Operaattoreiden tarjoamat verkkolevypalvelut

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja espenleka, 15/8/07.

 1. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  "Osana Kotiposti Plus -palvelua
  Elisa tarjoaa 50 gigatavun verkkolevyä


  15.8. 12:46 Elisa julkaisee laajakaista-asiakkailleen uuden palvelukokonaisuuden, joka tarjoaa muun muassa työvälineet helpottamaan arjen suunnittelua sisältäen jaettavan kalenterin, kuvagallerian ja verkkolevytilaa 50 gigatavua.

  - Haluamme tarjota asiakkaillemme monipuolisia palveluita, joiden avulla onnistuu niin kiireisen arjen helpottaminen kuin tärkeiden tietojen ja muistojen tallentaminen. Oman elämän merkitykselliset asiat saa talteen esimerkiksi kuvina, videoina, musiikkina tai muina dokumentteina, sanoo osastopäällikkö Tiina Kovero Elisalta.

  Elisa Kotiposti Plus -palvelu mahdollistaa lisäksi teksti- ja multimediaviestien lähettämisen sekä erilaisten muistilistojen, esimerkiksi ostoslistan, tekemisen. Valmiin ostoslistan voi lähettää kännykkään kauppareissua varten.

  Palvelun kuukausimaksu on 5,99 euroa.


  Tuomas Linnake"

  Lähde: http://www.itviikko.fi/page.php?page_id=46&news_id=200719636&rss=8
  Ilmeisesti tällaisille verkkolevypalveluille on kysyntää, kun Elisakin toteutti oman palvelunsa Saunalahden jalanjäljillä?

  Itse olen aina ihmetellyt, mihin näitä verkkolevyjä voi ilman kunnollista tietoturvaa käyttää? Mieluummin ostan ulkoisen 2.5":n kiintolevyn, jota voin kuljettaa vaikka rintataskussa ja tilaakin on varmasti enemmän kuin tuo 50 Gigaa.
   
 2. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  onkohan tuollaisella jotain "vakuutusta" jos jostain syystä tuollaisen nettikovon tiedot häviää tai hajoaa. kun nyt on näitä elisan sotkuja enemmänkin ollut niin mitäs jos verkkoasemat menee sekaisin ja häviää tärkeitä tietoja kuten vaikka valokuvia?
   
 3. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Saunalahden vastaava palveluhan on käsittääkseni betavaiheessa tai ainakin toimivuus tuntuu siltä. Jos Elisan palvelu perustuu samaan toteutukseen niin ei herätä kovin kummoista innostusta.

  Toisaalta jos toteutus on hiottu ja loppuun asti mietitty, hyvä niin. :) Harmi vain että näiden palveluiden tilaaminen edellyttäisi Elisan laajakaistaliittymää. Potentiaalisia asiakkaita löytyisi varmasti myös muiden laajakaistaliittymien omistajista.
   
 4. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  En usko, että mitään vakuuksia on - yleensä ne on kierretty viimeistään sopimusehdoissa pienellä tekstillä. :)

  Mikä tahansa tallennusmedia voi pettää jossain elinkaarensa vaiheessa. Eli jos oikeasti haluaa arvokkaan datan varmistaa, niin pelkästään yhteen paikkaan niitä ei kannata missään nimessä tallentaa. Mutta mikäli Elisan palvelu on vähänkään asianmukaisesti toteutettu, niin verkkolevyjen data on kyllä varmistettu tavalla tai toisella ja palautettavissa mahdollisissa virhetilanteissa. Ennemmin luottaisin tällaiseen verkkolevyyn kuin johonkin ulkoiseen kiintolevyyn toimintavarmuuden suhteen. Mutta tietoturva onkin sitten aivan eria asia. Esim. Saunalahden verkkolevy ei millään tasolla tarjoa riittävää tietoturvaa - taitaa edelleenkin tapahtua tiedostojensiirto salaamattomalla ftp:llä, jossa käyttäjätunnukset ja salasanat ovat luettavissa selkokielisinä, vaikka tarjolla olisi ssh-suojattuja yhteyksiä?

