Mobiili.fi Onko sinulla HP:n tietokone? Akku voi olla vaarallinen – näin tarkastat

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 31/1/17.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  5106
  Tykkäykset:
  9
  [​IMG]
  HP Pavilion x2 -tietokone.


  HP:n kannettavien tietokoneista paljastunut akkujen vaarallisuus koskee myös Suomeen toimitettuja tietokoneita. Vialliset akut saattavat mahdollisesti ylikuumentua, mikä voi aiheuttaa tulipalo- ja palovammariskin käyttäjille.

  Viallisia akkuja on ollut maailmanlaajuisesti kannettavissa HP, Compaq, HP ProBook, HP ENVY, Compaq Presario ja HP Pavilion -tietokoneissa maaliskuusta 2013 lokakuuhun 2016 asti, minkä lisäksi akku on tällä ajanjaksolla voinut päätyä koneeseen myös lisävarusteena, vaihdettuna varaosana tai huollon yhteydessä.

  HP:n mukaan kyseisten akkujen käyttö olisi lopetettava välittömästi. Verkkosivuillaan HP tarjoaa ladattavaksi tarkastusohjelmaa, jolla oman tietokoneensa tilanteen voi tarkistaa. Vaihtoehtoisesti tarvittavat tiedot tietokoneen ja akun sarjanumerosta voi syöttää verkkosivulle myös käsin.

  Koneiden käytön jatkaminen on mahdollista ilman akkua pitämällä laite kytkettynä verkkovirtaan.

  HP toimittaa viallisten akkujen tilalle uuden veloituksetta. HP:n käyttämät vialliset akut ovat olleet Panasonicin valmistamia.

  HP kertoi vaarallisista akuista jo viime kesällä, mutta sittemmin on paljastunut ongelman vaikuttavan ajateltua suurempaan määrään akkuja. HP:n Ilta-Sanomat Digitodaylle antaman lausunnon mukaan alle 1 prosentti kolmen ja puolen vuoden ajanjakson aikana toimitetuista akuista on vaarallisia ja tämä luku pätee myös Suomeen.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju