Mobiili.fi Onko tässä Salon suuri toivo? NUVIZ-visiirinäyttö voi olla monen motoristin unelma

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  NUVIZin laite irrallisena kypärästä


  Vuoden 2016 joulumarkinoille pitäisi olla luvassa mielenkiintoinen uusi tuote, jonka tuotekehitys tapahtuu Salossa, Suomessa: moottoripyöräkypärään kiinnitettävä, näkökentän alakulmaan visiirille heijastuvan näytön tarjoava NUVIZ.

  [​IMG]
  Tältä NUVIZ näyttää kypärässä


  NUVIZ on esillä Slushissa tänään tapahtuman toisena päivänä. Hinnaltaan toistaiseksi noin 650 euron hintaluokkaan kaavailtu NUVIZ yhdistää yhteen kokonaisuuteen paljon: erilaisia tietoja tarjoavan visiirinäytön lisäksi se tuo puhelinkypärän ja mukana on myös kahdeksan megapikselin kamera ja mikrofoni sekä joukko erilaisia antureita – yhdeksänsuuntainen gyroskooppi, korkeus- ja lämpömittarit sekä GPS-paikannus. Kuvan visiiriin heijastaa pieni pikoprojektori.

  [​IMG]
  NUVIZin rakenne


  NUVIZin kypärään kiinnitettävää laitetta ohjataan moottoripyörän ohjaustankoon kiinnitettävillä ohjaimilla. Lisäksi se yhdistyy käyttäjän älypuhelimeen Bluetooth- ja Wi-Fi-yhteyksillä. Aluksi mukaan tulee tuki ainakin iPhonelle ja Androidille, Windows Phonelle tukeakin luvataan – mahdollisesti myöhemmin.

  Slushissa NUVIZ esittelee laitettaan kypärästä irrallisella demolaitteella, mutta jo sitäkin testatessa toiminnan perusperiaate sekä helposti ilman häiriötä tarjolla olevan informaation edut kävivät nopeasti selväksi. NUVIZin näkymään saa useita oleellisia tietoja: esimerkiksi navigointiohjeet, ilmoituksen saapuvista puheluista, toistettavan musiikin tiedot, sääennusteen sekä ajamiseen liittyviä tietoja, muun muassa matkan pituudesta ja nopeudesta.

  [​IMG]
  Näin NUVIZin tarjoamat tiedot tulevat kuljettajan näkökenttään

  [​IMG]
  NUVIZin Suomen tuotekehitystä vetävä Arto Kiema


  Yhdysvaltoihin alun perin perustettu NUVIZ, jonka pääkonttori löytyy San Diegosta, rekrytoi parhaillaan tuotekehityosaajia Salossa, jossa toimintaa vetää ex-nokialainen Arto Kiema. Toistaiseksi on palkattu 16 tuotekehittäjää, ja vuoden loppuun mennessä Microsoftilta tyhjissä tiloissa jo toimiva tiimi on tarkoitus kasvattaa 22 tekijään. ”Tämä on se porukka, jonka työllä valmis laite saadaan jo markkinoille noin vuoden kuluttua”, kommentoi Kiema Mobiili.fille Slushissa.

  NUVIZin tuotekehityksen piti alun perin tapahtua Yhdysvalloissa, mutta Microsoftin Salo-muutoksista kuultua nähtiin järkeväksi tehdä työ täällä. Osaavaa ja sitoutunutta työvoimaa on nyt Salossa tarjolla enemmän kuin tarpeeksi Microsoftin lopettaessa toimintansa, yli 1 000 hengen tuotekehityskeskuksen kaupungissa.

  Haastavinta NUVIZin kehitystyössä on kaikkien lukuisten ominaisuuksien yhteensovittaminen yhteen, säänkestävään laitteeseen. Itse laitteiston ohella kokonaisuuteen liittyy toki myös ohjelmisto ja käyttöliittymän hiominen helppokäyttöiseksi.

  Muutenkin kuin tuotekehityksen Saloon sijoittumisen ohella, on NUVIZin perustajilla vahvaa Nokia-taustaa: kuudesta perustajasta kaikkiaan kolme on entisiä nokialaisia. Idea yritykseen syntyi aktiivisesta moottoripyöräharrastuksesta ja tarpeesta NUVIZin kaltaiselle laitteelle. Yrityksen toimitusjohtajana toimii Malte Laass.

  NUVIZin suunnitelmissa on aloittaa joukkorahoituskampanja tuotteelleen näillä näkymin alkuvuodesta, kun kehitys on edennyt ja käsissä on asianmukainen prototyyppiversio lopullisesta laitteesta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju