Operaattorien välinen kilpailu koventunut

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Hasa, 20/7/05.

 1. Hasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  301
  Tykkäykset:
  0
 2. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Paniikki iskee Saunalahdella.

  (Kyllähän noita ylilyöntejä tapahtuu jatkuvasti kun puhelimitse liittymiä markkinoidaan. Saunalahti ei ole tuon suhteen yhtään viattomampi.)
   
 3. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2172
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  No jos tuolla Palstalla esitetty väite myyjän sanomasta "Elisalla ei ole Lapissa tukiasemia kuin tunturikeskuksissa ja 1 Rovaniemellä" pitää paikkansa niin hiiltyisin kyllä itsekin.
   
 4. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Noissa palstan sanomisissa nyt varmasti on jonkin verran "lapinlisää" eli ei varmaan ihan noin ole sanottu.
  On sitä tosiaan SL:llä samantyyppiset keinot käytössä, ihan turhaa itkevät. Ei sieltä PP Media:lta sen fiksumpia puheluja heidän nimissä soittella.
   
 5. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Hemmetin mielenkiintojnen lista, nimittäin se ykkösargumentti noilla myyjillä on ollut ettei Saunis jatkossa tomi TSF:n verkossa. Tämä on myöskin palstalla toistettu moneen kertaan. Siis onko nyt ymmärrettävä, ettei ko. väite olekaan virheellinen?
   
 6. karjaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Gio
  Itselleni väittivät lepakkomyyjät, että Saunalahdella ei ole verkkoa syyskuun jälkeen ollenkaan niissä liittymissä, jotka ovat Soneran verkossa. Aikamoista soopaa sekin.
   
 7. karjaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Gio
  Itse näkisin asian oikeastaan toisinpäin. Paniikki yltyy TSF:n puolella, kun meinaa lähteä sellainen siivu liittymiä verkosta, että tulos on sen jälkeen tappiollinen. Lisäksi, jos eivät saa kalastettua asiakkaita verkkoonsa takaisin, EliSaunalahti on kohta lähes yhtä suuri peluri kuin Sonerakin.

  Ja mitä tulee TF:n markkinointiin, niin perättömyyksiin ja epämääräiseen markkinointiin on kyllä törmätty jo kauan sitten ja monta kertaa. No, mitä siitä tulee, kun ACN-myyjät ovat joukolla liikkeellä...
   
 8. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Oli miten oli, niin miltei voisin arvailla mikä on yleisin ihmettelyn aihe palstalla (sekä Kolumbuksen, että Elisan aspoissa) tuossa syyskuun puolella. Mikäli aavistukseni hiukkaakaan pitää paikkansa, niin kaikissa ihmetellään vallan pirusti että mitä tarkoittaa tää puhelimessa oleva "verkko varattu" juttu......

  Plehden mukaan TSF menee jo tappiolliseksi pelkästään siitä syystä, että Saunis lopettaa verkkovuokran maksamisen ... eli siinä mielessä on kai yksi hailee mitä Sauniksen asiakkaat tekevät. Ei kai kukaan pöllö usko, että onnistuisivat kalastamaan kaikki 300000 käyttäjää itseleen... kyllä siitä Denakin osansa vie ja osan onnistuu Saunis optimoimaan tulevan emoyhtiönsä verkkoon.....
  Mielenkiintoista on myöskin se, että Dena tyytyy hiljaa seuraamaan sivusta. Myyjät toki muistavat mainita tuotteensa/operaattorin muita suuremmasta kotimaisuusasteesta....
   
 9. Trustee

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/5/04
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0

  Mielestäni osa näistä Saunalahden kommenteista ovat hieman tarkoitushakuisia ja vääristeleviä:

  "- Saunalahden liittymät lakkaavat toimimasta"

  = Elisan verkossa olevien jatkuu ennallaan mutta ne, jotka TSF verkossa eivät lakkaa vaan ne pakkosiirretään Elisan verkkoon.

  "- Saunalahti ei ole laskenut vanhojen asiakkaidensa hintoja"

  = on varmaan laskenut mutta ei aina ja eikä automaattisesti, sen sijaan lanseerattu uusi liittymä tiheällä syklillä.

