Operaattori hakusessa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja akiky, 13/11/08.

 1. akiky

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  24/3/03
  Viestit:
  78
  Tykkäykset:
  0
  Tilanne ennen: Puhelimena ikivanha samsung, siinä Soneran perusliittymä ilman sen kummempia dataominaisuuksia. Läppärin kaverina kesällä hankittu Elisan mokkula 24kk määräaikaisella sopimuksella.

  Tilanne nyt: Tuli luuri vaihdettua nokian e90 ja alkoi tuo puhelimellakin netin surffailu houkutella enemmän. Olisikohan nyt viksuinta vain vaihtaa tuo Sonera johonkin Dataliittymään ja jättää Elisa mokkula käyttöön. Vai onko mitään multi-sim tjsp systeemiä millä saisin homman viksummin hoidettua.
   
 2. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Kysymys on hieman puutteellisesti asetettu, sillä tuskin pääset Elisan määräaikaisesta mokkulasta eroon joten se tulee mukana joka tapauksessa.

  Järkeviä vaihtoehtoja on näkemykseni mukaan joko nykyisen operaattorin (Sonera) pitäminen ja sopivien palveluiden selvittäminen (=kiinteähintainen datasiirtopaketti ainakin) tai sitten numeron siirto Elisalle keskittämisen vuoksi ja siellä sitten vastaava homma palveluiden osalta.
   
 3. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Tee tilannekatsaus: Paljonko tarvitset puhetta, viestejä(teksti/mms), miten paljon tulet käyttämään kommarilla nettiä s-postia, mitä muuta? Käytätkö kommaria vain Suomessa vai sisältyykö käyttöön myös ulkomailla tapahtuvaa käyttöä? Haluatko käyttää kahta puhelinta samanaikaisesti samaa numeroa hyödyntäen(Multisim)? Onko taloiudessasi muita kännykänkäyttäjiä(Perhepalvelu)? Tämän jälkeen löytyy tilanteeseesi sopivin ratkaisukokonaisuus.
   
 4. akiky

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  24/3/03
  Viestit:
  78
  Tykkäykset:
  0
  Sinnepäin olevia arvioita. Puhetta vähän, ehkä 1-2h kuukaudessa, viestejä aika paljon, luokkaa 200-300/kk, nettiä ja netissä toimia ohjelmia usein, muttei ehkä paljoa kerrallaan, eli mielestäni joku hidas kiintehintainen mobiilikaista. Käyttö vain suomessa, ulkomailla luokkaa kerran vuodessa pari tekstaria. Multisim.. Tämä onkin todella mielenkiintoinen vaihtoehto. Tavallaanhan tarvetta ei ole, mutta voisi olla kiva erotella työajan ja vapa-ajan luuri. Muita käyttäjiä ei tähän talouteen toistaiseksi kuulu.

  Teinkin tästä näöjään suuremman ongelman kun mitä se on. Elisan mokkula on, eikä sille voi mitään, joten sen kanssa on vain elättävä. Ajatuksena jotenkin oli se että kun maksan jo yhdestä mobiilikaistasta niin toisen hankinta on jotenkin typerää. Mutta kun ei tuolle Elisan liittymälle mitään saa tehtyä, niin siinähän se vaan olla ja möllöttelee.

  Optimitilannehan olisi se että saisin siirrettyä vanhan numeron tuohon elisan mobiilikaistaan ja voisin käyttää sitä luurissa ja mokkulassa.
   
 5. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Puhetta max. 2 h/kk, sms max. 300 kpl/kk. Elisan mokkula hoitaisi netin.
  Eräs liittymävertailu antaa em. tiedoilla seuraavan tuloksen:

  Kaksi halvinta liittymää em. käytöllä löytyisi Gsm Suomelta, mutta heidän palvelujaan nyt ei voi suositella edes pahimmalle vihamielle saati edes anopille.

  Mutta kolmanneksi edullisin vaihtoehto tuon liittymävertailusivun perusteella olisi Elisa Puhepaketti 70 + Elisa Tekstaripaketti 300 yht. 17,39 € / kk. Ja seuraavatkin olivat vain paria-kolmea euroa kalliimpia, joten valinnanvaraa riittää monelta operaattorilta.

