Operaattorin valinnan vaikeus?

Keskustelu osiossa 'Mikä liittymä minulle?', aloittaja Roush, 23/4/13.

 1. Roush

  Roush

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/13
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Galaxy S7
  Olisi tarkoitus hommata uusi puhelin ja olen joutunut tappelemaan iPhone 4:n ja Soneran 3G:n toimimattomuuden kanssa niin paljon, että operaattori menee vaihtoon. Eli kyseeseen tulee joko Saunalahti tai DNA. Puhelin piti alunperin olla Samsung Galaxy Note 2:n, mutta mitä enemmän olen katsonut vertailu videoita netistä Note 2:n sekä Galaxy S3:n välillä sitä vakuuttuneempi olen siitä, että puhelin tulee sittenkin olemaan joko S3:n tai S4:n. Ja sitten siihen dillemmaan eli kumpi olisi toimivampi valinta minulle. Asun Vaasassa jos joku muu Vaasalainen täällä osaisi sitten kokemuksesta sanoa, miten hyvin täällä toimii Saunalahden tai DNA:n 3G verkot. Asun noin 7 kilometriä Vaasan keskustasta joten pelottaa jos tulee valittua väärä operaattori taas ja 3G katoaa puhelimesta aina kun sillä yrität nettiä selailla niin kuin teki Soneralla.

  Laitoin DNA:n sekä Elisan*(*Saunalahti) kuuluvuus karttoihin oman osoitteeni ja DNA:lla kartan mukaan osoitteessani toimisi 2G, 3G UMTS2100, 3G UMTS900 SEKÄ 4G DC. Elisalla taas tulos oli sellainen, että 2G kummatkin GSM ja Edge kolmessa tähdessä, 3G UMTS2100 kolmessa tähdessä, 3G UMTS900 nollassa sekä 4G DC täysi kolme tähteä ja LTE yksi tähti. Eli Elisalla tuo 3G UMTS900 verkon nolla tähteä vähän pelottaa eli onko vaaraa, että tuo ongelma 3G:n katoaminen iskisi Elisalla niin kuin se teki jatkuvasti Soneralla kun vain toinen noista 3G verkoista näyttäisi toimivan täällä eli UMTS2100? DNA:lla näytti toimivan kummatkin 3G:t kartan mukaan.
   
 2. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
 3. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Pelkkään karttakuuluvuuteen ei kannata tuijottaa. Ehkä varminta, että hankit kiinnostavan verkon prepaid-liittymän tai lainaat joltakin tuttavalta liittymää kuuluvuuden varmistamiseksi.

  Jos paikalla on hyvä 2100 MHz UMTS-kuuluvuus, 900 MHz kuuluvuuden puute ei haittaa. Itse käytän vanhaa 2100 MHz yksitaajuus-UMTS-luuria Nokia 6310 Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla Soneran UMTS-verkossa. Itseasiassa olen yllättynyt siitä, miten hyvin pelkällä 2100 MHz luurilla voi pääkaupunkiseudulla tulla toimeen.
   
 4. TeliaPartio

  TeliaPartio Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/11/12
  Viestit:
  1214
  Tykkäykset:
  219
  Puhelinmalli:
  Kaikki mahdolliset :)
  Morjesta Roush,

  Todennäköisesti olet jo tehnyt ilmoituksia vikapalveluumme, joten siinä mielessä en pysty sen kummemmin enää auttamaan, mutta mielenkiinnosta kysyn että missäpäin Vaasaa asut? Itse asun myös Vaasassa, Teeriniemessä, linnuntietä noin 4km keskustasta, ja toimivuuden suhteen ei ainakaan meilläpäin ole ollut probleemia. Päivittäin käytössä useita eri puhelimia. Voin käydä vaikka henk koht ajelemassa siellä päin, ja testaamassa yhteyksiä :)

  Mitä vikapuolen kaverit ovat sinulle kertoneet, miksi yhteys juonittelee, ja onko sille ollut luvassa ikinä korjausta/parannusta?
   
 5. Roush

  Roush

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/13
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Galaxy S7
  Ristinummella. Kerrostalon kolmannessa kerroksessa joten ei pitäisi mitkään puut ja sen sellaiset olla esteenä. Ainoa tapa millä 3G:n on saanut pysymään on olla ottamatta puhelinta käteen kotona. Ei pääse nauttimaan älypuhelimesta tuolloin. Osa syy on varmaan normi iPhone nelosen antennissakin. No joo, mutta Sonera on nyt nähty ja huomattu, että ei se ruoho ollut vihreämpää siellä aidan takana. Joten operaattori vaihtuu. Lisäksi kilpailijoilta on mahdollista saada puhelin myös 36 kuukauden sopimuksella joka mahdollistaa sen, että uusimpien lippulaivojenkaan kuukasimaksut eivät nouse pilviin.

