vastaat edelliseen kyllä, niin se avaa kuvan ShoZu-softaan, jossa voit vielä lisätä otsikon tai tekstiä, riippuen vähän palvelusta mihin olet lähettämässä. Tämä vaihe on todella nopea, koska softa on jatkuvasti taustalla päällä, eli sen käynnistyminen ei kestä. Voit hyväksyä oletukset parilla klikillä (sama nappi koko ajan). Itse olen testannut lähettää suoraan sähköpostiin, joka on kuitenkin todellisuudessa johtanut blogger.comiin ja hyvin toimii.
  - Tukee myös lähetettävien kuvien pienentämistä (asetetaan etukäteen)
  - Softan saa käynnistymään taustalle automaattisesti, eli jos otat vielä sim-koodin kyselyn pois päältä, niin akkua vaihtamalla olet nopsaan taas kuvaus/lähetys-valmiudessa
  - Voit määritellä "cc-palveluita", eli yhdellä lähetyksellä lähtee kuva moneen paikkaan. Teknisesti kännystä lähtee vain yksi kuva, eli ei rasita.

  edit. on tuossa joku "auto sending" hommakin, eli vielä pari klikkiä pois
   
 3. taky Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  24/11/07
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  5
  Toimiiko yhtäaikaa Location Taggerin http://www.nokia.com/betalabs/locationtagger kanssa joka sekin integroituu kameraohjelmaan?
   
 4. anamasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/07
  Viestit:
  82
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  Yhteen kysymykseen monta vastausta/vastakysymystä :)

  - Miksi pitäisi toimia, koska Shozu tekee tuon saman mitä Location Tagger, eli geotaggaa kuvat? Jos Shozu toimii kunnolla (itse en ole testannut riittävästi), niin Location Tagger hiuksista pinppiin
  - Shozusta saa geotaggauksen pois päältä
  - Shozusta saa myös kameraan integroitumisen pois päältä
  - Epäilen, että ainakaan bt-gepsiä pystyisi käyttämään monta sovellusta yhtaikaa. Sisäisestä en tiedä.

  Softat kuitenkin pitäisi saada toimimaan yhdessä, mutta en näe siinä järkeä, jos toinen osaa kaiken.
   
 5. taky Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  24/11/07
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  5
  Outs, tuo jäi minulta huomaamatta, siis Location Tagger tarpeeton.

  Location Tagger ainakin tuuppaa N95 8GB:ssä kaatuilemaan, joten ehkä Shozu olisikin hyvä vaihtoehto sille.
   
 6. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Shozusta en tiedä, mutta ainakin Location Taggerissa on se ongelma, että vaikka se käynnistyykin automaattisesti luurin bootatessa, se ei käynnisty kuitenkaan automaattisesti jos se kaatuu (?) tai kun puhelimen käyttöjärjestelmä ajaa sen pois (lopettaa) jotta muistia voidaan vapauttaa, kun esimerkiksi käytetään paria isoa sovellusta moniajolla.

  Tyypillisesti N95:ssa jos vaikka on Maps navigaatio päällä ja sitten avaa kameran 5MP tilassa, niin puhelin lopettaa LocationTaggerin taustalla ja usein myös Mapsin. Tämän jälkeen kun ottaa sitten kuvia kameralla, ei välttämättä huomaakaan että LocationTagger on taustalta tapettu eikä se sieltä automaattisesti käynnisty ennen seuraavaa luurin boottia.
   
 7. taky Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  24/11/07
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  5
  Mutta Location Tagger sentään "taggaa" kuvat.

  Asensin ja käynnistin Shozun sekä napisin valokuvia ja purin kuvat PC:lle, ei GPS leimaa kuviin, serveri jolla kuvat esitetään Googlen kartan päällä ei ainakaan paikkaa tunnista, Location Taggerin kuvat toimii heittämällä.

