Operaattoreiden mainonta

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja J2EE, 28/12/04.

 1. J2EE

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/04
  Viestit:
  456
  Tykkäykset:
  0
  Mites onko arvon ihmiset seuranneet nykyisiä operaattoreiden mainoksia.

  Mikä on hyvä mainos/kampanja ja mikä huono?

  Vastaan itse omaan kysymykseeni:
  Pidän hyvänä kampanjana tuota dnan elämä kallis kampanjaa. Erityisesti tämä rahan polttaminen ja timanteilla suolaus toimivat. Kuulemma se sai jonkin palkinnonkin.

  Melko hyvä mainos on myös TeliaSoneran UMTS mainos jossa petelius vaan kehuu että hänellä on UMTS luuri vaikkei siitä varsinaista hyötyä olekkaan.

  Toisaalta erittäin surkuhupaisana tele finlandin powerpoint mainontaa jossa mainostetaan selkeää hinnoittelua haukutaan tarjouksia jne. mutta ne itse tarjoaa tätä kaverisoittoaan pari kk ilmatteeksi ja sitten onkin vuorossa kuukausimaksut joitten hinnalla jo soittelee mukavasti.
   
 2. aimo Vieras

  0   0   0

  Ja vastaavasti TeleFinland-mies joka pelastaa mummon ostamasta pesukonetta jonka kylkiäisenä tarjotaan sadaksi vuodeksi pesuainetta ja pienellä präntillä jotain 1 purkki per 10 vuotta tai jotakin sinne päin. Ja samassa mainoksessa TeleFinlandin puhelut alkaen 4,4 snt/min eikä mainintaa että aika saatananmonta minuuttia saat puhua että tuohon hintaan menee...
   
 3. J2EE

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/04
  Viestit:
  456
  Tykkäykset:
  0
  Juuri näin.. Tele Finlandilla on mielestäni kaikkein harhaanjohtavin mainonta. (ja myös tyylikkyydeltään alaarvoisinta yhdessä Zerofortyn kanssa).
   
 4. Draiver Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/2/04
  Viestit:
  1623
  Tykkäykset:
  0
  No en nyt tiedä sitten huonosta tai hyvästä, mutta itse pidän eniten Elisan kaksikosta ja Soneran peteliuksen mainoksista. Ne toimii ainakin mulle parhaiten
  ..
  Ärsyttävin ehdottomasti Kolumbuksen "Tilaa Kolumbus numerosta 0800..."-ääni ;)
  DNA:n elämä kallis -mainoskaan ei jostain syystä sykäytä minkäänlaisia tunteita..
   
 5. Guest Vieras

  0   0   0

  Se on hyvä kun epäsiisti petetelius saa porvarinaapurin autoineen hiljaiseksi UMTSillaan :)
   
 6. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Hyviä mainoksia omasta mielestä: dnan ja Elisan mainokset, varsinkin se Elisan tanssiva poro. Molempien mainoksissa ei ole käytetty ryppyotsaista mainontaa vaan huumoria. Ns. huomiota herättämättömät, eli ei ärsytä mutta ei herätä muutenkaan mitään suuntaan tai toiseen: Saunalahden, Cubion ja Kolumbuksen mainokset. Tele Finlandin ja Soneran mainoksien aikaan on pakko kääntää kanavaa, sen verran ärsyttää, etenkin se Peteliuksen hahmo. Petelius itsessään on jo niin ärsyttävä ja mielestäni, anteeks vaan, huono näyttelijä. Puhumattakaan sitten ne mainokset kokonaisuudessaan.
   
 7. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Pisteet tälle, kaikessa yksinkertaisuudessaan huvittavan hauska mainos.
   
 8. Tonppa

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/02
  Viestit:
  695
  Tykkäykset:
  0
  Ehdottomasti. Lisäksi Soneran Petelius-mainokset ovat hyviä. Erityisesti minuun iskee dna:n "Elämä on..."-kampanja.

  Zerofortyn ja Tele Finlandin mainokset ovat typeriä.
   
 9. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Dna:n mainos on minustakin ihan ok. Ainakin paras tällähetkellä pyörivistä operaattoreiden mainoksista.

  Minusta taas on täysin onneton. Ei esitellä mitään hyötyä minkä takia kuluttajan pitäisi se hankkia, vaan yritetään tehdä UMTS:ista jotenkin hienoa. Tuo UMTS ja laajakaista mainokset ovat onnettomia sen takia, että keskittyvät tekniikkaan, joka ei kiinnosta peruskuluttajaa ollenkaan, eivätkä esittele mitään kongreettista hyötyä noista tekniikoista kuluttajalle on. MMS-pätkät taas ovat huomattavasti parempia.
   
 10. AKO

  AKO

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/8/03
  Viestit:
  308
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 5800XM & DNA
  DNA:n mainokset on ihan hauskoja kuten myös osa Soneran mainoksista. Petelius sopii mielestäni hyvin rooliinsa.

  Elisa ja TeleFinland sen sijaan ovat mielestäni todella ärsyttäviä, varsinkin jälkimmäinen. Muut operaattorit eivät ole jääneet mieleen mainostensa puolesta.
   
 11. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Urpon ja tosiurpon (Elisan asentajat) seikkailuja ei kyllä jaksa katsella. Huumorikin karahtaa usein kiville oman makuni mukaan arvosteltuna. Ainoa poikkeus on se tanssiva poro, joka on sarjan onnistunein ja saa jopa pienen hymynvireen kasvoille.

  Soneran mainoksissa Helmisten perhe vakuuttaa. Erityisesti pidän siitä UMTS-mainoksesta ja toinen hyvä on se laajakaistamainos jossa isä pyytää poikaa hakemaan tuoremehua kysyäkseen tarkennusta asiakaspalvelusta.

  dnan mainoksissa on hyvä idea, mutta ehkä tämä rahan polttaminen (jne.) on vähän turhan kulunut aihe mainonnassa, joten ei säväytä suuntaan tai toiseen. Periaatteessa ok.

  Halpaoperaattoreiden (Kolumbus, Saunalahti, Tele Finland) mainonta taas on jotain ihan järkyttää. Aluksi Kolumbuksen "sivellinmainokset" vaikuttivat ihan kivoilta, mutta ovat alkaneet ärsyttää pidemmän päälle. Tele Finlandin mainoksissa on yrityksenä hauska ironia, mutta koska toiminnassa syyllistytään nykyään mainoksissa puututtuihin epäkohtiin niin eipä jaksa naurattaa. Saunalahden mainokset taas ovat pohjanoteeraus, lyhyt spotti jossa rummutetaan vain halpaa hintaa ja toistetaan mahdollisimman tiheästi parhaaseen katseluaikaan.
   
 12. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Siis miten nuo UMTS ja laajakaista mainokset keskittyvät tekniikkaan? Mainoksissahan ei nimenomaan puhuta tekniikasta mitään. Pikemminkin nuo ovat mielikuvamainontaa aivan kuten aikaisemmat "Soneran asiakkaille kuuluu hyvää" kampanjat.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hyvä mainos
  Tässä takan edessä karhuntaljalla maatessa, kun kuuntelee (Fun Datalla+ UMTS) nettiradiota aattosta saakka, niin ei voi muuta sanoa kuin "ihanan kallista"... :)
   
 14. Anzzi

  Anzzi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  285
  Tykkäykset:
  14
  Puhelinmalli:
  Apple Iphone 7
  Soneran mainokset on ihan ykkösiä, ite pidän siitä ku ne ettii sitä koiraa metsästä ja pirkka pekka vastaan puhelimen sanoo "missäs te ite kuppaatte" ja toinen on se UMTS ja laajakaistamainos. Elisan urpoäijät on niin tylsiä et huhhu, varsinki tää tanssiva poro- ja suosi suomaistamainos. DNA:n mainokset on ihan mukiin meneviä, ainaki ne on uponnu joihinki ihmisiin ku kuulee kadulla sanovan et "elämän on, kallista". Nää halppis operaattoreiden mainokset on ihan syvältä, mut eihän niillä kyl oo varaa oikee tuhlatakkaan niihin ku puhelun hinnat on sellaset mitä on.
   
 15. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Kyllä Saulin ja Paulin seikkailut ovat suosikkejani mainoksissa. Varsinkin Tanssiva Poro on hauska. Soneran mainoksista osa on ihan hyviä. Kolumbuksen mainokset menevät sinne keskikastiin ja Saunalahden mainokset ovat ärsyttävän yksinkertaisia. Myös Tele Finlandin mainonta on mielestäni erittäin huonoa. Joidenkin ylistämä Dna:n mainonta on minun mielestäni ärsyttävää. Tämä koskee niin sutenöörin turkki päällä heiluvaa "Elämä on kallista"- jätkää kuin Prepaid-mainoksessa peilin edessä käsiä vispaavaa ja "Dna määrää." hokevaa Pikku Geetä.
   
 16. J2EE

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/04
  Viestit:
  456
  Tykkäykset:
  0
  PIkku G ei kyllä itsellenikään uppoa, mutta nuo prepaidi mainokset on suunnattu selkeästi alaikäisille kaippa pikku g on kova sana niiden joukossa. Onhan niitä prepaidi bussipysäkki mainoksia joissa kieli on sim kortti ja teksti oli kait: laskut on aikuisille ota prepaid tai jotain.

  Ihanan kallista mainokset on kyllä ihan mukavia, ja kuten aiemmin todettiin niin siitä tosiaan monille on tullut slogani.
   
 17. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Dnan "Elämä on"-kampanja on aivan loistavan hauska. Huonoin isoista ehdottomasti Elisa, jonka Sauli ja Pauli ei kyllä jaksa yhtään naurattaa. "Halpisoperaattoreiden" mainonta kaiken kaikkiaan ala-arvoista.
   
 18. Joplek

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/11/03
  Viestit:
  61
  Tykkäykset:
  0
  Mielestäni parhaimmin onnistuneita ovat ehkäpä Elisan mainokset. Onnistuneita siinä mielessä, kun otetaan huomioon, kuinka paljon Elisan iamgo laski tässä taannoin kohtuullisen suurten irtisanomismäärien takia. Yhtiön mainonta on onnistunut parantamaan yhtiön julkista kuvaa sekä laadukkuutta tuntuvasti. Lisäksi mainokset vetoavat tyyliltään ja jopa värityksiltään, maisemiltaan ym. suuresti suomalaisuuteen. Jos en väärin muista, esiintyipä Elisan logo ennen joulua Suomen suurimman sanomalehden etusivun mainoksessa, jossa Suomalaisen Työn liitto (jos oikein muistan) mainosti avainlipulla " Hyvää suomalaista joulua" tai jotain. Mainoksessa oli siis suomalaisten yritysten logoja joiden tuotteilla oli vissiinkin "avainlipun" käyttöoikeus.

  Saunalahden mainokset ajavat hyvin asiansa. Niiden kun on tarkoituskin olla yksinkertaisia ja mainostaa pelkkää hintaa. Eikä niiden tehtävä ole välttämättä mitenkään miellyttää. Ajavat asiansa siis.

  Soneran mainontaa tulee joka tuutista ja ajaa asiansa muttei minusta juurikaan mitenkään erikoisen hyvää tai huonoa ole. Mutta järjettömiä summia Sonerellakin rahaa menee mainontaan...No, siinä yhtiössä on aina osattu tuhlata rahaa ;) (älkää suuttuko, pakollinen piruilu :) )
   
 19. Bustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  681
  Tykkäykset:
  0
  GoMobilen Miami Vice-miehet ehkä vuoden valopilkku mainosrintamalla, muilla järjestään sysipaskoja mainoksia.
   
 20. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Jaa, ei vai. UMTS-pätkässä vain toistellaan, että on se helkkarin UMTS(=tekninen termi), josta puolet suomalaisista ei tajua yhtään mitään, vaikka insinöörien luvatussa maassa ollaankin. Laajakaistamainoksessa taas höpötetään 2megan yhteyksistä ja palomuureista, jotka taas ovat teknisiä termejä. Samalla kyllä tietysti annetaan ymmärtää, että aspasta saa näihin apua.
   

Jaa tämä viestiketju