  Tuo kokeilu prepaid korteilla olisi muuten hyvä juttu, mutta kun tarkoitus on hommata kokonaan uusi puhelin samalla niin se olisi järkevintä olla liittymäkin samasta paikasta. Tuskin operaattorit antavat viikon ajaksi testattavaksi tuliterää älypuhelinta. Kuinka suuri puute tuo UMTS900 verkon puuttuminen on? Kumpi noista UMTs verkoista on se yleisin ns. standardi?
   
 6. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Kuten jo totesin, UMTS900 verkon puute ei haittaa mitään jos paikalla on hyvä UMTS2100-verkko. Molemmat ovat yleisiä standardeja.

  900 MHz alueella yksittäisen tukiaseman kantomatka on pidempi kuin 2100 MHz alueella. Operaattorin suunnittelijat laskevat tarkkaan tarvittavan kapasiteetin mukaan, kumpaa taajuusaluetta käyttävät.

  Harvaanasutuilla seuduilla, joissa kapasiteettia ei tarvita niin paljon, käytetään enimmäkseen 900 MHz taajuusaluetta, jotta verkon rakennuskustannukset eivät nousisi pilviin. Tiheästi asutuilla alueilla käytetään sekä 900 MHz että 2100 MHz taajuuksia, jotta saadaan verkkoon riittävästi kapasiteettia. Myös pelkän 2100 MHz alueen käyttö on mahdollista. Lähiöalueilla tämä on aivan suotavaakin, jotta asumiskeskittymän ulkopuolella 900 MHz kaista saadaan häiriöttömämmäksi.

  Saunalahti on luopunut kytkykaupoista, joten jos haluat maksaa puhelimesi osamaksulla, harkitse luurin hankkimista Elisalta/Saunalahdelta luottokaupalla ja liittymä sitten sieltä mikä toimii parhaiten.

  PS. Onko asuntosi uusi tai onko sinne hiljattain tehty ikkunaremontti? Uudet lämpöä hyvin eristävät ikkunat eristävät myös radioaaltoja. Jos talo on radioteknisesti liian tiivis, matkapuhelimet eivät välttämättä toimi siellä lainkaan kunnolla ilman ulkoantenneja.
   
 7. TeliaPartio

  TeliaPartio Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/11/12
  Viestit:
  1214
  Tykkäykset:
  219
  Puhelinmalli:
  Kaikki mahdolliset :)
  Ok, käyn joku ilta ajelemassa siellä päin ja testailemassa, ihan periaatteesta :)

  irritus toi esille hyviä pointteja, otathan ne huomioon kun teet valintaa että mitä ja miten lähdet asioita kokeilemaan.

  Toivottavasti saat yhteytesi toimimaan paremmin, tavalla taikka toisella :)
   
 8. Jezme Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  15/11/12
  Viestit:
  477
  Tykkäykset:
  119
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3
  Tässä kiinnostaisi Note 2:sen omistajana kysyä, miksi mieluummin ottaisit Galaxy S3:sen kuin Note 2:sen? Oletan siis, että syynä ei ole Note 2:sen koko, koska tiesit sen varmaan olevan iso ilman vertailuvideoitakin, joten mistä tämä? Käytännössähän Note 2 on isompi ja paranneltu GS3. Suosittelisin sitten S4:sta, 2Gb RAM voi ja varmasti tulee olemaan, tulevaisuudessa aika hyödyllinen juttu. Samoin tuo uudempi grafiikkasuoritin voi osoittautua myöhemmin ihan päteväksi, GS3:sen mali on aikas vanhahko jo.

  Asiaan liittyen, tunnetko ketään keneltä voisit lainata DNA:n ja Saunalahden liittymiä, tuo irrituksen mainitsema kaverin luurin lainaus olisi melko fiksua. Ja toimiiko tuo Sonerasi jos menet pihalle, tällöin on mahdollista (kuten mainittiin), että talosi eristää vähän liikaakin noita radioaaltoja. Voithan ottaa sen puhelimen 36kk määräaikaisena Saunalahdelta ja sitten testata jotain Reilua 21M netillä ja seuraavassa kuussa DNA:ta 21M netillä ja todeta sopivimman, jossei muita keinoja löydy.. (Itse en suosittelisi nykypäivänä operaattoriin sitoutumista kytkyn kautta, itseäni ainakin ärsytti kun meni monia hyviä tarjouksia ohi operaattorille sitoutumiseni takia.)
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos ongelma vain kotona, ja tehty aijemmin mainittu ikkunaremottin tai onko kyse suht tuoreessta talosta, jolloin ogelma korstuu iPhone 4lla, jolla parinsadanmetrin päässä oleva 2100 tukaisema voi kädessäpitäessä jäädä kuulumattomiin.

