Outo juttu

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja nipsoni, 22/6/04.

 1. nipsoni

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/04
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Käytössäni on vanha 3310 ja säilytän sitä vyökotelossa. Näppäinlukosta huolimatta välillä kaivaessani puhelinta kotelosta, on puhelu auki. Olen siis vahingossa soittanut jollekin. Ilmeisesti näppäinlukko jotenkin sopivasti aukeaa ja näppäimet painuvat sopivassa järjestyksessä. Puhelutiedoissa näkyy edellisenä soitettuna puheluna luettelosta numero, johon ei ole ollut tarkoitus soittaa. Pikavalinta ei ole puhelimessani päällä.

  Tuossa ylläolevassa ei ole sinällään mitään kovin outoa. Sen sijaan outoa on, että nuo vahinkopuhelut menevät aina samalle henkilölle, jonka numero on jäänyt "lojumaan" sim-kortille ja jolle en oikeasti soita koskaan. Nimi alkaa a-kirjaimella, joten oletin sen olevan ensimmäisenä puhelinmuistiossa, jolloin tuo nappien painuminen olisi selitettävissä. Kuitenkin tarkasteltuani puhelinmuistiota, tuo nimi on ollut pitkään aakkosissa toisena luettelossa. Lisäsin jokin aika sitten yhden a:lla alkavan nimen luetteloon, jolloin tuo vahinkopuhelujen kohde siirtyi kolmanneksi. Silti taas tänään puhelin soitteli juuri tuolle henkilölle itsestään. Tämä on kyllä tosi kummallista, luulisi että vahinkopuheluja menisi välillä luettolossa ensimmäisenä olevalle, mutta näin ei ole koskaan käynyt. Näitä vahinkosoittoja on tapahtunut ainakin kymmenen tässä parin vuoden sisällä.
   
 2. NusNus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1955
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active
  Ehkä sinulla on hänen numeronsa soitetuissa puheluissa tai sitten hän on kuollut ja yrittää kummitela sinulle. Ei sitä koskaan tiedä :p
   
 3. nipsoni

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/04
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  No ei se ainakaan soitetuissa puheluissa ole, koska tuossa puhelimessa säilyy 20 viimeisintä numeroa ja ongelma toistuu vain muutaman viikon/kuukauden välein. Tuota hengissä olemistakaan en ole tarkistanut.. varmaan 5 vuotta sitten olen edellisen kerran tämän henkilön kanssa ollut tekemisissä. Niin ja sen jälkeen en tarkoituksellisesti ole tuohon numeroon soittanut. Liekö koko numero edes käytössä tai saman henkilön omistuksessakaan.
   
 4. nipsoni

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/04
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Seuraava puhelin on sitten simpukka, jokohan herkeisi itsestään soittelemasta..
   
 5. Bustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  681
  Tykkäykset:
  0
  En ko. mallia tunne, mutta onko tuossakin mahdollisuus pikavalintaan pitäen numeronäppäintä pitkään pohjassa? Mikäli nro on simkortilla paikassa 1-9 "lojumassa" tämä voisi olla todennäköinen vaihtoehto. Toiminnon saanee kytkettyä pois käytöstä.
   
 6. nipsoni

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/04
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä tuossa pikavalintamahdollisuus on, mutta se ei ole ollut käytössä. Testasin juuri.

  Näppäinten painuminen täytyy tapahtua seuraavasti: Navi -> * (näppäinlukko auki) -> nuoli alas 3 kertaa -> Navi.
  Numero on nyt siis kolmantena. Aikaisemmin tuo soitto tapahtui toisena olevaan numeroon.

  Minulla ilmeisesti joku erikoislanneliike, kun vyökotelosta kännykän napit painuu aina samalla tavalla. ;) Tosin siinäkin on tapahtunut sopivasti hienosäätöä kun aikaisemmin nuolinappi painui vain kaksi kertaa ennen soittoa.
   
 7. gupla

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  254
  Tykkäykset:
  0
  Käsittääkseni toimii näin:
  -Pikavalinta [käytössä]--> pidät pikavalinta nroa pitkään pohjassa->soitto ko. pikavalinnalle tallennettuun nroon.
  -Pikavalinta [ei käytössä]--> painat pikavalinta nroa, jonka jälkeen navia(soita)->soitto ko. pikavalinnalle tallennettuun nroon.

  Eli mene Valikko>Luettelo>Pikavalinta>Pyyhi
  Eikä pitäsi enää soitella taskupuheluita. Veikkaisin, että ko. nro on tallessa pikavalinnassa 3, onko? Pikavalintahan ei vaihdu vaikka numeroita lisäisitkin väliin.
   
 8. nipsoni

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/04
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Joo, noin se näköjään menee. Paitsi että sitä pikavalintaa ei voi kokonaan pyyhkiä, jokaisessa paikassa 2-9 pitää olla joku numero, vaikka sama kaikissa. Pitää laittaa semmonen numero mihin voi soitella vahingossa ilman kummempaa hämminkiä.
   
 9. PoGelius

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  319
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 5
  Oma numero..?
   

Jaa tämä viestiketju