Mobiili.fi Outo ääni kummastuttaa: osa iPhone 7 -puhelimista suhisee kovassa rasituksessa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 18/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2083
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  iPhone 7 Plus ja iPhone 7.


  Kuten monesti aiemmin, ei iPhone 7 -lanseerauskaan ole sujunut ilman laitteeseen liittyvää kohua. Tällä kertaa puhetta herättää osasta iPhone 7 -puhelimia kovassa rasituksessa kuuluva sihisevä ääni, kertoo muun muassa 9to5Mac.

  Ensimmäisten joukossa ongelman huomannut 512 Pixels -podcastin Stephen Hackett julkaisi YouTubessa videon, jolle hän on nauhoittanut iPhone 7 Plus -puhelimestaan kuuluvaa ääntä jota voi kuvailla vastaavaksi sihinäksi kuin kaiuttimista tai kuulokkeista voi kuulua. Muut käyttäjät ovat raportoineet vastaavasta äänestä myös pienemmässä iPhone 7 -puhelimessa.


  Äänen on raportoitu kuuluvan puhelimista, kun ne ovat kovassa rasituksessa eli puhelimen suorituskyvyn äärirajoilla. Äänen syntylähdettä ei ole vielä tunnistettu, sillä vaikka ääni kuulostaa myös tuulettimen suhinan kaltaiselta, ei iPhone 7:ssäkään luonollisesti liikkuvia tuulettimia ole. Ääni kuulostaisi kuitenkin tulevan iPhone 7:n järjestelmäpiirin sijainnin kohdilta.

  Aiemmissa jo tehdyissä iPhone 7 -puhelinten purkamisissa ei myöskään ole löytynyt selittävää tekijää äänelle.

  Applen asiakaspalvelu on kehottanut äänen ilmoittamisen jälkeen palauttamaan laitteen kauppaan ja vaihtamaan sen uuteen. Ilmeisesti kyse on siis vain tavalla tai toisella viallisista laitteista eikä esimerkiksi Applen suunnittelemasta jäähdytysratkaisusta. iPhone 7:n kanssa esitellyssä Watch Series 2 -kellossa Apple on päätynyt erikoiseen ratkaisuun vedenkestävyyttä parantaakseen: uintitreenin päätteeksi Watchin kaiutin sylkee sisään kertyneet vedet ulos soittamalla suunnitellun äänen.

  iPhone 7:ssä ja iPhone 7 Plussassa on uusi Applen A10 Fusion -järjestelmäpiiri, joka sisältää kaksi tehokkaampaa ja kaksi virtapihimpää suoritinydintä. Suoritinydinparit eivät toimi lainkaan yhtäaikaisesti, vaan kulloiseenkin käyttötilanteeseen valitaan pareista sopivampi. Älypuhelinten suorituskykytesteissä uusi A10 Fusion -piiri on kohonnut kärkeen, jopa ylivoimaisestikin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju