Paikannusmenetelmistä

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja minni57, 16/8/11.

 1. minni57

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/8/11
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  C7
  Mitä eri paikannusmenetelmät tarkoittavat? Mitkä noista käyttävät internet-yhteyttä?

  Minun puhelimessani on:
  - avustettu GPS
  - Sisäinen GPS
  - Bluetooth GPS
  - Wi-Fi/verkko
  - Verkkoperustainen

  Mitä varten on paikannuspalvelin? Nyt näyttää palvelimena olevan supl.nokia.com. Oletuksena sen asetuksissa on, että käyttö 'Automaattisesti'. Tarkoittaako, että käyttää internet-yhteyttä?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  a)
  Laitteen GPS toteutus käyttää avustavaa palvelinta paikattiedon määrittämiseen. Nyky laitteissa on "oikea" GPS toteutus eli osaavat itsenäisestikkin määrittää paikan, jolloin avusteista käytetään lähinnä helpottamaan/nopeuttamaan/tarkentamaan paikan määrittämistä. On myös toteutuksia joissa paikanmääritys tehdään palvelimella.

  Mutta luureissa on tingittu tilaa, ja tehonkulutusta (ja hintaa), eli luurien GPStä kylmenee nopeasti , eli eivät ilman avustusta päälle kytkemisen jälkeen paikan laskeminen kestäisi kauan ja vaatisi hyviä oloja. Lyhenne A-GPS

  b) tarvii internet yhteyden, mm. Nokialaissa yleensä vaatimuksena GPRS yhteys.

  A)
  Se on se luurin sisäinen GPS
  B)
  Ei välttämättä, eli toteutuksesta riippuen voi toimia ilman avustusta (nykyään yleensä), pelkän sisäisen käyttöön ruksiminen ei yleensä tarkoita nettiyhteyden tarvetta.

  A)
  Bluetooth yhteyden yli käytettävä GPS, eli erillinen GPS laite/mokkula. Käytetään yleensä laitteissa joissa ei ole sisäistä GPSää, mutta vaativissa oloissa, parempaa vastaanotinta vaativissa jne käytetään myös laitessa joissa on sisäinen GPS.

  b)
  Bluetooth GPS yleensä toimivat ilman avustavaa (nettiyhteyttä), osa tukee myös korjausdataa tai ratatietoja jne. pelkän BT GPSn ruksiminen ei yleensä aiheuta nettiyhteyden tarvetta.

  A)
  Paikkaa yritetään arpoa Wi-Fi verkkojen tunnisteiden perusteella, eli jos tunnetaan jonkin Wi-Fi verkon sijainti, voidaan kääntäen oma sijinta päätellä sen perusteella että WiFi verkko kuuluu.

  b)
  Riippuu toteutuksesta, jos oma sisäinen tietokonta niin ei välttämättä, jos palvelimelle kerätty niin tarvitsee. jos Wi-Fi avoin ja tunettu, niin sijaintia voi arpoa myös sen kautta.
  Monessa toteutuksessa kyse erilaisista yhdistelmistä ja siihen kuulluu tuo auvstapalvelin.

  a)
  Tarkoittaa yleensä mobiiliverkkoon perustavaa, tekniikoita useita, operaattori riippumattomana toteutus perusuu lähinnä siihen että operaattori, verkonsolun tunnistietoja, etäisyyksiä asemaan, singnaali tietoja, hitoriaa ja tunnettuja paikkatietoja yhdistellään ja päätellään sijaintia jollain tarkuudella. (haarukka sadoista metreistä kilometreihin tai maan tarkkuuteen)
  b)
  Yleensä tarvitsee avustavaa palvelinta, teknisesti voidaan myös kerätä paikallista tietokantaa.

  Se avustava palvelin, siis se mihin luurin paikannussydeemi ottaa yhteyden ja palvelin antaa tietoja joiden avulla luuri voi helpommin paikantaa itsensä.
  Puhelimissa palvelimesta ja toteutuksesta riippuen palvelin myös kerää tietoja luurista jotta se osaisi seuraavalla kerralla auttaa enemmän. titojen käytön ja jakamise suhteen on toteutuksissa eroja.

  Kyse Nokian palvelimesta ja ilmeisesti sinulla on Nokian puhelin. Idea on ollut että operaattorit tarjoaisi palvelun, mutta ne eivät ottanee palloa vastaan ja ne jotka otti miettivät rahastusta. joten valmistajat lähtivät toteuttaan itse ko palvelua.

  Nokian mallit pääsääntöisesti vaativat GPRS internetyhteyden (esm Wifi yhteyttä ei voi valita), automaattinen tarkoittaa että yhteys muodostetaan tarvittaessa kyselemättä, niin kotimaassa, kotiverkossa, kuin vierasverkossa ja ulkomailla.

  Paikannuspalvelin asetuksista voi valita palvelulle oman yhteyden, vähän mallista riippuen voit sille luoda ihan oman nimetyn yhteyden ja näin helposti seura logista yhteyksien määrää tiedonsiirto määriä. (loki ei näytä ihan tavujen tarkkuudella)

  Eri asetuksia voi kokeilla nopeasti kun muutoksen jälkeen sammutat puhelimen. (Asetus muutokset sinänsä toimivat sammuttamatta)
   

Jaa tämä viestiketju