P800 ja DNA GPRS - tuskallisen hidas tiedonsiirto

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja zzuser, 2/4/03.

 1. z

  zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Tuli tänään kokeiltua P800:sta Stockmannilla. Täytyy kyllä sanoa, että meinasi tuskan hiki nousta pintaan. Asetettuani DNA GPRS -liittymän toimimaan yritin selata verkkoa ja lukea sähköposteja P800:lla.

  Puhelimessa itsessään ei sinänsä ollut mitään vikoja, mutta tietoliikennetoimintojen suoriutumista sai odotella kirjaimellisesti minuutteja. Mitään ei saanut tehtyä alle puolessa minuutissa, ei Googlen pelkistettyä kotisivua ladattua eikä sähköpostin otsikoiden vastaanottamista tai viestin lähettämistä.

  Sillä, oliko kuvien lataus päällä tai poissa, ei käytännössä ollut mitään merkitystä. Bittejä tuli siirrettyä kaiken kaikkiaan joitain satoja kilotavuja, mutta konkreettisena ongelmana oli saada bitit aloittamaan siirtymistänsä. GPRS-statusta katsoessa mittari pysyi sitkeästi aluksi nollolla niin meno kuin tulosuutaan ja parin kilotavun siirryttyä taas sai odotella minuutteja viisarin värähtämistä.

  Missä vika siinäpä kysymys, hetkeä myöhemmin sadan metrin päässä bitti vinkui ihan normaalisti GPRS-yhteyttä käyttäen kannettavassa.

  Onko muilla vastaavia kokemuksia tai keinoja tilanteen parantamiseksi?
  Onko puhelimen asetuksilla tehtävissä jotain voodoo-kikkoja, millä bitin saisi kulkemaan? GPRS-yhteyden valikoissa taisi olla joku PPP header compression, minkä säätämistä ei tullut kokeiltua.

  - Zed
   
 2. d

  dr650

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/9/02
  Viestit:
  209
  Tykkäykset:
  0
  Vaikea sanoa mistä johtuu (dna gprs ajoittaista hämminkiä?), mutta jos verrataan muihin vastaaviin laitteisiin, P800:n GPRS:ää käyttäviä sovelluksia ei mielestäni voi väittää hitaiksi. Toki kannettavassa sovellukset toimivat huomattavasti liukkaammiin.

  - dr
   
 3. z

  zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Lienee mahdollista, että DNA:n verkko oli tukossa ko. solun kohdalla johtuen hullujen päivien ihmismäärästä.

  Minkälaisia käytännön tiedonsiirtonopeuksia olet saavuttanut P800:lla? Kannettavalla irtoaa minulla parhaimmiten viitisen kilotavua sekunnissa ja ylläpidettävissä keskimääräinen nopeus on siinä 30-40 kpbs.

  - Zed