  Eräs vaihtoehto tietysti on olla omatoiminen ja salata lähetettävät tiedostot ennen siirtoa. Esim. TrueCryptillä tämä onnistuu mainiosti. Toki tämä sitten rajoittaa itse palvelun käyttöä, koska tiedostojen salauksen avaamiseen vaaditaan samainen ohjelma.
   
 5. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ja itse nyt otin tuon sauniksen iso-g:n ihan sen vuoksi, että en halunnut linkata aina jonnekin imageshackiin tahi vastaavaan, mistä kuvat tulee sitten katsojalle nopeudella hidas, tahi vieläkin hitaampi. Lisäksi olen sinne upannut joskus jonkun paketin mitä joku foorumilainen on kaivannut. Sellaiseen tarkoitukseen se sopii mainiosti, mitään "valtiosalaisuuksia" tollaseen tuskin kannattaa laittaa.
  Itselleni aivan sama vaikka joku poistaisi kuvani/tiedostoni sieltä. Samat löytyvät omalta koneeltani kuitenkin.
  Ehkä 5€/kk hinnalla ei saa kovinkaan kummoista turvallisuutta ja jos sellaista tarvitsee, niin joutuu ehkä katsomaan jotain toisia palveluita.
   
 6. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6894
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  Todetaan kuten masteri tai jake79 :
  Kandee vaihtaa operaattoria niin saa palveluja.

  edit. Turha huomauttaa laskutuksesta , se on toiminut henkilökohtaisesti koko ajan.
   
 7. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Eikö se ole vähimmäisvaatimus että laskutus toimii? Vielä mukavampaa on, että se toimii henkilökohtaisesti - olisihan se ikävää jos asiakkaiden laskut lähetettäisiin joillekin toisille. :)
   
 8. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6894
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
 9. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Käytännössä tiedostoihin käsiksi pääseminen edellyttäisi, että joku onnistuisi arvaamaan käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Toinen vaihtoehto olisi tietenkin se, että joku onnistuisi hakkeroitumaan järjestelmiimme. Tietoturvamme on auditoitu moneen eri kertaan ja henkilöstöltämme löytyy varsin vahva ammattitaito tietoturvallisten palvelimien pyörittämisestä - tältä osin tietoturva on varmasti paremmalla tasolla kuin yli 95% muista yrityksistä.

  Tiedot tallennetaan varmistetulle ja kahdennetulle EMC:n toimittamalle levyjärjestelmälle + tiedot varmistetaan päivittäin 3. tilassa toimivalle nauhavarmistusjärjestelmälle. Eli tältäkin osin voisin väittää backup:ien olevan paremmalla mallilla kuin yrityksillä yleisesti puhumattakaan henkilökohtaisten tietokoneiden backup:sta, jotka taitavat olla lähes kaikilla enempi vähempi retuperällä.

  / Panu.
   
 10. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Joko Saunalahden iso-G:hen saa suojatun tiedonsiirtomahdollisuuden? Vai edelleenkö "tietoturvallisesti" käytätte ftp-tiedonsiirtoa, jossa salasana ja käyttäjätunnus siirretään salaamattomina asiakkaan ja palvelun välillä? :)

  Ammattitaito menettää merkityksensä tasan tarkkaan siinä vaiheessa, kun itse palvelut ovat retuperällä - Saunalahden tapauksessa tiedonsiirron suhteen.
   
 11. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Tuemme myöskin SSL:ää eli kyllä tämäkin asia on kunnossa. Asiakas voi valita käytettävän tiedonsiirtotavan.

  / Panu.
   
 12. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Olisi mielenkiintoista kuulla, missä kohdin Saunalahden Iso G tukee SSL:ää? Ainakin heti Iso G -palvelun etusivulla paistaa silmään sama vanha ftp: "Iso G -ominaisuudet: Yksi FTP-tunnus sivujen päivittämistä varten --".

  Ja edelleen UKK/FAQ-sivulla:

  "K: Onko Iso G-palveluun saatavilla Shell-mahdollisuutta?
  V: Ei, kaikilla Saunalahden ADSL-asiakkailla on jo Shell-tunnus, joka kuuluu ADSL-liittymään. Iso G:hen yhteys otetaan aina FTP:llä"

  Eli hieman ristiriitaista tietoa Saunalahden sivuilla ja mitä Panu täällä kertoo...
   
 13. Spelman

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/6/07
  Viestit:
  79
  Tykkäykset:
  0
  Ihan samoilla tunnuksilla toimii myös SSL.
  Ohjeet ja faq nyt ovat mitä ovat...
  esim. filezillassa "FTP over SSL (explicit encryption)"
   
 14. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Samoin myöskin webdav -yhteydet ovat tuettuja mm. itselläni on käytössä iso-g -palvelu täysin ongelmitta niin macissä kuin xp:kin.

  / Panu.
   
 15. kimmo Vieras

  0   0   0

  Käyttäjätunnuksen arvaaminen ei mielestäni suurtakaan hakkerointia vaadi. Sen vaihtaminen ei ole ymmärtääkseni tuosta oletuksesta mahdollista. Silloin ollaan jo puolessa välissä ja enää tarttisi keksiä salasana.
  No joo, aiempi viestini ei ollut tarkoitettu miksikään arvosteluksi iso-g:tä kohtaan, vaan kuten sanoin, olen ollut siihen itse ihan tyytyväinen ja minun käyttööni sopii hienosti. Koitin vaan sanoa, että jos on tarvetta jollekin "superturvalliselle" palvelimelle, niin ainakin itse miettisin ehkä jotain muuta ratkaisua. Mielestäni tämä puoltaa hyvin paikkansa valokuvakansiona ja pienimuotoiseen tiedostojen siirtoon. Itse en ainakaan alkaisi megaisellla yhteydellä kovalevyäni sinne backuppaamaan.
  PS koska mun 3g-tolppa tulee Pyölinmäelle? :)
   
 16. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Hienoa, että palvelu on kehittynyt, siitä pisteet. Tosin jotenkin osaan kyllä jättää ko. palvelua varauksetta ylistävät kommentit omaan arvoonsa, jos niitä esittää palvelua tarjoavan operaattorin edustaja. ;) Ongelmia kuitenkin näyttäisi piisaavan edelleenkin Iso G -palvelussa enemmän tai vähemmän: palsta.saunalahti.fi / Iso G. Mutta varmasti hintaansa nähden hyvä palvelu, en löytänyt vastaavaa pikaisella haulla muilta palveluntarjoajilta: www.hostingvertailu.org
   
 17. Samu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/2/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  267
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S2

  Komppaan Kimmoa. Tarpeeksi suuri & nopea "oma" verkkolevy on erittäin kätevä tapaa jakaa mm. kuvia ja videoita sekä muuta omaa sälää kavereiden ja sukulaisten kesken ilman mitään vammasia mainosbannereita & popuppeja.. Joita täynnä ilmaissivustot usein ovat. Lisäksi luottamus tietojen pysyvyyteen on ainakin omalla kohdalla hieman eri kuin joidenkin ulkolaisten palveluiden kanssa..
   
 18. Tim0

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/5/05
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  0
  Onko kenelläkään kokemuksia tuosta Elisan verkkolevystä? Ilmeisesti levyn voi salasanasuojata? Voiko tuonne määrittää eri kansioita & käyttäjäryhmiä joilla omat tunnukset ja salasanat? Olisi tarvetta tehdä muutamia valokuva-albumeita tuonne, jonne kaikki eivät pääse. Lisäksi omia varmuuskopioita pitäisi myöskin tallettaa, joihin pääsy luonnollisesti vain itsellä. :)
   
 19. kimmo Vieras

  0   0   0

  Melko tyhmää replyni, koska Elisan verkkopalveluista ei kokemusta, mutta vastaava palvelu SLlla toimii juuri kaipaamallasi tavalla..ja haluamasi ominaisuudet mielestäni "vähimmäisvaatimus", joten uskoisin Elisallakin tuon menevän haluamallasi tavalla.
   
 20. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0

Jaa tämä viestiketju