  ..niin voisithan yrittää kysyä, jos Elisalla onnistuisi tehdä sellainen kikkailu että saisit vaihdettua nykyisen mokkulaliittymän (joka käytännössä on vain perus-gsm-liittymä + datapalvelu) em. pakettiliittymään sms-paketilla höystettynä ja siihen sitten tuo mobiilikaista + mahdollinen multisim päälle? Tietty voi olla, että tuo vaatii uuden 24 kk:n sopparin tekemistä tms. mutta aina kannattaa kysyä. :)
   
 6. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
 7. Henna78

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/7/03
  Viestit:
  335
  Tykkäykset:
  0
  GSM Suomeahan ei tuossa tapauksessa voi siksikään suositella kun heillä ei ole mitään datapakettia tarjota, vaan hinnoittelu menee 0,69 e /Mt eli voisi vähän karata lapasesta nuo tiedonsiirtokustannukset. Muuta syytä miksi se ei olisi hyvä en keksi, perusteluja?

  Jos olet Elisan 3G verkkoon tyytyväinen josta sulla on kokemusta kesästä lähtien, niin Elisa olis varmaan se paras vaihtoehto. Jos edellä mainittu kikkailu ei Elisalla toimi, niin sitten tuo vaihtoehto Elisa Puhepaketti 70 + Elisa Tekstaripaketti 300 + Elisa Mobiililaajakaista 384 kbit/s = yhteensä 22.79 €/kk.

  Jos sulla on S-Etukortti niin sen numero kannattaa ehdottomasti ilmoittaa Elisalle, saat sitten Bonusta molemmista liittymistä. Uusiin liittymiin ja myös siis siirtoihin Soneralta saa tällä hetkellä tarjoukset: Elisa Paketti -liittymien puhepakettiosuus -50% 4 kk:n ajan jolla säästät 13,80 € ja Elisa Tekstaripaketti 2 kk 0 € S-Etukortilla jos sulla on se S-etukortti, siinä säästät 11,98 €.

  Ylläolevien tarjousten hyödyntäminen vaatii määräaikaisen sopimuksen tekemistä operaattorin kanssa.
   
 8. te-nu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/2/04
  Viestit:
  180
  Tykkäykset:
  0
  eikös teidän sivuilla ainakin sanota että:
  Tarjous myönnetään henkilöasiakkaille, jotka hankkivat 12 tai 24 kk:n määräaikaisen pakettihinnoitellun Elisa-liittymän.
   
 9. kimmo Vieras

  0   0   0

  Poistin tästä ketjusta Cellerin provon, kuten myös minän vastineen siihen.
  Koitetaas ottaa asiallisesti, ilman mitään henkilökohtaisuuksiin menoa.
  Te-nun kysymys lienee esitetty Henna78lle ja hän varmaan siihen vastaa kunhan sen näkee.
   
 10. Henna78

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/7/03
  Viestit:
  335
  Tykkäykset:
  0
  Jep, oikeassa olet, puhun omiani tuosta liikkuvuudesta noiden tarjousten hyödyntämisen jälkeen. Eli toistaiseksi voimassa olevaan liittymään niitä ei saa. Hyvä kun korjasit!
   
 11. Celleri

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/04
  Viestit:
  903
  Tykkäykset:
  5
  Et jaksanut kuitenkaan korjata alkuperäistä virheellistä viestiä? Hyvä se kuitenkin, että myöntää hieman lausuneensa ohi suunsa. Näin käy joskus paremmillekin myyjille.
   
 12. Henna78

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/7/03
  Viestit:
  335
  Tykkäykset:
  0
  Korjasin nyt, en heti hoksannut että jo lähetetyn viestin korjailu on jälkikäteen mahdollista. Kukapa tässä täydellinen olisi.
   
 13. Pikkuhannu

  Pikkuhannu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  11   0   0

  Liittynyt:
  13/6/07
  Viestit:
  1371
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 830
  Laitetaanpas tähän, niin ei tartte uutta aloittaa...
  Eli käytössä Dna Into, matkakaista ja puhelimena Htc, joka vaihtuu E90 lähiaikoina...
  Olisiko järkeä vaihtaa Sauniksen Eliittiin, siihen saisi kuitenkin sauniksen, elisan ja kolumbuksen puhelut ilmaiseksi, ja voisi siihenkin liittää jonkinlaisen mobiililaajakaistan?
  Dnahan tosin olen vielä reilun vuoden kytkyssä, mutta jos tuosta pudottaisi matkakaistan pois, niin kk maksu on mitä on ja puhelinta (jota minulla ei enää ole :)) joutuu joka tapauksessa maksamaan, joten eipä tuosta isoa laskua tulisi...
  Sauniksen 3Gkin on laajempi kuin Dnan, esim kotona ei D 3G näy, mutta S 3G taas kattaa laajasti kotikylän...
  Kotona kuitenkin tulee enemmän käytettyä wlania, kuin mobiilidataa, mutta olisihan se mukavampi liikkuessa käyttää nopeaa 3Gtä, kuin madella 2Gn kanssa...
  Muuten ei pahaa sanottavaa Dna:sta ole...
  Sauniksesta ei juurikaan kokemuksia ole, vinkkejä otetaan vastaan.
  Nythän Eliittiin saisi puhelimen mukaan, tosin joutuu kahdeksi vuodeksi siihen taas sitoutumaan...
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Elisan 3G peitto on nykyään hyvä, varsinkin jos on 900 3G tuettuna (sitä ei E90ssa), joten paperilla hyvä valinta.

  Mutta, pikkuisen liikaa on enemmän tai vähemmän pitkiä häiriökausia (tässä osiossa juttua aiheesta), joten toimivuuden varaan ei kananta laskea, harrastukseen jos sietää tuollaista, niin voi olla hyvä valinta.

  Menneisyys ei ole tae tulevasta ... joten vaikea sanoa miten ensivuosi.
   
 15. Pikkuhannu

  Pikkuhannu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  11   0   0

  Liittynyt:
  13/6/07
  Viestit:
  1371
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 830
  Saunis lähti tilaukseen... On halvempi tuo 512 mobiililaajakaista, ja saa lisäksi multi-simmin ja mokkulan kaupan päälle!
  Saa miniläppäristä mukavan matkanettikoneen tuolla, tai jos haluaa isomman läppärin mukaan, ei tartte puhelinta roikottaa koneen perässä...
  Eipä tuokaan kallis kk maksu ole, jos ei olekaan toimiva homma, puhelimen hinta huimat 1,90/kk... On siis halvin malli, voi vaikka lapsille leluksi antaa... :)
   
 16. Pikkuhannu

  Pikkuhannu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  11   0   0

  Liittynyt:
  13/6/07
  Viestit:
  1371
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 830
  Nyt alkaa mennä hermo...
  Edelleenkään ei SIMiä/puhelinta ole näkynyt.
  22.12, eli seuraavana päivänä tuli ilmoitus, että paketti postitettu, mutta tähän päivään mennessä ei näy eikä kuulu.
  Lähetystenseurannan mukaan sähköinen ennakkosanoma tullut postille, mutta siinäpä se, paketti ei siis ole vielä edes lähtenyt...
  Taitaa loppua lyhyeen meikäläisen ja saunalahden ystävyys...
   
 17. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Toki ikävää jos puhelin ei tule niin nopeasti kuin odotit, mutta kyllä nyt itse sallisin yli 3 arkipäivää toimitusaikaa ennen kuin uskoni operaattoriin menettäisin.

  Ja ei se ensimmäinen kerta tähän maaimaan olsi sekään, ettei Posti skannaa jokaista siirtymää tahi peräti hukkaa paketin.
   
 18. Pikkuhannu

  Pikkuhannu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  11   0   0

  Liittynyt:
  13/6/07
  Viestit:
  1371
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 830
  No ihan tarpeeksi saanut tässä odotella...
  Aspa ei vastaa puheluihin, mutta se taitaa olla normaalia... Myöskään sauniksen Palstalla ei kukaan sauniksen porukasta vaivaudu kommentoimaan asiaa mitenkään...
  Jos siis ilmoitetaan, että paketti postitettu, mutta mitään ei ole mihinkään lähtenyt edes, niin jossakin mättää...
  Huomenna on sitten varattava muutama tunti aikaa saunikselle soittamiseen, siitäkin vaan joutuu maksamaan, että kuuntelee surkeaa musaa...

  E: Enkä sitä puhelinta niinkään odota, ei tule edes käyttöön, ainakaan meikäläiselle, mutta liittymällä on hiukan kiire...
   
 19. puhuja

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/4/05
  Viestit:
  108
  Tykkäykset:
  1
  Vaihdoin itsekkin Elisan liittymän Saunalahteen tuossa joulun alla, mukaan 3120c-puhelin kun halvalla sai. OmaSaunalahden mukaan minunkin pakettini on "tilauksessa". Eikä viestiä puhelimen toimituksesta/lähetystunnuksesta ole tullut. Ojasta allikkoon?
   
 20. sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0
  Oletko katsonut Postin seurantakoodin Oma.saunalahdesta https://oma.saunalahti.fi/settings/GsmOrderTracking/ Valitse GSM-Liittymät ja sen jälkeen GSM- ja laitetoimitusten seuranta
   

Jaa tämä viestiketju