Onko sähköposti halvempi kuin SMS?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja merzy77, 27/4/05.

 1. merzy77

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  824
  Tykkäykset:
  2
  Laitoin kännykkääni sähköpostin. Olen lähetellyt sillä viestejä jonkinverran ihan koemielessä.

  Rupesi se senverran kiinnostamaan, että soitin tuonne Elisan tekniseen tukeen ja kyselin tuota datan siirtomäärää. Kertoivat, ettei sitä juurikaan ole liikkunut.

  Sitten kertoivat, että tuo sähköpostin lähettäminen tulee halvemmaksi, kuin tekstiviestin. Onkohan väitteessä perää? Onko keneläkään kokemusta tuosta asiasta?

  Muokattu otsikkoa. -veppis
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: Pitääköhän tämä paikkansa?

  Riippu miten lasketaan ja millaisia viestejä lehetellää ja millaisia liittymiä verrataan.
  Katso hinnastostasi mitä GPRS maksaa, katso luurin laskurista paljonkin emailin lähettäminen vei tavuja (ylös + alas) yhteensa ja vertaa sen hintaa liittymäsi SMS hintaan haluamallasi tavalla. Mieti kuitenkin kuinka erinlaisista palveluista kyse, eli ovatko edes vertailu kelposiai, ja muuta otsikko kuvaamammaksi.
   
 3. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Otsikon voisi muuttaa vähän kuvaavammaksi.

  Sähköpostin lähetys GPRS-yhteydellä voi helposti olla halvempaa kuin tekstiviestin lähettäminen. Riippuu sähköpostiviestin pituudesta ja siitä käytetäänkö liitetiedostoja vai ei. (Liikennöintikulut olen jättänyt ulkopuolelle, niitä tulee lisäksi jonkin verran GPRS-palvelua käytettäessä.
   
 4. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Jos pelkästään tavumääriä katsoo eikä ota huomioon, mitä muuta oheistietoa sähköpostin lähetys vaatii (TCP/IP-kehys, s-postin otsikkotiedot yms.) niin sanoisin että kyllä sähköposti GPRS-yhteydellä ainakin 69-liittymän tekstiviestin hakkaa hinnallaan.

  160 merkin (= 0,16 kt) tekstiviestin hinta on 0,069 euroa/kpl eli 1000 merkkiä tekstiviestiä maksaa jotakuinkin 0,43 euroa. Vastaavasti 1 kt:n kokoisen datapaketin lähetys kaikkine kilkkeineen maksaa 69-liittymästä 0,15 e. Tuohon 1 kt:uun mahtuu varmasti useammankin tekstiviestin merkkimäärä, vaikka siitä laskisikin pois tuon em. "hukkadatan" määrän.

  Käyttämällä jotakin ilmaista POP3-sähköpostitiliä (esim. Yahoo ja GMail), s-posti tulee varmasti halvemmaksi kuin normaali tekstiviesti (ellei käytä sitten jotain 1000 viestiä/8 e/kk liittymää).
   
 5. jannyman Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/8/04
  Viestit:
  2700
  Tykkäykset:
  0
  Juu kyllähän sähköpostin lähetys Gprs-yhteydellä on huomattavasti halvempaa kuin tekstareiden lähetys jos puhutaan pelkän tekstin lähettämisestä niin kuin pitääkin koska harvemminhan noita liitetiedostoja tekstareihin liitetään.

  Alta 160 merkin sähköpostin lähetys näyttäisi ottavan noin 2500 tavua dataa ja jos sulla on esim Sonera Active data-palvelu (20mt/kk) käytössä niin sillä lähettelee noin 7800 viestiä kuukaudessa siihen 9,99 euron hintaan.Tekee jotain 0,001 euroo/viesti

  Verrattuna esim. Elisa tekstari liittymään jossa 9,95 euron kuukausimaksulla saa lähetellä 1000 viestiä/kuukausi.

  En sitten tiedä onko olemassa jotain todella edullista tekstariliittymää mutta veikkaampa ettei löydy halvempaa kuin toi sähköposti.Vaikka miten lasketaan.
   
 6. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Hieman aihetta sivuten kannattaa huomioida, että sähköpostikäytön hintakehitykseen vaikuttaa suuresti haluttu hakuaika, jos siis haluaa myös vastaanottaa sähköposteja. Toisin kuin tekstiviesti sähköpostihan käydään vielä tänäpäivänä tarkastamassa onko sellaista tullut. Tämä aiheuttaa noin 2KB:n edestakaisen liikenteen jokaisella hakukerralla, joka korreloi hinnassa. Mutta varsinainen sähköpostin lähettäminen on kyllä halvempaa, mutta ei ainakaan vielä tänään täytä tekstiviestin funktiota.
   
 7. jannyman Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/8/04
  Viestit:
  2700
  Tykkäykset:
  0
  Silloin kun mä olin vielä Sonera Laajakaistan asiakas niin sai ilmaisen tekstarin aina kun tuli sähköpostia.Ei tarvinnu turhaa tsekkailla postia.Liekö enää käytössä.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Totta, ei olenkaan.
  Suomessa on > 4 miljonaan SMS clienttia, joihin viesti menee suurelta osin minuutissa perille, eikä vastaanottaja tarvitse siitä maksaa.
  Henkilökohtaisia sähköpostiosoitteita, joissa viesti saapuisi perille edes tunnissa taitaa olla vain murto-osa ja nekin kovasti ajasta riippuvaisia.

  Mobiilin emailin hintaa voi laskea monella tavalla, kuten tässä ketjussa on käynyt ilmi, kuten myös se että SMS viestejä on monen hintaisi.

  Email ei korvaa SMSviestiä, jokin chat sovellus voi sen korvata joissain tilanteissa, ja olla vielä hintatehokaskin.

  Mutta en siis missää tapauksessa väitä että SMS voisi korvata emailin, Toki on yksittäisi viesti tilanteita joissa kummatkin voivat olla hyvä valinta, mutta yleensä jompi kumpi on ehdottamasti parempi vaihtoehto.

  Mutta alkuperäiselle kysyjälle, perinteisen emailin lähettäminen ei ole kallista, ei edes silloin jos on käytössä Elisan/Soneran perus GPRS, ja entistä halvempaa se on jos käytössä jokin paketti ja tulee käytetty paketista edes osa kuussa.

  Toki yhden suuria liitteitä sisältävän emailin lähettmisen saa kalliiksi.

  Yllätykset syntyy yleensä vastaanottamisesta, esim jos kova virusepidemia ja imuttaa GPRSllä muutamiakymmeniä parisadankilon mailin.
   
 9. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Jeps, sms roamaa toimivasti ympäri maailman ja nykyiset hinnat muodostuvat ilmasta joilla rahoitetaan toimintaa, ja jota voidaan tarpeen vaatiessa poistaa sieltä niin tuskin sms tulee gsm aikana mihinkään katoamaan.

  Ainoa uhka sille on uudenlaiset päätelaitteet jotka toimiva ip-verkon päällä, mutta sekään tuskin ihan äkkiä sms:ää kadottaa, kun se vaatisi edes toimivat datayhteydet kaikkialla sitä varten.
   
 10. KaZa Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  29/10/02
  Viestit:
  787
  Tykkäykset:
  123
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S8+
  Kyllähän tuo käytössä on. Ja tähän mennessä toiminut mainiosti...
   
 11. jannyman Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/8/04
  Viestit:
  2700
  Tykkäykset:
  0
  Juu valitettavasti Elisalla ei saa kyseistä palvelua.Hyvin toimi mullakin aikanaan.. Mutta toisaalta laajakaista pelaa Elisalla paremmin he he mutta se onkin jo toinen juttu ja menee OT:n puolelle joten se siitä ;)
   

Jaa tämä viestiketju