Operaattorikampanjat

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Masteri, 25/5/07.

 1. adapter- Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/1/05
  Viestit:
  471
  Tykkäykset:
  22
  En ota kantaa kuka koulutuksen pitää, mutta jutun jouni on seuraava:

  - Elisan pisteillä myyjille on jaettu A4 kokonen huomionkiinnittäjä, jossa on dna:n ja telian logot
  - Asiakas pysäytetään ja kysytään, että onko käytössä jompi kumpi operaattoreista

  Tässäpä Telian asiakkaan kanssa käyty esimerkki kaupanteon juoksutus:

  - Kysytään, että mikä tuote on käytössä? Muistaako hintaa ja suunnilleen mitä se pitää sisällään

  - Tämän jälkeen siirrytään paperille, jossa lähdetään piirtämään tilannetta auki. Paperin toiselle puolelle kirjoitetaan "Telia" ja toiselle puolelle "Saunalahti"

  - Kysytään onko ollut ongelmia kuuluvuuden/verkon kanssa --> jos asiakas sanoo vähänkin, että on ollut otetaan esiin, että Telialla on ollut tosi paljon verkko-ongelmia.

  - Vaikka ei olisikaan ollut verkko-ongelmia, kirjoitetaan paperiin, että Elisan 4G kattaa 98% Suomesta.

  - Ennen kun mennään tuoteominaisuuksiin ja hintoihin, kerrotaan että Telia maksaa veronsa Ruotsiin ja Elisa Suomeen.

  - Tämän jälkeen mennään tuoteominaisuuksiin. Esimerkiksi Telian 600min-600viestiä-100 Mbit/s-10Gt EU-nettiä 22,90 €/kk tarjoushintaa vasten lähdetään selvittämään kuinka paljon asiakas puhuu ja viestittelee.

  - Jos kertoo, että tulee puhuttua ja viestiteltyä vähän, tarjotaan tilalle Tarkka-liitttymää, jonka ympärille on rakenettu "potti" ratkaisu. 200minuuttia puheluita ja/tai viestiä, jotka kuluttavat samaa pakettia. Hinnaksi tarjotaan 19,90 €/kk.

  - Jos asiakas nostaa esiin, että käyttää liittymäänsä jonkin verran myös EU-alueella ja kertoo, että kyseinen ominaisuus on ollut liittymässä tärkeä, laukaisee myyjä "Niin, mutta tuo ominaisuus muuttuu kaikilla operaattoreilla kesäkuussa."

  - Tämän jälkeen, jos asiakas vaatii saada tämän kirjallisena, että, voitko luvata, että liittymään tulee EU-ominaisuudet, myyjä kertoo, että ei voi tätä 100% varmuudella vielä luvata. Jos asiakas ei osaa itse tätä kuitenkin kysyä, jäädään siihen olettamaan että Elisa faktana lupaa EU-alueen 15.6 käyttöön, vaikka päätöstä tästä ei nykyisen tarjooman osalta ole olemassa.

  Tätä samaa showta on jatkunut jo monta vuotta. Vääriä faktoja, valehtelua ja kilpurin tahallista mustamaalausta, jota on aika lailla mahdoton saada loppumaan. Toivoa vaan sopii, että edes valtaosa kuluttajista olisi sen verran fiksuja, että ymmärtää lähdekritiikin kun kilpurin myyjä latelee faktoja asiakkaan nykyisestä omasta operaattorista.
   
  songbird tykkää tästä.
 2. Megaman

  Megaman Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  24/7/14
  Viestit:
  2044
  Tykkäykset:
  1182
  Puhelinmalli:
  Oneplus 3 Soft gold
  Mutta sanoit että heille koulutetaan paskaa, ja tuo ei avannut asiaa sen enempää.

  Jokaisella myyjällä toki on oma tapansa toimia, ja tottakai, jos sitä tehdään tahallaan vastoin lakia tjsp, niin silloin asia ei ole oikein.
   
 3. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2145
  Tykkäykset:
  135
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Ööh, eihän sellaista Telian ex. Soneran asiakasta voi olla olemassakaan kenellä ei verkko-ongelmia ole koskaan ollut :D

  Olihan niitä koko Suomen laajuisia pimentymisiä viime vuonnakin pari-kolme ainakin? Tämä vuosi nyt toki on vielä kysymysmerkki.
   
 4. nistop Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/3/13
  Viestit:
  2131
  Tykkäykset:
  933
  Puhelinmalli:
  Oneplus 3T
  Heh joskus enialta soittelivat ja silloin vedettiin juuri tuo verojuttu ja käytettiin bensa-asema vertausta. "Ostaisitko rehelliseltä suomalaiselta asemalta halvemmalla vai veroja kiertävältä ruotsalais-turkkilaiselta asemalta kalliimmalla hinnalla bensaa?" :D Tämä oli vielä aikaa kun järkeviä tarjouksia sai muutenkin kuin Winbackeillä. Sillon tuli vaan tokaistua, että en aja ja luuri kiinni.

  Jäin ihmettelemään millä logiikalla teliasta väännettiin osittain turkkilainen, kyllähän Telialla niitä omistuksia turkissa taisi olla mutta se taida vielä turkkilaiseksi teliaa tehdä :D
   
 5. Jezme Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  15/11/12
  Viestit:
  418
  Tykkäykset:
  92
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3
  Pakko allekirjoittaa itsekin huomanneeni tuon adapterin kaltaisen myyntistrategian. Ennen standeillakin (kun kävelee ohi) oli suoraan asiaan eli hinnat & "speksit" tiskiin. Nyt tosiaan tulee alkuun tuo havainnollistava A4-esitys, jossa paperille kirjataan Elisan ja Telian veromaksut sekä korostetaan kotimaisuutta. Siinä vaiheessa kun kyseinalaistan hinnan niin korostetaan kotimaista entisestään. Huvittavinta myyntitiskillä oli kysymys siitä, ostanko kauppaan mennessäni kotimaista kurkkua vai ulkomaalaista.

  Toinen huvittava on se, että eivät luovuta siinä vaiheessa kun totean kieltäytyneeni/vaihtaneeni aiemmin pois halvemmasta. Kerran tarjosivat 16.90€/kk 200min+50M netin (sekä 10€ lahjakortin paikalliseen S-markettiin), jonka otin ja josta sitten siirryin nykyiseen Sonera Sopiva S+ 14.90€/kk liittymään. Nyt sitten kun tarjoavat tiskillä tuon saman 19.90€/kk ilman lahjakortteja niin esittävät tyyliin kuuroa siinä vaiheessa, kun kysyn suoraan miksi ottaisin tämän nyt kun aikanaan vaihdoin halvemmasta pois. Vasta-argumentti on yleensä ollut tuo "mutku kotimainen". Kaiken lisäksi totesin muutenkin muuttavani ihan pian muutamaksi kuukaudeksi alueelle jossa ei Elisa-Saunalahti toimi niin tähänkin argumentti oli, että "voihan sen vaihtaa sitten pois, ei näissä ole sitoutumispakkoa" tjsp. Miksi vaihtaisin nyt kalliimpaan tyyliin kuukaudeksi, kun tiedän etten saa enää sitten Soneraltakaan nykyistä vastaavaa. Ei mitään logiikkaa noissa myyntipuheissa.
   
  Viimeksi muokattu: 10/5/17
 6. adapter- Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/1/05
  Viestit:
  471
  Tykkäykset:
  22
  Tämä toimintamalli on tässä viimeisen vuoden aikana lähtenyt yksittäisten sankarien tekemisistä, mutta nyt mystery shoppausta on tehty kymmeniä ja taas kymmeniä, jolloin kyse on pakko olla määrätietoisesta tavasta kouluttaa myyjät, eikä yksittäistapauksista. Tämä malli koskee Elisan pysyviä ja liikuteltavia standyjä, ei Elisan myymälöitä.

  Muutamia agressiivisimpiä nostatuksia pk-seudulta voisi mainita vaikka Pasilan aseman, jossa on oikein huudeltu perään, että olenko ihan tosissani, että haluan elättää Ruotsalaista firmaa Suomalaisen sijasta. Lisäksi kevään aikana pohjanmaan suunnalla on juurtunut S-marketteihin kanssa varsinaisia pelureita tämän aiheen ympärillä. Erityisesti vähän vanhemmille asiakkaille väännetään viimeiseen asti sopparit vaihtoon.

  Mielenkiintoinen malli tässä viime kuukausina on ollut myös operaattorikohtaiset kamppikset. Eli jonain viikonloppuna luukutetaan dna:n asiakkaille parempia tarjouksia, seuraavana taas Telialle. Nyt jopa Moi on saanut omat etunsa. Halvimmillaan rajaton 4G data on valunut puheliittymien osalta noissa pommitarjouksissa jopa 12,68 €/kk tasolle.

  Vaikka Telialla ja Dna:llakin on tällaista standy toimintaa, niin kaupankäynti säilyy kuitenkin isossa kuvassa asiallisena. Puhutaan yksittäistapauksista, jos joku haluaa lähteä mustamaalaamaan agressiivisesti kilpureita. Eikö oikeasti ole uskoa omaan tuotteeseen, jos myyntimalli perustuu toisen mustamaalaamiseen?
   
  songbird tykkää tästä.
 7. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2145
  Tykkäykset:
  135
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Niin se jäi vielä epäselväksi että mikäs tuossa esimerkissäsi nyt siis oli sitä mustamaalausta?

  Muuten kuulostaa lähinnä katkeran standimyyjän avautumiselta ;) Saahan sitä varmasti Teliakin antaa kovia tarjouksia vaikka Elisan asiakkaille, mutta eipä niitä tunnu mistään saavan. Ei varsinkaan niiltä standyilta.
   
 8. Eldmor

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/4/14
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3 / Saunalahti 4G
  Otetaan tähän väliin nyt hieman piristystä ja kysytään että onko mitään hyviä 4G-liittymätarjouksia näkynyt? Saunalahden 17.90€/kk Huoleton 4G -alehinta päättyy kesäkuussa, joten tässä kuukauden sisällä pitäisi uusi liittymä hankkia. Puheluilla/viesteillä ei niinkään väliä, toki on plussaa jos pakettiin sisältyy esim. 100 minuuttia.

  Alla netistä vedetyt hinnat:
  Saunalahti: Tarkka 4G 19.90 €/kk (+3.9€ avaus)
  Telia: X 22,90 €/kk (aikaisemmin sai keskittäjäalennusta, mutta ei näytä enää saavan)
  DNA: SuperÄlypaketti 4G 200 22,90 €/kk (+3,9€ avaus)
   
 9. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2336
  Tykkäykset:
  24
  Kyllä Elisan myymälöissäkin yksittäiset myyjät osaavat jymäyttää vanhempia asiakkaita. Äskettäin autoin selvittämään tapausta jossa 70+ ikäinen asiakas oli käynyt uuden älypuhelimen kanssa myymälässä. Siellä tietenkin haluttiin tarkastaa liittymä että onko sopiva. Aiemmin henkilöllä oli SL Eliitti eli käytännössä rajattomat Elisa-puhelut ja 0,25 M netti hintaan 7 e/kk. Käyttö alkuvuonna kuukausitasolla 7-8 h ilmaisia puheluita, muita tavallisia puheluita n. 10 e, joitakin viestejä ja dataa alle 50 MB. Sujuvapuheinen myyjä sai vaihtamaan johonkin 4G-pakettiin jossa 200 min ja ilmeisesti saman verran viestejä, hinta taisi olla 16,90 e ja sekin suhteellisen lyhyeksi aikaa. Häntä itseäänkin oli alkanut epäilyttää ja laskin hänelle alkuvuoden laskuista paljonko jatkossa tulisi maksamaan ja mukavaan suuntaan ne muuttui, Elisan kannalta siis. Hän soitti saman tien asiakaspalveluun jossa oltiin pitkän odotuksen jälkeen toki ymmärtäväisiä että ei mennyt asiakkaan kannalta hyvin mutta eivät voi muka aktivoida vanhaa liittymätyyppiä enää. Kävi seuraavana päivänä myymälässä jossa huijari ei ollut paikalla mutta toinen myyjä ymmärsi tilanteen, edelleenkään ei voinut palauttaa vanhaa mutta oli vaihtanut rajattomien puheluiden (ja kenties viestien) datattomaan liittymään melko mukavalla hinnalla.

  Neuvoin ennen myymäläkäyntiä että pyytäisi suoraan myymäläpäällikön puheille ja tarvittaessa esim. aluepäällikön yhteystiedot, kyllähän liittymätyyppi on pakko voida asettaa jossain ohjelmassa sellaiseen jonka laskutus yhä tuntee vaikka tavallisen myyjän tai aspan käyttöliittymä ei sitä sallisikaan. Hän oli kuitenkin tyytyväinen tuohon että voi soitella ajattelematta mikä operaattori vastapuolella on joten otti sen.

  Eli lopputuloksena ikäihmisen puhelinlasku kuitenkin laski hieman ja Whatsapp ei tällä hetkellä toimi kuin kotona. Ja Elisa sai yhden viestin verran foorumkuraa niskaansa :D Mainitaan vielä loppuun että ainakin asiakas oli jäänyt käsitykseen että ensimmäinen myyjä katsoi hänen laskujaan ja sen perusteella tarjosi sopivampaa.
   
 10. Ralba

  Ralba Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/04
  Viestit:
  303
  Tykkäykset:
  96
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3
  Kävin Telian myymälässä ostamassa Chromecastin ja samalla kyselin tarjouksia kännykkäliittymiin.
  Emännälle tarjottiin 250 minuuttia puhetta ja viestejä rajattomalla (2Mbit/s) netillä hintaan 14,90 €/kk.
  Itselleni tarjottiin 600 minuuttia puhetta ja viestejä hintaan 19,90 €/kk. Paketti sisälsi nettikäyttöä 10 gigaa kuukaudessa.
  Molemmissa liittymissä tarjoushinta on voimassa 12 kuukautta.
   
 11. fukker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  15/1/08
  Viestit:
  215
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Sony xperia Z2
  Elisalla loppui tarjous liittymässä ja chätissä eivät antaneet oikein kilpailukykyistä jatkotarjousta.

  Menin telian chättiin ja sieltä irtosi telian "M-paketti" 600 / 600 / 10GB hintaan 14.9e/ kk vuodeksi.

  Samana iltana tuli saunalahdelta tekstari jossa pyydettiin soittamaan ja kuuntelemaan tarjous. Saa nähdä jaksaako sinne soitella koska en usko että pystyvät parempaa tarjoamaan :)

  Onko kukaan saanut 14.9e/kk hintaan parempaa?
   
 12. KooBee Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  29/9/12
  Viestit:
  880
  Tykkäykset:
  168
  Puhelinmalli:
  OnePlus
  Elisalta 200min/200sms/50M 4G.
   
 13. Megaman

  Megaman Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  24/7/14
  Viestit:
  2044
  Tykkäykset:
  1182
  Puhelinmalli:
  Oneplus 3 Soft gold
  Tuohan toki 10gb datan siirtorajalla, joka ei itelle ainakaa riitä. :D
   
 14. Megaman

  Megaman Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  24/7/14
  Viestit:
  2044
  Tykkäykset:
  1182
  Puhelinmalli:
  Oneplus 3 Soft gold
  Millä hinnalla tämä?
   
 15. hellqvist Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  342
  Tykkäykset:
  22
  Elisa Huoleton 3g. Rajaton puhe ja viestejä sekä 21 megan rajaton 3g netti. 24 kuukautta 14.90 eur kuukaudessa, ei määräikainen.
   
 16. Megaman

  Megaman Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  24/7/14
  Viestit:
  2044
  Tykkäykset:
  1182
  Puhelinmalli:
  Oneplus 3 Soft gold
  Numeronsiirtoo menemään toiselle operaattorille ja sit soitella ku viestissä niin pyydetään. Saat uuden tarjouksen taas 12/24kk ajalle.
   
 17. songbird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/9/12
  Viestit:
  52
  Tykkäykset:
  23
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S7 Edge
  Telialla on nyt MM-kisapaketti tarjouksessa 26,90e 24 kk ajan, sisältää 5000 min, 5000 sms ja rajattoman 100M 4G- netti (sis. 10 GB EU/ETA-käyttöä). Jos jotakuta kiinnostaa...
   
 18. KooBee Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  29/9/12
  Viestit:
  880
  Tykkäykset:
  168
  Puhelinmalli:
  OnePlus
  Sillä 14,90e mitä lainaamassani viestissä kysyttiin.
   
  Megaman tykkää tästä.
 19. topelius

  topelius Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  23/6/02
  Viestit:
  416
  Tykkäykset:
  22
  Puhelinmalli:
  Moto G5
  Onkos kellään nyt olemassa tarjousta 4g mokkula liittymästä. Tuli nyt Telialta viesti että liittymän hinta nousee 14,90->16,90€
   
 20. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1794
  Tykkäykset:
  303
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Hinnat ovat nousseet kaikilla operaattoreilla siten, että 16,90 €/kk halvempaa on vaikea löytää, ellet ole valmis rajoittamaan jotakin liittymän ominaisuutta. Mainitsit jo LTE:n, joten jätetään UMTS liittymät huomioimatta.

  14,90 €/kk saa Dna Perusnetti 4G 10 Mbit/s.

  Jos tiedonsiirtomääräsi on 5 – 15 GB/kk ja maksutavaksi sopii prepaid, niin:

  Dna Data Prepaid 300 Mbit/s 30 GB 29,90 €/90 vrk.

  GB/kk€/kk
  ≤ 1010,11
  1110,96
  1211,96
  1312,96
  1413,95
  1514,95

  Jos tiedonsiirtomääräsi on enintään 5 GB/kk ja maksutavaksi sopii prepaid, niin:

  Dna Data Prepaid 300 Mbit/s 10 GB 19,90 €/90 vrk.

  GB/kk€/kk
  ≤ 36,73
  47,96
  59,95
   

Jaa tämä viestiketju