  Jolloin karttojakatsomalla voi olla vaikea arivoida sisäkuuluvuutta.
  Jos toimiva operaattori ei tarjoa haluamaasi puhelinta, niin ehkä kannattaa miettiä toisen puhelimen valintaa. Suomessa onneksi isoilta operaattoreilta saa aika hyvin yleisempiä malleja.

  Eli kokeile se toimivuus ennen ostopäätöstä. joka palutusoikudella tai sitten prepadilla/kaverin liittymällä. jos sinulla tai kaverilla vain on kaikkia taajuksia tukeva luuri, jos et 4G LTEtä halua niin kokeiluun käy SIM vapaa iPhonesinkin, jos sillä toimii niin hyvltä näyttää.

  Jos operaattori sekä 900 ja 2100n 3G niin jälkimmäisen hyvä toimivuus saattaa tarkoittaa ruuhkattomampaa kaistaa. jos hankit ns DC luurin, niin hyvä 2100n kuuluvuus vieläkin tärkeämpää (ei takaa), jos sen nopeuksia haluat hyödyntää.

  Käyttäjän kannalta paras jos käyttöalueella operaattorilla hyvä 2100 peitto alueella ja sen tukena hyvä 900:n3g, tällöin ei välttämättä tarvitse lainkaan GSMää, edes niissä haasteelisissa sisätiloissa joissa usein pelkällä 2100lla ongelmia, joissa operaattorilla ei 3G toistimia/tai tukareita.

  Edes kolmetähdetä LTE kartassa ei takaa sisäkuuluvuutta, ei aina edes oikein katutason kuuluvuutta, yksi tähti mitätodennäköisemmin tarkoittaa että siellä katolla voi löytää jotain.
  LTE osalta kehitys on nopeaa, jo rakennettujakin alueita parannellaan, se ei vaan oikein näy operaattorien kartoissa kun ovat no jo sillä isolla tussilla sutanneet. Operaattorit ei korro mitä tekevät puolenvuoden sisään ja jos kertovat niin nekin suunnitelmat voi muuttua...
  Jos 4G luurin hankit ja haluat hyödyntää sen parivuotta niin varmista että on tuettu kaikki Suomi taajuudet, siis myös tuleva 800Mhz.

  Kattojen kanssa on myös se ongelma taajamien välillä, vaikka olisi maalattu 900lla 3Glla isot alueet, niin silti siellä kuuluvuusalueen sisällä voi olla mastoja joissa vain GSM hilut.
   
 10. Roush

  Roush

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/13
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Galaxy S7
  Kyllä se on tuo koko se suurin syy muitakin syitä toki läytyy. Tiesin sen olevan suuri puhelin, mutta sitten kun katsoin enemmän Youtubesta koko vertailu videoita useiden tunnettujen puhelin mallien kanssa niin tulin siihen tulokseen, että se on omaan makuuni liian suuri. Toinen on Note 2:n paino. Pidin jo mukavuuden kannalta katsoen Normi iPhone 4:sta hieman liian painavana. Se siis painaa 137 grammaa Note 2:n 180 grammaa. En kuitenkaan ole mikään täysi kukka keppi ja silti olisin suonut, että iPhone olisi ollut kevyempi. Apple on kyllä tehnyt urotyön iPhone 5:n kanssa tuon painon suhteen. Ja olisi suotavaa mielestäni, että muut ottaisivat mallia siinä suhteessa iPhonesta. Niin S3:n kuin S4:n painaa alle tuon iPhone 4:n. Kolmas syy on se, että kun vertailen Note 2:sta tarkemmin Galaxy S3:een tai neloseen niin omaan silmään Note vaan on rumemman näköinen.[/QUOTE]

  Sehän se onkin juuri ongelma kun itse olen kaveri piirissä se ainoa jolla on älypuhelin. Muut ovat sitä porukkaa jotka mieltävät puhelimen laitteeksi jolla puhutaan puheluita ei selata nettiä. Kyllä puhelin pihalla toimii ja ei ole mitään ikkuna remontteja tehty taloon viimeisen 15 vuoden aikana. Ei mua haittaa sitoutuminen operaattoriin pitkäksikin aikaa sillä en koe tarpeelliseksi vaihdella puhelimia joka vuosi.

