Onko puhelimesta lastenvahdiksi...?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja J.J-75, 28/6/06.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Superpuhelin vahtii puolestasi
  28.6.2006 9:20

  Kännykkälapsi ei voi välttää vanhempiensa valvovaa silmää enää missään.

  Superpuhelin kertoo muutaman metrin tarkkuudella lapsen sijainnin.

  Yhdysvalloissa käyttöön otettu järjestelmä kertoo muutaman metrin tarkkuudella missä jälkikasvu luuraa.

  Lapselle ei tarvitse edes soittaa. Riittää kun hänen kännykkänsä on päällä. Epäluuloisimmat isät ja äidit eivät sitä paitsi ehkä uskoisikaan lapsen omaa selitystä. Superpuhelin ei sen sijaan valehtele.

  Viihdejätti Disneyn mobiiliyritys Disney Mobile ehti ensimmäisenä valjastaa tutun GPS-tekniikan lapsenvahtikäyttöön. Uudesta sovelluksesta kertoo ruotsalaisen Aftonbladetin verkkolehti.

  Superpuhelimeen voi lehden mukaan kytkeä myös hälytyspalvelun. Jos lapsi poistuu sallitulta alueelta, vanhemmat saavat välittömästi tekstiviestin. Puhelimessa näkyvä kartta kertoo karkulaisen tarkan sijainnin.

  Perheen aikuiset voivat yhtä lailla valvoa toistensa menemisiä, arvatenkin vain yhteisestä sopimuksesta.

  Disney Mobile myy pakettia nimellä Family Finder. Muiden suurten amerikkalaisyritysten odotetaan nyt lanseeraavan omat isoveli valvoo - kännykkäversionsa.

  Pohjoismaisessa elämänmenossa ei Aftonbladetin mukaan ole tarvetta vastaavaan valvontaan, vaikka GPS-paikannusta käytetään täälläkin.

  Telialla on Ruotsissa Friendfinder - niminen palvelu. Sen avulla voidaan paikantaa tietty puhelin. Menetelmän käyttö edellyttää kuitenkin molempien osapuolten hyväksyntää.

  http://www.iltalehti.fi/arki/200606284717810_ar.shtml  Hmmm... Oishan tolla kiva vahtia... muijaa, ottaa vaan liittymän omiin nimiin, se siitä.

  No mutta, saisiko kannatusta Suomessa tälle ajatukselle, missä nuoret kuppaa? Mitäs tykkäisitte jos vanhemmat tietäisi missä olette kaikenaikaa ja huomaisitte vasta vaikkapa vuosien päästä miksi jäätte aina kiinni.
   
 2. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Jos ei vanhemmilta sen vertaa luottamusta jälkikasvulleen löydy et luottais niitten sanaan, niin joko ollaan todella vainoharhasia tai sit jos jälkikasvu ei tosiaankaa luottamusta ole ansainnut niin sitten tuskin tollanen paljoa auttaa.. Ja eihän se kiva olisi jos porukat kaikenaikaa tietäs missä sitä kuppaa, mut onneks ei tarttekkaa ku luottaa kuitenki sen verran omaan arviointikykyyn.
   
 3. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Eivät lapset ole tyhmiä. Jos hommaa ei itse tajua niin sana paikannuksen avulla tehtävästä valvonnasta kyllä kiertää. Sitten vaan oma puhelin "unohdetaan" sopivasti kotiin tai kaverin luokse kun lähdetään rymyämään.
   
 4. Laine 93

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/06
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  niin no aika turhalta kyllä kuullostaa, pitäis vähä luottaa lapsiinsa...
   
 5. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29276
  Tykkäykset:
  7527
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Mielestäni tuollainen puhelin sopisi enemmänkin yksin eläville vanhuksille. Eipä enää kadottaisi marjametsään kun luuri kertoo missä kiven vieressä sitä kyykitään :)
   
 6. JEEB

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/6/06
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  0
  Yhdyn edellä kirjoittaneiden mielipiteisiin, eli siihen että jos puhutaan vähän vanhemmasta jälkikasvusta, niin luottamusta pitäisi olla - jos sitä ei ole niin ongelmaa on jo jossain muualla (eli kännykkään perustuva GPS ei auta). Pienten lasten kaitsintaan tämä ehkä sopisi, mutta minun mielestäni joka piltti ei tarvitse omaa kännykkäänsä ja heidän peräänsä pitäisikin katsoa vähän enemmän. Omaa kännykkää etsiessä tietenkin tälläinen palvelu on mukava, jos sen jonnekkin sattuu unohtamaan.