  Varmistin vielä että varmasti paikkatieto on olemassa/saatavilla niin Mapsilla kuin Location Taggerillä.

  Shozussa ei missään näytöllä näy onko se käynnissä ja tekeekö se kuvalle jotain.

  Testialustana N95 8GB.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Shozu ei GEO taggaa kuvia, lisää vain paikkatiedon uploudatessa (elei ole juuri muuttunut), käyttäytyy myös muutoinkin jonkinverran erilailla paikkatiedon suhteen.
   
 9. anamasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/07
  Viestit:
  82
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  Oikeassa olette. Tarkennetaan vielä, että Shozu kyllä tallentaa paikkatiedon kuvatessa. Se ei talleta tietoa kuvan exif-dataan, vaan kuvan "lisätietotägiin" ohjelman sisällä. Tuon tägin se sitten lähettää kuvan kylkiäisenä. Ainakin Flickr ja Youtube ymmärtävät tuon päälle.
   
 10. taky Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  24/11/07
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  5
  No se karsii Shozun pois, exif-tietona tarvitsen paikkatiedon.

  Muita Location Taggerin lisäksi ei taida olla, paitsi N82:ssa sisäisenä itse kamera ohjelmassa?
   
 11. corner

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/12/07
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos kaikille kysymyksiäni kommentoineille, sekä täällä foorumissa että yksityisviestien kautta. Luulen että hankin N78 puhelimen ja testailen sen jälkeen eri ratkaisuja, Shozua ja muita. Muutama pitkäkestoinen testi täytyy järjestää että saan arvioitua akun keston GPS jatkuvasti päällä.

  Toinen selvitettävä asia on roaming data maksut, iso määrä kuvia lähetettynä Kreikasta nettiin Soneran liittymän kautta tulisi kalliiksi. Näinköhän Kreikasta löytyisi jotain (turisteille tarkoitettuja) sopuhintaisia prepaid "all you can eat" liittymiä joihin sisältyisi myös rajaton tai ainakin kohtuullisen iso data-paketti? No, tämä menee ohi alkuperäisen aiheen, jatkan sen selvittelyä toisen otsikon alla.
   
 12. taky Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  24/11/07
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  5
  Onko online lähetys olennainen juttu?

  Kuvat voi lähettää eräajona kun on Wlanin tavoitettavissa esim hotellista.
   
 13. corner

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/12/07
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Ei online sinänsä, mutta kun on tarkoitus olla liikkeellä lähemmäs 36 tuntia (siis juosta Ateenasta Spartaan) niin ajatus on nimenomaan saada kuvia ja mahdollisesti jopa videopätkiä lähetettyä sieltä matkan varrelta mahdollisimman livenä. Tästä syystä matkapuhelinverkon käyttäminen on tarpeen, wlaneja ei Kreikan maaseudulla taida tulla vastaan kovin usein.
   
 14. corner

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/12/07
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Palaanpa vielä tähän aiheeseen. Uuden puhelimen hankinta on nyt lähellä, ja joko N78 tai E71 on varmaan valinta. Todennäköisesti N78 nyt kun hintakin on pudonnut, mutta E71:n isompi akku ja QWERTY houkuttavat.

  Nokia Share Online toimii ilmeisesti vain N-sarjan puhelimissa, onko tosiaan niin että E71:stä ei pysty (helposti) lähettämään geotagattuja kuvia Ovi-palveluun? Voisin ehkä myös lähettää kuvia blogspot-blogiin, mutta siellä ei kai paikkatietoa vielä voi hyödyntää? Vähän viime tinkaan jäävät nämä valmistelut kun Kreikkaan lähtö on kolmen viikon päästä, ehkä on varmempaa hommata vain se N78 ja lähetellä kuvat Share Onlinen kautta Oviin. Paitsi jos joku valveutunut palstalainen saisi minut vakuutettua siitä että E71 olisi fiksumpi valinta!
   

Jaa tämä viestiketju