Mobiili.fi Oululainen älysormus lupaa parempaa unta ja suorituskykyä – hyvä alku Kickstarterissa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 18/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Suomen Oulusta juurensa juontaa uusi OURA -niminen älysormus, hyvinvointisormus tai ”sormuksen kokoinen hyvinvointitietokone”, joka nyt on hakemassa vauhtia joukkorahoituksen avulla. Tänään Kickstarter-sivustolla aloitettu kampanja on tätä kirjoitettaessa ehtinyt kerätä kasaan yli 40 prosenttia vaaditusta 100 000 dollarin kokonaissummasta.

  OURA-sormuksen sisällä olevat anturit mittaavat kehon liikkeitä, sykettä ja lämpötilaa. Kun kaikki mitattu tieto yhdistetään mobiilisovelluksessa, sormus arvioi käyttäjän valmiustason ja voi antaa henkilökohtaista ohjausta ja palautetta unen, rentoutumisen ja aktiivisuuden eduista. 75 grammaa painavan sormuksen akku latautuu täyteen alle tunnissa, ja yhdellä latauksella käyttöaikaa on odotettavissa noin kolme päivää. Sormus kommunikoi puhelinsovelluksen kanssa Bluetooth-yhteydellä ja aluksi tulossa on iOS-laitteille tarkoitettu sovellus. Android-versio on tarkoitus julkaista ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

  [​IMG]

  Ensimmäiset testiversiot OURA-sormuksesta tehtiin jo vuonna 2013, ja nyt projekti on monen mutkan jälkeen edennyt joukkorahoitusvaiheeseen. Tänään alkaneessa Kickstarter-kampanjassa tavoitteena on kerätä kasaan 100 000 dollaria (noin 90 000 euroa) ja aikaa tähän on syyskuun 24. päivään asti. Sormusten toimitusten on määrä alkaa marraskuussa. Rahoituskampanjaan pääsee mukaan viiden dollarin kannatusmaksulla, ja nopeimmat voivat ennakkotilata oman sormuksensa edullisimmillaan 199 dollarin (noin 179 euroa) hinnalla. Rajoitetusta 500 sormuksen erästä on tätä kirjoitettaessa myyty 141 kappaletta. Seuraavat 10 000 sormusta myydään 229 dollarin hinnalla ja kampanjan jälkeen sormuksen suositushinnaksi aikanaan tulee 299 dollaria. Ennakkotilaajalle toimituskuluja Suomeen kertyy 25 dollaria ja päälle tulevat vielä arvonlisävero sekä tullimaksu.

  OURA-sormus esiteltiin alkujaan tämän vuoden maaliskuussa San Franciscossa järjestetyssä Launch Festival -tapahtumassa, ja OURA, tai tarkemmin sanottuna ŌURA, oli ensimmäinen kyseiseen tapahtumaan hyväksytty suomalaisyritys. OURA-startupin taustalla on pitkän linjan osaamista muun muassa Nokialta ja Polarilta.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju