Operaattorisodat (OT)

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja sovelias, 4/6/08.

 1. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Operaattorisota jatkoa toisesta ketjusta.

  No, kirjoittajan motiiveja voi toki arvailla, mutta jos se satuttaa ja jos tiedostaa tuotteen käyttökohteet, niin kehuahan tuollainen postaus on, vaikka ehkä toisessa hennessä tehty. Samalla myös toimii ehkä kirjoittajan tarkoitusta vastaan, tuotteen mainoksena ja tukien tuotteen palkallisen mainostajan postauksia.

  Joka tapauksessa ilmeisen hyvin uppos.
   
 2. JPW™ Vieras

  0   0   0

  No huh huh! Kyllä tosiaan on taas muuttunut oikeen sota tantereeksi operaattorit osio... Hehkutetaan yhtä, haukutaan toista...
   
 3. aimo Vieras

  0   0   0

  Muuttunut?
   
 4. JPW™ Vieras

  0   0   0

  No oli tää jonkun aikaa sit vähän aikaa niin ettei kukaan kirjotellut mitään tänne. =) Voi niitä aikoja...
   
 5. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Saan minäkin tälläisiä lahjakortteja Sonera-pisteeseen kilpailevalta operaattorilta, kun vaihdoin pois Soneralta. Ja näitä saa kerran kuussa 2 kertaa vuodessa sijaan, ja mikä parasta, sama lahjakortti käy muihinkin liikkeisiin.

  Jokaisella on toki oikeus omaan mielipiteeseensä, mutta jos parhaista aletaan puhumaan niin esitän eriävän mielipiteen.
   
 6. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Hyvin sanottu. Hyvä esimerkki on myös yritys, jonka leivissä tällä hetkellä olen, matkapuhelinliittymien kulut. Matkapuhelinliittymiä on yhteensä kutakuinkin 150 kpl. Tämän vuoden alusta vaihdettiin Soneran liittymät Dna:lle, ja säästöä tulee kuukaudessa suunnilleen 1000 euroa (välillä 700, välillä yli 1000, puhelumäärät luonnollisesti vaihtelevat) verrattuna Soneraan. Puhemäärät ovat säilyneet keskimäärin samoina.

  Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa, vaikka saisikin jotain ylihintaisia 512 mb muistitikkuja "etuuksina" takaisin.
   
 7. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  näinhän se on. mutta antaa masterin mainostaa niin pysyy leivässä kiinni :)
   
 8. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Itse en katso maksavani palveluista ylihintaa vaikka Soneran asiakas olenkin. Verkko on erittäin korkeatasoinen eikä kuuluvuusongelmista ole tarvinnut kärsiä, toisin kuin kilpailevilla operaattoreilla. Erityisesti tämä on käynyt ilmi kun on muuttanut muutamia kertoja, niin ei ole tarvinnut aina vaihtaa operaattoria joka muuton yhteydessä. Tai itkeä kun ei mökillä kännykkä kuulu. Mobiilidatakin on toiminut moitteetta ja on hintansa väärti. (Omassa osoitteessa dnan 3G ei käytännössä kuulu ja Elisa-konsernin mobiiliyhteyksissä ollut epämääräistä tahmailua.)

  Jos operaattori haluaa tarjota keskittämisetuja tai muita etuja asiakkuudesta korkeatasoisen vastineen lisäksi, niin mikäs sen parempaa.

  Aina löytyy niitä joille halvin hinta on (toimivuuden kustannuksellakin) tärkein asia, toisille taas palvelun saatavuus ja toimivuus.
   
 9. aimo Vieras

  0   0   0

  Itse vaihdoin Sonerasta DNA:lle ja verkossa ei havaittavia eroja ollut eli ei ole mitään syytä palata takaisin. Hinta vain tippui. Elisaa (tai Saunalahtea) on pakko pitää pääliittymänä, sillä jopa Etelä-Suomessa Soneran verkko on surkea, ellei tätänykyä jopa surkein (Ruuhka-Suomessa suurien keskusten ulkopuolella ei edes edgeä!).

  Näin aina joku vetää aiheen Off topic, mutta hieman ärsyttää tuollainen muutamien henkilöiden harrastama tuputus ja oman operaattorinsa jatkuva kehuminen.
   
 10. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2172
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Tulospalkkaus, tuo nykypäivän kirous;)

  Välillä kyllä tuntuu että joillakin palstan kirjoittajilla on se oman operaattorinsa nimi tatuoituna otsaan.
   
 11. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
  Nimenomaan! Samat tyypit täälläkin taas nillittää oli otsikko mikä vaan.

  Oli muuten torstaina paikallisessa Sonera-pisteessä tungosta kun porukat osti 3g-paketteja. Kyllä edut kannustavat...
   
 12. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Ehkä et ole tarpeeksi vaativa tai osaa havannoida verkkojen toimintaa riittävällä tarkkuudella. Viimeksi kun kävin pk-seudulla pari kuukautta sitten niin dna oli edelleen selvästi heikoin pelaaja kolmesta suuresta, joten etköhän sinäkin aimo tule suosiolla kaapista ulos ja tunnusta sonera antifaniutesi. :)
   
 13. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Öh, nytpä en kyllä malta olla vaativalta kysymättä, että mikä on se "verkkojen toimintaa havannoiva riittävä tarkkuus" jolla verkot pannaan paremmuusjärjestykseen..? Kun en usko että siihen pystyvät edes operaattorit itse kovin helposti. Sinäkö siis määrittelit järjestyksen "käydessäsi" "pk-seudulla" "pari kk" sitten.. Ainakaan nuo viitearvot eivät anna järin tieteellistä kuvaa mittauksesta. Onko tuosta olemassa jotain faktaa ja jos on niin olisi mukava nähdä se. Kun en usko että suomessa yhdelläkään operaattorilla on absoluuttista 100% peittoa, vaan kaikilla on katveita jo noinkin tarkkaan määritetyllä alueella kuin "pk-seutu".. Eli toinen kuuluu toisaalla ja toinen taas jossain toisaalla paremmin.
   
 14. aimo Vieras

  0   0   0

  Juu, en varmaankaan. Minulle riittää se, että data kulkee riittävällä nopeudella siellä missä nyt satunkin liikkumaan.

  Alkaa aihe eksyä totaalisesti, mutta vastataan kun kysytään. Mielestäni Sonera on arvostettu kansainvälinen firma, eikä minulla ole mitään syytä kokea antiapatiaa tälläistä yhtiötä kohtaan.

  En vain ymmärrä jatkuvaa peusteetonta ylistämistä, joka jossain vaiheessa alkaa tuntua spammaukselta.
   
 15. hja

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/07
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Lähes päivittäin käytän sekä elisan että soneran kääny liittymää pk-seudulla ja täytyy kyllä sanoa että soneran verkon taso on mennyt viimeisten parin vuoden sisällä todella paljon huonommaksi! Muistan kun vielä joku pari vuotta sitten haukuin kaikki muut paitsi soneran verkon, nykyään taitaa olla juuri päinvastoin... Ei ole paljon iloa siitä että on täydet kuuluvuus palkit puhelimessa jos puhelut soneralla kuitenkin pätkii, ei yhdistä tai on vaan muuten huono puhelaatu... ja tämä jo ihan työn puolesta kokeiltu monella puhelimella ja sim kortilla, eikä ole kyse yksittäisestä paikastakaan, niin tämä siis pääasiassa 2G yhteyksissä, tuosta 3Gstä ei niin paljon kokemusta

  Ja sanotaan nyt vielä että en ole mikään anti sonera fani tai sellaista, lähes 15 vuotta tuli soneran (telen) liittymiä käytettyä, nyt enää työn puolesta
   
 16. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Tieteellistä analyysiä en suorittanut tarvittavien mittalaitteiden puuttumisen vuoksi. "Seuranta" tehtiin empiirisellä tutkimuksella seuraamalla puhelimen kentänvoimakkuusasteikkoa ja käyttämällä puhelu- ja datatoiminteita silloin kun siihen oli tarvetta.

  P.S. Eiköhän kaikki tiedä miten epäviralliset tutkimukset tehdään...kun noissa ns. virallisissakin, esimerkiksi erään operaattorin mediassakin hehkuttamassa, tutkimuksissa on liikaa avoimia muuttujia ja tulkinnasta riippuen epätarkkuuksiakin. ;)
   
 17. JPW™ Vieras

  0   0   0

  Mua rupes nyt niin pal vituttaa tää Sonera moderointi, et jätän suosiolla tän operaattorit osion kesän ajaksi vilkaisematta. Katsotaan sitten syksymmällä, jos olisi saatu puolueeton moderaattori tälle alueelle.
   
 18. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  no mitä itse olen ollu nyt dna asiakkaana pari-kolme vuotta niin kertaakaan ei ole jäänyt puhelut soittamatta sen takia että ei olisi kenttää. ja asun 600km sieltä ethelästä korvessa.
  ja kenellä se taisi olla laajin 3g juuri tuolla mainitsemallasi pk-seudulla mb:n mukaan? kyllä se vaan nyt on niin että soneran verkko ei ole enää ylivoimainen mitä se joskus oli. ja katveita on kaikilla, sonerallakin.
   
 19. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  tungos on ilmeisesti harvinaista sonera-pisteessä kun siitä piti tulla tännekin kertomaan?
   
 20. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Tervetuloa kerhoon...

  Onhan näitä vaihtoehtojakin:
  http://www.puhelimeni.fi/
  http://www.puhelimeni.fi/foorumi/viewforum.php
   

Jaa tämä viestiketju