  "- Jatkossa Saunalahden liittymien kuuluvuus ei ole yhtä hyvä kuin ennen"

  = Elisan verkkovierailijoina olevien kuuluvuus yhtä hyvä, mutta Soneran verkossa olevien heikkenee. Subjektiivista näin voisi kai joku sanoa, mutta operaattoreiden itse tekemien teknisten testausten mukaan eroavuus onnistuneiden puhelujen määrässä (verkkopetto) on ollut kiistaton Soneran hyväksi, joskin paikkakuntakohtaisia erojakin varmaan löytyy.

  -Trustee-
   
 10. huuhuu

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/4/04
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Minua lähinnä ärsytti myyjän väite, että TeleFinlandilla olisi reaaliaikainen puheluerittely netissä oma.saunalahden tapaan, vaikkei heiltä löydy sitä käsittääkseni ollenkaan paitsi maksullisena paperille. Hieman itse tietysti lietsoin väittämään turhan suuria, kun asiaa tärkeänä heti äkisti kysyin. Todella vaikea on telefinlandin markkinoida tuolla tyylillään, kun kaikilta muiltakin löytyy se sama identtisen halpa vaihtoehto.
  Sen sijaan harmittava fakta on tuo Soneran verkon pois tiputtaminen ja ennen kaikkea se, että Saunalahti kadottaa osan identiteetistään tullessaan osaksi isoa Elisaa. Hukkuvatko kaikki hienot visiot virtuaalioperaattorimalliin liittyen, onko Saunalahdessa jatkossa vielä jotakin omaperäistä vai pelkkä Elisan palvelujen jatke?

  Vaikuttaako tämä muuten jotenkin Saunalahden adsl-puoleen ja Sauna-verkkoon sekä niiden edullisuuteen ja toimivuuteen?

  Piti vielä pohtimani, että milläköhän ehdoilla meinaavat Saunikselta antaa tuota luvattua palkkiopuheaikaa.. kenties 0.666€ kuukaudessa ensi vuoden loppuun asti.
   
 11. sipuli Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/04
  Viestit:
  575
  Tykkäykset:
  8
  ... ja itse vaikka olisin Saunan asiakas, en kyllä taitaisi lähettää henkilötunnustani suojaamattoman yhteyden yli niinkuin lomake http://saunalahti.fi/ilmianto/ilmianto.php kehottaa. Sen verran tainnut tulla Saunan pojille ja tytöille kiire lomakkeita tehdessä.
   
 12. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  itse tilasin jo viimeviikoll TF:n ihan siitä syystä että tahdon olla soneran verkossa, mutta en suinkaan mainostuksen tai painostuksen alla, vaan heti kun kuulin saunalahden toimista niin päätin että tf tulee tilalle kun ei enää saunikselta soneraa saa, sit kuulin elisan kauppa aikeista niin se oli viimeinen tikki vaihdolle.

  mutta mitä mainostukseen tulee niin oli laillista tai ei niin mun mielestä toi "hyvä saunalahden asiakas blaa blaa blaa ota TF" on todella törkeää mainostusta minun ja monen muun mielestä
   
 13. halojaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/5/04
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  Mulle soitti joku nainen ja kauppasi ilmeisesti jotakin liittymää, vaikkei sitä suoraan sanonutkaan. Kysyi vain haluanko osallistua "tutkimukseen" josta selviäisi mikä olisi halvin liittymä juuri minulle. Kerroin että ei kiitos, olen tyytyväinen nykyisen liittymäni hintatasoon ja kuuluvuuteen Soneran verkossa (Saunalahti Ykkönen).

  Hän kertoi että Saunalahdella loppuu toiminta Soneran verkossa ja vihjasi että kuuluvuus ei olisi enää hyvä.

  Sanoin vaan että katellaan sitten syksymmällä jos tulee ongelmia. En usko...
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  SL on toki ollut merkittävä asiakas, mutta ei kai TS tai TSF ole niin kuralla että SL:n rahat firman tuloksen miinukselle kääntäisi, siihen vääditaan vähän muutakin.
   
 15. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Vaikka Saunalahti Panu Lehden välityksellä mielellään kuvitteleekin olevansa TSF:n merkittävin tulonlähde, niin näin ei kuitenkaan ole. TSF:lta löytyy muitakin suuria asiakkaita, sellaisia joista Panu näkee märkiä päiväunia.
   
 16. LateX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/03
  Viestit:
  905
  Tykkäykset:
  68
  En muista tarkkaa pykälää mutta on laitonta kaupata mitään
  tutkimuksen yhteydessä. Eli jos soittaja kertoo tekevänsä
  jotain tutkimusta niin samalla puhelulla ei saa olla kaupallista
  tarkoitusta.
  Pölynimurikauppiaathan ainakin ennen harrasti tuota eli
  tuli tekemään pölynimuritutkimusta ja samalla otti esiin
  Electroluxin.. ;)
   
 17. Egmond

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/7/05
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Ja mitä tuohon mainontaan tulee, on eilinen Hesarin etusivu mielestäni hiukan kyseenalainen. Mainonnallisesti suorastaan fantastinen - siinä on osattu ottaa esiin kaikenlaisia yksityiskohtia Sonerasta, joilla uskotaan etulyöntiasemaa saavutettavan. Tosin, mielestäni osa tiedoista on enemmän tai vähemmän vääriä/vääristeltyjä. Esim. Sonerahan ei ole ruotsalainen, TeliaSonera on. Saunalahti on vähintäänkin yhtä islantilais-venäläinen kuin Sonera ruotsalainen.

  Tavallaan myös se Saunalahden ilmoitus valheellisesta markkinoinnista on myös oiva kikka - nythän kaikki sen lukeneet pitävät oitis kaikkia puhelinmyyjiä valehtelijoina. Vaikka täytyy myöntää, että onpa yksi asiakas ainakin juuri tuon ilmoituksen takia vaihtanut Soneralle. Närkästyi siitä, että vanhojen asiakkaiden hintoja olisi muka laskettu. Hänen kohdalla ei. Eikä monen muunkaan. Kyllähän Saunis on niitä hintoja laskenut; mm. Ykkösen kk-maksua moneen kertaan. Se tuskin kuitenkaan lämmittää muita niin hirveästi.

  Mutta mielenkiinnolla jään seuraamaan vastaako Sonera jotenkin näihin Sauniksen tempauksiin!
   
 18. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Viimeaikoina tahti on onneksi hiljentynyt. Vaikeimpia perusteltavia Saunalahdella on Tasahinta liittymä. Sen perusmaksu on neljä euroa ja puhelut 13 c/min. Puhelut ovat kyllä halventuneet, mutta muutos on nimellinen yksi sentti minuutissa. 150/25 käytöllä tuo maksaa 25,75 eli tuplasti Saunalahti ykköseen verrattuna. Saunalahdella on muuten 16 myynnistä poistunutta liittymää.
   
 19. =Henkkis=® Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1851
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  [​IMG]
  Siinähän he itte juuri kusettaa mainoksessaan, et ihan turha saunalahden on itkeä. (Tänä vuonna joulupukki tulee jo heinäkuussa.) :D
   
 20. karjaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Gio
  TSF:lta löytyy toki muitakin asiakkaita, mutta kiristyneessä kilpailussa ja Sonerankin laskiessa hintojaan entisestään (mm. Netto), Saunalahden verkkosopimuksen päättymistä ei voida pitää ollenkaan merkityksettömänä TSF:n tuloksen kannalta. Ja ruotsinpojat kohta kiskaisee lisää porukkaa TSF:n puolelta pihalle tyyliin "tulos tai ulos". Se on sitä bisnestä... Ja kun aikansa vähennetään, tullaan siihen tilanteeseen, että TSF:llä ei oikeastaan toimi mikään sen paremmin enää kuin muillakaan. Itse asiassa, en ole huomannut juuri mitään erinomaisempaa tälläkään hetkellä Soneran palveluissa kuin muidenkaan.
  Verkon kuuluvuus raja-alueilla on Soneran ainoita asioita, joissa se pesee muut operaattorit, poislukien tietysti Soneran verkkoa käyttävät.
   

Jaa tämä viestiketju