Operaattoreiden vertaileminen

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Sammy81, 5/5/07.

 1. Sammy81

  Sammy81

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/8/03
  Viestit:
  293
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 5800 & Sonera
  Pienessä Suomen maassa on tällä hetkellä 3 merkittävää operaattoria ja heidän käytössään 6 eri brändiä. Tällä foorumilla tapellaan siitä mikä operaattori on halvin, paras ja jne. Nyt haluankin hiukan kyseenalaistaa tätä kinastelua sillä, että vertaillaanko operaattoreita ihan yks- yhteen vai Elisa, Sonera (ja Saunalahti) ja toiseen kasaan halppikset Dna, Kolumbus ja TeleFinland?

  Otetaan vertailtavaksi bensa asemat (nyt ei puhuta hinnoista), siellä on tällä hetkellä useita tarjoajia, kuten Neste, Teboil, Shell, ABC, Jet, 24 ja jne. Osa ihmisistä pystyy vertailemaan näitäkin vain hinnan perusteella, mutta suurin osa vertailee peiton, bonuskorttien, ruoan ja muiden asioiden suhteella.

  Tästäkin on selkeästi haettavissa kaksi kategoriaa halvat ja suuret. Jet ja 24 myyvät varmasti edullisempaa löpöä, kuin ABC ja Neste. Kaikki varmaankin ymmärtävät nyt mitä ajan takaa. Toisilla asemilla on ruokailu mahdollisuus, saa tehtyä kauppaostokset lähes milloin vaan ja jne. Vastaavasti toiset myyvät vain polttoainetta muita edullisemmin. Tämä sama toistuu jokaisella myyntialalla.

  Joten kysymykseni kuuluukin: Onko oikein vertailla eri operaattoreita samalla tavalla vai ottaa asiaan järki käteen ja myöntää, että meitä on moneen lähtöön, joten jokainen löytää itselle sopivan operaattorin riippuen siitä mitä haluaa.

  Omat plussat op:lle

  Isot
  Elisa S-Bonus, laajajakeluverkosto, osaaminen ja 3G-verkkoon satsaaminen.
  Sonera 2G-verkko, laajajakeluverkosto, osaaminen, Multi Sim ja Minun Sonera, Ykkösbonus.

  Pieni isoilla palveluilla
  Saunalahti Osa Elisaa, joten verkko kunnossa, selkeästi alan innovatiivisin ja hinta.

  Hinta-op:t
  Tele Verkko, hinta
  Dna Hinta
  Kolumbus Verkko, hinta, osa Elisaa

  Mielestäni näitä ei vain voi vertaille keskenään.
   
 2. aimo Vieras

  0   0   0

  Off topic, mutta A24 on Nesteen kylmäasemaketju ja keskimäärin se on hivenen kalliimpi kuin ABC. Hyvin halpoja jakeluasemia keskimäärin ovat mainitsemasi Jetin lisäksi Nex (myös Nesteen asema), Shell Expess (Shellin kylmäasema), Esso Express (ex-Esson kylmäasema), Ysi5, MPlus, Pisara, Ritoil jne.

  Ja mitä tulee avaamaasi ketjuun, niin lähes jokaisessa ketjussahan noita operaattorivertailuja löytyy, milloin mistäkin asiasta (2G, 3G, palvelut, hinnat, jne.).
   
 3. Sammy81

  Sammy81

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/8/03
  Viestit:
  293
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 5800 & Sonera
  Pitänee ilmeisesti muokata aloitusviestiä. Ajatus oli kyseenalaistaa esim. Elisan vertaaminen TeleFinlandiin.

  Toinen idea olisi, että kirjoittajat kertoisivat mitkä asiat on kokeneet eri operaattoreilla hyväksi asioiksi - haukkumisen sijaan. Oman operaattorin löytäisi sen perusteella mistä saa eniten plussia juurikin itselleen.
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mä käytän DNA:ta hinnan ja alotusmaksujen takia.
   
 5. Kaljamaha

  Kaljamaha Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/3/07
  Viestit:
  7575
  Tykkäykset:
  1172
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Tuolta vissiin puuttuu Saunalahden oma SaunaBonus..
   
 6. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Kuten Sammy81 kirjoitti alustuksessaan, että nyt ei puhuta hinnoista.
   
 7. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Nyt on löytynyt se totuudenjyvä jota kauan aikaa itsekin olen yrittänyt hienovaraisesti vihjailla. Erittäin hyvä kirjoitus!

  Aina kun (esimerkiksi) Sonera tuo liittymän markkinoille kirjoittaa joku miten paljon halvemmalla(minuuttihinnat) löytyy "halpaoperaattorilta" ko. palvelu - tottahan se onkin mutta ehkäpä joku muu valitsee eri perustein OP:nsa kuin hinnalla.

  Itse esim käytän nyt Elisaa operaattorina vaikka satavarmasti halvempiakin vaihtoehtoja olisi. S-bonukset sekä muut palvelut ovat mielestäni niin hyvät etten koe mitään tarvetta nyt vaihtaa linjaa, toinen linja on TeleFinlandilta koska halusin myös toisen hyväverkkoisen operaattorin(dna ei siis tule kyseeseen kokemuksieni perusteella) ja erittäin halvan kk-maksun kakkosluuriin.
   
 8. aimo Vieras

  0   0   0

  Aivan uskomaton oivallus.
   
 9. mjk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/11/04
  Viestit:
  631
  Tykkäykset:
  104
  Se on nyt vain tyhmää maksaa liikaa. :)
   
 10. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Niin millä tavalla? Jatka ihmeessä virkettä älä vain heittele uskomattomia oivalluksia...
   
 11. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3035
  Tykkäykset:
  108
  Tätähän tässä enää odotettiin. On se uskomatonta, että hyvä ketjun avaus pilataan tuota pikaa muutamalla onlinerilla. Tällä foorumilla se näkyy olevan mahdollista ja jotkut käyttävät sitä oitis hyväkseen.
   
 12. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16588
  Tykkäykset:
  4821
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Jotenkin vain on sellainen kutina, että ihan tavallinen kuluttaja-asiakas joita on siis oletettavasti valtaosa kuluttajista, ei siis mikään operaattorihörhö tai yritysasiakas, käyttää puhelintaan ihan vain soittamiseen ja satunnaisesti tekstiviestin kirjoitukseen.

  Häntä liene ei pahemmin asutuskeskuksissa, joissa kaikki verkot tapaavat toimia, kiinnosta mikään muu kuin häntä jollain tapaa tyydyttävä hinnoittelu.

  Siksi hän oletettavasti yleisimmin ratkaisee operaattorivalintansa sen kohtuullisimman hinnoittelun/hinnan mukaan.

  Jotenkin on hölmöä ajatellakaan, että jos kuvaannollisesti tietää saavansa "ostoskorinsa tuotteet" jatkuvasti selvästi edullisemmin esim kaupasta A, miksi edes menisi "ostoksiaan tekemään" kauppaan B vain sen takia kun joku "vakaumuksellinen" tyrkyttää syystä tai toisesta jatkuvasti joka välissä kauppaa B puoliväkisin asiointipaikaksi?

  Ymmärrän toki että on olemassa vakaumuksia, uskomuksia ja sitoumuksia jopa yrityksiäkin kohtaan, mutta ei niitä kaiketi ole tarkoitus jatkuvasti eri aihealuiden replyihin puoliväkisin tunkea tyrkytysmielessä.
   
 13. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ja kun minusta tuntuu, että tämä ihan tavallinen kuluttaja-asiakas ei juurikaan minuuttihintoja vertaile. Oma operaattori on ollut vuosikausia, puhelut ovat toimineet, edut/palvelut koettu hyviksi. Kun valtaosalla laskut <30€, niin ei ne siitä juurikaan pienene niin paljoa, että sillä olisi tavalliselle työssäkäyvälle suurtakaan merkitystä.
  Oma siskoni on oiva esimerkki, ei käsitystä mitä veloitetaan, maksaa laskunsa kun se tulee ja puhuu kun on tarvis(usein vaikka ei ole tarvettakaan).
  Kauppavertailut ontuvat myöskin. Esim. meidän perhe asioi pääasiassa S-ketjun liikkeissä, vaikka taatusti saisi jonkun yksittäisen tarjoustuotteen joskus muualta halvemmalla. Uskoisin että kaltaisiamme on iso osa, toki joku toinen asioi ehkä jossain toisessa ketjussa.
  Ei se vaan välttämättä tule loppupeleissä sen edullisemmaksi, eikä ainakaan vaivattomammaksi.
  PS ihan samanlaisilla faktoilla menemme tässä asiassa eteenpäin, toinen mututuntumalla, toinen sitten kutinan perusteella.
   
 14. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Tottakai operaattoreita voi ja tulee vertailla keskenään, vertailussa pitää vain pitää asiallinen sävy "Operaattori X on ihan paska ja operaattori Y on paras" tai "Idiootti olet kun maksat noin paljon/Eikö pojalla oo varaa kunnon liittymään" linjan sijasta. Fanittakaa mieluummin vaikka palloilujoukkueita. Toki tyytyväisyytensä ja tyytymättömyytensä saa (ja foorumin huomioonottaen pitää) kertoa, mutta joskus tuntuu kun tästä tehtäisiin tunneasia.

  Operaattoreissa ja niiden vahvuuksissa ja heikkouksissa on toki etuja, mutta juuri siksihän niiden vertailusta kiinnostavaa saadaankin. Jos kaikki operaattorit tarjoisivat samat palvelut samalla kuuluvuudella, ei vertailtavaa olisi sen enempää kuin hakata puheminuuttinsa johonkin liittymälaskuriin ja halvin = paras.

  Vaikka esimerkiksi Soneran ja Saunalahden konsepteissa on eroja, ovat varsin suurelle osalle kuitenkin molemmat ainakin jossain määrin vaihtoehtoja (jonka todistaa jo se että moni Saunalahtelainen on ex-Soneralainen, ja myös toisinpäin).
   
 15. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Tämä ajattelutapa jonkinverran ihmetyttää itseäni. Ei toki minunkaan talouttani kaataisi vaikka olisin millä operaattorilla ja käyttäisin mitä liittymätyyppiä, mutta ne pienet purot ja iso-joki.
  Ei operaattoria vaihtamalla montaa kymppiä säästä, eikä sähkösopimusta kilpailuttamalla, eikä sitä S-bonusta (tai kilpailevaa) korttia kassalla esittelemällä, eikä puhelimen ostopaikkaa vertailemalla, eikä, eikä.... eikä yhtään missään. Mutta kuitenkin hintatietoisuudella sästää ja paljon, ihan jokaisen foorumulaisen elintasossa tuntuvasti. Kas kun mitä enemmän tienaat, sitä enemmän on kulutusta on mistä säästöä kerätä.

  En todellakaan sano että kaikkien pitäisi välittömästi rynnätä halvimmalle mahdolliselle operaattorille, mutta jos (itselle) kalliimmalla operaattorilla pysymiseen ei ole muuta syytä kuin se että "on varaa", niin tässä kohtaa yhdyn Gigantin tunnuslauseeseen. Eriasia jos oikeasti kokee saavansa rahalleen vastinetta.
   
 16. kimmo Vieras

  0   0   0

  Jos nyt olet lukenut "vuodatuksiani"(kukapa niistä ei olisi jo saanut tarpeekseen) tuolla AV-puolella, niin tiedät takuulla että "minulla ei ole varaa".
  Yritän vaan esittää sellaistakin näkökohtaa tähän, että monilla meistä on vuosikausia olleet operaattorit, ehkäpä jopa siltä ajalta kun todellakin toinen verkko oli toista parempi. Puhelut toimii laskut maksamalla, eikä isompia murheita ole koskaan ollut. Kuukausittainen lasku yleensä 2-3kymppiä, sunnuntaisin sitten voikin soitella "mielin määrin".
  Sama ihminen voi maksaa lämmityksestä/sähköstä tuhansia euroja vuositasolla, vuokra-asumisesta puhumattakaan. Ei tuo puh.lasku noiden rinnalla niin isolta tunnu, vaikka joku sanoisi että 5 euron säästö kuussa on iso raha.

  Itse olen sen verta "valveutunut", että olen yrittänyt näitä edullisempiakin liittymiä hankkia, lopputulokseen sillä ei ole ollut mitään merkitystä. Kaikki menee, mitään ei jää. Menoista on hankala enää karsia, tahi pitää ryhtyä Linkolaksi. Tuloja pitäisi saada lisää, mutta kun kaikki menee liliukselle.
  Ja kun tuolla aiemmin oli juuri kyse "tavallisesta" käyttäjästä, joka korkeintaan puhuu ja joskus tekstaa, niin tämä esitelmäni siis koskee näitä tapauksia.
  Kokonaan eri juttu sitten, jos käytetään aktiivisesti jotain datasiirtoa, silloin ei liene epäselvää, minkä operaattorin tarjoukset ovat olleet parhaimpia. Ainakin itselläni on kytkyt ja alepaketit sitä tarkoitusta varten.
  PS ennen kuin aloitin tämän foorumin seuraamisen, ei itsellänikään ollut mitään tajua hinnoista/eri operaattoreista.
   
