Outo puhelu?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Zer0, 7/10/03.

 1. Zer0

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/03
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Mulle on muutaman kerran tullu puhelu tuntemattomasta numerosta. Kun vastaan puheluun, kuuluu heti sellainen valintaääni, vai miksi sitä kutsutaan. Tämä ääni toistuu ja sen jälkeen puhelin sammuttaa puhelun. Mistä tällainen puhelu oikein tulee, sillä normaalisti, jos puheluun vastaa ja se katkaistaan kuuluu se tuut, tuut... Mutta tässä tapauksessa sitä ei kuulu ollenkaan. Olen kuullut myös muilta, että tällainen puhelu on joskus tullut.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ensin tulee mieleen faksi, varsinkin jos tilanne toistuu muutaman minuutin kuluttua.
   
 3. Zer0

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/03
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Uutta puhelua ei ole muutaman minuutin päästä uudestaan tullut. Mutta tuo ääni kyllä toistuu, mutta nopeammin. Ääni kyllä vaikuttaa faksin tai sitten modeemin ääneltä. Mutta mitenköhän tämä voi olla mahdollista? Minulla on Soneran liittymä ja niiltä joilta olen saman kuullut omistavat myös Soneran liittymän.
   
 4. noirfi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  18/6/03
  Viestit:
  350
  Tykkäykset:
  3
  Joku voi yrittää lähettää sulle faksia, tai oot kepposen uhri. Jos tekstiviestin muodoksi valitsee faksi ja sitten lähettää sen -> vastaanottajalla puhelin hälyttää, kun vastaa, luurista kuuluu pelkkää ulinaa ja kitinää mallia faksi/ modeemi. Muistaakseni lähettäjän numero ei näkynyt. Toimi ainakin Soneralla muutamia vuosia takaperin.
   
 5. -late-

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/03
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Samanlainen tilanne sattu itselleni pari viikkoo sitten.. Ensin oli tullu salaisesta numerosta 3 puhelua n. klo 16.30, ja seuraavana päivänä puhelin hälytti tuntemattomasta numerosta klo. 11 aamupäivällä. Kuvailemasi tilanne sattui täsmälleen samaisena mulle ja mieleen tuli , että joku olisi häiriköinyt. Sitten taas seuraavana päivänä puhelin soi, vastasin ja siellä nainen tiedusteli puhelinluetteloon liittyviä asioita. Yhdistin ainakin nuo kolme puhelua tuohon tiedusteluun, mutta tuo yksi jäi häiritsemään..
  Onkohan muilla samoja kokemuksia?! Napataan syyllinen kiinni ;)
   
 6. Sir Hector

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/02
  Viestit:
  361
  Tykkäykset:
  0
  En nyt tiedä minkälaisesta piippauksesta on kyse, mutta lähettämällä tekstiviestin *F matkapuhelimeen, niin puhelin hälyttää ja vastattaessa kuuluu vain piippausta. Joskus on sellaistakin juttua ollut liikkeellä, että tuohon häirikköpuheluun (tai mikä onkaan) vastaaminen olisi kallista. Tämän asian oikeellisuudesta ei ole mitään varmuutta, joskus korviini on vain kantautunut tuollaistakin.

  Edit: Niin saattaahan tälläkin tekstiviestihässäkällä olla jotain tekemistä faksien tai muiden kanssa, ainakin tuo F voisi viitata johonkin sellaiseen. En tosiaan tiedä tästä mitään muuta.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Joku taas luonut hyvää kaupunki legentaa, vastaaminen ei kotiverkossa maksamitään (poislukien jo mahdollisesti poistunut vastaanottajan laskuun soittaminen, silloinkin ensi virallisesti kysytään suostuuko vastaanottaja maksaan)
  SMS aloitetaan muistaakseni "*fax#itse viseti" komennolla, toisin tuo *f voi myös ajaa saman homman.
  Periaatteessa Soneralla taitaa tulla tuon faksipuhelun mukana tieto että on faksipuhelu ja silloin näytössä pitäisi lukea (f) soittaa.
   
 8. Saukki Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2966
  Tykkäykset:
  0
  Pitihän tuota testata ja ihme piippailua sai aikaan... ja kerran soi puhelin.
   
 9. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Joskus silloin vuonna paavonurmi tuli noita ihan urakalla... Johtui siitä, että tietystä numerosta pystyi tilaamaan faxiin IBM:n esitteen ja jotkut valopäät oli saaneet päähänsä, että minulle pitää kännykkään niitä saada.. Puhelin soi miltei vähän väliä ja koskaan kukaan todellisuudessa soittanut.
   
 10. Skanen Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  12   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  316
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
  Itselleni tuli viimeviikon päivinä ma, ti, ke ja to puhelu tuntemattomasta numerosta dna:han, pari puhelua Radiolinjaan, tiedän myös yhden toisen dna:n ja Radiolinjan -littymän johon tuli viimeviikolla puheluita tuntemattomasta numerosta ja kun vastasi, puhelu kesti hetken ja katkesi... yritin kysellä asiaa, mutta ei tietoa.
   
 11. Saukki Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2966
  Tykkäykset:
  0
  Kokeilin, ei lukenut muuta kuin että tuntematon numero soittaa...
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, ovat varmaan poistaneet, koska monissa firmoissa ISDN liittymän perässä olevat faksit ovat väärin konfattu puhelinjaksi, jolloin "oikeat" faksipuhelut eivät menneet läpi.
  Tulee mieleen vähän samantyyppinen juttu, eräästä firmasta tunki allekirjoittaneen erääseen lankanumeroon faksipuhelua toistamiseen, sen mistä ne tuli sai selville laittamalla tuohon faksin, tosin se ei paljoa ongelmaa auttanut kun tuohon suhteellisen suurehkoon firmaan soitti ja pyysi tuon lähettämisen poistamista, niin ei sitten millään meinannut löytyä tahoa joka noita olisi lähettänyt (faksin otsikkoon oli ohjelmoitu firman "pää" faksin numero), sitten kun löty niin heillä oli ongelmia saada lähetys loppumaan...
   
 13. eetanu

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  43
  Tykkäykset:
  0
  Meillekin tuntemattomasta numerosta tuli jokaiseen puhelimeen soittoja, liittymästä riippuen, eikä kuulunu mitään ja katkes. Näitä puheluja tuli aika monta kertaa, sitten vihdoin siellä oli joku tyyppi Fonectan puhelinluettelo jutusta ja tän jälkeen puhelut loppu. Samoin kävi myös muille liittymille, että vihdoin kun siellä se Fonectan tyyppi oli, ni puhelut tuntemattomasta numerosta loppu. Voiskohan siis näillä oudoilla puheluilla olla yhteyttä tohon Fonectan puhelinluettelon tekoon.
   

Jaa tämä viestiketju