Osoitehaku Tomtomissa

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja jalkkis, 3/9/09.

 1. jalkkis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/12/03
  Viestit:
  214
  Tykkäykset:
  8
  Simppeli mutta kenties tyhmä kysymys Tomtom-navigaattoreiden osoitehausta: onko aina pakko syöttää ja valita kaupunki tai postinro ennen kuin pääse valitsemaan katuosoitetta?

  Eli jos et satu tietämään millä paikkakunnalla osoite on, niin matka tekemättä? Ei kai? Olenko vain tyhmä?

  Olen käyttänyt vuosia Navmania/Mioa mutta aattelin vaihtaa koitteeksi Tomppaan. Ehdin jo myymään edellisen navin pois mutta Tomppien testailu ei sittenkään ole ihan täysin vakuuttanut...
   
 2. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2860
  Tykkäykset:
  409
  Puhelinmalli:
  SGS8
  On.
   
 3. jalkkis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/12/03
  Viestit:
  214
  Tykkäykset:
  8
  Kiitokset vastauksesta. Aika syvältä tuollainen rajaus.

  Eihän tuo muuten olisi potentiaalinen ongelma mutta kun navien katuosoitteet ja paikkakunnat eivät aina natsaa. Ainakaan MIOssa, ehkä tomppatomppa on parempi.
   
 4. Capo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  12/8/02
  Viestit:
  2331
  Tykkäykset:
  90
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z5 Compact black
  Juu samaa mieltä, sama juttu Garmin XT:ssä, itseä ovat miellyttäneet eniten käytössä nuo softat jotka alkavat tarjoamaan jo kirjoittaessa kaupunkia/kaupunginosaa ja kun tuo on valittu sama juttu kadunnimen kanssa. Näin mm. Sygic Mobilessa, olipa tuo hetken Hakkapeliitassakin, mutta vaihtui joku aika sitten iGo8:iin avovaimon pyynnöstä, kun hän tuota enempi käyttelee.
   
 5. Tosikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  389
  Tykkäykset:
  4
  Miten tuo kaupungin ensin antaminen on huono juttu? Kai te teidätte mihin kaupunkiin olette menossa kun osoitetta annatte? En mitenkään puollustele ko. softia, kun ei mulla ole niiden kanssa mitään tekemistä, mutta ihmetyttää kyllä se, että joku tietää kohteestaan katuosoitteen muttei sitä missä kaupungissa kohde on.
   
 6. m0k0ttaja

  m0k0ttaja Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/04
  Viestit:
  3146
  Tykkäykset:
  255
  Puhelinmalli:
  OP3T
  Ei se ihan noin ole. Jos tietää osoitteen, muttei ole varma kunnasta, olisi kätsämpi etsiä osoitteella, josta saisi listan. Näinhän oli ennen vanhaan Navicoressa (R.I.P.). On joko tiedettävä lisäki postinumero tai oikea kunta, muuten haku ei onnistu pelkän kadun perusteella. Vierailla paikkakunnilla voi siis tulla ongelmia.
   
 7. Capo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  12/8/02
  Viestit:
  2331
  Tykkäykset:
  90
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z5 Compact black
  Kysehän ei ole siitä, etteikö tietäisi mihin kaupunkiin on menossa vaan käytettävyydestä.

  Toisissa softissa riittää kun tökkää sormella kenttä (kosketusnäytölliset) ja alkaa kirjoittamaan kaupunkia, parhaassa tapauksessa haluamasi kaupunki on listassa ylimpänä ja valitset tämän. Katuosoitteessa sama juttu.

  Kun joissain pitää ensin paina <Anna kaupunki/postinumero> jonka jälkeen pääsee vasta kirjoitustilaan, parhaassa tapauksessa tuo virtuaalinäppäimistö peittää koko ruudun, josta poistuttua pääsee vasta valitsemaan kaupunkia listasta. Katuosoitteen kirjoituksessa sama juttu..

  Comprende? Vai menikö multa joku juttu ohitse...
   
 8. Tosikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  389
  Tykkäykset:
  4
  No joo, käytettävyyden kannalta tuon tietty ymmärrän, mutten sen että navigaattorin käyttäjä ei tietäisi mihin on menossa. ;)

  Uusissa x50 sarjan TomTom laitteissa on softassa jonkun verran muutoksia, mahtaakohan tuollaista otsikon mukaista ominaisuutta olla tarjolla?
   