 17. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Sitä kutsutaan saamattomuudeksi kansalaisten keskuudessa ja markkinamiesten silmissä asiakasuskollisuudeksi.

  Mä maksan vähemmän siksi mielummin, ettei tartte maksaa samasta enempää.
   
 18. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Voiko tätä enää tämän paremmin sanoa? :)
   
 19. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29276
  Tykkäykset:
  7527
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Huoltoaseman bensiinin myynti hintaan ei vaikuta ns. oheistuotemyynti. On asemia missä palveluita on saatavilla ja kate otetaan myytävistä tuotteista. Bensa-asemien hinnat ovat riippuvaisia maailman markkinoista sekä bensalaadusta jota ketjun huoltamot myyvät.

  Operaattoreita nykyään on vaikeaa kilpailuttaa. Foorumillakin on huomattavissa puolueellisuutta, mutta siksihän täällä ollaan jotta keskustelua saadaan aikaiseksi. Operaattorien kilpailun tekee vaikeaksi jatkusvasti kehittyvät palvelut ja kuluttajien tarve. Toinen arvostaa toimivaa vastaaja-palvelua, kun toinen taas odottaa 3G-peittoa.

  Operaattorin valinnassa tulee ottaa huomioon omat tarpeet. Suomessahan voi valita liittymänsä usean eri operaattorin tarjonnasta, mutta omaan käyttöön sopiva liittymä löytyy sillä kuuluisalla maalaisjärjellä.

  Kuuluvuuspeitosta kinastellaan nyt ja aina. Yksi kuuluu paremmin siellä missä toinen ja ehkä kolmas kuuluu paremmin. Entäpä vuoden päästä? Palveluita kehitetään ja operaattorit tekevät näistä omia tutkimuksiaan mitä palveluita kannattaa kehittää. Kuluttajalla on suuri asema esim. 3G-verkon palveluiden lisääntymisellä. Mitä enenmmän kysyntää, sitä enemmän kehitetään. Nykyään vaan v3G-verkon käyttö on alhaista joten ei myöskään ole syytä kehitellä lisäpalveluita. Asiakkaat ovat tyytyväisiä (nyt puhutaan peruskäyttäjistä, jotka eivät kytkyluuria ole ottanut toimintojen vuoksi).

  Halpaoperaattoreista sen verran, että itselläni on yksi Kolumbuksen liittymä. Syitä liittymän ottoon oli kuukausimaksuttomuus sekä Elisan laaja peittoalue paikoissa joissa liikun. TeliaSoneran omistaman TeleFinlandin liittymä oli myöskin harkinnassa, mutta kuuluvuus ei yltänyt omiin sijainteihini. Tässäkään kohtaa ei päätökseni johtunut brändistä taikka palveluista vaan kuuluvuudesta. Käyttöliittymäni on Elisa, mutta työssä ja mökillä liikkuessa en halua multimedialuuria kantaa mukanani, joten ostin luurin työkäyttöön ja valitsin sille sopivan liittymän itselleni sopivan peittoalueen mukaan. Plussaa oli kuukausimaksuttomuus. Tässäkään kohtaa eivät palvelut taikka minuutti hinta vaikuttaneet päätkseeni.

  [Tätä kirjoittaessa jopa ehkä unohtui mistä puuttiin... :)]
   
 20. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Tähän on pakko laittaa, vaikkakin OT, mutta Gigantti on kallis kauppa. Tein vertailua esim. verkkokorttien ja Adsl/Wlan modeemien kesken ja muualta saa samat tuotteet tuntuvat halvemmalla. On tyhmää maksaa liikaa Giganttiin siis ;) Sama juttu oli pesutorneissa, saimme muualta paketin (laadukkaampi merkki) kuin mitä Gigantti tarjosi.
   

Jaa tämä viestiketju