  Mutta idea ei ole uusi, ainakin Japanin AU:lla on ollut vastaavanlainen "Safety Navi" (Anshin Nabi) jo ainakin vuoden, puolitoista (sisältäen automaattisia tiedotteita lapsen sijainnista yms.) ja nyt markkinoille on tulossa feature, jossa voidaan etsiä tietokoneella/kännykällä/yms. omaa tai muitten kännykkää (EZ Osagashi Nabi). Yksityisyydensuojalait hoi :)
   
 7. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Ei mikään pöllömpi idea. Kyllä tuota ennemmin siihen käyttäisi kuin kakaroiden jallittamiseen. Mutta pakko kai todeta ettei nää USA:laiset ole viisammasta päästä ole jos lapsia varten tämmöset hommataan tosisaankin. Ja samaan hengenvetoon todettakoon että Suomessa ns. vahtipalvelu ei toimisi, lapset olisivat turhankin valistuneita tämmösestä. Tietty jos pienestä pitäen totutetaan ajatukselle, mutta silti, ennakoiti kielii epävarmuudesta kasvattajana muutenkin.

  Se vahti voisi toimia vain ja ainoastaan pelastuslaitoksella, esim. ambulanssi, palokunta ja muilla ei olisi niinkuin poliisilla semmoseen pääsyä sitten. Vai kyllä pitää sanoa, että jos ei ole mitään salattavaa niin sellanenhan olisi hyvä missä tiedettäisiin kuka on missäkin, samalla voisi tarkastaa kokonaisen kaupungin, juu ei ole. Joku "paikannussirun" tyylinen, miksei kännykäkin, saisi halutessaan palvelun päälle ja hätäkutsun kytkettyä kun on hätä ja tietty siitä tiedot heti haettavasta näytöllä. Se helpottasi pelastustehtäviä. Esim. jos on erävaelluksella tai vuoristossa laskettelemassa tai muutenkin tekemässä jotain vaarallista. Sitä voisi ennakkoon kun kytkee tekstarillakin jo laittaa mitä on tekemässä, tietää laitoksella, mihin liittyy. Esim. joku erävaellus. Vanhuksille tuo olisi mahtava lisä palveluihin muutenkin.
   
 8. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29276
  Tykkäykset:
  7527
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Jos nyt oikein muistelen niin Benefonilla on markkinoilla sellainen "eläkeläis"puhelin. En ole livenä nähnyt eikä nyt kuviakaan löytyny, mutta siinä luurissa ei kovin montaa näppäintä ole. Tietyille numeroille ohjelmoidut napit joten puh.numeroita ei tarvitse muistaa/selata sekä puhelimen päässä näppäin jolla saatiin yhteys hätäkeskukseen. Puhelin ilmoittaa tarkat koordinaatit mistä hätäpyyntö tulee yms. Aika hintavia tuommoiset laitteet kuulemani mukaan ovat. Eipä tainnut reaaliaikanen GPS-seuranta olla mahdollista vielä, mut katsotaan mitä erikoisuuksia bene taas markkinoille tuo.
   
 9. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Näissä valvontapuhelimissa on vielä sellainenkin (sosiaalinen) ongelma, että jos laite menee jumiin (pieni lapsi tai dementoitunut vanhus harvemmin osaa laitteen buutata) niin omaisille iskee heti tajuton paniikki päälle ja paikalle ollaan vaatimassa koko poliisilaitoksen reserviä ja suoraan operaattorilta hätäpaikannuksen tekoa. Turha tietysti sanoa ettei kumpikaan vaihtoehto toteutudu.

  Hyvä renki, mutta huono isäntä. Omaishoidon tukena oikein käytettynä hyvä idea, mutta pelkästään tällaisen ratkaisun varaan ei tule jättäytyä.
   
 10. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  hmm... totta sekin... voi olla ettei vanhus muista käyttää tai muista
  "mikäs tää kapula on"

  Eli kannatusta saisi kuitenkin eräkävijät ym.
   
 11. Nist Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/11/04
  Viestit:
  2131
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E90 ja Elisa, retroiluun 3310
  Siinä tapauksessa dementia on edennyt jo niin pitkälle, että laitoshoito olisi paikallaan. :D

  Äitinä kyllä tykkäisin, että voisin tarvittaessa paikantaa lapseni. Ekaluokkalainen tytöntyllerö kun huitelee tuolla pitkin kyliä, niin toisihan se turvallisuuden tunnetta. Onpa tuo eksynytkin pari kertaa, kun on lähtenyt kavereitaan hakemaan parin kilsan päästä. Viime syksyllä tyttöni koulun liepeillä heilui joku namusetä, joka koitti houkutella tyttöjä autoonsa. Jos tuollainen kamala tilanne sattuisi, niin olisihan tuosta paikannuksesta hurja apu.

  Mutta ehdottomasti systeemin pitää perustua rehellisyyteen. Eli ei murkkuikäisten lasten salakyttäykseen.
   

Jaa tämä viestiketju