  S4:een olen kallistumassa tällä hetkellä, mutta siinä joutuu odottelemaan ties kuinka kauan, että itse sellaisen saa. S3:n saisi heti ja ei se mielestäni ole edelleenkään huono puhelin.

  Spekuloidaan vähän. Eli kun kerran DNA:n kuuluvuus kartan mukaan osoitteessani toimisi kumpikin UMTS verkko toisin kuin Elisan kuuluvuuskartan mukaan niin eikös tästä voisi olettaa, että DNA olisi varmempi valinta itselleni? Eli todennäköisemmin DNA:n liittymällä 3G toimisi kunnolla osoitteessani.
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  900lla kyllä paremmat edellytykset.
  kaikissa 2100 paikoissa ei ole 900sta, eli ei välttämättä, jos Elisan 2100n on vieressä suunnattuna sulle
  DNAn jossain kauempana.
  Voi olla päinvastoinkin.
   
 12. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
  Nykyisin myös DNA:lla saa kk osamaksuilla puhelimen. Esim. DNA Arvo prepaid liittymä 10 eur. numero säilyen. voi kokeilla sillä kuuluvuuden ja datailun sitoutumatta ja Arvosta voi tietenkin hypähtää vaikka johonkin DNA Äly liittymiin...

  DNA prepaidit -> http://www2.dna.fi/web/yksityisille/puhe/prepaid
   
 13. Jezme Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  15/11/12
  Viestit:
  477
  Tykkäykset:
  119
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3
  Sitoutumisjuttullani meinasin sitä, että rahallinen hyöty tuossa sitoutumisessa on lähes mitätön, Sonera taitaa olla ainoa jolla saa sen 50e suurinpiirtein halvemmalla luurin kuin kaupasta, jos olet heillä sen 2v, muut eivät muistaakseni anna sitäkään. Ja siis sitoutumisen huono puoli on se, että et voi juurikaan muuttaa liittymätyyppiäsi esim. jos joku operaattori tekisi kovan tarjouksen 4G:stä ja haluaisit sen. Itseäni ainakin häiritsi tosissaan, kun olisin saanut halvemmalla muilta operaattoreilta paremman liittymäpaketin kuin omani, mutta sitoutuminen esti tuon vaihtamisen ja oma operaattorini ei tietenkään tarjouksia antanut, kun tiesi jo ennestään etten voi lähteä.

  Eikös nettitikuissa ole nykyään joku testijakso? Eikös sellaisenkin voisi hakea vaikka tuolta DNA:lta ja testata tietokoneella kuinka hyvin 3G data liikkuu ja sitten palauttaa takaisin liikeeseen ja todeta ettet haluakkaan tuotetta tms. Samaa 3G verkkoahan nuo käyttävät ja käsittääkseni ilman prioriteetteja puhelimiin nähden, joten jos nettitikku toimii hyvin niin sitten pitäisi puhelimenkin. (En sitten tiedä voiko tuosta tulla hankalempaa sotkua, jos eivät oikein suostuisi tuohon palautukseen.)

  EDIT: Lieneeköhän tämä määräaikainen: https://kauppa3.dna.fi/liittyman_tiedot/?subscription_offering=1372
  Voisithan myös ottaa tuollaisen ja testailla sillä, kk-maksu 0,90€ + 2€/pvä jolloin nettiä siirrät ja saat siirtää kuinka paljon huvittaa täysnopeudella. Maksaa käytännössä siis 3€ jos yhden päivän ahkeraan testailet siirtoa ja sittenhän tuon voi lopettaa?
  Mutta jotenkin luulen, että DNA ei paranna tilannetta jos vanha liittymä kuitenkin toimii moitteitta pihalla ja huonosti sisätiloissa.
   
 14. Roush

  Roush

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/13
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Galaxy S7
  No niin tuli sitten tilattua S4:n Saunalahdelta Reilu liittymän kanssa. Puhelin ei ole vielä saapunut, mutta liittymä tuli jo ja nyt olen testannut sitä iPhonessani ja ei muuten tunnu katoavan 3G kesken kaiken niissä paikoissa missä Sonera temppuili. Ja jos kerran normi iPhone nelonen toimii uudella liittymällä niin luulisi niin myös tekevän S4:n. Normi nelonenhan on tunnettu huonosta antennista ja Sampalla ei taida olla vastaavaa antennagatea ollut käsissään lähiaikoina.

  Offtopiccina sen verran, että kyllä tämä iPhone nelosen näyttö on armotta liian pieni, mutta siihen on tulossa onneksi muutos kunhan Saunalahti saa S4:sta taas lisää.
   

Jaa tämä viestiketju