Operaattorien maksama provisio

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja jukra, 24/12/04.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Tämä tietenkin on melkoisen salaista mutta paljon lienee operaattorien maksama provikka yrityksille / liittymä? Käsittääkseni aluksi maksetaan pieni summa ja muutaman (3-5) kk kuluttua sitten se pääpalkka?

  Puhutaanko useista sadoista euroista?
  Olen mietiskellyt paljonko liittymiä myyville firmoille jää käteen hommasta, näin jouluna varsinkin kun krääsää (toki melko halpaa suurin osa, joku 128MB MP3-soitin tuskin maksaa heille 99€ kuten väittävät) jakelevat melko avokätisesti.
   
 2. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Eipä noita asioita ole tarkoitettu julkisuuteen leviteltäviksi. Sopimuksia on tietysti erilaisia, mutta ne ovat salaisia.
   
 3. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6895
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  ilman mitään palkkioita EI olisi kauppiaita,ei olisi ilmaisia toppatakkeja...........ts teilläkään ei olisi mitään tekemistä............ ainakaan lypsyjen muodoissa

  HYVÄÄ JOULUA
   
 4. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Kukaan ei varmaan tuota kerro mutta sadoista euroista ei ainakaan meillä puhuta...
   
 5. LateX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/03
  Viestit:
  905
  Tykkäykset:
  68
  Pari vuotta sitten olivat luokkaa 100-150 euroa.
  Soneralla oli jopa 150 euroa ja muilla vähemmän.
  Saunalahti taas maksoi vain muutaman kympin.

  Ja tuollaisen 99€ soitin ei liikkeelle maksa kuin
  korkeintaan 10-15 euroa eikä niistä tarvi maksaa
  edes alvia kun annetaan "ilman" pois.
   
 6. Nynny Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/11/02
  Viestit:
  488
  Tykkäykset:
  10
  Joku lehti saattaa ehkä joskus lähitulevaisuudessa kirjoittaa tästä:

  Juttu jatkuu

  Tulen kertomaan tulevaisuudessa kaiken mobiilibisneksestä, operaattoreiden ja poliisin saunailloista, metsästysreissuista, puheluiden järjestelmällisestä kuuntelusta, sekä televalvonnasta- ja seurannnasta joko julkisesti tai jollain muulla hyväksi havaitulla konstilla. Kaikki Supon kundit ja Soneran vanhat pamput (ketään nimeämättä) tietävät tasan tarkkaan, että kyseessä on todella arka aihe.

  Sonera, Elisa ja Dna eivät hirveästi eroa Jukosista. Kuten nimim Plehtikin tietäää, kyseessä ei ole hiekkalaatikkopeli, kuten tiedät 39 694 osakkeellasi, Panu.
   
 7. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Kiitoksia paljon vastanneille. Tammikuun aikana toivottavasti saan projektini jota tämä kysely koski päätökseen ja huomaatte miksi kyselin näitä asioita.
  Sen verran verhoa voin rajoittaa että jotain ihan uudella konseptilla toimivaa on tulossa! Ja tietenkin nettimaailmaan...
   
 8. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Kunhan se uusi konsepti ei ole tämän nykymuodin mukaista, ja pidä sisällään sanoja verkosto ja markkinointi...
   
 9. Nynny Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/11/02
  Viestit:
  488
  Tykkäykset:
  10
  Haluaisin vielä jatkaa tätä juttuani sen verran, että ei liene sattumaa kun SUPOn viime viikon oikeudenkäynneistä tuli täysi farssi: normaalissa rosiskäsittelyssä kukaan ei selviäisi moisista syytteistä ilman tuomiota - kummallinen "sattuma" oli, että nyt niin kävi.

  En ihmettele yhtään, että nyt alkavissa Sonera-oikeudenkäynneissä selkeästi väärintehneet kundit jäisiviät tuomioitta; syy - vanhentunut rikos, tottakai.

  Eräs tyyppi (* yhdeltä erittäin merkittävältä operaattorilta sanoi mulle kerran "Jos, ja kun, olet Timoon (yhteen vanhaan kyseisen operaattorin työntekijään) yhteydessä, laitan sulle sellaiset sanktiot tulemaan, että muistat ne ikuisesti. Seuraan sun liittymän liikennettä, etkä voi asialle mitään. Samoin näen Timon liittymän liikenteen". Just, just, oliko sinulla (* tähän seuraamiseen oikeuden lupa vai kummarrettiinko tuolloin jotakuta muuta tyyppiä? Vai mitä sillä saavutettiin ja kenelle? Kertokaa! Kenttä on vapaa! Ni får nog berätta! Aivan käsittämätöntä touhua.

  Lisäksi eräänä vuonna yhden toisen operaattorin aspassa työskennellyt mimmi (**oli äärimmäisen kiinnostunut menemisistäni, kun hänen kanssa hengailin. Niinpä hän sitten ilmoitti minulle "tietävänsä yhteisten tuttujen kautta, Nynny, sinun uuden naisen nimen ja että olet viettänyt siellä aikaa". Tosiasiassa "yhteiset tutut" löytyivät hänen täysin laittomasti hankkkimillaan televalvontatiedoilla ja "yhteisiä tuttuja" ei oikeasti ollut olemassakaan. Voisin tuoda näiden ihmisten nimet julki tulevissa oikeudenkäynneissä, joskaan en vielä tiedä mitä teen. Tämä on kuitenkin täysin normaalia ja aiemmin läpi sormien katsottua toimintaa Suomen suurimmilla operaattoreilla.

  Näistä minun messuamista jutuista jokainen sana on pilkulleen totta, uskallan jopa tulla nimimerkkini takaa ulos julkisuuteen ja kertoa miten likaista tämä touhu loppupeleissä on.

  Monella herää kysymys, josko olen suivaantunut tai pettynyt johonkin operaattoriin. Ei, siitä ei ole kyse. Asian pointti on ainoastaan se, että saataisi edes jonkunlainen tolkku tuohon aivan liian läpinäkyvään ja likaiseen toimintaan.

  (* Mikäli Jukka luet tämän ja muistat keissin sekä tunnistat itsesi, voit lähestyä minua YV:llä.

  (** Mikäli Saija luet tämän ja muistat keissin sekä tunnistat itsesi, voit lähestyä minua YV:llä.

  Miten tämä otsikkoon liittyi, sitä en tiedä. Olen aidosti pahoillani off topicista.
   
 10. mae

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/04
  Viestit:
  231
  Tykkäykset:
  0
  Äärettömän mielenkiintoista, minulle ainakin heräsi tuosta teleluuntelujupakasta sellainen vaikutelma ettei varmasti ei ole ainoa tapaus lajissaan vaan ainoa josta on jääty kiinni. Kun ottaa huomion kuinka monen henkilön liikennettä seurattiin tuosta vain mokoman asian tähden voi olettaa että kynnys väärinkäyttöön oli matalalla, ehkäpä siksi että toiminta oli niin yleistä ettei se enää edes rikokselta tuntunut. Eihän voi syyttää kuin todisteiden perusteella ja mitenkäs niitä moisista voi saada kun todisteet ovat helposti hävitettäviä sähköisiä tietoja. Lisäksi varmaan moni on sotkeentunut asiaan ja ei paljasta kaverinkaan tekosia kun jäisi itsekkin nalkkiin.
  Mutta mistäpäs sitä oikeasti tietää, voihan olla ihan yhtä hyvinkin että tapaus oli valitettava ja ainoa, ja siitä jäätiin kiinni heti. Ja nynny nimimerkki onkin oikeasti 13v. ja kirjoittelee salaliittoteorioita ihan joululoman ratoksi.
   
 11. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Suosittelen, että tulet sitten ulos omalla nimelläsi ja teet asiasta tutkintapyynnön. Teletunnistetietojen käytöstä jää logitiedot, joten pystytään kyllä selvittämään kuka sinun tietojasi on kaivellut ja milloin - jos niitä on kaiveltu. Mutta tässä maassa asia lienee viranomaisten tehtävänä selvittää, joten suosittelen kääntymistä poliisin puoleen. Mitä rikosten vanhenemiseen tulee, niin ne menevät ihan laissa määriteltyjen aikojen puitteissa - mikäli niihin halutaan muutosta, niin sitten suosittelen kääntymään lähimmän kansanedustajan tai oikeusministeriön puoleen.

  E: Olisi myös mielenkiintoista tavata asiakasneuvoja, jolla on tuosta vaan pääsy teletunnistetietoihin.
   
 12. Nynny Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/11/02
  Viestit:
  488
  Tykkäykset:
  10
  Käytännössä kuka tahansa asiakasneuvoja pääsee kiinni teletunnistetietoihin. Loppujen lopuksi teletunnistetiedot eivät hirveästi eroa puheluerittelystä.

  Tosiasia on se, että en ole ja jokainen kirjoittamani asia on prikulleen totta, kuten sanoin.
   
 13. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Täytyy sanoa, että melkoista luikuria päästelet. Teletunnistetietoihin ei kyllä kovinkaan helposti päästä käsiksi.
   
 14. Nynny Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/11/02
  Viestit:
  488
  Tykkäykset:
  10
  Mitä tietoja puheluerittelyt sitten ovat, jos eivät ole teletunnistetietoja ja onko se jees, että niihin pääsee aivan liian helposti käsiksi? Enempää en tätä kommentoi.
   
 15. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Teletunnistiedot ja puheluerittelyt ovat hieman eri asioita. Puheluerittelyitäkään ei pitäisi asiakaspalvelun tietokoneilla näky.
   
 16. Nynny Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/11/02
  Viestit:
  488
  Tykkäykset:
  10
  Kyllä. Mutta asianydin on sama ja niihin ei pitäisi olla mitään pääsyä, paitsi laillisesti.
   
 17. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Olen täysin samaa mieltä kanssasi ja myös väitän asian näin olevan.
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vedät yhtäläisyys merkin teletunnistetietojen ja laskutietojen välille, toki jotain yhtäläisyyttä on mutta ei pidä kuitenkaan antaa kuvaa että esim jossain rikostutkinnassa oikeuden päätöksellä saatavat teletunnistetiedot olisivat sama kuin laskun mukana tulevet tiedot. Olen ymmärtänyt että asiakaspalveluhenkilöillä ei ole pääsyä esim. laskutustietoihin ellei heillä ole siihen tarvetta ja jos on tarvetta niin tottakai heillä pitää olla niihän pääsy.

  Se mitä aijemmin kirjoitit on osittain totta, mm. ns. sentraali santroijen aikaan oli heillä varsin laaja tietämys pienten kylien asioista, siitä ajat ovat kehittyneet ja ns. yksityisyyden suoja parantunut huomattavasti vaikka tietoja järjstelmät toisaalta sitä rapauttavatkin. Muutamat lähivuosien tapahtumat ovat vieneet tilannetta varsin pitkän matkan eteen päin, mutta toisaalta ulkopuolisillle tahoille on samaan aikaan annettu lisää oikeuksia.

  On myös musitettava että tietoja suhteista saa muutakin kautta kuin operaattorilta, eli salaliitto saattaa pileä jossain muualla.
   
 19. mae

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/04
  Viestit:
  231
  Tykkäykset:
  0
  Kunhan vähän härnäsin jos vaikka innostuisit lisää kirjoittamaan ;)
   
 20. Nynny Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/11/02
  Viestit:
  488
  Tykkäykset:
  10
  Minä en anna itseni ymmärtää, en arvaile, enkä keksi juttuja - jokainen sana, jonka olen tässä nyt kirjoittanut pitää täsmälleen paikkansa. Toki jokin nimike voidaan korvata toisella, mutta se ei asiaa olennaisesti muuksi muuta.

  Heh, ehkäpä saatan jotain joskus jatkossakin kirjoittaa, jos sille päälle satun..

  Mielenkiintoinen detalji on muuten se, että aika yllättäen kaikki operaattoreiden ihmiset ovat tällaisten juttujen yhteydeyssä täysin vaiti, eivätkä vastaa yhteenkään kirjoitukseen. Tiedä sitten, jos tulee kuin salama kirkkaalta taivaalta tällaiset keissit täällä forumilla nokan eteen luettavaksi. Sitä nyt ei luonnollisesti usko lapsikaan. Silloin on toki paljon asiaa, jos jokin uusi tuote tulee myyntiin tai jos omaa operaattoria pitää kehua toisen kustannuksella, mutta heti kun on oikeaa kritiikkiä jostain, niin se on välittömästi halttia kehiin.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju