Pöytäantennia

Keskustelu osiossa 'Viihde-elektroniikka', aloittaja kiizeli, 25/7/09.

 1. kiizeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/09
  Viestit:
  126
  Tykkäykset:
  2
  Nyt olisi tullut aika vaihtaa pöytäantenni uuten, kyseessä siis digiboxille tulevasta antennista. Kaikenlaisia virityksiä kokeiltu ja nyt menossa oleva 20e antenni vaikeuttaa näkemistä niin paljon että pitäisi saada uutta tilalle.

  Mitä suosittelisitte? Budjetti on avoin ja juotosvehkeitä en omista joten kaupasta pitäisi saada. Ikkunakiinnitys mahdollinen joten sellaistakin voi ehdottaa. Ihan omia kokemuksia ja tietotaitoa mistä löytyisi tehokas antenni jolla näkisi digilähetykset olosuhteesta huolimatta pätkimättä. Tosiaan, antenniliitintä ei tässä huoneessa ole.
   
 2. Saukki Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2966
  Tykkäykset:
  0
 3. Kaljamaha

  Kaljamaha Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/3/07
  Viestit:
  7575
  Tykkäykset:
  1172
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Älä ainakaan erehdy ostamaan tuota One For All SV9305 hökötystä, nimittäin sen voi laittaa saman tien roskakoriin. Systeri erehtyi.
  No eipä tuo sisällä vahvistinta, joten olisiko se syypää..
   
 4. Saukki Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2966
  Tykkäykset:
  0
  Jep, jos ei olosuhteet varsin hyvät niin hyvä olisi vahvistimen löytyä.
   
 5. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Mulla on OneForAll:n pöytäantenni, joka toimii myös valokuvakehyksenä. Tuossa on erillinen vahvistin.
  Tuo on hirveän herkkä siitä, missä kohtaa se on. Jo muutaman sentin liikuttelu vaikuttaa siihen näkyykö kuva kunnolla vai pätkiikö se kokoajan.
  Tuo 9210 on omassa käytössä toiminut loistavasti, toimii hyvin myös taulun alla jolloin sen saa hyvin piiloon. Nyt tuo antenni on anopilla käytössä ja toimii myös sen luona, vaikka sillä ei kovin moni muu antenni ole toiminut huonojen signaalien takia.
   
 6. kiizeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/09
  Viestit:
  126
  Tykkäykset:
  2
  Vahvistin on pakollinen tässä paikassa missä tv:tä nyt katselen, ilman vahvistinta ei toimi ollenkaan.

  Toisaalta tuo digiboxi osaa antaa 5voltin edestä jännitystä antennille. Pitää ruveta katselemaan tuolta One For Allilta mallia.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kuullostaa enemmänkin huonolta virittimeltä .... pöytäviritysten vahvistimet ovat yleensä sen verranhuonoja että yleensä vain haittaa, mutta jos virittimen herkkyys ei riitä, niin väliin voi miettiä jotain hyvää vahvistinta.

  Yllättävän hyvä ja yksinkertainen on artec. ja vähän parempi passiivisia kummatkin. ja lisää passiivisia

  Jos vahvistinta välttämättä tarvit, niin jälkimmäinen ja sen perään sitten laadukas vahvistin sopivaan paikkaan, sen jälkeen sitten ongelma siitä että singaanitasot liianisoja, mutta kohinaetäisyys pienempi, mutta jos useampia virittimiä niin vahvistin on pian tarpeellinen.

  Jos vaikea paikka niin sijoitukseen kannattaa panostaa.
   
 8. kiizeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/09
  Viestit:
  126
  Tykkäykset:
  2
  Sijoitus on katsottu se parhain mitä voi olla. Muualla ei näy ollenkaan ja nyt näkyy muuten mutta ylen kanavat ei näy. Jos ilman vahvistinta yrittää niin ei näy sitten mikään.

  Kokeiltu myös vahvistinta ja passiivista antennia ja sama vika. Piiskat autto aika paljon kun ne laitto samaan suuntaan sojottomaan, mutta sitten antenni putos lattialle ja molemmat katkesi. Nytkin on antenni aika rambo-asennossa että näkyis jotain.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Erikoinen viritys, teleskooppiantenit näyttävät olevan niin pitkät että taitavat olla ULA radiolle, eikä DVB-T lähetyksille.

  Jokin aktiivinen viritys siinä mainostekstinmukaan näkyy olevan. jos niin niin ilman virtaa voi olla tukossa.

  Tuo taitaa olla ainoa tuon firman tuote joka saattaa toimia. ja antaa vapautta sijoittamiselle. ilman vahvistinta oli parempi, mutta ei niin myyvä. 50eurolla saa noita aijemmin linkkaamiani.

  Minkä lähettimen alla olet ? tai millä taajuuksilla mikäkin tulee.
  On myös mahdollista että jossain tietyssä kohtaa jokin tajuus ei vain kuulu, silloin on aivan sama millä yrittää, jolloin ainoa konsti sijoituspaikan vaihtaminen.

  Millainen passiiviantenni ja millainen vahvistin ?

  Yle ei näy ?
  Hyvä passiiviantenni on yleensä parempi kuin nuo aktiivi viritykset. Jos epäherkekkä viritin niin hyvällä vahvistimella voi tasoja nostaa. tuollaisissa digiboxeissa vain se ongelma että myös herkästi yliohjautuvat, eli liianvahva singnaali ja taasen kuva pätkii /katoaa.

  Jos piiskat ovat 5-30 senttiä pitkiä niin säätäminen voi olla vaikeaa jos kanavaniput kauka toisistaan, eli ovat liianlyhyitä jollakkin nipulle, tai jos pidentää niin liianpitkiä toiselle kanavanipulle. Jos ovat noita pitempiä lyhimmillääkin niin ilmeisesti tarkoitettu johinkin muuhun käyttöön.

  virittele niihin jotkin rautalangat.
   
 10. simma Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/06
  Viestit:
  1121
  Tykkäykset:
  47
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s 64Gt
  Itsellä omakohtaisia kokemuksia vahvistavista on että GSM-verkossa toimivat puhelimet sotkivat lähetyksen signaalia puhuttaessa puhelimeen. Procaster ja Haman aktiivisilla tälläista huomannut.

  Pitkään kahtelin telsua itse kyhäämällä antennilla, pasiivi sekin.
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Totta, niissä yleensä niin laajakaistaiset vahvistimet että jokin voimakkaampi singnaali ne tukkii todella helposti, se voi olla mainitsemasi GSM tai jokin muu, jopa jokin voimmakkaampi kanavanippu.

  Monessa digiboxissa on suppeat singnaali mittarit, jos boxissa vain singnaalitaso mittari ei sillä tuollaisella aktiivi antennilla oikein voi paikaakaan hakea, kun herkästi si "voimmakkain" paikka on se huonoin (eniten häriöitä) tai box näyttää liki kokoajan täyttä singnaalia, vaikka kyse pelkästä kohinasta.

  Joissain boxeissa näyttää kohinaetäisyyden, sillä olisi jo helpomi viritellellä antennia, mutta taitaa olla aika harvinainen näky. Bittiverhemäärää näytetään useimmissa boxeissa jonkin asteisella laatupalkilla, sekään kauheasti mitään kerro, tai no silloin jos ei ole "erinomainen" tasolla niin tietää että pätkimisiä tiedossa.

  Passiivi antenni on paljon helpompi viritelä ja sijoitella kosa niillä Boxin singnaali voimakkuus mittarin asteikolla yleensä liikutaan, on varmaan sellaisiakin boxeja että asteikko on tuolloinkin riittämätön.
   
 12. kiizeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/09
  Viestit:
  126
  Tykkäykset:
  2
  Saisko tarkemmin tietää millaisia haman aktiivisia olet kokeillut? Tuo on nimittäin niin ärsyttävää et lähetys ei näy kun kännykkään puhutaan.
   
 13. simma Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/06
  Viestit:
  1121
  Tykkäykset:
  47
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s 64Gt
  Nyt täytyy sanoa että en heti muista mikä Haman antenni oli kyseessä. Googlailin ja uskon että on tämä kyseessä Hama Sisäantenni Flat 23, 23dB
   

Jaa tämä viestiketju