Operaattori osti kolmanneksen Jay Z:n musiikkipalvelusta – hinta noin 200 miljoonaa dollaria

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
10466
Reaktiopisteet
37

Tidal on Jay Z:n perustama.


Yhdysvaltalaisoperaattori Sprint on ostanut 33 prosentin omistusosuuden räppäri Jay Z:n perustamassa Tidal-musiikkipalvelussa.

Music Business Worldwide -julkaisun mukaan kauppahinta olisi noin 200 miljoonaa dollaria, joka arvostaisi Tidalin kokonaisuudessaan 600 miljoonan dollarin arvoiseksi yritykseksi.

Viime kuukausina on huhuttu Tidalin etsivän uutta omistajaa tai rahoitusta, ja myös Apple on mainittu potentiaalisena ostajaehdokkaana, joka on neuvotellut Tidalin kanssa. Syyskuussa Apple kuitenkin kiisti huhut Tidalin ostosta.

Merkittäväksi osakkaaksi tulon ohella Sprint on aloittamassa myös yhteistyön Tidalin kanssa. Tidalissa tullaan tarjoilemaan yksinoikeudella jatkossa tiettyjä sisältöjä Sprintin 45 miljoonalle liittymäasiakkaalle Yhdysvalloissa.

Tidal kilpailee Spotifyn ja Apple Musiikin kanssa. Sen vahvuuksia ovat artistisuhteet, joiden myötä Tidalissa on julkaistu yksinoikeudella tiettyjä albumeita nimekkäiltä artisteilta. Lisäksi Tidal kehuskelee musiikkitiedostojensa häviöttömällä pakkauksella, eli väitetysti paremmalla äänenlaadulla.

Tidalin on kuitenkin raportoitu olevan ongelmissa taloudellisesti. Lisäksi viime päivinä Tidalin ympärillä on kohuttu, sillä sen on raportoitu kertoneen julkisuuteen huomattavasti todellisuutta suurempia tilaajamääriä. Lisäksi Music Business Worldwiden lähde kertoi perjantaina, ettei Tidal ole raportoinut toiminnastaan levy-yhtiölle kuuteen kuukauteen. Tidalin pitäisi muiden musiikkipalveluiden tavoin tilittää palvelunsa tuloja tekemiensä sopimusten perusteella musiikkioikeuksien haltijoille, kuten levy-yhtiöille.

Tänään Tidal kertoi sen palvelun olevan tarjolla 52 maassa, sisältävän yli 42,5 miljoonaa kappaletta sekä 140 000 videota. Tilaajamääräänsä se ei kuitenkaan nyt kertonut.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom