Option Globetrotter GPRS PCMCIA-kortti ei toimi Espanjassa

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Sonic, 7/4/05.

 1. Sonic Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2135
  Tykkäykset:
  3
  Eli ongelma on seuraava: ostin taannoin Optionin Globetrotter GPRS -kortin pcmcia paikkaan. Sain modeemin toimimaan ihan normaalisti täällä kotimaassa Soneran kortilla. Nyt on ongelma. Kortti ei suostu toimimaan Espanjassa sitten millään.

  Epäilen, ettei Globetrotter osaa roamata automaattisesti. Voisiko olla näin? Onko täällä muita, jotka ovat törmänneet samankaltaiseen ongelmaan? Asetukset pitäisivät olla oikeat, Soneran Sim-kortti tunnistui täällä oikein ja asetukset löytyivät automaattisesti.

  Ikäväksi asian tekee se, että en ostanut tätä vehjettä itselleni, vaan vaimoni vanhemmille, että saavat käyttää tietokonetta Espanjasta käsin.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: Option Globetrotter GPRS PCMCIA-kortti ei toimi Espanjas

  Mitä käytännössä tapahtuu?, eli eikö roamaa mihinkään verkkoon, vai pääseekö johonkin verkkoon mutta homma ei toimi täydellisesti?
  Pystyykö verkkoja hakee, löytyykö mitään, mitä tapahtuu jos yrittää kirjautua valituun verkkoon?
   
 3. Sonic Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2135
  Tykkäykset:
  3
  Ei ilmeisesti roamaa ollenkaan, jos oikein ymmärsin. Eli yrittää väkisin käyttää Soneran verkkoa, vaikka pitäisi käyttää Telefonican tai muun paikallisen operaattorin verkkoa.

  En ihan tarkkaan osaa sanoa missä mättää. Voihan olla, että ongelma on käyttäjässä, en tiedä. Mutta vaikuttaa oudolta, koska täällä kortti toimi heittämällä.
   
 4. Sonic Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2135
  Tykkäykset:
  3
  Homma ilmeisesti ratkesi puuttuvaan APN:ään. Eli "internet" puuttuu jostain kortin asetuksista.

  Onko täällä muuten henkilöitä, joilla kyseinen (tai Vodafonen vastaava) korttimodeemi on läppärissään? Pitäisi näet tietää, että mihin kohtaa tuollaisen laittaa? Läppäri kun kerran on Espanjassa ja käyttäjä siellä päässä ei ole mitenkään erityisen valveutunut.
   
 5. kuda

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/02
  Viestit:
  151
  Tykkäykset:
  0
  Löytyy joko muokkaamalla olemassa olevaa yhteyttä tai luomalla uusi, kun luo uuden yhteyden ei tuota huomaamatta voi olla, on "GPRS Connection settings" lomakkeen ensimmäinen asetus.

  Tuota GlobeTrotterin mukana toimivaa ohjelmaa ei ole kuitenkaan pakko käyttää, vaan halutessaan voi luoda normaaliin tapaan uuden verkkoyhteyden. Kortin oma softa kuitenkin mhdollistaa SMS ja puhelutoiminnot sekä sisältää laskurin siirretylle datalle.
   

Jaa tämä viestiketju