Mobiili.fi Ostitko muistikortin halvalla internetistä? Toivottavasti sinua ei ole huijattu

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 28/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2150
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Monissa älypuhelimissa tallennustilaa voi laajentaa muistikortin avulla
  Kuva: WindowsCentral


  Älypuhelimiin, etenkin usein edullisempiin älypuhelimiin, ostetaan muistikortti, jotta laitteeseen saataisiin enemmän tallennustilaa. Suomalaisilta jälleenmyyjiltä suurempia, kuten 64 gigatavun, muistikortteja saa edullisimmillaan muutamalla kympillä. Ulkomaisissa verkkokaupoissa muistikortteja myydään kuitenkin usein paljon halvemmalla. Ne eivät kuitenkaan välttämättä ole aitoja, joten todella edullisia muistikortteja kannattaa välttää.

  Verkkosivusto PhoneArena on kerännyt artikkeliinsa useita kuvia, joiden avulla voi tunnistaa epäaidon muistikortin. Muistikortit muistuttavat paljon oikeiden valmistajien muistikortteja, mutta niitä ei ole usein niin tarkasti valmistettu. Logot ja muut tekstit näyttävät huonommalta.

  Epäaidoissa muistikorteissa tallennustilaa on usein väitettyä vähemmän. Vaikka paketissa ja muistikortissa lukisi, että tallennustilaa on 64 gigatavua, monesti kapasiteettia on oikeasti huomattavasti vähemmän. Eräässä Samsungin logoilla varustetussa muistikortissa oli kahdeksan gigatavua tallennustilaa, vaikka tekstien mukaan siinä pitäisi olla 64 gigatavua tallennustilaa.

  [​IMG]
  Vasemmalla Samsungin aito 64 gigatavun muistirkottia ja oikealla epäaito kopio Samsungin muistikortista. Erot ovat suhteellisen pieniä, mutta ne pystyy havaitsemaan


  Kyseiset muistikortit ovat myös usein hitaampia hyödyntämään dataa kuin aidot muistikortit. Ongelmia voi tulla, kun käyttäjä yrittää tallentaa muistikortille tietoja. Puhelin saattaa luulla muistikorttia esimerkiksi 64 gigatavun muistikortiksi, vaikka tallennustilaa olisi vain kahdeksan gigatavua. Tällöin puhelin saattaa tallentaessa poistaa muistikortilta tietoja, jotta se saisi muistikortille uutta dataa.

  [​IMG]
  Muistikorttien tuotepakkauksen eroavat usein aitojen muistikorttien pakkauksista


  Tässäkin tapauksessa pätee vanha viisaus: jos se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se tuskin on totta. eBayssa myydään esimerkiksi 512 gigatavun muistikorttia alle kymmenellä dollarilla. Tällaiset tarjoukset kannattaa kiertää kaukaa, sillä muistikortissa ei todennäköisesti ole niin paljoa tallennustilaa. Esimerkiksi SanDiskin aito 128 gigatavun muistikortti maksaa Suomessa noin 100 euroa.

  [​IMG]
  eBayssa myydään valtavia muistikortteja pilkkahintaan. Kuvan 512 gigatavun muistikortin voi osaa kahdeksalla dollarilla. Se ei liene kuitenkaan kannattavaa, sillä tallennustilaa kortissa on tuskin 512 gigatavua


  Kuinka voit tarkistaa, onko muistikorttisi aito vai onko sinua mahdollisesti huijattu? Googlen Play-kaupasta voi ladata Androidille SD Insight -sovelluksen, joka kertoo tarkat tiedot muistikortista. Sovellus kertoo muistikortin valmistajan, tallennustilan määrän, valmistusajankohdan ja kortin mallinumeron.

  [​IMG]
  Kuvakaappaus SD Insight -sovelluksesta

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju