Onko teillä ongelmia Androidin ja puhelinkenttien kanssa?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja mikkos, 19/3/11.

 1. mikkos Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/04
  Viestit:
  1319
  Tykkäykset:
  8
  Nyt alkaa huolestuttaa. Jo kolmas Adroidin omistama kaveri valittaa kenttien katoamisesta. Mulla ollu HTC DHD joitain kuukausia, ja siinä on ilmennyt täällä kotona hirmuista kenttien pomppimista. Joskus kentätä menee täysin nollalle ja muutaman minutin päästä kentät lävähtää samassa paikassa täysille. Ainakin yhden puhelun oon missannu ton takia.

  No sitten kaveri, joka asuu tossa muutaman sadan metrin päässä, hommas samanlaisen luurin kun mulla. Muutaman päivän päästä alko ihmetellä mulle kuinka sillä kentät pomppii ja tekeekö mulla samaa. Joo. Ajattelin että joku puhelimen ominaisuus.

  Tänään tuli huolestuttavia uutisia kun eräs toinen kaveri osti Android luurin, ni sillä alko samat ongelmat. Tää kaveri osti Samsungin luurin eikä samaa kun mulla ja kaverilla. Sillä tekee ihan samaa, eli kentät katoilee yhtäkkiä ja kohta taas tulee takas. Tää kaveri asuu toisella puolella suomee.

  Ja kaikissa tapauksissa samoissa talouksissa on useita Nokialaisia, ja kaikissa täydet kentät ja käy ja kukkuu, mutta Adroid vehkeet pompittaa kenttiä jatkuvalla syötöllä.

  Missähän on vika?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En tiedä onko ongelmaa, tai mistä ilmiö teillä juurikin teillä johtuu. en ole mitenkään poikkeavaan törmännyt Androidilla.

  Joka tapauksessa kenttävoimakkuus vaihtelee hyvinpaljon normaalissa oloissa, puhelimien "tolpat" heiluu vain paljon todellisuutta rauhallisemmin ja asteikkokin on logartiminen.

  Yleistäen, jos verokkina on vanhemman sukupolven 3G luurit, voi kaksitaajuus 3G alueella uudempien 900Mhz 3Gtä tukevat laitteet käyttäytyä toisin.

  Jos verokit eivät ole aktiivisessa GPRS yhteydessä käyttäytyy yhteydessä olevat laitteet toisin, voivat näyttää kenttävoimakkuutta aktiivisemmin ja aktiivinen datayhteys varsinkin kaksitoimi alueella vaikuttaa verkon valintaan. Tähän myös eri datasiirtotekniikoiden tuki ja yhteensopivuus verkon kanssa voi tuoda omaa väriä.

  Yleistäen tuntuu että monet tuoreet HSPA laitteet aktiivisessa datayhteydessä kaksitoimisena ovat tavanomaista enemmän verkolta hukassa, käyttöpaikka ja operaattori yhdistelmä eroja.

  Laitteiden anttennit voi olla sijoitetu eripaikkoihin ja jos on otteen tottunut pitämään verokkilaitteen kannalta optimi tapaan, voi toisella laitteella ote olla kovastikkin antenniapeittävä, 2100Mhz 3G alueella taajamissa varsinkin sisätiloissa voi olla erittäin suurimerkitys.

  Jos on lisäksi asentanut jotain softia joka esim pakottaa joissain tilanteissa laitteen yksitoimiseen tilaan toiselle verkolla, voi siinä muutos vaiheessa hetkeksi yhteyskatketa , mutta tuo ei kauaa kestä.

  ***
  Luonollisesti oletin että teilla kaikki SIMit saman operaattorin SIMejä, ja vertailulaitteetkin olivat 3G laitteita eikä pakotettu GSMlle.
   
 3. mikkos Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/04
  Viestit:
  1319
  Tykkäykset:
  8
  Joo eli ainakin mulla ja kaverilla joka asuu tossa lähellä on Saunalahden liittymät. Ja mun perheessä on mun vanha N5800 jossa myös saunis eikä siinä ole koskaan nyt, eikä silloinkuin minun sim oli kiinni niin kentät juuri vaihdellu. 3G yhteys jatkuvasti päällä. Ei ainakaan niin paljon että menee tolpat ihan nollille niinkuin DHDn kanssa. Eli tylysti vaan ei saa puhelimeen aina yhteyttä ja pari kertaa katkaissu puhelun ku verkko kadonnu.

  On kokeiltu 2g, 3g wlan päällä ja pois ja aina vaan ongelmaa. Eilen olin vessassa ni tolpat katos kokonaan kolmeks neljäks minutks ja sitten ne pamahti yhtäkkiä taas täysille ja oli siinä joitain minutteja kunnes romahti taas 1-2 tolppaan.
   
 4. miikajii

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/8/10
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Itseasiassa on alkanut muutamissa tapauksissa ilmetä verkkoliikenne katkoksia.. data ei liiku ja puhelut eivät välttämättä tule läpi.
   
 5. darni

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/03
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  5
  Itsellä aivan vastaava ongelma Desire / Saunalahti. Usein kentät häviää kesken puhelun. Sijaintina Tampere.

  madone via Tapatalk (Amethyst 1.0)
   
 6. TheMiklu

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/7/09
  Viestit:
  205
  Tykkäykset:
  2
  Juu, HTC Desire Z & Saunalahti. Tykkää vekslata eri E->G->H välillä. Käytännössä pakko pitää "GSM only" -tilassa kun akku menee hirmusta vauhtia + sisätiloissa ei saa ladattua mitään kun se vaihtelee kenttiä. Nokian 5800XM&Elisalla ei ongelmia.
   
 7. mjkall Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  22/12/02
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  30
  Kentät

  Ei liity mitenkään puhelimeen, ainakin 8 eri puhelimella, joista 3 android-puhelimia. Liittyy selvästi Saunalahden data/GSM-palveluun. Jopa mokkula aaltoili niin paljon, että oli vaihdetta DNA:han. Liittyy mielestäni ihan selvästi Saunalahden palveluihin. Pakko pitää toistaiseksi vain GSM:llä, koska jos pitää 3G/GSM-asennossa ei ole takeita, että puhelut tulevat edes läpi, katkeavat ainakin herkästi.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Se ei vaan näytä sitä :)

  5800:n ei ole ihan perus 3G, HSDPA on, mutuna sanoisin että tuoreemmissa nopeissa HSPA koneissa ongelmia enemmän.

  Tarkotiatko 3G yhteydellä 3G dataa, vai 3G verkossa noin yleensä ?

  Jos dataa, niin en kauheasti yllätty.

  Siis 2Glle pakotettuna ongelmia ? se ei ole läheskään niin tyypillistä, varsinkin jos ei käytä 2G dataa.

  En teidä mitä sillä luurilla siellä vessassa teet, mutta jos laite kädessä niin muutaman tolpan heilumiset tunnu ihmeelliseltä, riippuu paikasta ja mitä tapahtuu. jos sill ämainitulla 2100 alueella niin ihan otteesta ja kulmasta voi olla paljon enemmän kiinni montako tolppaa on.

  Mutta jos selkeitä ongelmia, niin ilmoitusta operaattorille. jos vielä operaattorilta ostettu kytky niin kohde ainakin oikea.

  Voi toki olla rautavikaakin, mutta kuvauksen perusteella toiminta on niin yleistä ja laite riippumatonta.
   
 9. mikkos Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/04
  Viestit:
  1319
  Tykkäykset:
  8
  Ilmeisesti ongelma siis tuntuis olevan saunalahden verkossa? Hitsi kun ei ole muita liittymiä nyt käsillä ni pääsis kokeilee tosissaan tota.
  Auttaakohan saunikselle ilmoittaminen mitään? Tietysti kaikkien pitää sitten vinkua ennenkuin ne herää.

  Ja juu, tosiaan vekslaa tota 3G ja mitä lie verkkoja jatkuvalla syötöllä.
   
 10. projector

  projector Ole sinä tavis hiljaa, mää oon VIP

  Palaute - 100%
  212   0   0

  Liittynyt:
  31/12/06
  Viestit:
  6696
  Tykkäykset:
  2611
  Puhelinmalli:
  Usein vaihtuva malli
  Galaxy s, saunalahti ja Tampere. Kuuluvuudet on lähes poikkeuksetta täydet (H). Mitään tuollaista verkon pomppimista ei ole, paitsi paikat joissa pätkii kaikki luurit ja operaattorit. Tosi tyytyväinen olen ollut tämän 6kk ajan saunalahteen ja kuuluvuuksiin, kotonakaan en juuri käytä w-lan verkkoa koska data liikkuu muutenkin rivakasti.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 11. Haapinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/2/11
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Saunalahti + motorola defy kikkailee juurikin aloitusviestin kuvailemalla tavalla. Joutuuko tässä nyt sitten operaattorin vaihtoon, jotta kiusallisesta ongelmasta pääsee eroon?

  Niin ja vanha e75 ei oireillut lainkaan.
   
 12. liippari Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  32   0   0

  Liittynyt:
  8/6/05
  Viestit:
  398
  Tykkäykset:
  3
  Nexus One & Saunalahti. Puhelu ei katkee kesken vaikka verkko vaihtuu 3G:stä 2G.hen. Mut jos soitan/vastaan puheluun paikassa jossa on heikko 3G verkko niin puhe ei heti mene läpi vaan pienellä viiveellä.

  Nokialaisella ei tätä ongelmaa ollut, mutta siltikään en noksuja kaipaile...

  Kentät ei mun mielestä erityisesti heittele, asun muutenkin 3G alueen rajamailla, joten toisessa päässä taloa on vahvempi 3G kuin toisessa...
   
 13. mikkos Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/04
  Viestit:
  1319
  Tykkäykset:
  8
  Kaveri just kerto että oli yrittäny tossa muutaman sadan metrin päässä lähettää himassa multimediaviestiä. Ei onnistunu sitten missää. No, tunki kätensä ovesta ulos ja viesti lähti samantien menemään. Ja mulla on ollu samaa omassa kämpässä normaaliviestien kanssa. Ei meinaa millään lähtee ja saa viis kuus kertaa yrittää. No partsille ku menee ni viestit lähtee. Saunalahti ja hyvinkää n. 3km keskustasta. Noksuilla ei ongelmia.
   
 14. mikkos Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/04
  Viestit:
  1319
  Tykkäykset:
  8
 15. FALAN

  FALAN

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/11/10
  Viestit:
  399
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  NOKIA C2 tuplasim,SAMSUNG GALAXY NOTE 10.1,Samsung Galaxy Mini 2
  Ei pompi.gsm puhelimessa on valittu vain gsm ja mokkulassa valinta vain 3g verkko.ei pompi eikä verkko katoa.Minulla oli ihan sama juttu,kun käytin vakio asetuksia niin pomppi gsm-3g ja pätki aina silloin puhelunkin.Nyt ei ole vuoteen pätkinyt.Ennen oli Sonera ja ihan sama vika.Nyt Saunalahti.
   
 16. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230


  Älä vaan siksi kysy, että haluat korjata itse syyn ;)

  Voi olla rautaperästä vikaa tai verkko vikaa. Veikkaan rautaperästä, jos se pompottaa muuallakin missä ei pitäsi, kokeile 10km päässä? 100km? joku toinen kaupunki? Jos nyt satut käymään ylipäätään jossain.. Kokeiles lähettää vaikka multimediaviestiä laittamalla asetuksista 3G pois päältä. Jos noi ei auta niin veikkaan puhelimessa olevan häikkää. Kyllähän verkon kuin verkon jossain on toimittava.

  Kenttiä sahaava puhelin pelkästään paikallisesti kertois verkon olevan ristissä, eikä puhelin rukka tiedä oikeen mihin tolppaan sitoutuisi. Kämppä jossa olet on kuin faradayn häkki, ei saa yhteyttä kunnolla ulos... tai sitten jokin anteeniosa, on palanut jos sahaa kaikesta huolimatta.
   
 17. mikkos Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/04
  Viestit:
  1319
  Tykkäykset:
  8
  En usko rautavikaan. Heti kun kämpästä poistuu ni kaikki on normaalisti. Sama kaverilla. Nokialaisia molemmissa taloissa, ei ongelmaa.

  Mitä tota sauniksen palstaa luin, niin siellä oli monilla vastaavia ongelmia, eli tuskin on rautavikaa.

  Duunissa puhelin pelaa hyvin ja täydet kentät ja datat ja se on n. kolmen neljän kilometrin päässä täältä. Ja kaverilla sama. Ihmettelen että miksi noksut ei oo moksiskaan mutta HTC ja Samsun pomppii jatkuvalla syötöllä? Ei tää nyt niin takapajula pitäis olla.

  Ja pelkkä GSM ei ole vahtoehto kun kerran datapaketti on ja puhelimen pitää olla nettiin yhteydessä.
   
 18. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Tarkotin esim. multimediaviestin lähettämistä, jos silloin koitat perinteisessä 900MHz verkossa lähetellä.

  Toisaalta tuo voisikin selittää kaiken. Elisahan on ainoa jolla oli marraskuussa 2007 UMTS 900MHz verkko Suomessa, paitsi pääkaupunkiseudulla. Sauniksella puhellaan sen verkossa, joten ruuhkaa on. Tukiasemia ei ole rakennettu yhtä tiheästi.

  Aikanaan Radiolinjan kanssa kiistellessä kykenin selvittämään Netmonitorilla Radiolinjan huijauksen, jossa kakstaajuusvehkeet myytiin asiakkaille alueille, jossa ei ollut edes 1800MHz:n verkkoa. Verkkoa löytyi vain pääkonttorin lieppeiltä. Hinta oli ainoa syy vaihtamiselle ja tekniikan hypettämisellä ratsastettiin. Silloin asia oli kuin valtion salaisuus, niin Nokia kuin Radiolinja koitti jopa vetää käräjille siinä onnistumatta eri asioihin vedoten. Valitin kuluttajaneuvojalle, jossa asiaa alettiin tutkimaan. Siihenaikaan kellään ei vain tuntunut olevan käsitystä mistä tässä on kysymys.

  Taajuudet myös jaettiin siten, että 950MHz verkossa oli Radiolinja ja Tele 940 verkossa. Siitä siis numeroiden alkukin on lähtöisin 040 ja 050 myöhemmin. Puhelimethan juurikin vain radioita... Siihen aikaan ihmettelin aivan samoja asioita kuin sinä, kunnes valkeni. Talot toimivat kuin Faradayn häkki, vanhat varsinkin. Betonin sisällä on rautaa rutkaasti. Ne voivat "syödä taajuuksia", häiritä. Myös uusissa taloissa voi sopivalla etäisyydellä olla rautaa edessä. Mutta harvemmin haittaavat kuuluvuuksia, kuin vanhat talot. Uusien talojen väliseinät on kuin pahvia, kerrostalot rakennettu niin, että yksi iso tila jaettu kyprokkilevyillä huoneiksi. Siksi olennainen tekijä oli vahvistaa kuuluvuutta erilaisin anteenein vanhemmassa kerrostalossa. Samalla ongelma oli se, että puhelimesta paloi pääteasteet kovan puhumisen seurauksena. Myös jatkuvan tukiasemavaihteluiden vuoksi valitin aikanaan niin paljon, että alueelle rakennettiin oma tukiasema. Soittelin monena eri henkilönä eri numeroista joita siihenaikaan riitti. Asiakaspalvelu oli lapsen kengissä.

  Nyt se Radiolinjan homma voi kostautua uudella tavalla. Elisa on vuokrannut verkkojaan ja pitkät matkat estää jatkuvan yhteydenpidon. 1800MHz verkkoja pelkästään tarvittiin 4 kertanen määrä 900MHz verkkoihin verrattuna.

  Monesti kuulee sanottavan miten Elisa avasi ensimmäisenä 900MHz UMTS verkon Suomessa, mutta eihän niillä raukoilla muuta edes ole. DNA:n heikkous oli pelkät 1800MHz:n verkot.

  Mutta jos asiakasmäärät nousee suuriksi ja linjoille ei kapasiteetti riitä, niin verkkoa joutuu puhelin etsimään hyvinkin etäältä. Lisäksi suunnat määrää paljon ikkunoista, mihin yhteyttä otetaan. Jo pelkät ikkunat syö äkkiä -6-9dB: ja muutahan ei tartte. Puhelin vastaavasti alkaa käymään entistä kuumempana. Nettitikut ja mokkulat hajoaa ammattikäytössä 2-3kk:Dessa. Siihen asti ne voi katkoa 2kk vaikka tihentyen yhteyksiä. Sama voi tapahtua puhelimelle. Se voi toimia muualla paremmin, mutta ongelmat voi olla monen eri asian yhteenlaskettu summakin. Nyt jos halua ja aikaa riittää, voi kokeilla etsiä jotain puhelimen halvalla ja asentaa Netmonitorin ja testata miten tuon verkko pelaa. Päättelemällä annetusta tiedosta, saa helposti käsityksen mistä olisi kysymys. Tietääkseni paikalliset puhelinäijät vois tulla mittaamaan talollasi. Se helpottaisi myös asiaa.

  Sulle helpompaa ehkä on jopa kämpän vaihto. Probleemista huolimatta puhelimet eivät ole samoja, vaikka tekniikka aika pitkälle onkin. Puhelimissa on erilaisia kuuluvuuksia äärirajoilla varsinki eroavat huomattavasti. Johtuen puhelimen erilaisista materiaaleista ja rakenteesta. Miksi et sitten vain käyttäisi puhelinta, yhteyttä jne. joka pelaa? Et voi alkaa taloakaan uudelleen rakentamaan. Toivottavasti tuo kaikki tieto auttaa hahmottamaan asiaa paremmin.
   
 19. mikkos Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/04
  Viestit:
  1319
  Tykkäykset:
  8
  Kiitos perusteellisesta vastauksesta.
  Ei saatana, just syyskuussa muutin tähän:D

  Liittymän vaihto lienee ainut konsti. Mulla vaan on tässä vielä puheaikaa ja alennuksia rutkasti joten kun ne on käytetty ni kaippa se on liittymä vaihtoon.
   
 20. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  ;) hommat uuden tatjaanan ja menet aina sen luo morsettamaan kun se kattoo salkkareita. Sitte hoidat hommat ja se käy nukkumaan ja taas on aikaa.

  Liittymän vaihtokin tietty vois auttaa asiaa, toimis eri verkossa, joka on tiheemmin. Soneralla oli jotain rajotuksia, mites DNA? Pitäs toimia hyvin urbaaniolosuhteissa. Niin kovasti väittävät vaikka mullehan sekin oli aivan todella iso ongelma. Kaverilta tms. taikka sitte haet liikkestä liittymän kokeilun vuoksi muutamaksi tunniksi, että tiedät toimiiko.

  ADSL ja wlan.. tai naapurin wlan.
   

Jaa tämä viestiketju