 9. jalkkis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/12/03
  Viestit:
  214
  Tykkäykset:
  8
  Niinkuin tuossa jo todettiin, niin ei se oma käsitys paikkakunnasta aina vastaa navigaattorin käsitystä. Ainakin miossa paikkakunnat oli joskus ihan omituisia. Kaupunkina saattoi olla kaupunginosa, vieläpä ruotsiksi. Ala nyt siinä opiskelemaan kaupunkihistoriaa vieraalla kielellä ;)

  Ehkä tomppatomppa ei tee virheitä... Heh, testasin viikonloppuna veljen GO520-navia ajellessani sinne tänne mökkimatkalla. Hiekkateillä ajomatkat aika-arviot olivat totaalisen hanurista.

  Testaisko joku Tomtomia käyttävä paljonko navinne sanoo kuluvan aikaa esim. pätkään Hartola, Kauhtueentie 1 - Hartola, Kauhtueentie 100? GO520 näyttää tuon 900m matkan aika-arvioksi vaatimattomat 5min 35sek. Jos kattoo reittidemon, niin kyllä siinä vauhtia on parhaimmillaan 70 km/h...

  Onko tässä nyt joku bugi? Jos tämä on normaalia Tomtomia, niin sehän tarkoittaa, että "nopein reitti" ominaisuudella ei tee yhtikäs mitään.
   
 10. Tosikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  389
  Tykkäykset:
  4
  Niin mikä tuossa on se ongelma? Eikö ko. tietä voi ajaa 70 km/h? Ei oikeen auennut tuon selostuksen perusteella. No, laskin sen omalla TT 8.35 kartalla, välimatkaksi antoi 950m, arvioitu ajoaika 5:40! Reittidemossa kuski kepitti huiput 82 km/h. Ajat on ollut TT:n kartoissa aina niin yläkanttiin, että siinä on varmaan huomioitu renkaan vaihdot ja kahvitauot. ;) Joskin noin lyhyelle matkalle en ole itse koskaan reittejä laskenutkaan.

  TomTom:in hienoushan on se, että voit itse korjata kartan virheitä, muuttaa mm. tien nopeusluokituksen. Aivan varma on että siinä on virheitä, ja tulee olemaan. Omien havaintojen mukaan mitä pienemmät tiet, sen enemmän omituisia virheitä, just tuollaiset mökkitiet antaa mielenkiintoisia ajolinjaehdotuksia.
   
 11. jalkkis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/12/03
  Viestit:
  214
  Tykkäykset:
  8
  Siis ongelma on just se, että 950m matkaan ei mitenkään pysty menemään yli 5 minuttia autolla ajaen, ellei tosiaan vaihdeta renkaita tms. matkalla. Reittidemo, jossa Tomppa itse ajelee 70-80, vastaa kutakuinkin reaalimaailman tilannetta. Mutta Tompan reittidemo ja Tompan laskema aika ko. pätkälle eivät mitenkään vastaa toisiaan.

  Ongelma on se, että tompan tarjoamaan nopeimpaan reittiin ei voi mitenkään uskoa, jos matkalla on hiekkateitä. Viime viikonlopun mökkimatkaan olisi tullut 30km / 30 min lisää matkaa, jos uskonut olisin navia.
   
 12. Tosikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  389
  Tykkäykset:
  4
  No juu noinhan se kyllä on, itsekin huomannut hiekkateiden aiheuttaman kohtuuttoman ajoajanlisäyksen. Ilmeisesti softa lisää hiekkateiden kyseessä ollessa jonkun kummallisen ylimääräisen matka-ajan, vaikka nopeusluokitukset olisivatkin kohdallaan. Ei ole tullut noin lyhyitä reitityksiä kokeiltua, mutta tuossahan se tosiaan tulee selkeästi esille.
   
 13. DerLare

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/07
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Kuntaliitosten tapauksessa tämä on joskus epämääräistä.

  Lisäksi USAssa nuo "city:t" ovat joskus yllättäviä. Esim Dallasin alue koostuu kaameasta määrästä itsenäisiä kuntia. Maallikko luulee olevansa esimerkiksi Dallasissa, vaikka onkin kunnassa nimeltä Irving.
   

Jaa tämä viestiketju