Operaattorilukko?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja downstream, 27/9/07.

 1. downstream

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/9/07
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Tervehdys

  Pikkuveljeni löysi kesällä espanjan matkalta nokian 5300 mallin. Siellä yritettiin penkoa omistajaa tuloksetta eikä löytötavaratoimistoakaan löytynyt joten tuote tuli mukaan suomeen. omistajaa ei ole löytynyt vieläkään.

  Kun puhelimeen laittaa oman sim-korttinsa, se kyllä vastaanottaa jonkun tekstiviestin ja menee päälle normaalisti oman korttinsa koodin laittamalla mutta kysyy sen jälkeen jotain koodia. onko kyseessä siis operaattorilukitus? en muista nyt kokeilinko laittaa siihen jotain koodia.. mistä tietää,jos kyseessä on operaattorilukitus,että menikö puhelin ns kovaan lukkoon? voisihan tuota puhelinta käyttää tai tehdä edes jotain sillä kun omistajastakaan ei kuulu mitään vaikka mitä keinoja on täsä yritetty käyttää.
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mitäs se puhelin oikeen kysyy, siis mitä lukee? Saatko englanninkielen päälle vai mikä maan kieli? Suojakoodia oletan, en muista nyt enkuksi, mutta jos on... 12345 voit kokeilla.

  Vie puhelin poliisille, kaippa ne kyselee sen jälkeen omistajaa aikansa.
   
 3. downstream

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/9/07
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0

  En muuten vie poliisille, kokemusta noista löytyy.. sehän menee löytötavaratstlle ja jää sinne. Eiköhän paikallinen viranomainen olis ottanut jo yhteyttä, mikäli tuo oltaisiin joskus edes ilmoitettu kadonneeksi.

  Eli puhelin menee ihan normaalisti päälle, ottaa jopa vastaan tekstiviestejä ja verkon, mutta sitä ei voi käyttää kun ruudussa lukee "code". Tästä syystä veikkaisin operaattorilukkoa,eikös puhelinkoodia kysytä heti pin-koodin jälkeen?
   
 4. samumanu Vieras

  0   0   0

  Jos lähetät mulle puhelimen imei koodin yv:llä niin saan selville onko operattorilukittu vai ei, kysyn kaverilta. Muuta en sit pystykkään selvittää mut ehkä auttaa pikkasen..
   
 5. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No mutta saat sen omaksi 3kk jälkeen virallisesti jos ne ei löydä oikeaa omistajaa, Suomessa. En tiennyt ettei sulla ollu aikeita "palauttaa" puhelinta. Tapauksesta riippuen saat sen 3kk päästä. Esim. soutuvenettä ei tartte poliisille toimittaa, riittää kun ilmottaa sen löytyneeksi. Kaikkeahan ei voi toimittaa.

  Operaattorilukolla varustettu ei anna vaan oikeuksia päästä verkkoon, verkossa se on muttei mitään kulje kuin puhelimen omat idenfioiti tunnisteet ym. näkymätön tauhka.... Kyse on vain tavallisesta näppäinlukosta suojakoodilla vaan... kokeile 12345 jos ei toimi, se pitää härkkiä auki.
   

Jaa tämä viestiketju