Mobiili.fi Oululainen älysormus nappasi miljoonapotin – asiakkaiden sormiin tuota pikaa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Ouraringin Kaisa Tarvainen Slushissa


  ŌURA, joka erikoisesta kirjoitusasusta huolimatta lausutaan ”oura”, on Oulussa kehitelty älysormus. Tuotteen takaa löytyvä startup-yritys Ouraring esitteli tänään sormustaan Slush-tapahtumassa. Toimituksemme oli luonnollisesti paikalla tutustumassa uutuuslaitteeseen.

  Hillityllä ulkoasulla varustettu koru ei värise tai välky, vaan pyrkii olemaan mahdollisimman huomaamaton ja mukava pitää. ŌURA-sormuksen sensorit mittaavat käyttäjänsä kehon liikkeitä, sykettä ja lämpötilaa. Tietoa voidaan tarvittaessa varastoida jopa kolmen viikon ajalta. Laitteen akku kestää noin kolme päivää ja lataus hoituu varsin näppärällä telakalla, joka toimii myös korun säilytysrasiana.

  [​IMG]
  Sormus on saatavana kolmessa värissä: mattamustana, kiiltomustana ja kiiltovalkoisena


  Mittaustulosten pariin pääsee luonnollisesti sormuksen kumppaniksi tarkoitetulla sovelluksella. ŌURA-sovellus tarjoaa myös yksinkertaista aktiivisuustietoa, mutta tuotteen pääpaino on unenseurannassa ja palautumisessa. Käyttäjä saa sovellukselta kullekin päivälle ”valmiustason”, joka perustuu esimerkiksi edeltävien yöunien määrään ja laatuun. Samalla sovellus antaa vinkkejä ja saattaa vaikkapa ohjeistaa ottamaan hieman rauhallisemmin, jos takana on rankkoja toimia tai heikko yö.

  [​IMG]
  ŌURA-sovellus


  Ouraringin viestintäkoordinaattori Kaisa Tarvainen kertoi, että sormuksen tuotekehittely vei noin kaksi vuotta. Pohjalla oli muun muassa algoritmiosaamista Polarilta. Sekä tuotekehitys että nyt aloitettu valmistus tapahtuvat Oulussa. Kaiken kaikkiaan yrityksessä työskentelee noin 15 henkilöä.

  ŌURA-sormus keräsi syyskuussa joukkorahoitusta Kickstarterissa yli 650 000 dollaria. Lisäsi Ouraring sulki juuri 2,3 miljoonan dollarin rahoituskierroksen. Yli 70 prosenttia rahoituksesta tuli Yhdysvalloista ja loput Iso-Britanniasta, Sveitsistä ja Suomesta. Lisäksi summaan lukeutuu puolen miljoonan dollarin laina Tekesiltä.

  Tarvaisen mukaan ensimmäiset ŌURA-sormukset lähtevät matkaan marraskuun lopulla, kun Kickstarter-tukijoiden laitteita aletaan toimittaa. Muille ostajille toimitukset alkavat joulukuussa, jolloin julkaistaan myös sovelluksen ensimmäinen viimeistelty versio. Sormusta voi jo tilata ŌURA-verkkokaupasta, joka avattiin noin viikko sitten.

  [​IMG]
  ŌURA-sormus ja lataustelakkana toimiva säilytysrasia

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju