Outo softavika [nokia 3310]

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Sinna, 16/8/05.

 1. Sinna

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/05
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Yritin haulla etsiä, josko tästä aiheesta olisi keskusteltu jo aiemmin, mutta en onnistunut löytämään mitään (tai sitten en vain osannut etsiä).

  Sunnuntaina ikivanhaan 3310 Nokiaan tuli outo vika. Puhelimessa on näppäinlukko päällä, eikä sitä saa avattua. Ainoa, mitä puhelimella pystyy tekemään, on vastaamaan puheluihin.

  Ainoa vain, että puhelimella ei voi vastata kuin saman operaattorin verkosta tuleviin puheluihin. Puhelimessa on Kolumbuksen liittymä, eli Radiolinja/Elisa/Kolumbus (mitä näitä nyt on samaa puljua nykyisin) puhelut yhdistyvät, mutta Soneran verkosta tuleviin puheluihin ei voi vastata.

  Jos Soneran verkosta tulevalla puhelimella soittaa ko. puhelimeen, se pimenee kokonaan ja kysyy seuraavaksi suojakoodia. (En tiedä käykö virta pois päältä vai pimeneekö näyttö vain). Soittajan päässä kuuluu hälyyttämistä, joskus kerran, joskus useamman kerran ja sitten puhelu katkeaa ikään kuin lyötäisiin luuri korvaan.

  Kokeilimme vaihtaa SIM:mejä eri puhelinten välillä. Puhelimessa ollut SIM toimi OK toisessa puhelimessa ja toinen SIM ei toiminut tässä seonneessa puhelimessa. Verkossa/operaattorissa siis tuskin on mitään vikaa.

  Käytimme virrat pois päällä puhelimesta useampaankin otteeseen, irrottamalla akun (näppäimethän ei siis toimi kun ne ovat lukossa). Merkillisintä on, että kun puhelimen avaa, se kysyy PIN:in, suojakoodin ja sen jälkeen avautuessaan näyttää hetken ranksalaisen Itineris-operaattorin logoa:

  http://www.chez.com/gsmouaibe/Graphique2.gif

  Soitin illalla Nokian helpdeskiin, mutta siellä ei oltu kuultukaan moisesta "viasta" ja toisekseen koska kyseessä on niin ikivanha puhelin niin sanoivat että tuskin kannattaa viedä päivitettäväksi huoltoliikkeeseen koska maksaa enemmän kuin vastaava käytetty.

  Netissä vielä illalla tutkailin asiaa ja hakusanoilla "3310" ja "Itineris" löysin lähinnä tällaisia sivuja:

  http://www.unlockitnow.com/remote/unlock/by_imei/Nokia/unlock/3310_unlock.php

  Eli sivustoja joilta voi IMEI:in perusteella tilata puhelimeen koodin jolla se toimii kaikilla maailman mantereilla :)

  Kysyin sitten helpdeskistä että onko puhelimissa jotain softalla hallittavaa ominaisuutta, joka määrittelee missä päin maailmaa puhelin toimii ja missä ei. Kuulemma on.

  Mietin vain, että olisko puhelimen softa jotenkin seonnut nyt ja kuvittelisi olevansa jossain muussa maassa/maanosassa kuin mitä oikeasti on?

  Virustakin mietin, mutta tuohan on niin ikivanha kapula, että en oikein usko että siihen mitän viruksia saa..
   
 2. psymbiote

  psymbiote Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  29/2/04
  Viestit:
  2165
  Tykkäykset:
  18
  Älä mieti turhia, huoltoon vaan suosista. Tai jos kustannukset nousee tuon hintaluokan puhelimessa liian kovaksi, niin uusi luuri taskuun. Ihme bugi kylläkin, en ole ainakaan vastaavasta kuullut.
   
 3. Sinna

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/05
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  No ei ole enää siitä kyse, puhelimen omistaja (en minä) hommaa varmaan tilalle toisen käytetyn tai uuden luurin (huoltokustannukset tosiaan varmaan menee liian isoiksi).

  Mutta mä olen vaan utelias kuulemaan että onko muilla ollut vastaavia vikoja, sen verran oudolta kuulostaa.
   
 4. kaikas

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/03
  Viestit:
  412
  Tykkäykset:
  0
  Puhelimen historiaa tarkemmin tuntematta tulisi mieleen, että josko kyseinen puhelin olisi aikanaan "harmaatuotu" maahan ja jollakin tuommoisella koodilla/softalla poistettu siinä ollut operaattorilukitus. Nyt sitten syystä tai toisesta tuo on kytkeytynyt takaisin päälle osittain tai jotain...
   

Jaa tämä viestiketju