Ovi Suiten kalenterisynkronoinnin huijaaminen?

Keskustelu osiossa 'Ovi by Nokia', aloittaja cokekola, 13/9/11.

 1. cokekola

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/11/07
  Viestit:
  68
  Tykkäykset:
  0
  Käytin N8 kalenteria ja Vistassa Sunbirdin (Lightning) kalenteria. Vistassa "huijasin" Nokian Ovi Suiten synkronoimaan ne keskenään sillä, että sijoitin Sunbirdin kalenteritiedostot samaan kansioon, johon Windows kalenteri -ohjelma sijoitti omat tiedostonsa. Sen jälkeen Ovi Suite luuli synkkaavansa Windowsin kalenteritiedostot luurin kanssa, vaikka se synkkasikin Sunbirdin tiedostot:)

  Jostain syystähän :)-o) Nokian Ovi Suite ei tarjoa mahdollisuutta synkata muita kuin Windows kalenterin tai Outlook kalenterin kännykän kanssa. (Tämä on täysin käsittämätöntä, mikään ei olisi helmpompaa kuin antaa käyttäjän itse vapaasti valitä, mitkä kalenteritiedoston haluaa synkronoida, kalenteriohjemistosta riippumatta. Synkkauksen rajoittaminen Windowsin tuotteisiin on kertakaikkiaan sietämätöntä ja kettumaista poropietariasennetta Noikalta.)

  Nyt päivitin Vistan Windows seiskaan. Siinä ei ole Windows kalenteria, joten Ovi Suite ei tarjoa lainkaan synkkausmahdollisuutta. Ovi Suite siis päättelee jostain, että kyseistä ohjelmaa ei ole asennettu ja synkronointia ei voi tehdä. Windows seiskaan ei Windows kalenteri -ohjelmaa voi asentaa.

  Pystyisikö Ovi Suitea jotenkin huijaamaan, että Windows kalenteri on asennettu? Mitähän pitäisi viilata? Rekisteriä ilmeisesti, mutta miten? Vai jotain muuta?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Helppous ei ihan avautunut.

  Mobiilipuolella on ollut vuosia synronointii standartit, joita mm Nokian ja eriäiden muiden luurit likijärjestäin tukeneet, ylseimmät kalenterisoftat ei sitä tue , Apple iSync on ollut lähellä.

  Siitä on seurannut se että luurivalmistajat on tehneet omia synronointit softia joilla yleensä tuettu tuetun OSn natiivi osoiekirja/kalenteri ja joitain yriytsmailmassa suosittuja (Esim Outlook ja Lotus sukuisia).

  Olisi tietenkin hienoa että Sunbirdi osaisi syncata itsensä luureihin ihan natiivisti (jotain lisäkikkuiloita on), valmistajien into tukea eri softia voi olla ennemmin vähenemässä kuin lisääntymässä, tavaraa kierrätetään pilven kautta. lieve ilmiönä tullut vielä se että pilvi synkissäkin suunta on menossa suljetuihin avoimien sijaan.
   
 3. cokekola

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/11/07
  Viestit:
  68
  Tykkäykset:
  0
  Helppous aukeaa, kun muistaa, että Vistassa Ovi Suiten synkkaus sallii käyttäjän määritellä sen Windows-kalenteritiedoston, jona kanssa luuri synkataan. Entisenä koodaajan sanoisin, että ainakin kaksikymmentä vuotta sitten olisi ollut helppoa kuin heinänteko siihen kohtaan lisätä "selaa tiedostoja"-nappula, josta käyttäjä voisi valita haluamansa kalenteritiedoston haluamastaan sijainnista.

  Kuten sanottu, Vistassa Sunbirdin synkkaus onnistuu mainiosti, kunhan uSunbirdin puolella määrittää kalenteritiedostojen sijainniksi Windows kalenterin kansion. Windows seiskassa se ei valitettavasti onnistu, kun ääliömäinen Ovi Suite -softa tarkistaa, onko koneella Windows kalenteri -ohhjelma. JOs se ei sitä tarkistaisi tai sen saisi huijattua luulemaan, että on, niin synkkaus Sunbirdin kanssa onnistuisi edelleen.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Se on helppoa, mutta mitä sille tiedostolle tehdä onkin toinen juttu.

  Tietojen tuonti on vähänhelpompaa, silloin ei tarvi pitää kirjaa puolin eikä toisin, ei muokata, mutta pitää toki ymmärtää tarjottavan tiedoston muoto, ja toteutuksesta riippuen itse datan sisältävä tiedosto voi olla yksinään aika turha tuonnissakin.

  Normaalimpi tapa on kai synkissä käyttää ihan rajapintoja ja jättää tiedostot ihan sen kalenteriohjelman huoleksi.

  Edit
  Yleistäen ei alkuunkaan samajuttu.

  Tuki täytyy olla, juttusi on voinut onistua sen takia että Windows Vista on tainnut käyttää iCal muotosta tallennetta, Sunbird on saattunut sitä myös tukea, vaikka epämäärisen muistin mukaan Sunbird käyttää SQLliteä (ei varmistettu), SQLlite tukikaan tietenkään yksinään riitä että vain osoittamalla voi synkata.

  Mutta hieno homma jos sinulla on joskus toiminut ja synkit sujuneet.

  Noin mielipiteenä kannattan ehdottomasti että Nokia tukisi synkrnoinnis Mozilla (säätiön?) tuotteita, ei niinkään Suitella, vaan tukisi niin että ne tekisi palikoihin tuen suoraan, siitä olisi iloa muillekkin merkeille (outoa ettei niissä ole). Mutta aika on aijannut noiden kuvioiden ohi.

  Edit
  Mozillan sivujen mukaan käyttäisi SQLliteä ja tukee myös iCalia (suite voisi tuke jälkimmäistä yleisesti, on kai kuitenkin standarti.

  Jotain SyncML kehitystä on kai myös joskus ollut, mutta näyttää olevan aika väsynyttä. ja ilmeisesti väsyy entisestään kun suositut Jenkki OStä ei sitä pahemmin tue.

  Ovi Suitesta taitaa olla ketju tai pari aijemmin.
   
 5. cokekola

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/11/07
  Viestit:
  68
  Tykkäykset:
  0
  Tai sitten se on sama juttu, kuten on esim. Windows kalenterin ja Sunbirdin tiedostojen kanssa, jotka Vistassa synkronoituvat luurin kanssa aivan samalla tavoin kummatkin. Juuri siten, kuin on säädetty Ovi Suiten asetuksissa.
   

Jaa tämä viestiketju