Paikannuspalvelut

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja ZupaDupa, 16/7/02.

 1. ZupaDupa

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  328
  Tykkäykset:
  0
  Onko tällä hetkellä olemassa palvelua jolla saisi paikannettua toisen puhelimen?

  Olen kuullut että tällainen palvelu on ollut ainakin kokeilussa. Palvelu kai toimii sillä perustavalla että lähetetään jokin viesti joka sisältää paikannettavan puhelimen "koodin" ja vastaukseksi saa jonkin lähimmän paikan nimen ja lisäksi koordinaatit.

  Onko tämä palvelu jo käytössä ja jos niin miten toimii?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Benefonin luureilla GPS paikannuksena
  + Tarkka
  + Operaattoririippumaton
  + Toimii ulkomaillakin
  - Vaatii luurilta yhteyden GPS satelliitteihin --> toimii ulkona
  - laitteiden virrankulutus iso GPS päällä ollessa

  Operaattoreilla (Sonera, RL) verkkopaikannus
  + Ei päätelaite riippuvuutta
  + toimii siellä missä GSM verkkokin
  + ei käytännössä pienennä luurien toiminta aikaa
  - Palvelun hinta
  - Tarkkuus riittämätön joihinkin sovelluksiin (0.1km-10km)
  - palvelu ei suoraan yksityisten saatavissa, muutenkuin chat,missä lähin pitsa jne.
  - Toimii vain operaattorin verkossa.
   
 3. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  ZupaDupa: Tuosta kirjoitustyylistä päätellen olisit paikantamassa jonkun muun puhelinta kuin omaasi? Se ei ole mahdollista. (Ja sori jos erehdyin kirjotustyylisi suhteen :)
   
 4. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1486
  Tykkäykset:
  1
  Toisen puhelimen paikantaminen on mahdollista verkossa, mutta tällöin täytyy tehdä useampi sopimus. Aluksi sinun täytyy tehdä sopimus palvelusta verkko-operaattorin kanssa. Tämän jälkeen seurattavan on tehtävä sinun ja verkko-operaattorin kanssa sopimus vastaavasta palvelusta ja siitä että häntä saa seurata. Valitettavasti seurattava voi myös tilapäisesti sulkea palvelun tekstiviestillä. Tarkemmasta toteutuksesta en tiedä, mutta tarkkuus lienee GSM-solujen asteella. Palvelu on tiettävästi vain b2b käytössä eli yritys voi seurata työntekijöitään. Yleensä tämä on käytössä arvolasti ja rahtikäytössä, jotkut taksiyrittäjätkin käyttävät tätä tai pilotoivat sitä. Tavallisten pulliaisten kesken tätä palvelua tuskin vielä saa tai sitten hinta on sitä tasoa että rahat loppuu äkkiä.
   
 5. Gospelist

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  349
  Tykkäykset:
  0
  Tämäpä vasta mielenkiintoinen topic, täytyy toivoa että joskus muuttuisi hieman helpommaksi ja halvemmaksi katsella missä kaveri tai mahdollinen tyttökaveri/vaimo kuljeksii ;D
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  He!
  Tuon tehty vaikeeksi varsin ymmärettävästä syystä... vaikka pakainnuksen voi estää aina hulettessaan... niin on kuitekin sen verran uusi asia että ihmiset ei ole vielä tottuneet noin tarkkaan seurantaan... ja avo/avio parien suhteet ei ole vilä aina sillä tasolla että sijainti voitas aina paljastaa/estää ilman turhaa mutinaa. Vaikka kännyköiden yleistyminen on sen paikantamisen tehneet (soitamalla missä sitä luurataan) tietyllä tasolla. Ja monissa suhteissa tulee mutinaa siitäkin että mikset vastannut. Voi vaan aatella mikä mutina jos estät paikantamisen...
  Jos kuvitellaan että parin vuoden päästä 50% luureista on varustettu kameralla, ja puoliso pyytää kuva todistetta missä ollaan.
  Kaikkihan tietää juttuja missä vahingossa mennyt SMS väärään numeroon, no niistä voi selvitä puhumalla, mutta jos lähetät vähän persoonalisemman kuva viestin, niin siinä saattaa puhe lahjat joutua koville.
  Mielstäni tälläiset asiat paikkannus, kuvaviestit, mpeg jne. on aika iso asia ihmiten kanssakäymiseen, ja heidän asenteisiin.
   
 7. Gospelist

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  349
  Tykkäykset:
  0
  Pitää paikkansa. Asioista pitäisi tuollaisissa tilanteissa kavereiden/seurustelukumppanin/puolison kanssa keskustella etukäteen... ettei tule mitään suuria yllätyksiä.

  --
  Elämme mielenkiintoisia aikoja.
   
 8. Trex

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  913
  Tykkäykset:
  0
  Soneran Mspacesta löytyy "Missä olet?" -palvelu, jolla voi paikantaa toisen puhelimen, mutta palvelu edellyttää, että sekä paikantaja että paikannettava ovat antaneet toisilleen oikeudet suorittaa ko. toimenpiteen.
  Paikannus toimii lisäksi enintään vain kaupunginosan tarkkuudella.

  Lisäksi palvelu (muistaakseni/tietysti) tukee vain Sonera IN -liittymiä.

  Mspace
   
 9. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Nytkin on jo käynyt näin. Kun vaikka linkassa joskus kuuntelee on USKOMATONTA kuinka yksityisistä asioista ihmiset puhuvat puhelimeen. Kerran joku rouva selitti mitä lääkäri oli hänelle juuri sairaalassa sanonut, ilmeisesti miehelleen.
  Minulla teettää jo vaikeuksia seurassa olo kun parempi puolisko soittaa, linkassa mietin heti mitä sanon ja jos mahdollista hiukan otan etäisyyttä muihin kanssaihmisiin.
  Tulevaisuuden uhka/toivekuvia, nainen ottaa itsestään uskaliaan kuvan lähetettäväksi miehensä päivää piristämään ja näppäileekin numeron väärin. Seuraavaksi kuva on lehdissä ja netissä.
   

Jaa tämä viestiketju