Mobiili.fi Ostettavia Android-sovelluksia voi pian jakaa perheen kesken

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 19/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2130
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Google ottaa kesän aikana käyttöön uuden käytännön, jonka ansiosta perheet voivat jakaa Android-sovelluksia keskenään. Family Library eli perheen yhteinen sovelluskirjasto tulee käyttöön 2. heinäkuuta ja yhteen perheeseen tässä tapauksessa mahtuu enintään kuusi jäsentä.

  Vielä ei ole tarkalleen tiedossa, miten Google uuden perhejaon tuo tarjolle, mutta luultavasti käytäntö on vastaava kuin Applen perhejaossa, eli yksi toimii perheen päänä ja kutsuu muut perheenjäsenet samaan kirjastoon. Oletettavasti samainen ”kirjastonhoitaja” myös määrää maksuista, eli voi halutessaan rajoittaa jälkikasvun sovellusostoksia.

  Sovelluskehittäjät voivat valita, haluavatko he aiemmin mennessä ostetut sovellukset Googlen perhejaon piiriin. Heinäkuun toisesta päivästä alkaen kaikki ostetut sovellukset ovat oletuksena myös perheenjäsenten käytössä yhdellä maksulla, mutta sovelluskehittäjät voivat halutessaan myös jättää sovelluksensa pois perhejaosta.

  Samainen perhejako on sovellusten lisäksi odotettavissa muullekin Google Play -sisällölle, kuten e-kirjoille ja videoille. Aiheesta kertoneen Android Policen mukaan kuitenkin ainakin videoihin on odotettavissa rajoituksia, kuten että elokuvaa voidaan katsoa vain yhdellä laitteella kerrallaan.

  Google on nyt kertonut aiheesta sovelluskehittäjille, mutta tarkempia tietoja käytännön toteutuksesta on varmastikin odotettavissa lähiaikoina, kun heinäkuun alku kovaa vauhtia lähestyy.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju