Operaattorit avasivat uudet 4G-verkkonsa – Elisa soitti videopuhelun liikenne- ja...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
10466
Reaktiopisteet
37

Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila ja liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.


Kaikki Suomen kolme merkittävää operaattoria avaavat tänään 4G-verkkonsa uudella 700 megahertsin taajuusalueella.

Elisa avasi oman verkkonsa videopuhelulla keskiviikkoaamuna. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ja Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila avasivat 700 megahertsin taajuuden videoyhteydellä Liperin Salokylän koulunjohtaja Jaana Minkkiselle. Pienistä teknisistä ongelmista huolimatta puhelu saatiin lopulta sujuvasti toimimaan.

Asiakkaille uuden taajuuden käyttöönotto tarkoittaa parempaa sisätilojen 4G-mobiililaajakaistapeittoa ja Elisan 4G-verkon laajenemista Itä- ja Pohjois-Suomessa. 700 megahertsin taajuus tuo ensisijaisesti lisää kapasiteettia Elisan 4G verkkoon.

Elisan osalta ensimmäiset uutta taajuutta käyttävät tukiasemat otettiin käyttöön Liperin Kaskesniemellä ja Salokylässä, Taipalsaaren Vehkataipaleella ja Tuusulan Hyrylässä. Soneran osalta ensimmäiset tukiasemat kytkettiin verkkoon Porvoossa ja Tammelassa. DNA aloitti Somerolta.

”On tärkeää, että voimakkaasti digitalisoituvassa tietoyhteiskunnassamme kaikilla kansalaisilla ja yrityksillä on mahdollisuus verkkoasiointiin ja käytössään toimivat yhteydet. On hienoa, että 700-taajuus mahdollistaa entistä paremmat yhteydet myös haja-asutusalueille”, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner toteaa.

”Suomalaiset käyttävät ennätysmäärän mobiilidataa maailmanlaajuisesti ja Elisan verkossa kaikista eniten maailmassa eli noin 18 gigatavua aktiivikäyttäjää kohden kuukaudessa, mikä vastaa noin 50 HD-tasoisen elokuvan tietomäärää vuodessa. Käyttö kasvaa jatkuvasti ja arviomme mobiilidatan määrän kasvavan 50 prosenttia kuluvan vuoden aikana. Pystymme vastaamaan uusien taajuuksien avulla käytön kasvuun ja asiakastarpeisiin tulevaisuudessa”, toteaa Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom